Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
çok geçmiş olsun, evet yazmak lazım buralara. Çünkü bir çok insan sadece buralardan araştırarak başlıyor ilaca. Bu kadar basit değil olay. Bence detaylı muayene olmadan kimse kullanmamalı.

Kızlar ben ayın 2 sinde yasmin kullanmaya başladım. Son iki gündür ayağımı özellikle yatarken düz uzatınca sağ iç bacağımda sanki damar boyunca aprı ve gerginlik var.

Çok korkuyorum dvt olabilir mi diye. Ama herhangi bir şişme ya da morarma yok. Ne olabilir bu? İlacı bırakayım mı hemen?

yasmin hapımı dün almayı unutmuşum bugün ikisini beraber mi almalıyım yoksa sadece bugünün hapını mı içeyim bilemedim korunma azalmış mıdır dün almadığım için lütfen yardım edinn :26:

Yasmin kullanmış ve hakkında fazlasıyla bilgi edinmiş bir bayan bana ulaşırsa çok sevinirim.
Kendisine sormam gereken birkaç soru var.

:26:

Yarın ilk kutumun son hapımı içeceğim. Kullanmaya başlamamın ilk 3 haftası acayip mide bulantısı yaşadım çok şükür şuanda bulantım kesildi ama şimdide doymuyorum düğünüme 25 gün kaldı ama deli gibi yemek yiyorum bu stresten mi ilacın etkisi mi bilmiyorum ama durduramıyorum kendimi

Son düzenleme:
hapı içerken hiç bi yan etkisini görmedim tabi duygusallık dışında :) ama hapı bırakalı 8 ay oldu hala adetlerim düzensiz. 3 5 gün gecikmede değil 1 ay olup 1 ay olmadığım oluyo o yüzden bir daha dk hapı kullanmayı düşünmüyorum.başka yöntemle korunabiliyosanız onu deneyin bence

rahim duvarı normalde kalınlaşır hamile kalırsın doğum kontrol hapı rahim duvarını kalınlaşmasını önlüyo o yüzden buna alışana kadar lekelnme olacak 2 bilemedin 3 ay ara kanamalar lekelenmeler olur sonra düzelecektir...bu arada Qlarista diye bi ilac kullanmıştım ben sen ne kullanıyosun bilemiyorum ama Qlaristayı öneririm tamemen doğal

merhaba.bende yaklaşık 2 yıl kullandım yasmini 8 ay oldu bırakalı.benimde adet düzenim şaşırdı 1ay oluyorum 1 ay olmuyorum bazen 5 gün gecikmeyle oluyorum. aşırı düzensiz.doktorum dk hapının içildiğinde etkisi olduğunu bırakınca etkisi olmadığını söyledi ama bende hapı kullanmadan önce bi sorun yoktu ne yapacağımı şaşırdım

Merhaba bayanlar Ben bir şey sormak istiyorum, akıl danışmak istiyorum daha doğrusu.... Ben Yasmin'i bu ay kullanmaya başladım, 2. gün kullanmaya başladım ama 2. ve 5. gün kullanırsan ek koruma gerektiğini bilmiyordum ( Aklımdan çıkmış..... Böyle bir şey olunca da direk Norlevo aldım, aşırı hormon yükledim gerçi ama Şu anda 13. gün olcak ilacı alalı ama, başlamış mıdır korumaya? çok korkuyorum doğrusu...

yasmin'le ilgili bir sorum var :18:

mayıs'ta evleniyorum ve yasmin kullanmaya başladım. düğün günü geldiğinde ikinci kutunun ilk haftasında olacağım.
7 gün ara verildikten sonra hap içmeye tekrar başladığımda ilk günlerde beni korur mu?

Evet... her gün aynı saatte aldığın ve hapı almayı unutmadığın sürece seni korur

Evet... her gün aynı saatte aldığın ve hapı almayı unutmadığın sürece seni korur

teşekkür ederim aslında ben biraz şüpheci olduğum için hapa güvenmeli miyim acaba diye hala tereddütteyim :18: hakkında bir sürü şey okudum bağırsaklardaki bir dengesizlikte hapın emilimi azalıyormuş bu durumda hapı içmemişiz gibi etkisiz olabiliyormuş yani neden işimi şansa bırakayım ki? prezervatif çok itici geliyor başka yöntem de bulamadım açıkçası evlenmeme 1 ay kaldı

Kızlar ben hep ayın 1-3 arası adet oluyordum düzenli şekilde. 28-30gün sürer hep periyodum.
Yasmine başladığım ay Mart 2de adet oldum sonra doğum kontrol hapına başladım 8gün sonra bırakmak zorunda kaldım. Kanamam devam etti yani iki kez adet olmuş gibi oldum.

Bunlardan sonra Nisan ayının 13ünde adet oldum en son.

Şimdi benim merak ettiğim yumurtlama tarihim ne zaman??:2:

Şüpheli bi ilişki yaşadım da 27nisan sabahı:18:

Aylik igneler var, onlar hakkinda bilgi al istersen :) Ama yasmin'i dogru kullaniyorken hamile kalman cok cok dusuk bir olasilik... rahat olabilirsin :)

yasmin i 1 saat erken almak soru yaratır mı. ? bazen alma saatim 1 saat erken yada 1 saat geç olabiliyor.örneğin saat 12 normal saatimken dışarı çıkmam gerektiğinde 11 de yutup çıkıyorum yada saat 13 de yutabiliorum.Ben çok önemli olduğunu düşünmüorum ama doğrusunu da öğrenmek isterim sizden. sonra istenmedik olaylarla karşılaşmıyım dimi

Ben hapi hic zmaninda yutmuyodum. Zamannda yutmaynca etkisi azaliyo dye biliprim. Bazn iki gun yutmadgm bile olmstu amma alti ay byunca gebe kalmadm bilmiyorm. Ama bnde ck asiri sinir stress yapti o hap dayanamdm yani daha fazla. :)))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

korur canım :) bende öyle yaptım

yaşadığın şey normal yumurtlama tarihini ovulasyon testi olmadan bilmende imkansız
öyle bi ilişkide hemen ertesi gün hapı almalıydın
iş işten geçmiş artık bekle :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…