Bir kadın doğumcunun tavsiyesi ile muayene bile olmadan başlamıştım yasmine, kullanırken de bir kadın doğumcuya gittim o da kullanabilirsin dedi. 5-6 ay kullandım, sonra bırakıp 3 ay kondomla korunduk. Bebek planı yapmaya başlayınca korunmayı tamamen bıraktım ve ilk ay hamile kaldım. Yani hap kullananın çocuğu olmaz durumu kesinlikle yanlış. 9 haftalık gebeyken bebeğim öldü ve kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bebeğin neden öldüğüne dair bir takım tahliller yapıldı ve genetik kan pıhtılaşması çıktı bende. Tromboza eğilimim var. Ve bu eğilimde olan insanların hormon içerikli doğum kontrol haplarını içmemeleri gerekiyor (yasminin prospektüsünde de yazıyor bu.) Ben bilmeden 5-6 ay kullanmış oldum. Ama şimdiki doktorum kesinlikle yasakladı bana. Çok şükür herhangi bir hastalık damar tıkanıklığı fln yaşamadan bırakmışım. Benim gibi damarsal veya pıhtılaşma problemi olanların çok dikkatli olmalarını ve kesinlikle doktor muayenesi olmadan kullanmamalarını öneriyorum ben.
Teşekkür ederim, inşallah karşılaşmam. Eğer var olan bir probleminiz yoksa, tek başına yasmin hamileliğe olumsuz etkide bulunmuyor. O yüzden eğer detaylı muayeneni yaptırıp da kullanırsan bu ilacı, hiç bir sıkıntı yaşamazsınçok çok gecmiş olsun.bi daha böyle bi durumla karsılasmazsınız umarım.bnde yasmin kullanıyorum 4.kutum bitti ama her gece ilacı alırken hamilelikte sorun cıkarır mı diye düşünmeden edemiyorum bi sene bebek düşünmüyoruz diğer yöntemlere alısamadım. çok takılıyorum bu konuya
Teşekkür ederim, inşallah karşılaşmam. Eğer var olan bir probleminiz yoksa, tek başına yasmin hamileliğe olumsuz etkide bulunmuyor. O yüzden eğer detaylı muayeneni yaptırıp da kullanırsan bu ilacı, hiç bir sıkıntı yaşamazsın
Canım ben de jinekoloğa gitmiştim, kullan demişti ama düşük yapana kadar bende pıhtılaşma problemi olduğunu bilmiyordum, doktorlar da bilmiyordu, o yüzden kullanabilirsin, rahim yumurtalıklar fln herşey normal demişlerdi. Pıhtılaşma problemim olduğunu düşükten sonra yapılan genetik testlerde öğrendik ve doğum kontrol hapları yasaklandı bana. Şimdi hergün aspirin içiyorum yaşlı teyzeler gibi...kullanmaya baslamadan önce ve başladıktan iki ay sonra jinekoloğa gittim sorun olmadığını kullanabileceğimi söyledi ama etraftan kötü şeyler duydukca endişelendim sanırım, cevabın için tesekkür ederim
ilk kutunun bitmesine gerek yok, eğer adetin ilk 3 günü içinde başladıysanız hapa, ve düzenli aksatmadan içiyorsanız adet döneminiz bittiğinde koruma da başlamış olacaktır...ilk haptan itibaren mi ilk kutu bittikten sonra mı korunma sağlanıyor? :44:
Bilemiyorum arkadaşım, doktoruna sorsan daha iyi olur. Geçmiş olsunSlm kızlar bilgilerinize ihtiyacım var
Ben pko hastasıyım adet düzensizliği oldugu için doktorum bana yasmin verdi
3. Kutuyu bitirdim
İlk iki kutuda bittikten 2 gun sonra adet olmuştum
Ama şimdi 5. Gune gırıyorum adet görmedim bu normalmidir
Kşstten dolayı mıdır bu durum aranızda bnm gıbı olup herhangı bı sonuç alan varmı
Şimdiden teşekkürler
günaydın kızlar bi sorum olucak
4.kutum bitti her seferinde pazar hap biter persembe adet olurdum ama bu sefer hiç belirti yok yrn adet olabileceğimi sanmıyorum. hamile olabilir miyim diye bi telasa kapıldım. hapları düzenli alıyorum ama böyle bi durum yasayanınız oldu mu
Bir kadın doğumcunun tavsiyesi ile muayene bile olmadan başlamıştım yasmine, kullanırken de bir kadın doğumcuya gittim o da kullanabilirsin dedi. 5-6 ay kullandım, sonra bırakıp 3 ay kondomla korunduk. Bebek planı yapmaya başlayınca korunmayı tamamen bıraktım ve ilk ay hamile kaldım. Yani hap kullananın çocuğu olmaz durumu kesinlikle yanlış. 9 haftalık gebeyken bebeğim öldü ve kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bebeğin neden öldüğüne dair bir takım tahliller yapıldı ve genetik kan pıhtılaşması çıktı bende. Tromboza eğilimim var. Ve bu eğilimde olan insanların hormon içerikli doğum kontrol haplarını içmemeleri gerekiyor (yasminin prospektüsünde de yazıyor bu.) Ben bilmeden 5-6 ay kullanmış oldum. Ama şimdiki doktorum kesinlikle yasakladı bana. Çok şükür herhangi bir hastalık damar tıkanıklığı fln yaşamadan bırakmışım. Benim gibi damarsal veya pıhtılaşma problemi olanların çok dikkatli olmalarını ve kesinlikle doktor muayenesi olmadan kullanmamalarını öneriyorum ben.
kızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5 yıl yasmin kullandım ve 3 ay önce hapı bıraktım.ilk ay 29 günde 2. ay 36 günde regl oldum.fakat bu ay 42 gün oldu hala regl olamadım.dün kanda gebelik testi yaptırdım ama o da negatif.geçen ay reglimin 3.günü yaptırdığım hormon testlerimde normal çıkmıştı alttan muayenede de yumurtalıklarım temizdi.ama bu ay neden böyle oldu anlayamadım.böyle birşey yaşayan oldu mu normal mi dr a tekrar gitmeli miyim bilemedim.yardımcı olursanız sevinirim.
Doktor banada yasmini önerdi ve kilo aldırmadığını,piyasadki en masum doğum kontrol hapı olduğunu söyledi,kardeşim 2 yıldır kullanıyoo çok memnun,hiç bir etkisi olmadığını söyledi