Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
haklısın canım ben doktor önerisiyle kullanıyorum bu ilacı 9 aydır
bildiklerimi soylerim bilmiyorsam neyi soyleyeyım

biliyorumdogru tabii bende 4 yıldır kuulandım naz
ama 2 ay oldu bıtaktım..adetlerim düzene girmesinin ekilyorum şimdiii.....bebek düşşünüyorum çünküü:emir_bebek:

biliyorumdogru tabii bende 4 yıldır kuulandım naz
ama 2 ay oldu bıtaktım..adetlerim düzene girmesinin ekilyorum şimdiii.....bebek düşşünüyorum çünküü:emir_bebek:

bayagı uzun kullanmıssın sen canım
ben 3 yıl kadar dusunmuyorum zaten bebek 2-3 sene kullnırım tahmını diyorum
sonra düzene girmesi hamilelik derken 4 yılı buldururuz hayırlısıyla
kaydirigubbakcemile5

bayagı uzun kullanmıssın sen canım
ben 3 yıl kadar dusunmuyorum zaten bebek 2-3 sene kullnırım tahmını diyorum
sonra düzene girmesi hamilelik derken 4 yılı buldururuz hayırlısıylakaydirigubbakcemile5

evttttt doogru planlamıısın :))
benim gbiiiii yerimsenibenhayırlısı bakalım neler olcak.....kaydirigubbakcemile5

teşekkür ederim bakalım adetle karışmış durumda hapı bıraktım doktor 10 gün bekle dedi inşallah beklemeye gerek kalmadan biter.

bende 8 aydır kullanıyorum,tek kötü etkisi biraz baş ağrısı yapması yoksa süper bi ilaç....sanırım bi 8-9 ay kadar daha kullanırım,ondan sonra da bebek olayına giricem,bıraktıktan en az 1-2 ay da eşimizin korunması gerekiyormuş,dr dan dinledim...

bende 3 kutu kullanmıstım.bırktıktan ancak 9 ay sonra hamıle kalabıldım.doktorum dogum kontrol haplarından sonra hormonların duzene gırmesı zor oluyor demıstı.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende spral vardı doktorum cıkardı üç yıl olmuştu taktıralı fakat ara kanamalarım oldu cıkarmak zorunda kaldık bende hapa başlamak istiyorum cocuk istemiyorum kesinlikle iki tane var yeter allah bağışlarsa jasmini düşünüyorum fakat doktorum bikaç tane daha var dedi adetinin üçünçünü günü gel demişti bugün oldum fakat kafam karıştı ben kilo almak istemiyorum yeni 15 kilyo yakın verdim bu hapın böyle yan etkisi varmı cevap yazarsanız sevinirim

canım 2 sene oldu ben kullanmayalı başlayalı kilo gibi sorunum olmadı ama bünyeye göre değişik etkileri olabiliyor sanırım. Doktorun bünyene göre en doğru hapı tavsiye eder sana mrk etme yerimseniben

Merhaba,
6 ay kadar yasmin kullandim ve biraktim.Yasmin kullanirken vucudum regl oncesi pek su toplamiyordu. Bu ay ilac kullanmadim ve vucudumda asiri bi siskinlik var.Kilom 57.8 cikarken birkac gun icinde 61.9 oldum.2 gun de gecikti ayrca.Bu durum normal mi degil mi bilmiyorum.Tecrubesi olan ve yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Merhaba..
Bir süredir kullanman sebebiyle şimdi bırakınca ufak tefek hormonal değişiklikler yaşaman normal..Bu da ödem gibi şeylere sebep olabilir.1-2 siklus içerisinde normale dönecektir..

kızlar yardım lütfen..reglimin 3. gnünde yasmin kullanmaya başladım..(ilk kez)internette okudum ama her kafadan bi ses çıkmış..3. gün başlamam sorun olur mu sizce ? kimisi ilk 5 gün kullansanız da gebelikten korur demiş..kimisi ilk ay korumaz fisfisfis

kızlar yardım lütfen..reglimin 3. gnünde yasmin kullanmaya başladım..(ilk kez)internette okudum ama her kafadan bi ses çıkmış..3. gün başlamam sorun olur mu sizce ? kimisi ilk 5 gün kullansanız da gebelikten korur demiş..kimisi ilk ay korumaz fisfisfis

normalde doktorlar 1 ay ek korunma diyorlar zaten
her kadının yumurtlama gunu farklı oldugundan 1-5. gun arası diyorlar
bence riske atmayın ilk ay korunun

Merhaba arkadaşlar,
Benim 40 gün sonra düğünüm var :) bugün doktora gittim ve bana yasmin kullanmamı söyledi. Yeteri kadar tombiş biri olduğum için bide tam düğün zamanı tostoparlak bir gelin olmak istemiyorum.Bu ilaç bazı kişilerde kilo yapıyormuş umarım bende yapmaz.
Aslında asıl sorun bu da değil. Benim adet günüm tam düğün zamanına geliyor. yani ben bu regl dönemimde başlarsam hiç bırakmadan kullanmalıymışım. Takiiii yeter artık gelsin diyene kadar. Ama endişe etmiyor da değilim, zaten hormonlarla oynuyorsunuz bide bu yetmez gel birazcık daha oynayayım senle diyorsunuz.
Çok kararsız kaldım :KK43:

Epey bir yasmin kullandım, geçtiğimiz ay ara verdim. ani kullanımı bıraktıktan sonra da koruyor bir süre demişlerdi...
Dün gecikme olunca dün bir test yaptım... Pozitif çıktı... Bir de kan tahlili alacağız bakalım...

Epey bir yasmin kullandım, geçtiğimiz ay ara verdim. ani kullanımı bıraktıktan sonra da koruyor bir süre demişlerdi...
Dün gecikme olunca dün bir test yaptım... Pozitif çıktı... Bir de kan tahlili alacağız bakalım...

en az 3 ay koruyo diye biliyodum bende...sonucunu yaz bize mutlaka canım olurmu?

doğum kontrol hapı kullanırken adet tarihini ileri almak nasıl oluyor acaba?

hapım dün gece bitti.. fakat tatile gideceğim. hapı tatil dönüşüne kadar alıcam.. fakat döndüğüm de mi hapa ara vereceğim adet olmak için?? yoksa tablet bitene kadar devam edip bir sonrakı ay mı adet olacağım?
Benim hapım salı gecesi biter pazar günü adet olurum hep.. Adet günlerimde şaşma olmaması için hapı 2 hafta sonrakı salı gününde bıraksam olurmu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de; ara vermeden diyelim ki yeni tablete baslıyoruz. 10 gün içtik yeni kutudan, ara verdik. adet kanaması oldu.. sonra o yarım kalan tablete baslanır mı yoksa yeni tablet mi alınacak?

acil yardımlarınızı bekliyorum.. ona göre bu gece kullanacağım da.

merhaba uzun uzun forumları okudum aslında ama açıklayıcı bişi bulamadım. doktorumun tavsiyesisyle yasmin doğum kontrol hapına başladım. adetimin ilk günü içtim. su an ılk kutu ve 13. hapı içtim. doktorum adet donemımın kısalacagını soylemıstı ama hala reglim devam ediyor... kanama seklinde değil koyu kahverengi lekelenme ama gunde 2 orkit degıstırıyorum mıktarı hatrı sayılacak kadar cok cunku. doktorum devam etmemi soyledi ama bu durum beni gittikce geriyor. ve 3 gundur de bas agrısı cekıyorum galıba bu da hapın bi yan etkisi.

basına benım gıbı bısı gelen var mı?

lütfen cevap yazın..

Ya kızlarr bişi sorcamm Yasmin adetinn ilk günü içildiği zaman korumayaa 1 ay sonramıı başlıoo,?

Bn gecen sene kullanmıştım eczacıı 60 gün sonraa korumayaa başlar demişti... Çok farklıı seyler sölüolarr .. Ne zmanndan itibarenn koorumayaa başlıoo .. ığneden sıkıldımm .. adetimm çok düzensizlştii:S

Ayrıca 7 gün ara verildiğindee ek korumayaa gerekk oluyomu?

Son düzenleme:
X