Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Bende öyle diyorum vücudum alışma aşamasındadır diye ama normalde benim adet günüme daha var ama ilaca göre olmam gerekiyor bilemedim iştebilmiyorumkismile bu 7 günde olmazsam peki eyvahedigeldismile

hapa ilk başladığımda bendede öyle olmuştu hafif çikolata genginde bişeyler olmuştu tam anlamıyla regl olmamıştım sona sonra vücut alışıyor oturuyor herşey aklinialirimsmile

kızlar dün adetimin ilk günüydü hapa başladım ama adetim kesilmedi neden. Kesilicek diye biliyordum ben yanlış mıyım? bilmiyorumkismile

kıslarrrr bu bir hafta ara veriyoruz yaa beni biraz aydınlatırmısınız, yaa mesela cuma son hapımı almışsam haftaya cuma mı cumartesi mi başlıcam diğer hapa????

merhaba bayanlar
yasmini kullanalı 11 gün oluyor adetimin 1.günü başladım
adetim hap kullanmadan önce 6. günde biterdi
haptan sonra bekle bekle bitmiyor adet kanaması gibi değilde lekelenmeler devam ediyor
ilk defa kullanıyorum ayrıca.
doktor değerlerimin nprmal oldugunu söylemişti ama ilk kez kullananlara soruyorum
adet kanamam bitti ama bu lekelenmeler normal mi?

kızlar benimde bir sorum var
benim temmuzun 23ünde düğünüm var bu ay haziranın 1inde regl oldum ve hapı içmeye başladım dolayısıyla haziranın 21inde bırakıcam hapı 29unda tekrar yeni kutuya başlicam

sorunum şu ki 21inde bıraktıktan 2 gün sonra regl olursam normalde 29u olan adet düzenim şaşmış olucak ve diğer ay yani temmuzda 27sinde olan normal düzenim 22sine falan yani düğünümden 1 gün önceye gelecek?

ben bu durumda ne yapabilirim,hapı hemen kessemde normal düzenime dönüp farklı koruma yöntemleri mi denesem yoksa temmuzda alacağım hapı 1 defaya mahsus 5 hap fazla alıp gene 7 gün ara verip normal seyrine mi dönsem?of ya ne zormuş bu işler korunayım derken adet tarhiimi öne çekebileceğimi tahmin etmemiştim hiç:1no2:

bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olucam,herkese iyi akşamlar

kızlar dün adetimin ilk günüydü hapa başladım ama adetim kesilmedi neden. Kesilicek diye biliyordum ben yanlış mıyım? bilmiyorumkismile
yok tatlım ilaç alınca adetin kesilir diye birşey yok
kıslarrrr bu bir hafta ara veriyoruz yaa beni biraz aydınlatırmısınız, yaa mesela cuma son hapımı almışsam haftaya cuma mı cumartesi mi başlıcam diğer hapa????

cuma bittiyse cumartesi başlıcaksın tatlım

lekelenmeler normal canım dert etme
olabiliyor bu şekilde

canım hapı kesersen anında adet olursun
düzenin iyice şaşar
o yuzden senin yapman gereken 1. kutu ilaç bittikten sonra hemen ara vermeden 2. kutuya başlaman
2. kutu bittikten sonra adet olursun
5 hap alıp 7 gun ara vermek diye birşey olmaz canım
sana uygun olan 2 kutu hapı peşpee almak

mrb canım benimde dün bitti hapım yani cuma biten hapa cumartesi başlıyosun.ben 4 yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.

kızlar ya hiç kullanmadım bu nu ben diane kullaniordum bu habi biraktiktan kac gün sonra adet oluyosunz..

kızlar ya hiç kullanmadım bu nu ben diane kullaniordum bu habi biraktiktan kac gün sonra adet oluyosunz..

mrb canım yasmin de doğum kontrol hapı hap bitince 5. günü adet oluyosun yasmine başlamayımı düşünüyosun.ben 4 yıldır kullanıyorum çok iyi çokta memnunum ne kilo yaptı nede başka bişey...

nazalp süpersin canım maşallah hepimizi yanıtlamışsın çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
peki canım ben 2 kutuyu üstüste içersem bana bir zararı olmaz mı?
bir de 2. kutuyu içip adet olduktan sonra normal 7 gün ara verip 8 gün tekrar 3. kutuya mı başlamalıyım?
çook teşekkürler şimdiden çok naziksin canım

canım önceki mesajda yazmıştım üstüste olucak ama kusura bakma,şimdi benim temmuzun 16 sında da nikahım var,23ünde de düğünüm
hesapladım ben bu ayki kutum ayın 21inde bitecek,hiç ara vermeden 2.yi kullanırsam o zaman temmuzun 12sinde bitiyo ve kaç gün sonra adet olurum belli değil kimisi 2 gün sonra oluyo kimisi 4 gün ya yani nikahıma denk gelir ve kötü olur benim için

peki şöyle yapsam bu kutudn sonra ara verip adet olsam o zman 2.kutuyu içip ki temmuzun 19unda bitiyo 3.ye hiç ara vermeden devam edersem ağustosun 10unda biter 3.kutu
ama hiç ara vermezsem 21+21 kullanınca yani regl olmazsam karnımda şişlik ya da başka etkiler olur da düğünüm mahvolur diye de korkuyorum bana bi yol gösterebilirmisin??

şimdiden çok teşekkürler canım çok naziksin

arkadaslar mrb
24 yasindayim, evlenmeme iki ay var. yasmin'den sadece bir tane kullandiktan sonra sabah siddetli bas agrisi ile uyandim. butun gun gecmeyen bu bas agrisina hic birsey fayda etmemisti. sonrasinda tansiyonumu olctum. inanilmaz yukselmisti 15-16 arasiydi buyuk ve sadece bir hapla oldu. yaptigim arastirmalar sonucu yasminin bu konuda masum olmadigini ogrendim. ustelik cok zayifim kilolu biri degilim ve hapi kullanmadan bir hafta once tansiyonum buyuk 10 civariydi. hemen biraktim. yasmin ile ilgili bir cok dava su anda surmekte bu hapla hayatini kaybedenler de var. kullanan arkadaslari uyarmak istedim.

slm kızlar..ben 6 ay önce başladım yasmin kullanmaya. adet ağrısı ve sivilce şikayeti için gitmiştim. çok memnunum. cildim düzeldi ve adetlerimin saati bile gecikmiyor. 2 hafta önce evlendim ve temmuzda da düğünüm var. hap kullananlarda ilk ilişki sırasında kuruluk olduğundan çok acı oluyormuş..doğru mu yaaa??acaba bırakıp prezervatifle mi korunsak??1 ay kala olabilir mi kiibilmiyorumkismile...yavv kafam çorba oldu yaaa..bir de balayı için deniz kıyısına gidiyoruz..denize ya da havuza girmek sakıncalı mıdır?lütfen cevap yazınnn:kedi:

nazalp hsio canlarım beni aydınlattınız teşekkür ederim Şeniz cuma bitiyorsa öbür cuma başlanır sanmıştım. cumartesiymiş

oyy tatlım sende çok naziksin canımın içi
Şeniz
tabiki yardımıcı olurum ne demek birşey biliyorsam paylaşmayı severim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
evet canım 2 kutu bittikten sonra 7 gun ara verip 3. kutuya başlamalısın
san bir zararı olmaz çunku doktorlarda aynen bu şekilde soyluyorlar

ne demek tatlım hemen cevap vereim
dediğin gibi o kişiden kişiye gore değişir
benımki 3-4 gun arasında değişiyor adet olmam o uzden sen riske atma
ilk kutuyu bitir adet ol
sonra 2. ve 3. kutuyu peşpeşe iç rahat olursun boylece
yok canım şişkinlik falan yapmaz
ben o konuda hiç sıkıntı yaşamadım

tatlım yan etkilerinin arasında kuruluk ve cinsel isteksizlik var
ama sende yapacagı anlamına gelmez
bence evlendikten sonra 1 ay devam et eger şikayetin olursa bırakırsın
eğer kuruluk sıkıntın olursada lubricantlar var okeyin falan onlardan kullanabilirsin

nazalp hsio canlarım beni aydınlattınız teşekkür ederim Şeniz cuma bitiyorsa öbür cuma başlanır sanmıştım. cumartesiymiş

Şeniz

ne demek canım rica ederim ismim hayriye tanıştığımıza çok sevindim bu arada .sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin.

ne demek canım rica ederim ismim hayriye tanıştığımıza çok sevindim bu arada .sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin.

olumunekankayizsmile sağol canım benim yaa temmuzun sonunda evleniyorum inş. yaa bu hap, korunma vs şuan o kadar korkunç görünüyorki gözüme anlatamam. hiçbirşey bilmiyorum dağ gibi geliyor gözüme yaa. ya beceremezsem, hergün atmayı unutursam, yan etkilerini yaşarsam. vs vs............. eyvahedigeldismile

peki ben bu hapı doktordan almasam direkt eczaneye gidip alsam kızlar fiyatı nedir bu yasminin

canım bu hapların doktor tavisyesiyle kullanılması gerekıyor
zaten devlet bu hapları heyet raporu olmadan ödemiyor
16 lira civarı bu ilaç direkt eczaneden alıyorsun
sana tavsiyem bi kadın doğumcuya görün öyle kullan yan etkileride var çünkü
sana uygun olanı verecektır doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…