Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhabalar..ben şuan reglimin 3.gününüdeyim ve düğünümden 10 gün öncede regl olıcam.şuanmı başlamam gerekiyor yasmine yoksa düğünümden önceki reglidemi???

Düğün zamanınız ne zaman bilemiyorum ama bir ay önceden korunmaya başlıyorsunuz.10 gün önce kullanmaya başlarsanız koruma tam olmaz (Bana doktor öyle demişti) Ama ben de 10 gün öncesinde başlamış ek korumalar ile desteklemiştim.(Geç kalınmışlık).İlk kutuyu düğün öncesi kullanmaya başlayarak bitirmeniz güvenli korunmayı sağlayacaktır.

]kızlar benim 2 sorum olucak lütfen cvp yazsanız sevinrm :)birincisi yasmin doğum kontrl hapını ssk ödüyomu hastaneden reçete yazdırılıyomu bi arkadaşım kendi almış sağlık ocağındaki kadın ona özel ilaç olduğunu 20 tl olduğunu isteyenin aldığını reçete olmadığını söylemiş..ikinciside 21 gün sona bırakıyosunuz ya ilacı regl oluyomusunuz o 7 günde baştan kendine göremi ayarlıyo hap regl dönemini yoksa olmanız gereken tarihtemi oluyosunuz

Canım ilacı ssk ödemiyor kendin alıyorsun..
ilaca reglinin 1. günü başlıyorsun 21 gün kullanıosunn 7 günlük ara var bu arada regl oluyorsun zaten 8. gün tekrar başlıyorsun.

]kızlar benim 2 sorum olucak lütfen cvp yazsanız sevinrm :)birincisi yasmin doğum kontrl hapını ssk ödüyomu hastaneden reçete yazdırılıyomu bi arkadaşım kendi almış sağlık ocağındaki kadın ona özel ilaç olduğunu 20 tl olduğunu isteyenin aldığını reçete olmadığını söylemiş..ikinciside 21 gün sona bırakıyosunuz ya ilacı regl oluyomusunuz o 7 günde baştan kendine göremi ayarlıyo hap regl dönemini yoksa olmanız gereken tarihtemi oluyosunuz

damlacım..mrb ben hayriye ben 4 yıldır kullanıyprum özel hastanede ssk ile 6 aylık ilaç raporu çıkarttırıp kullanıyorum.her kutuda 2.5 tl ödüyorum ilaç raporuyla ve 6 ay sağlık ocağı yazıyo aldığım ilaç rağoruyla..sende hastaneden ilaç raporu çıkartıp alabilrsin daha ucuza....2. sorunnun cevabı ise 21 tane olan hapı içiyosun sonra hapın bittiği 5. günde regl oluyosun hapa göre regl oluyosun yani.2. kutuya başladığında 2 günlük regli olmuş oluyosun.....

Canım ilacı ssk ödemiyor kendin alıyorsun..
ilaca reglinin 1. günü başlıyorsun 21 gün kullanıosunn 7 günlük ara var bu arada regl oluyorsun zaten 8. gün tekrar başlıyorsun.

mrb benim ilacımı ssk ödüyor ilaç raporu çıkarttırıyorum hastaneden 6 aylık

ilk defa yasmine başlayan bayanlar yardım lutfen Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...

benim gibi ilk defa yasmine başlayanlar ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.ben yasmine adetimi 1 hafta öne almak için başladım fakat gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar

benim gibi ilk defa yasmine başlayanlar ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.ben yasmine adetimi 1 hafta öne almak için başladım fakat gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar

Kutuyu tamamlayıp bırakırsan bir sorun yaşamazsın. Normal düzenine dönersin yerimseniben
Yani ılacı bıraktıktan sonra olacağın adet tarihine göre gider düzenin.

yasmini sürekli kullanan arkadaslar normalde ilaç kullanılırken alkok alınmaz
ama yasmini sürekli kullanıcaz alkol kullanımında bir sorun oluyormu
bide ilac en iyi sizce hangi saatte içilmeli?

yasmini sürekli kullanan arkadaslar normalde ilaç kullanılırken alkok alınmaz
ama yasmini sürekli kullanıcaz alkol kullanımında bir sorun oluyormu
bide ilac en iyi sizce hangi saatte içilmeli?

Çok nadir içki içerim, antibiyotik olmadığı için içkiyle etkisini azaltmaz diye düşünüyorum.Sonuçta hormonsal birşey ve alkol de hormonları etkilemez diye düşünüyorum (Düz mantıkla :-))
Saat olarak da genelde aynı saatlerde almak, aksatmamak için iyi bir teknik diye okumuştum.Benim öğlenleri aksatmadığım bitki çayı seramonilerim var.Çayı hazırlarken çay vakti=ilaç vakti diyerek hatırlayıp alıyorum.

winstonligt cım teşekkür ederim cnm sağol
peki sigara kullanıyorum ben o nasıl olucak

Amanın o ciddi konu işte.Bana da doktorum asla demişti.O zamanlar zaten bırakmayı düşünüyordum, kulak asmayıp "aman zaten bırakacağım" hesabı pek sallamadım.Ama itiraf edeyim bırakmayı bile denemek istemiyorum ve tam bir sigara bağımlısıyım.Hem çocuk hem kariyer hesabı, hem sigara hem de yasmin yan yana gidiyorlar.Ben de ilk kullanmaya başladığımda burdan sormuştum, malesef benim gibi sigarayla tüketen çok, ama zararı ya da riski büyük.Damar tıkanıklıklarına kadar gidebilecek ciddi boyutlarda.Ha herkeste çıkar mı? O ayrı.Kimin de iştah açmış, kiminde isteksizlik yaratmış, kiminde aşırı tüylenme yapmış ama herkese her riskli tarafı piyango misali çıkacak değil. (Bööö çok mu kendimi kandırıyorum ne? )
Özetli kuzum, ben yapamıyorum bari sen yap, sigarayla Yasmin'i birlikte götürme :umursamaz:

kızlar slm
ben bu ay ilk defa yasmine başladım ama daha ilkkutumu bitirip bırakıcam acaba bıraktıktan sonra adet duzeni nasıl oluyo ilacı bırakmama rağmen kahverengi akıntım olurmu bilginiz varmı lutfen yardım edin :KK43: :gitme:

kızlar bişy daha sorsam :) temmuz ayında hasta olmamak için hapa 21 gün sonra 7gün ara vermeden diğer kutuya geçersem bişy olurmu diğer hapta öğle oluyomuş ikinci kutuya geçiyomuşsun yasminde böyle bişy varmı?

ilaca başlamamın sebebi adetimi 1 hafta öne almaktı ama yan etkilerine dayanamayaraktan bırakmaya karar verdim

Amanın o ciddi konu işte.Bana da doktorum asla demişti.O zamanlar zaten bırakmayı düşünüyordum, kulak asmayıp "aman zaten bırakacağım" hesabı pek sallamadım.Ama itiraf edeyim bırakmayı bile denemek istemiyorum ve tam bir sigara bağımlısıyım.Hem çocuk hem kariyer hesabı, hem sigara hem de yasmin yan yana gidiyorlar.Ben de ilk kullanmaya başladığımda burdan sormuştum, malesef benim gibi sigarayla tüketen çok, ama zararı ya da riski büyük.Damar tıkanıklıklarına kadar gidebilecek ciddi boyutlarda.Ha herkeste çıkar mı? O ayrı.Kimin de iştah açmış, kiminde isteksizlik yaratmış, kiminde aşırı tüylenme yapmış ama herkese her riskli tarafı piyango misali çıkacak değil. (Bööö çok mu kendimi kandırıyorum ne? )
Özetli kuzum, ben yapamıyorum bari sen yap, sigarayla Yasmin'i birlikte götürme :umursamaz:

senin nickin benim kullandıgım sigara sırnaşık şey
kaç senedir kullanıyorum ve her nekadar kötü birşey olasada
bırakmayı bile düşünmedim bağımlılık işte :KK43:
bende senin gibi ikisini yan yana yürütcem sanırımbilmiyorumkismile

göğüslerim patlıcakkkkkkkkkkk
ilk ayım iler ki aylarda düzelir inş. bu şişlik
başka bi yan etkisi yok yine de mutluyum

arkadaşlar bilen birileri beni aydınlatsın lütfen 3 ay yasmin kullanmından sonra 1 ay ara verdim şimdi hiç ara vermemiş gibi adetimin 5. günmü başlıyıcam yoksa yeni başlıyomus gibi adetimin birinci günündenmi almam lazım ( bu arada doktor ara vermediğimi bilmediği için 5. gün alacaksın dedi ama normalde 1 haftalık ara benim adetimin 3. gününe denk gelio ) offff çok kafam karıştı yaa kafamçokkarıştı

kızlar ben de bu ay baslıcam ilk defa..şimdi ayın 28inde hasta olcam.ne zaman baslamam gerekiyor.

X