- 8 Aralık 2007
- 8.110
- 2.248
Bana doktorum reglimin 3. günündeyim hemen bugün başla demiştibilmiyorumkismile
peki cnm diğer ay 2. kutuya baslarken yine adetin 3. günü mü baslıcam...
kızlar ben de bu ay baslıcam ilk defa..şimdi ayın 28inde hasta olcam.ne zaman baslamam gerekiyor.
benim bildiğim
adetin 1. - 5. günü arası ilk kutuya başlanır. genelde 3. günü başlatırlar.
ilk kutu hap bittikten sonra ara verilir 7 gün
yani 8.günü ikinci kutuya geçilir
adet ol olma farketmez 8.gün hapı içiceksin ilk kutu hap bittikten sonra
hasta olduğun ilk gün başlayacaksın canım. ben de bu ay ilk defa başladım.kutu bitince 7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlayacaksın
peki cnm diğer ay 2. kutuya baslarken yine adetin 3. günü mü baslıcam...
arkadaşlar bi kutu kullanıp bırakmanın bi zararı varmı sizde bi yan etki yaptımı bende ilk defa kullanan ama pişman olanlardanım.yasmine adetin 1. gunu başlamıştım ama 10 gundur hala kahverengi akıntıyla uğraşıyorum bıktım ya...deneyimli olan arkadaşlar cvp yazarmısınız
ben yaklaşık bir yıldır kullunıyorum fakat ne kilo yaptı ne dolgunluk falan hiç bişi yapmadı. Ama bana doktorum yasmini ilk verdiğinde adetin ilk günü başla bittiğinde ara ver ve sonra her adetinin ilk günü tekrar başla demişti ve ben o şekilde kullunıyorum hep... İlaç bitince her ay ilacı bıraktıktan tam 4.gün öğleden sonra hep hastalanırım ve tekrar ilaca başlarım doktorumun verdiği kullanım şekli bu bana 7 gün ara ver demedi...
Merhaba hanımlar,
Bende yeni evlendim evlenmeden 1 hafta önce adet oldum ve adetimin 1.gününden itibaren yasmin kullandım. İçinden sadece 1 hap içmeyi unuttum ,aradan 24 saat geçmişti o hapı almadım diğer günler normal devam ettim şuan 1kutum bitti tabi o unuttuğum günün hapı içerisinde duruyor. Şuan 7 günlük araya girdim adet olmayı bekliyorum. Benimde ara kanamalarım oldu ve en önemlisi bu unuttuğum hap nedeniyle hamile kalma ihtimalim olurmubilmiyorumkismile Bu 7 günlük arada (şayet adet olmazsam) ilişki sırasında ek koruma gerekirmi? Daha yeniyim bilgilendirin şu taze gelini :kedi:
mrb canım allah mesut etsin öncelikle.1. kutu bittikten sonra diğer kutuya başlayısıya kadar korunuyosun zaten.hapı içerken o günkü hapı içmeyi unuttuysan eğer ertesi gün 2 tane hap içebiliyosun.ben 4 yıldır kullanıyorum sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin...zemuszemus
Hanımlar bir bakıverin yailk kutum bitti 7 günlük arada 4. gündeyim ama adet olmadım eyvahedigeldismile aynı problemi yaşayan varmı illaki bu arada adet görmem şartmı bilmiyorumkismile
sıkıntı yapma bebiş bende bazen hapı bıraktıktan sonra 4. gün olduğum oluyorr.. sen düzenini bozma vücudun belki lışma aşamasındandır şakkıdı