Bir kadın doğumcunun tavsiyesi ile muayene bile olmadan başlamıştım yasmine, kullanırken de bir kadın doğumcuya gittim o da kullanabilirsin dedi. 5-6 ay kullandım, sonra bırakıp 3 ay kondomla korunduk. Bebek planı yapmaya başlayınca korunmayı tamamen bıraktım ve ilk ay hamile kaldım. Yani hap kullananın çocuğu olmaz durumu kesinlikle yanlış. 9 haftalık gebeyken bebeğim öldü ve kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bebeğin neden öldüğüne dair bir takım tahliller yapıldı ve genetik kan pıhtılaşması çıktı bende. Tromboza eğilimim var. Ve bu eğilimde olan insanların hormon içerikli doğum kontrol haplarını içmemeleri gerekiyor (yasminin prospektüsünde de yazıyor bu.) Ben bilmeden 5-6 ay kullanmış oldum. Ama şimdiki doktorum kesinlikle yasakladı bana. Çok şükür herhangi bir hastalık damar tıkanıklığı fln yaşamadan bırakmışım. Benim gibi damarsal veya pıhtılaşma problemi olanların çok dikkatli olmalarını ve kesinlikle doktor muayenesi olmadan kullanmamalarını öneriyorum ben.
çok çok gecmiş olsun.bi daha böyle bi durumla karsılasmazsınız umarım.bnde yasmin kullanıyorum 4.kutum bitti ama her gece ilacı alırken hamilelikte sorun cıkarır mı diye düşünmeden edemiyorum bi sene bebek düşünmüyoruz diğer yöntemlere alısamadım. çok takılıyorum bu konuya