Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba ben 1 kutuyu bıtırdım ama 28 gun boyunca leke gelemeye devam etti kullanan arkadaşlarım oluo bole dediler kutu bıttı 7 gunu beklerken 4 gun regl oldum 7 gun ara verilmesi gerekıo dıe içip içmemekte tereddut ettim 2 gun daha bekleyıp reglının 3 gunu başladım içmeye ama normalde 8 gun suren regli içmeye başladıktan 3 gun sonra kesildi gibi bişey sızce ne yapmalıyım içmeye devam ediyim mi bırakım mı lutfen yardım edin

selam ben 4*5 aydır yasmin kullanıyorum lekelenmeden başka bi yan etkisini görmedim aksine çok şiddetli olan adet sancım tamamen bitti kilo almak bi yana 3 kilo verdim..sadece2 gün sürüyo şimdi adet dönemim..ama herkeste aynı olmuyo durum..şimdi yazz ' a geçmek istiyorum aslında ara yokmuş çünkü onda " yazz kullananlar " etkilerinden bahsederse sevinirim.
ayrıca 7 gün herkeste ayı değil adetin 1. veya 2.günü başlamanız gerekiyor yani 7 günü beklemeniz gerekmez

arkadaşlar 1,5 yıl yasmin kullanıp bırakan biri olarak belki size faydası dokunacak bişeyler yazmak istedim.kullanmadan önce ben de çok endişeliydim çünkü.

1.öncelikle imkanınız varsa bir doğum kontrol uzmanına göründükten sonra onun tavsiyesinde kullanmanız en iyisi.
2.kilo aldırmıyor aksine rainny 35'in dediği gibi başladıktan sonra 3 kilo vermiştim ve bıraktıktan sonra da o 3 kiloyu aynen geri aldım.
3.tüylenme yapmadı aksine tüylenmemi azalttı.
4.bıraktıktan sonra ilk aydan itibaren 27 günde 1 adet görüyorum ve hiç şaşmıyor.oysaki kullanmadan önce adet olacağım günü bilmem gibi bir durum söz konusu değildi.(bıraktıktan sonra vücut kendine gelemiyo 3-4 ay adet olamıyosun vücut bir türlü hormonu atamıyo vs diye çok kafamın eti yendi bunu özellikle belirtmek istedim)
5.kullanırken bir dönem hapın tam ortasındayken gögüslerimde adet görecekmişim gibi alakasız bir ağrı oluyordu. doktora gittim gögüs ultrasonu falan da çekildi herhangi bişey çıkmadı.doktor ilaca adaptasyon döneminden kaynaklanıyor,herhangi bir sorun yok dedi.sonraki aylarda da geçti zaten.
6.adet kanamamı miktar olarak neredeyse yarıya düşürdü, adet sancımı azalttı ve adet günümü de 6 günken 5 güne düşürdü.
7.gebelik istediğim için bıraktım ve kesin kanıtlanmış bişey değil ama rahim duvarı kalınlığının artması gerektiği için bıraktıktan 2 ay sonra hamile kalmanız önerilir diye birkaç yerde okuduğum için 2 aydır eşim korunuyor.
8.geçen ay gebelik öncesi kontrol için doktora gittiğimde tüm mazimi anlattım ve gereken bütün testler yapıldı herhangi bir sorun çıkmadı.aksine daha önce adet düzensizliğim (2-3 gün max 1 hafta) olduğunu haptan sonra düzeldiğini anlattığımda muhtemelen haptan önce yumurtlamıyordunuz hap yumurtlama düzeninizi sağlamış dedi.(tüm sülale kısırlık yapıyor sen yine içiyorsun diye lanetliyordu beni muhtemelen sizin çevrenizde de vardır bu tutum)
9.eğer yaşınız uygunsa gebelik düşünmediğiniz sürece kullanmanızda hiçbir sakınca yok.yani yok 1 sene kullan 3 ay ara ver yok 1 ay kullan 1 ay ara ver hiçbir anlamı da yararı da yok arkadaşlar.gittiğim bütün doktorlar bunda hemfikirdi ve ara verenlerin çoğu hamile kaldı eğer bebek istemiyorsan bırakma dediler.ama 35 yaşına kadar kullanıp sonra bırakıp benim çocuğum olmadı kesin haptan demenin de mantıklı bir yanı yok onu da belirteyim.
10.şuanda çevremde gebelik deneyen çok insan var ve öncesinde doğum kontrol hapı kullananların gebe kalma oranı çok daha yüksek.

biraz uzun oldu ama umarım hapa yeni başlayan ya da başlayacak olan birilerine yardımcı olabilmişimdir. herkesin bünyesi aynı değil tabiki.ama ben çok memnun kaldım ve gebelik sonrası da devam etmeyi düşünüyorum.ama en başında dediğim gibi eğer imkanınız varsa muhakkak bir kadın doğum doktorunun takibinde olmanızda fayda var.en azından yılda 1 kez.kafasına başka bişey takılan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. sağlıklı günler..

rainny canım yazzz24 sanırım bahsettiğin ilacın adı. çok yakın bir arkadaşım kullandı bu ilacı ve çok sıkıntı çekti. kız sürekli kusuyordu, halsizdi vs.sanırım yeni piyasaya sürülmüş bir ilaç deneme aşamasında. o yüzden iyi araştırmanı tavsiye ederim.selamlar..

fatmerim hap bittikten sonra 7 gün içmemen gerekli.genelde de bittikten 3 gün sonra adetin başlar zaten yani herhangi bir anormallik yok. 7 gün sonra da adetin devam etse de etmese de 2.kutuya başlaman gerekli.mesela farzetki hapı en son bu hafta cuma günü içtin ve kutu bitti.7 gün içmeyip bir sonraki cumartesi günü tekrar başlaman gerek.

ok ela sağol..açıkçası bende teredütteyim çünkü gerçekten yeni bi ilaç ve herkes yan etkisinden şikayetçi yasmini 5 aydır kullanıorum alıştım bi sıkıntım yok ama işte yazzz 24 ün ara vermeden kullanılması yani kullanım rahatlığı cezbetmişti beni ama iyi bi araştırma lazım

merhaba ben 1 kutuyu bıtırdım ama 28 gun boyunca leke gelemeye devam etti kullanan arkadaşlarım oluo bole dediler kutu bıttı 7. gunu beklerken 4. gun regl oldum 7 gun ara verilmesi gerekıo dıe içip içmemekte tereddut ettim 2 gun daha bekleyıp reglının 3. gunu başladım içmeye ama normalde 8 gun suren regli içmeye başladıktan 3 gun sonra kesildi gibi bişey sızce ne yapmalıyım içmeye devam ediyim mi bırakım mı lutfen yardım edin

bende olmamıştı lekelenme ama bazı bünyelerde vücut ilaca alışana kadar 1-2 ay görülebiliyor.
7 gün ara vermenin nedeni 7. gün adet olacağından değil.sen sanırım ilaca her seferinde adetin birinci günü başlaman gerektiğini sanmışsın.sadece ilaca ilk başladığın ay adetinin ilk günü içmeye başlarsın. eğer yasmin kullanıyorsan 21 tane hap var içerisinde.21 gün içersin ve bittikten sonra 7 gün içmezsin.zaten hap bittikten 3-4 gün sonra adet kanaması başlar. fakat 7 gün geçtikten sonra adetin bitse de bitmese de 8.gün tekrar ilaca başlaman gerekli.
adetinin miktarı da süresi de yasmin kullandığın sürece azalacak, bu herkeste böyle oluyor.ama 8 günden 3 güne inmesi biraz garip geldi.sanırım hapı kullanmaya erken başladığından 7 gün geçmesini beklemediğinden olmuştur.

Bende artık yasmin kullanmaya başlıyorum. 4 ay yazz24 kullandım, vücudum alışmadı şimdi 2 ay ara verdim,bugün dr a gittim, yasmin yazdı... Genel etkiler açısından yazz dan memnundum aslında ama ara kanamam durmadı mecbur bırakmak zorunda kaldım. Bakalım bu ilacın etkileri olacak mı..

selam ben 4*5 aydır yasmin kullanıyorum lekelenmeden başka bi yan etkisini görmedim aksine çok şiddetli olan adet sancım tamamen bitti kilo almak bi yana 3 kilo verdim..sadece2 gün sürüyo şimdi adet dönemim..ama herkeste aynı olmuyo durum..şimdi yazz ' a geçmek istiyorum aslında ara yokmuş çünkü onda " yazz kullananlar " etkilerinden bahsederse sevinirim.
ayrıca 7 gün herkeste ayı değil adetin 1. veya 2.günü başlamanız gerekiyor yani 7 günü beklemeniz gerekmez

4 ay kullandım yazz'ı, yan etkiler açısından gayet iyi bir ilaçtı. Hiç yan etkim olmadı, zaten zayıf bir insanım verecek bir kilom yok ama ödem attığından kilo vermeden inceldim :)) Ama ilaca uyum sağlayamadım, ara kanamalarım bitmek bilmedi. Bıraktım. Bugün doktorum Yasmin verdi, ona başlayacağım.

arkadaşlar merhaba , bence burada yapılan yorumlar gerçekten hayati önem taşıyor onun için site yöneticilerine çok tşk ediyorum.
Öncelikle ben 9 aylık evliyim ve 9 aydır yasmin kullanıyorum ama bu süre zarfında bazı sıkıntılar yaşadım ve şimdi burdaki yorumları okuyunca gerçekten bazı taşlar yerine oturuyor,mesela sağ bacağımda çok şiddetli ağrılarla uyanıyordum sabahları bu 2-3 kez oldu eşime galiba iç kanama geçiriyorum diyordum yani bi yere çarpmadığım halde anormal belli yerlerde ağrılar yaşıyordum,2.si 11 yaşımdan beri yani 15 senedir düzenli olan adet dönemlerim altüst oldu yani kahverengi lekelere bile razıyken artık hiç birşey olmuyor tam 2,5 aydır adet görmüyorum hatta hamile olduğumu sanıp test bile yaptım ama sonuç negatif çıktı , şu an tam bi kaostayım ne yapmalıyım ama öyle ya da böyle en zararsızı gibi görünse bile sanırım doğum kontrol haplarının her türlü yan etkileri olabiliyor hap dışında ki bu konularda çok biligisizim bana önerebileceğiniz hangi yöntemler var acaba? yani 1 yıl kadar daha çocuk düşünmüyorum bugün son tabletimi içip hapı bırakmayı düşünüyorum ... bilgisi olan yada benimle aynı durumları yaşayan arkadaşlardan yorumları bekliyorum .

selam kızlar.... bende 7 aydır yasmin kullanıyorum ilk zamanlar adetim ilacı buraktıktan 4 gün sonra geliyordu ve her zaman ki gibi adet oluyordum ama son 2 aydır 5. gün adet oluyorum ve çok az adet görüyorum bi problem mi var acaba... diğer sayfalara bi göz attım ama kimsede böyle bir etki olmamış sanırım

aylint olabilir canim sonucta hormonlarla oynuyosun.
teşekkür ederim cevabın için,sanırım yasminden, hala göğüslerim çok hassas ve biraz büyüdüler, adet öncesi dönem gibiyim 12-13. günümden beri,daha hapın bitmesine 9 gün var, sanırım ilk ayım olduğundan vücudum adapte olmaya çalışıyor.. baş ağrım var bazen ve bi de depresif ruh hali.... böyle etkileneceğim hiç aklıma gelmemişti.
arkadaşlar 1,5 yıl yasmin kullanıp bırakan biri olarak belki size faydası dokunacak bişeyler yazmak istedim.kullanmadan önce ben de çok endişeliydim çünkü.

1.öncelikle imkanınız varsa bir doğum kontrol uzmanına göründükten sonra onun tavsiyesinde kullanmanız en iyisi.
2.kilo aldırmıyor aksine rainny 35'in dediği gibi başladıktan sonra 3 kilo vermiştim ve bıraktıktan sonra da o 3 kiloyu aynen geri aldım.
3.tüylenme yapmadı aksine tüylenmemi azalttı.
4.bıraktıktan sonra ilk aydan itibaren 27 günde 1 adet görüyorum ve hiç şaşmıyor.oysaki kullanmadan önce adet olacağım günü bilmem gibi bir durum söz konusu değildi.(bıraktıktan sonra vücut kendine gelemiyo 3-4 ay adet olamıyosun vücut bir türlü hormonu atamıyo vs diye çok kafamın eti yendi bunu özellikle belirtmek istedim)
5.kullanırken bir dönem hapın tam ortasındayken gögüslerimde adet görecekmişim gibi alakasız bir ağrı oluyordu. doktora gittim gögüs ultrasonu falan da çekildi herhangi bişey çıkmadı.doktor ilaca adaptasyon döneminden kaynaklanıyor,herhangi bir sorun yok dedi.sonraki aylarda da geçti zaten.
6.adet kanamamı miktar olarak neredeyse yarıya düşürdü, adet sancımı azalttı ve adet günümü de 6 günken 5 güne düşürdü.
7.gebelik istediğim için bıraktım ve kesin kanıtlanmış bişey değil ama rahim duvarı kalınlığının artması gerektiği için bıraktıktan 2 ay sonra hamile kalmanız önerilir diye birkaç yerde okuduğum için 2 aydır eşim korunuyor.
8.geçen ay gebelik öncesi kontrol için doktora gittiğimde tüm mazimi anlattım ve gereken bütün testler yapıldı herhangi bir sorun çıkmadı.aksine daha önce adet düzensizliğim (2-3 gün max 1 hafta) olduğunu haptan sonra düzeldiğini anlattığımda muhtemelen haptan önce yumurtlamıyordunuz hap yumurtlama düzeninizi sağlamış dedi.(tüm sülale kısırlık yapıyor sen yine içiyorsun diye lanetliyordu beni muhtemelen sizin çevrenizde de vardır bu tutum)
9.eğer yaşınız uygunsa gebelik düşünmediğiniz sürece kullanmanızda hiçbir sakınca yok.yani yok 1 sene kullan 3 ay ara ver yok 1 ay kullan 1 ay ara ver hiçbir anlamı da yararı da yok arkadaşlar.gittiğim bütün doktorlar bunda hemfikirdi ve ara verenlerin çoğu hamile kaldı eğer bebek istemiyorsan bırakma dediler.ama 35 yaşına kadar kullanıp sonra bırakıp benim çocuğum olmadı kesin haptan demenin de mantıklı bir yanı yok onu da belirteyim.
10.şuanda çevremde gebelik deneyen çok insan var ve öncesinde doğum kontrol hapı kullananların gebe kalma oranı çok daha yüksek.

biraz uzun oldu ama umarım hapa yeni başlayan ya da başlayacak olan birilerine yardımcı olabilmişimdir. herkesin bünyesi aynı değil tabiki.ama ben çok memnun kaldım ve gebelik sonrası da devam etmeyi düşünüyorum.ama en başında dediğim gibi eğer imkanınız varsa muhakkak bir kadın doğum doktorunun takibinde olmanızda fayda var.en azından yılda 1 kez.kafasına başka bişey takılan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. sağlıklı günler..

çokk teşekkürler,çok yararlı bilgiler yazmışsın.. korunduğumuz dönemde kondomla korunmuştuk, şimdiki aklım olsa hap kullanırdım çünkü yumurtlama olmadığından basit kistler yok, adetler düzenli, çikolata kisti vs. oluşumunu önler... benim de çevremde hapla korunan arkadaşlarım çokk daha kolay gebe kaldılar, ben hala gebe kalayım diye uğraşıp stresten çocuk yerine kist sahibi oluyorum....

yamin çok iyyi bi hap..düzenli kulaandıktan sonra
bende yan eki çok az oldu..oda mide bulantısı az..

iyice kafam karıştı..yardımcı olursanız sevınırım..3ocakta adet oldum ve yasmıne başladım..ancak 9 ocaktan bir rahatsızlıgım sonucu doktor yasmını bırakmamı söyledı bıraktım.12 ocakta yenıden adet oldum..simdi ben tekrardan ne zaman adet olucam.subatın basındamı yoksa 10 subatta fılanmı kafam karıstı iyice..

benimde sana benziyo problemim 29unda başladım adetimin ilk günü yan etkileri mahvetti beni attım ilacı almıcam daha ölmüş gibi oldum yaaa nefessiz kalıyorum gece uyku yok midem kalbim sıkışıyo ne bu yaaa ee bendemi yarın öbür gün gene adet olcam bıraktığım için e subat sonuda düğünüm var bir ayda 3 keremi adet olcam:KK43: ayın 20sinde geciktirici kullansam bişe olurmu 28inde düğünüm var çünkü

kızlar ben evlenmeden 2 ay önce başlamıştım yasmine. dr um bana en masum hap diye önermişti. iyiki 2 ay önceden başlamışım çünkü ilk ay kanamam 20 gün sürdü lekelenme tarzında. 3 . kutudan sonra saat gibi tıkır tıkır düzene girdi. ama ben 2 yıl kullandım ve son zamanlarda migren şikayetlerim başladı. ve kanamam okadar azalmıştıki nerdeyse hiç adet olmuyordum. ki eskiden aşırı kanamam olurdu,sancım olurdu. ilacı bıraktım eskiye geri döndüm. adet kanaması azaldıkça şişkinliğim hiç geçmemeye başlamıştı. ben bir de çok kilo aldım. benim iştahımı çok açtı. resmen midemi kazındırıyordu. yemezsemde başım ağrıyordu. ama ağır bir yan etkisini görmedim.herkesde aynı etkiyi yapmaz. ama ben bir daha asla doğum kontrolü için hormon kullanmama kararı aldım.

ha birde arkadaşlar ben emsela ilacı başucumda bulunduruyordum. her zaman suyum da olur gece susarım diye. ben yatmadan hemen önce içiyordum.hiç aksatmadan her gece hem gözümün önünde olunca unutmuyordum da. sizde bi öyle deneyin bence. ilk günden aşırı bir yan etki yapması bence pek mümkün değil. başka bi nedenden olmuş olabilir. aynı anda içilen başka ilaçdan etkileşim olabilir. sigara içiyorsanız o yüzden olmuş olabilir. ama vücuda etki etmesi için zaten bir süe düzenli olarak kullanmak gerek.

X