Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

canım 35 yaş ve üstünde sigara içenlerde önerilmiyo.

canım bu yan etkiler sadece yasminin değil bütün korunma haplarının yan etkileri.Hangisini kullanırsan kullan yan etki olarak yine aynı şeyler yazacak.Hem herkeste göstermiyo ki yan etkisini kullanmadan göremezsin zaten.Önce kullan herhangi bir yan etkisini hissedersen özellile baş ağrısı o zaman doktorunla görüşürsün...
opuyorumnanaktan

slm ben dogumdan sonra basladim 4 aydir kullaniyorum emzirdigim icin dr ara vermeden kullan dedi.sadece yan etkisi var o da basim agriyor.sizde de oluyormu?

canım başağrın sürekli deva ediyorsa ve şiddetliyse doktorunla görüş.Çünkü başağrısı durumlarında hapın bırakılması gerekiyor normalde bence bi görüş belki hapını değiştirir...

Benimde bu konuda bir sorum olacak arkadaşlar. yaklaşık bir senedir yasmin kullanıyorum, bugüne kadar adetlerimde miktar bakımından azalma oldu. Ancak bu adetimde düzgün adet olamıyorum. Azıcık olan miktarda gelmiyor, çok çok az bir lekelenme ya da arada koyu olarak geliyor. Bu neden oluyor acaba bilgisi olan varmı?

yaa ben bi şey sormak istiyorum doktorum bana adet düzensizLiği için yasmin verdi fakat duyduğum kadarıyla yasmin migreni tetikliyoRmuş..Benimde migrenim olduğu için tereddüt ediyorum.Acaba aranızda böLe bir şikayeti fLn olan varsa bana bir bilgi verebiLirmi ?? :kedi:

teşekkür ederim bgn başladım kullanmaya inş bi sorun olmaz mutlu mesut yaşarım bende

opuyorumnanaktan

adetinizin ilk günü başlamanız iyi olur.dogum kontrol haplarının koruyuculugu % 99 olarak biliniyor.ama yinede bence bi doktor tavsiyesi alın 2 yıl uzun süre kullanım hakkında.allah yardımcıznız olsun doğuda

şimdi daha 2 ay var reglimin 3. gününde başlasam oolmazmı acaba...

bnm bildiğim kadarıyla adetinizin 5. gününe kadar naşlayabilirsiniz yani 3, günü de olur.ayrıca evlenmeden önceki adetnizide başlayın bir ay önce.içiniz daha rahat olur.yinede doktora gitmye çalışın daha saglıklı olur.

zemuszemus

canım 1 ay önce başlamalısın.

eğer önemli miktarda azalma olmadıysa yani bir damla gelip birdaha gelmiyorsa sorun yok canım devam edebilirsin...eğer dediğim gibi bir iki damlayla kalıyorsa jinekoloğa başvur ve hapını değiştirsin

canım daha öncede yazdığım gibi bu yan etkiler sadece yasmin için geçerli değil bütün haplar için böyle.Ama kullanmadan bilemezsin.Tek bilgi sahibi olduğum şiddetli baş ağrısı olduğunda hap bırakmalı ve doktoruna başvurmalısın...

selam kızlar bende yasmin hapını 1 haftadır kullanıyorum göğüslerimde ve karnımda acayip şişlik oldu aynı etkileri gören varmı düğün arifesi çok moralim bozuldu ((

KIZLAR BENDE BıŞı SORCAM YENı EVLıYıM.ıLK KUTU YASMıN KULLANDIGIMDA EŞıM KORUNDU. 2.KUTUYA BAŞLADIM 5 GÜN ÖNCE AMA DÜN OLAN OLDU. ACABA BENı KORUMUŞMUDUR YOKSA GERCEKTEN KORUMASI ıÇıN ıKı KUTU MU KULLANMAK GEREKıO...????????????????
UFF ıÇıME KURT DÜŞTÜ DOKTORA GıTMEK SACMA GELıO SıZE SORSAM. KORUMUŞMUDUR BENı ? ıKıNCı KUTUNUN 5. GÜNÜ :kedi:

Başka bilen yokmu ? :ecrin_bebek: bebek mi geliyo yoksa? bkaç kişiden cevap gelmezse yrna kdr valla doktora gidcem napiim içim huzursuz...

arkadaşlar ben yasmine yeni başladım.. ilk paketim 3 gün önce bitti..hala adet olmadım normalmidir yoksa gebe kalma ihtimalim varmı.. nedersiniz:)))))

slm arkadaşlar.. ilk kutum biteli 4 gün oluyo ve ben daha adet görmedim.. kutu bittikten kaç gün sonra adet görülüyor. cevaplarsanız sevinirim:)

hap içilmeyen 7günlük sürede ek korunmaya ihtiyaç yok ben 1 sene kullandım yanlız aşırı derecede adetimi azalttı ve buda bana 3-4kilo olarak geri döndü bu yüzden biraz ara verdim o 7günde hiç korunmadık .......zaten ilaç prospektüsünü ii incele için rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…