- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
Temmuzun ilk haftasinda dugun var, dolayisiyla en gec haziranin ilk haftasindan korunma gerekioyr oyle degil mi? Tesekkurler wistonlight :)
arkadaşlar benim hapım cuma günü bitti ara verdim haftaya c.tesi tekrar başlayacağım ama ben regl olmadm 3 gündür bu normal mi?
lütfen cevap verin
Regl olduğun dönemde başlayacağın için o bir aylık süre ne kadar dolar veya dolmaz bilemiyorum ama sonuçta bir ayı tamamlamaya bakarsın aman en kötü 2 regl dönemi önce başlar 2 ayı tamamlar risksiz başlamış olursun:)
Cok tesekkur ederim. Cok aydinlatici oldu, ben isimi saglama almak icin 2 reglden once baslayayim. Birde su sorum var, ilk baslayanlar yasmin den mi basliyor? Doktor kontrolunde filan alinmiyor degil mi? Yurt disinda yasadim uzun sure once test yapiliyor durumunua gore kontrol hapi veriliyor. Burda oyle bir sey soz konusu mu?
Merhaba arkadaşlar,
Benim 40 gün sonra düğünüm var :) bugün doktora gittim ve bana yasmin kullanmamı söyledi. Yeteri kadar tombiş biri olduğum için bide tam düğün zamanı tostoparlak bir gelin olmak istemiyorum.Bu ilaç bazı kişilerde kilo yapıyormuş umarım bende yapmaz.
Aslında asıl sorun bu da değil. Benim adet günüm tam düğün zamanına geliyor. yani ben bu regl dönemimde başlarsam hiç bırakmadan kullanmalıymışım. Takiiii yeter artık gelsin diyene kadar. Ama endişe etmiyor da değilim, zaten hormonlarla oynuyorsunuz bide bu yetmez gel birazcık daha oynayayım senle diyorsunuz.
Çok kararsız kaldım
Epey bir yasmin kullandım, geçtiğimiz ay ara verdim. ani kullanımı bıraktıktan sonra da koruyor bir süre demişlerdi...
Dün gecikme olunca dün bir test yaptım... Pozitif çıktı... Bir de kan tahlili alacağız bakalım...
Bir de; ara vermeden diyelim ki yeni tablete baslıyoruz. 10 gün içtik yeni kutudan, ara verdik. adet kanaması oldu.. sonra o yarım kalan tablete baslanır mı yoksa yeni tablet mi alınacak?
acil yardımlarınızı bekliyorum.. ona göre bu gece kullanacağım da.
adet başlangıcından 5.güne kadar ki süre içinde istediğin gün başlayabilirsin yok kullanmaya başladığın andan itibaren korumaya başlıyor sen hiç merak etmekızlar yardım lütfen..reglimin 3. gnünde yasmin kullanmaya başladım..(ilk kez)internette okudum ama her kafadan bi ses çıkmış..3. gün başlamam sorun olur mu sizce ? kimisi ilk 5 gün kullansanız da gebelikten korur demiş..kimisi ilk ay korumaz fisfisfis
merhabalar ben bu hapı 8 ay kullandım ve son bir aydır kullanmıyorum bıraktım... çünkü bende çok yan etkisi oldu. bıraktıktan sonraki adet günüm 7 gün gecikti ama çok az kanamam oldu sonra tekrar kesildi. acaba hapı bıraktıktan sonraki etki olabilirmi acaba çünkü kanamam çok az yani damla damla diyebilirim
Öncelikle merhabalar benim sorum şu 19 gün önce korunma amacıyla doktorum yasmin hapını verdi 12 tane içtikten sonra adet dışı bi kanama gördüm kanamam hala bitmedi hapı bırak dedi sonra adet göreceksin dedi şimdi ikisi karışmış durumda ve kanamam durmuyor böyle bi olay başından geçen varsa yazarsa sevinirim yani ara kanama yaşayan varmı şimdiden teşekkür ederim
bende uzun zamandır kullanıyorum bende hiç yan etkisi olmadı ama çevreden ve internetten duyduğum yan etkiler beni korkutmaya başladı. bu yüzden en kısa zamanda doktora gitmeye ve kontrolden geçmeye karar verdim. bilmiyorum bu yolla kısırlık yada başka bir hastalığın olduğu anlaşılırmı ama. bebek yapmayı çok istiyorum zamanı geldiğinde. o yzden korkum var anlıyacağınız.. genelde süper bi ilaç
arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım, bişey soracaktım ben sigara kullanıyorum acaba sigara kullanıpta hap kullanan varmı? kullanılmaz diyolar.yasmin kullanmıştım 1 ay kadar ama adetime kadar hergün leke oldu ne yapıcam bilmiyorum hamile kalmak istemiyorum
Mutlaka ki doktor tavsiyesi ve önerisi ile alınmalı bence sonuçta bir ağrı kesici bile kişiden kişiye etki anlamında çok değişiyor hatta bazı kişilerde ölümcül sonuçlar bile doğurabiliyorken hormonları ve birçok başka alanı etkileyecek bir doğum kontrol aşamasında bence mutlaka danışmak, belirli testleri yaptırmak ve vücudumuz için hangisinin en iyi olduğunu doktor tarafından onaylatmak lazım. Ben arkadaşımla aynı doktora gittim, ikimizi de farklı doğum kontrol hapları önererek kontrollerimizi bitirdi misal.
kızlar ben yasmine daha yeni başladım sayılır.bugün ikinci pakete geçtim.acaba ilk paketteki gibi ilacı alıdığının ilk haftası korunmak lazımmı:uhm: daha yeni evliyim bir sorun çıksın istemiyorum.bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim
Doğum kontrol ilacı hakkındaki tecrübeleriniz,sıkıntılarınız,deneyimleriniz!!!
arkadaşlar benim hapım cuma günü bitti ara verdim haftaya c.tesi tekrar başlayacağım ama ben regl olmadm 3 gündür bu normal mi?