merhaba kızlar:) ağustosun 25inde düğünümüz var Allah nasip ederse.bende jasmin kullanmayı düşünüyorum.fakat halen adet olmadım en fazla 5-6 güne olurum tahmini belirtilere göre.adetlerim gecikmeli oluyor genelde o yüzden tam kestiremiyorum:) adetimin ilk günümü başlamam lazım?azda zamanım kaldı...kullananlar yardımcı olursa sevinirim:) kadın doğuma gitmeden ilacı alıp başlamayı düşünüyodum fakat yorumlar beni korkuttu yan etkileri baya fazla...
tam anlamıyla koruma sağlıyor mu bana yardım edin güvenemiyorum.prezervatif kullanmak ıstemiyorum ben ilk kutu bitirdim 4 gün oldu hala adet olmadım 1 aylık ewliyim düğünümde adetliydim ilk gece kurbanı olmak istemiyorum
ben ilk kutuyu 1 ay kullandım. 1 aydan sonra korunmasız ilişkiye girdim ve her seferinde içime boşaldı nişanlım kesinlikle tam korunma sağlıyor. yakın bir arkadaşımda kullanmaya başladıktan 1-2 hafta sonra korunmasız ilişkiye girmiş ve o da gebe kalmadı. yani korumasına güvenebilirsin.. ilk ay adet günün şaşabiliyor benim 1 hafta uzamıştı. sonraki her ay günü gününe oldum. ama kuruluk yaptığı için toplam 3 ay sonunda ilacı bıraktım.
canım kuruluk yaptığı kesin.ama şunu unutma hiç bir doğum kontrol hapı tam koruma sagamıyor üstelik sen nişanlıymışsın Allah korusun bir kaza olmasın ama diğer haplara göre en iyisi bu
kızlar 1 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve artık bir bebişimiz olsun istiyoruz:) ekim ayında hapı bırakmayı düşünüyordum ama güya bıraktıktan sonra da 6 ay daha korunmamız gerekiyormuş vücüdun kendini arındırması için.. bunun doğrulk derecesi nedir bileninz varsa bilgilendirebilir misiniz kızlar ya herşeyi planlamıştım eğer doğruysa 1 sene daha hapla korunup seneyi bekleyeceğim..:/
Daha dun kadin doguma muayene olmaya gittim.
Iki uc ay folik asit kullanip prezervatifle korunmamizi soyledi doktorum.
1 ve 3 ay duydum daha once fakat 6 ay bana mantikli gelmiyor.
Ben hapi biraktim ilk ay hormonlarin etkisindeydim bu ay adetim ayni bekarken ki gibi geldi.
Kisiden kisiye degisecegi icin 3 ay deniliyor belki de. Ama dedigim gibi 6 ay hic duymadim.
Ekim de hapi biraktiktan bir iki ay sonra muayene olun hersey yolunda mi diye doktorunuz sizi en iyi sekilde yonlendirecektir.
Rabbim aratmadan versin insaAllah.
Kesinlikle muayeneni yaptir derim bende. Kulaktan duyma o kadar cok bilgiler ediniyoruz ki.. Bana hep 'hap kullanma cocugun olmaz' demeleri gibi mesela. Rica ederim. Allah hepimize nasip etsin insaAllah : )6 ay bana da mantıklı gelmedi açıkçası ama korktum eylülde genel bir muayeneye gitmeye karar verdim doktor o zaman ne yapacağımı söyler umuyorum.. teşekkür ederim cevabın için canım amin:)
kızlar adet tarihim ayın 20 si flnben olmadan yaklaşk bir 10 gün önce içmeye başladım hem bir tatil planımız var adetimi kessin hemde korunma yöntemi olarak işe yarasın die.. ne kadar etkili olur bilmiyorum hem adetin ilk günü içilirse etki eder yazıyor.. şimdi bana hiç etki etmeyecekmii?
nolur birisi aydınlatsın benii
2. günü de başlayabilrsin cnmkorunmak için adetin 1. günü başlamak lazım ilaca değil mi?