Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
slm kızlar..ben 6 ay önce başladım yasmin kullanmaya. adet ağrısı ve sivilce şikayeti için gitmiştim. çok memnunum. cildim düzeldi ve adetlerimin saati bile gecikmiyor. 2 hafta önce evlendim ve temmuzda da düğünüm var. hap kullananlarda ilk ilişki sırasında kuruluk olduğundan çok acı oluyormuş..doğru mu yaaa??acaba bırakıp prezervatifle mi korunsak??1 ay kala olabilir mi kiibilmiyorumkismile...yavv kafam çorba oldu yaaa..bir de balayı için deniz kıyısına gidiyoruz..denize ya da havuza girmek sakıncalı mıdır?lütfen cevap yazınnn:kedi:

cnm aynı sorun bende de var sanırım.sen kac ay kullandıktan sora adetın duseldı ve daha da onemlısı cıldın duseldı sıvılce cıkmadımı daha kac ay kullandıktan sora düseldığını gordun dr mu tavsıye etmısti. cvp yazarsan sevınırım cnmm saollkaydirigubbakcemile2

olumunekankayizsmile sağol canım benim yaa temmuzun sonunda evleniyorum inş. yaa bu hap, korunma vs şuan o kadar korkunç görünüyorki gözüme anlatamam. hiçbirşey bilmiyorum dağ gibi geliyor gözüme yaa. ya beceremezsem, hergün atmayı unutursam, yan etkilerini yaşarsam. vs vs............. eyvahedigeldismile

canım allah mesut etsin öncelikle...hiç bi sorun yaşamzsın emin ol hapa başlayıp devamı gelince oh bee iyiki başlamışım diceksin emin ol.hiç korkma korunma yöntemi en kolay hap.unuttuğun hap olursa ertesi gün 2 tane içiyosun bişeycik olmuyo.yan etkiye gelince biraz baş ağrısı yapıyor tabi bünyeye göre değişiyor.diğer msj ına gelince hapa dr. tavsiyesiyle başla eczanede arkadaşın dediği gibi 16 lira civarı ben ssk ile anlaşmalı özel hastanede ilaç raporu çıkarttırıyorum ücretsiz. 6 aylıkilaç raporu. hapa kutu başı 2,5 lira falan ödüyorum daha uygun geliyo.eğer dr. gideceksen dr.la konuş ilaç raporu çıkartılıyosa orda çıkarttır fiyatı daha uygun olur senin için...olumunekankayizsmile

kızlar ben şuan görev sebebiyle bingöldeyim. burda sağlığa değer verilmiyor doğru dürüst kadın doğumcu bile yoktur. zatenn olsada bana uygun olan hapın belirlenmesi için bazı testler gerekir burda onların yapılacağını hiç sanmıyorum, kafasına göre bişi yazıcak eminim.. memleketime gitmeme 10 gün var ama ben ondan önce adet olucam galiba. yani yanımda hapımın hazır olmasını istiyorum. benim adetim çok düeznli olmaz. hemen gelince hap yanımda olsun başlıyım diyorum. yani kızlar memleketime gitmeden burda eczaneden yasmini alsam 1 ay kullansam sonra memleketimde görünsem uygun değilse diğerlerine geçerim. gerçi en çok övülen yasmin ama. uymamışsa değiştiririm. olur muuuu :KK43:((

kızlar ben şuan görev sebebiyle bingöldeyim. burda sağlığa değer verilmiyor doğru dürüst kadın doğumcu bile yoktur. zatenn olsada bana uygun olan hapın belirlenmesi için bazı testler gerekir burda onların yapılacağını hiç sanmıyorum, kafasına göre bişi yazıcak eminim.. memleketime gitmeme 10 gün var ama ben ondan önce adet olucam galiba. yani yanımda hapımın hazır olmasını istiyorum. benim adetim çok düeznli olmaz. hemen gelince hap yanımda olsun başlıyım diyorum. yani kızlar memleketime gitmeden burda eczaneden yasmini alsam 1 ay kullansam sonra memleketimde görünsem uygun değilse diğerlerine geçerim. gerçi en çok övülen yasmin ama. uymamışsa değiştiririm. olur muuuu :KK43:((

canım günaydın.sen eczaneden al bu ayki hapını memleketine gitmenede az kalmış mademki, gidince orda bir kadın doğumcuya görünürsün.ve yasmin kullanmak istediğini söylersin.dr. verir zaten evet canım yasmin en çok övülen hap çünkü yan etkileri en az olan hap....opuyorumnanaktan

slms... ben de evlenmeden önce doktora gittim. kan testi yaptırdım. meme ve rahim ultrasonu çektirdim. bir problem yoktu. yasmine başladım. 2 yıl kullandım. adet sancım bitti. adetim düzeldi. bana bir yan etkisi olmadı. ancak 6 ayda bir kan testlerimi ve ultrasonlarımı yaptırdım. ilk testlerle kıyaslattım. şimdi gebelik düşündüğüm için ilacı bıraktım:)
Ama kuzenim de sinir, kilo alımı yaptı. bence doktor kontrolunde oldukca ve vücutta kabul ettikçe bi problem yok.

canım günaydın.sen eczaneden al bu ayki hapını memleketine gitmenede az kalmış mademki, gidince orda bir kadın doğumcuya görünürsün.ve yasmin kullanmak istediğini söylersin.dr. verir zaten evet canım yasmin en çok övülen hap çünkü yan etkileri en az olan hap....opuyorumnanaktan

evet canım öyle yapıyım ben en iyisi kaydirigubbakcemile5

bugün aldım yasmini aslında az bi akıntı geldi ama regl oldummu tam emin değilim. dediğim gibi benim çok düzenli olmaz reglim. yarın bakarım devamı gelmişse başlarım artık.. yalnız kızma ama bi sorum daha olacak :KK43: bu yasmin hapını inceledimde hangi haptan başlanacağı önemli değil sanırım sadece ok yönünü takip etmek yeterli. doğrumu anlamışım canım beni bi kez daha aydınlatırmısın :)))) biliyorum çok soru sordum.. ama ben daha önce adet düzensizliği için bi kaç kez doğum k. hapı kullandım. markasını hatırlamıyorum ama mesela ilk gün atacağım hap beyazdı gitgide rengi koyulaşıyordu.onu çok iyi takip etmek gerekiyodu.beyazlar bitmeden mesela koyu renk olan hapı alsan etki etmez demişti doktor. bu hapıda öyle bekliyordum ama değilmiş. yanlış mı anladım canım yoksa dediğim gibi sadece oku takip etmem yeterli mi neresinden başladığım önemli değil mi?? şimdiden teşekkürler yardımların için...

arkadaşlar yaa bu hapı 21 gun kullanıp yedı gun ara verdgımızde 4 veya 5 gundemı regl olunuyor??nıye bukadar gec pekı bu yedı gunluk arada adet olmadgımız zaman ek korunma gerklımı acaba lütfenn bana da bı acıklama yaprmısnız thanksssopuyorumnanaktan

bugün aldım yasmini aslında az bi akıntı geldi ama regl oldummu tam emin değilim. dediğim gibi benim çok düzenli olmaz reglim. yarın bakarım devamı gelmişse başlarım artık.. yalnız kızma ama bi sorum daha olacak :KK43: bu yasmin hapını inceledimde hangi haptan başlanacağı önemli değil sanırım sadece ok yönünü takip etmek yeterli. doğrumu anlamışım canım beni bi kez daha aydınlatırmısın :)))) biliyorum çok soru sordum.. ama ben daha önce adet düzensizliği için bi kaç kez doğum k. hapı kullandım. markasını hatırlamıyorum ama mesela ilk gün atacağım hap beyazdı gitgide rengi koyulaşıyordu.onu çok iyi takip etmek gerekiyodu.beyazlar bitmeden mesela koyu renk olan hapı alsan etki etmez demişti doktor. bu hapıda öyle bekliyordum ama değilmiş. yanlış mı anladım canım yoksa dediğim gibi sadece oku takip etmem yeterli mi neresinden başladığım önemli değil mi?? şimdiden teşekkürler yardımların için...

Hangi gün başladıysanız onu alıp ok yönünde ilerliyoruz. Hepsi aynı hapların :)

canım benim istediğin kadar soru sorabilirsin tabikide biz arkadaşız yardımcı oluyoruz birbirimize ne demek.adet olduğun gün başla hapa sonra ok yönünde devam et..hapın bitince 5. günü adet oluyosun zaten.hapı içmeyi unuttuğun zaman ertesi gün 2 tane içebiliyosunopuyorumnanaktan

arkadaşlar yaa bu hapı 21 gun kullanıp yedı gun ara verdgımızde 4 veya 5 gundemı regl olunuyor??nıye bukadar gec pekı bu yedı gunluk arada adet olmadgımız zaman ek korunma gerklımı acaba lütfenn bana da bı acıklama yaprmısnız thanksssopuyorumnanaktan

canım mrb evet canım 7 günlük arada korunma şart.hap bitince 4 veya 5. günlerde zaten adet oluyosun.opuyorumnanaktan

kızlar ben de yrn adet olucam .hapı kullanmaya baslıcm ve bıraktktan 5 gün sonra adet olunuyor diyorsunuz.o da bnm düğünüme denk geliyor.ne yapmam lazım...

kızlar ben de yrn adet olucam .hapı kullanmaya baslıcm ve bıraktktan 5 gün sonra adet olunuyor diyorsunuz.o da bnm düğünüme denk geliyor.ne yapmam lazım...

1. kutu bittikten sonra hiç ara vermeden 2. kutuya devam et
2. kutu bittikten sonra adet olursun
bunun bir sakıncası olmaz senın için

ya bişey sorucam bu kanamalar normal mi
yani hapın bitmesine 6 gün var
adet döngümdede değilim
ama ara kanama sayılmaz heralde adetim bittiğinden beri az az kanama görüyorum :sinifsinif:
hormonların alışma sürecimidir ndir anlamadım

canım mrb evet canım 7 günlük arada korunma şart.hap bitince 4 veya 5. günlerde zaten adet oluyosun.opuyorumnanaktan

hsio canım bana doktor o arada hapların koruyuculuğu devam ediyo demişti ek korunma yöntemi gerekmiyo dedi,yanlış mı anladım ki acaba??

nazalp tekrar teşekkür ederim çok aydınlattın beni canım çok saol karar vermemi kolaylaştırdın 2. ve 3. kutuları ara vermeden içicem inşallah,öpüyorum seni:KK3:

hsio canım bana doktor o arada hapların koruyuculuğu devam ediyo demişti ek korunma yöntemi gerekmiyo dedi,yanlış mı anladım ki acaba??

nazalp tekrar teşekkür ederim çok aydınlattın beni canım çok saol karar vermemi kolaylaştırdın 2. ve 3. kutuları ara vermeden içicem inşallah,öpüyorum seni:KK3:

canım yanlış anlamış olabilirsin ben yasmini 4 yıldır kullanıyorum 7 günlük arada hep korunduk doktorum öyle sölylemiştiopuyorumnanaktan

canım yanlış anlamış olabilirsin ben yasmini 4 yıldır kullanıyorum 7 günlük arada hep korunduk doktorum öyle sölylemiştiopuyorumnanaktan

galiba ben yanlış anladım:kedi:
ama mantıkende koruması gerekmez mi o ara zaten senin kanamanın olacağı ara diil mi,korusa daha iyi olur aslında 7 gün ben ek koruma yöntemi kullancaksam hep onu kullanırım yaniopuyorumnanaktan

galiba ben yanlış anladım:kedi:
ama mantıkende koruması gerekmez mi o ara zaten senin kanamanın olacağı ara diil mi,korusa daha iyi olur aslında 7 gün ben ek koruma yöntemi kullancaksam hep onu kullanırım yaniopuyorumnanaktan

7 günlük arada ek korunmaya gerek yok.

X