Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar biri bana bi akıl verebilir mi acaba. sabah uyandım regl olmuşum ilacı bgn kullanmaya başlıycam temmuz 1 de bitiyor ilaç benim nikah temmuz 4 de balayında adet olmak istemiyorum o yüzden acaba hiç ara vermeden 2. kutuya mı dvm etsem yada 1kutuyu az mı içsem

bende aynı dertten muzdaribim:bbo: sorduğum sağlık görevlisi yeni bir kutu almamı ilaç bittiğinde bir hafta ara vermeden yeni kutuya devam etmemi balayından sonra bırakıp 1 hafta ara vermemi o 1haftadan sonra yine yeni bir kutu alarak ona başlamamı söyledi.

burada tecrübesi olan arkadaşlardanda yardım istedim.aklım karıştı doğrusu
:sm_confused:

yasminin zaralari var kizlar almanyada 18 yasinda kiz felc olmus sadece 1 ay kullanmis

Behindert wegen Antibabypille
von Andy Fischer
Celine war ein strahlendes 16-jähriges Mädchen. Dann hat ihr der Frauenarzt die Pille verschrieben. Heute ist sie 18 Jahre alt und schwerstbehindert.

Jung, hübsch, den Schalk im Gesicht: Heute ist Celine ein Pflegefall.

Bild: SF/10vor10Info-Box
Zahlen zur Antibaby-Pille

Gravierende Nebenwirkungen der Antibaby-Pille kommen viel häufiger vor, als bisher bekannt war. Swissmedic, die Medikamenten-Kontrollstelle des *Bundes, liefert hierzu brisante Zahlen. Rund 20 Prozent der Frauen in der Schweiz, die mit der Pille verhüten, nehmen Yasmin. Das sind geschätzte 100 000 Frauen. Von jährlich zehn gemeldeten Thrombo-Embolien ist sechsmal die Antibaby-Pille Yasmin betroffen.

Feedback

Anregungen, Hinweise, Informationen?
Schreiben Sie uns an
feedback@20minuten.ch.Celine erhielt Ende 2007 von ihrem Frauenarzt das Rezept für die Antibabypille Yasmin. Vier Wochen später erlitt sie eine schwere Lungenembolie, der Atem setzte aus, das Herz stand still, das Hirn wurde schwerstgeschädigt.

Seither ist die junge Frau behindert, muss rund um die Uhr betreut werden. Und das ihr ganzes Leben lang. «Ich habe nie vorher gehört, dass so schlimme Schädigungen auftreten können», so Celines Mutter gegenüber «10 vor 10». «Es steht zwar auf der Packung, dass die Pille zu Embolien führen kann, aber niemand ist sich bewusst, dass solche Folgen auftreten können.»

Der Anwalt von Celines Familie, Felix Rüegg, sagte gegegenüber der Nachrichtensendung: «Ich bin dezidiert der Ansicht, dass eine Antibabypille nicht zu einer so schweren Lähmung führen darf.» Im Übrigen seien ihm weitere Fälle anderer junger Frauen bekannt, die mit derselben Pille schwere Embolien erlitten hätten. Rüegg: «Celine ist kein Einzelfall.»

Die Herstellerfirma Bayer sicherte eine «schnelle, unbürokratische Hilfe» für Celine zu. Rund 200 000 Franken – aber freiwillig, wie der Pharmamulti betont. Dennoch sagt eine Firmensprecherin: «Ob die Embolie auf einer Einnahme unseres Präparats «Yasmin» beruht, ist nicht belegt.» Und weil die Nebenwirkungen in der Patien*teninformation ausgewiesen seien, komme das Produktehaftpflichtgesetzt nicht zur Anwendung. Eine Distanzierung sei dies aber nicht, man wolle sich im Herbst 2009 wieder mit der Familie treffen, um das weitere Vorgehen zu besprechen.

selam dogum kontrol hapı ıcen arkadaslar dikkatli olun lütfen benım ablam 34 yasında felc oldu sag tarafından suan 36 yasında 3.5 yıldır felclı nedeni ise çeşitli doktorlara goturuldu hepsınınde açıklaması aynı dogum kontrol hapından diye kan pıltısı yapıp damar tıkıyor dedı doktorlarr

iyide felç olmamak için ne yapmalı.hapımıı içmeyelim.hapı içtiğimiz halde bu tür bir olayla karşılaşmamak için bir önlem uyokmu.bir belirti bir korunma şekli yokmu?

ilacı içmeyin felç yapar demek kolay.her şeyde bir risk vardır.kullandığımız en basit bir ağrı kesici bile kalıcı hasarlar yapabilir mesela?

slm kızlar ben 2 aydır yasmin kullanıyorum.3-4 gündür gögüs kafesimde kemiklerde ağrı oluyor.üşütmedimde acaba yasmin yapabilirmi böyle birşey hiç duydunuzmu.

slm herkese.ben evlenmden 1 ay önce başlamıştım yasmine ve 4 ay kullandım toplam.bende acaip kilo yaptı.bana dr önerisi şuydu gün aşırı koraspin die bi aspirin çeşiti var onu iç dedi.kanın sulnaması için.ve kesinlikle sigara içiyosan doğumkontrol hapı içme yada sigarayı bırak dedi.bilgilerinize

slm arkadaşlar ben yasmini kullanmaya başlayalı 1 ay oluyo.birinci kutum biteli 4 gün oluyo hala reglim gelmedi. normal heralde dimi.biri normal desin:)

merhabalar
yasmini 1 buçuk sene kadar kullandım hiçbir yan etkisni görmedim kilo aldırmadı adetlerin düzenli geldi adet bitiminden bir gün önce diğer kutuya geçtim ben kullanırken abiki her doğum kontrol hapınınyan etksi var her ilacın olduğu gibi bencede eşine kabul ettirebilirsen ve ona güvenebilirsen başka yollarla korunmaya devam et derim.

katılıyorum arkadaşa şöyle bir durumda var kafadan gidip bir eczaneye doğum kontrol hapı alamazsın tahlillerini yaptırıp vücut değerlerine baktırıp sana uygun içeriği olan bir ilaç kullanmak zorundası sadece doğum kontrol ilacı için değil her türlü ilaç için geçerlidir bu ki maalesef bir çok gençkız eczaneden yada bir arkadaşınatanıdığına iyi gelen bir ilacı direk gidip alıyor bu durumdada çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor.

lütfen ilaç kullanmadan önce hangi ilacın vucudunuza yararlı ve zararlı geleceğini araştırın.

slm arkadaşlar ben yasmini kullanmaya başlayalı 1 ay oluyo.birinci kutum biteli 4 gün oluyo hala reglim gelmedi. normal heralde dimi.biri normal desin:)

adetinin kaçıncı günü başladın hapa??
eğer yanlış bilmiorsam tecrübelerime göre
hapı yaa adetin son günü kullanmaya başlıyacaksın yada ilk günü
ben ilk başladığımda adetimin son günü kullanmaya başlamıştım halada öle devam eder.
sen genede bi doktora göster kendini aklına geleni sor....

Son düzenleme:
slm ben dogumdan sonra basladim 4 aydir kullaniyorum emzirdigim icin dr ara vermeden kullan dedi.sadece yan etkisi var o da basim agriyor.sizde de oluyormu?

slm arkdaslar daha öncede yazmıştım. ben de doktor tavsiyesi ile yasmin kullanmaya başlicam fakat hala çok tedirginim yan etkileri hakkında.doktorum adet sancılarım içn verdi ben bunun yanında korunma amaçlı da kullanmaya başlicam bgn veya yrn adet görmeye başlarım ve hapı kullanmaya.kilo aldırma ve libido de azalma yapıyomuş yan etki olarak bu yüzden çok kararsızım.acaba diyorum kullanmaya başlasam snra daha 1 ay dolmadan rahatsız oldum yan etkilerinden bıraksam bir zararı olurmu lütfen biraz yardımcı olurmusunuz.

arkadaşlar ben 29 yaşındayım.bende yasmini kullanmak istiyorum fakat sigara içiyorum.sigara içenlerde doğum kontrol hapının zararlı olacağını duydum bununla ilgili bir bilgini,z varsa paylaşırsanız sevinirim

slm kizlar. biliyorum yeri burasi degil ama merak iste! normalde ben dogum kontrol hapi kullaniyorum 1 senedir. bu ay ki kutum bitti 8. gün diger kutuya baslamam gerekiyor.ama ben hala adet olmadim bugün 6.günü normalde 4-5 günlerde oluyordum ve adetime 2 gün kala yani hapi bitirtikten sonra iliskiye girmistim acaba hamilemi kaldim bilmiyorumki? cocuk istiyorum ama duydumki dogum kontrol hapini birakip üzerine hemen hamile kalanin cocugu ya sakat oluyo yada düsükle sonuclaniyor acaba dogrumudur? yada aranizada var mi dogum kontrol hapi kullnipta 7.gün yada 8.gün tekrar diger kutuya basladigi anda adet gören

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…