Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba kızlar:) ağustosun 25inde düğünümüz var Allah nasip ederse.bende jasmin kullanmayı düşünüyorum.fakat halen adet olmadım en fazla 5-6 güne olurum tahmini belirtilere göre.adetlerim gecikmeli oluyor genelde o yüzden tam kestiremiyorum:) adetimin ilk günümü başlamam lazım?azda zamanım kaldı...kullananlar yardımcı olursa sevinirim:) kadın doğuma gitmeden ilacı alıp başlamayı düşünüyodum fakat yorumlar beni korkuttu yan etkileri baya fazla...

Allah tamamina erdirsin canim mutluluklar dilerim. Ben iki ay once baslamistim hapa evlenmeden yani. Doktora gitmemistim ben. Ama sana gitmeni mutlaka tavsiye ediyorum. Bilmedigimiz o kadar cok sey var ki gidip hem bilgi alabilirsin hemde sana en uygun hapi ogrenirsin : )

Kızlar ben de adetim geçinkince hamilelik şüphesiyle doktora gittim. Normalde cok duzenlı adet olurum. Sadece son ıkı aydır duzenım sasmıs durumdaydı.(Bu zamana kadar kondom ıle korunuyorduk) Doktor hormon tahlılerı ıstedı ve tum değerleri normal buldu. Sadece adetımı düzene sokmak amaçlı YASMIN verdı. 3 kutu düzen sorunun çözmek ıcın yeterlıymıs. Ancak kızlar hapı almaya başladığınız ILK AY HAP HENUZ KORUMA SAGLAYAMAZMIS. Ona gore tedbırınızı alın:):) Bır de bır cok arkadaşımın dedıgı gıbı her kutudan sonra 7 gun ara lazım ve hapların alındığı saat aksam yatmadan once ve hep aynı saat olmalı. Bu arada 2 aydır dıyetter olan bırısı olarak doktora kılo aldırma meselesını de sordum. Bu hap ODEM YAPMAZ KILO ALDIRMAZ dedı. o yüzden zaten yasmın vermıs bana. Iste durum bu :) sevgiyle kalın:):KK45:

tam anlamıyla koruma sağlıyor mu bana yardım edin güvenemiyorum.prezervatif kullanmak ıstemiyorum ben ilk kutu bitirdim 4 gün oldu hala adet olmadım 1 aylık ewliyim düğünümde adetliydim ilk gece kurbanı olmak istemiyorum :KK43:

ben ilk kutuyu 1 ay kullandım. 1 aydan sonra korunmasız ilişkiye girdim ve her seferinde içime boşaldı nişanlım kesinlikle tam korunma sağlıyor. yakın bir arkadaşımda kullanmaya başladıktan 1-2 hafta sonra korunmasız ilişkiye girmiş ve o da gebe kalmadı. yani korumasına güvenebilirsin.. ilk ay adet günün şaşabiliyor benim 1 hafta uzamıştı. sonraki her ay günü gününe oldum. ama kuruluk yaptığı için toplam 3 ay sonunda ilacı bıraktım.

ben ilk kutuyu 1 ay kullandım. 1 aydan sonra korunmasız ilişkiye girdim ve her seferinde içime boşaldı nişanlım kesinlikle tam korunma sağlıyor. yakın bir arkadaşımda kullanmaya başladıktan 1-2 hafta sonra korunmasız ilişkiye girmiş ve o da gebe kalmadı. yani korumasına güvenebilirsin.. ilk ay adet günün şaşabiliyor benim 1 hafta uzamıştı. sonraki her ay günü gününe oldum. ama kuruluk yaptığı için toplam 3 ay sonunda ilacı bıraktım.

canım kuruluk yaptığı kesin.ama şunu unutma hiç bir doğum kontrol hapı tam koruma sagamıyor üstelik sen nişanlıymışsın Allah korusun bir kaza olmasın ama diğer haplara göre en iyisi bu

canım kuruluk yaptığı kesin.ama şunu unutma hiç bir doğum kontrol hapı tam koruma sagamıyor üstelik sen nişanlıymışsın Allah korusun bir kaza olmasın ama diğer haplara göre en iyisi bu

Tabiki haklısınız. ilacı satan eczanedeki bayanla uzun uzun konuşmuştum. çok yardımı dokuntu sağolsun çekingen biriyim. bana doğru kullanımda tam koruma sağlar demişti %99 gibi bişey söylemişti.

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 aydır Yasmin kullanıyorum ancak libidomda çok fena düşüş oldu. Sürekli kuruluk yaşıyorum. Eşimle kayganlaştırıcı olmadan daha hiç ilişkiye giremedim. Eskiden sadece düşünmek bile ıslanmama sebep olurken şimdi heyecanlanamıyorum bile :KK43: Çözümü olan var mı?

arkadaşlar merhaba ben yasmin kullanıyorum ilk kutu bitti.ilk günler bi sıkıntı olmadı ama sonradan bende halsizlik bitkinlik ara ara da baş dönmesi yapmaya başladı.devam edip etmeme konusunda kararsızım sizde de aynı problemler oluyor mu ne önerirsiniz

kızlar 1 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve artık bir bebişimiz olsun istiyoruz:) ekim ayında hapı bırakmayı düşünüyordum ama güya bıraktıktan sonra da 6 ay daha korunmamız gerekiyormuş vücüdun kendini arındırması için.. bunun doğrulk derecesi nedir bileninz varsa bilgilendirebilir misiniz kızlar ya herşeyi planlamıştım eğer doğruysa 1 sene daha hapla korunup seneyi bekleyeceğim..:/

Son düzenleme:
kızlar 1 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve artık bir bebişimiz olsun istiyoruz:) ekim ayında hapı bırakmayı düşünüyordum ama güya bıraktıktan sonra da 6 ay daha korunmamız gerekiyormuş vücüdun kendini arındırması için.. bunun doğrulk derecesi nedir bileninz varsa bilgilendirebilir misiniz kızlar ya herşeyi planlamıştım eğer doğruysa 1 sene daha hapla korunup seneyi bekleyeceğim..:/

Daha dun kadin doguma muayene olmaya gittim.

Iki uc ay folik asit kullanip prezervatifle korunmamizi soyledi doktorum.

1 ve 3 ay duydum daha once fakat 6 ay bana mantikli gelmiyor.

Ben hapi biraktim ilk ay hormonlarin etkisindeydim bu ay adetim ayni bekarken ki gibi geldi.

Kisiden kisiye degisecegi icin 3 ay deniliyor belki de. Ama dedigim gibi 6 ay hic duymadim.

Ekim de hapi biraktiktan bir iki ay sonra muayene olun hersey yolunda mi diye doktorunuz sizi en iyi sekilde yonlendirecektir.

Rabbim aratmadan versin insaAllah.

Daha dun kadin doguma muayene olmaya gittim.

Iki uc ay folik asit kullanip prezervatifle korunmamizi soyledi doktorum.

1 ve 3 ay duydum daha once fakat 6 ay bana mantikli gelmiyor.

Ben hapi biraktim ilk ay hormonlarin etkisindeydim bu ay adetim ayni bekarken ki gibi geldi.

Kisiden kisiye degisecegi icin 3 ay deniliyor belki de. Ama dedigim gibi 6 ay hic duymadim.

Ekim de hapi biraktiktan bir iki ay sonra muayene olun hersey yolunda mi diye doktorunuz sizi en iyi sekilde yonlendirecektir.

Rabbim aratmadan versin insaAllah.

6 ay bana da mantıklı gelmedi açıkçası ama korktum eylülde genel bir muayeneye gitmeye karar verdim doktor o zaman ne yapacağımı söyler umuyorum.. teşekkür ederim cevabın için canım amin:)

6 ay bana da mantıklı gelmedi açıkçası ama korktum eylülde genel bir muayeneye gitmeye karar verdim doktor o zaman ne yapacağımı söyler umuyorum.. teşekkür ederim cevabın için canım amin:)
Kesinlikle muayeneni yaptir derim bende. Kulaktan duyma o kadar cok bilgiler ediniyoruz ki.. Bana hep 'hap kullanma cocugun olmaz' demeleri gibi mesela. Rica ederim. Allah hepimize nasip etsin insaAllah : )

2 ağustosta ilaca başladım 30 ağustosta düğünüm var. günde 5 6 tane sigara içiyorum. sağlık ocagındaki ebe sigara içmemem gerektiğini ancak kitapların günde 15 taneye kadar izin verdiğini söyledi. ayrıca prospektüste 35yaş üstü sigara içenlerin kullanmaması grektiği yazıyor. tabiki en kesin ve basit çözüm sigarayı bırakmam ama stresli bi zaman ve her zamankinden daha cok ihtiyaç duyuyorum. ayrıca 2 ağustostan beri azar azar siyah lekelenmeler var. acaba ilacın normal seyri midir. yoksa sadece sigara kullandığım için mi oluyor. sigaraya tamamen son versem kanamam tamamen kesilir mi. yasmin kullanıp sigara içenler fikir verebilir mi? bi de bu kanama ne kadar sürer

Son düzenleme:
kızlar yasmin kullanıyorum 3. kutudayım. geçen gün içtikten üç buçuk saat sonra midem bulandı ve çıkardm ama ilaç çıktıgını görmedim. ancak prospektüsünde hap içtikten 3-4 içinde kusma olursa hapı unutmuş gibi tekrar için falan yazıyo. sabah uyandıgımda tekrar içtimama sorun çıkarmı ki? 4 gün sonra düğünüm var korkuyorum bu yüzden

kızlar adet tarihim ayın 20 si flnben olmadan yaklaşk bir 10 gün önce içmeye başladım hem bir tatil planımız var adetimi kessin hemde korunma yöntemi olarak işe yarasın die.. ne kadar etkili olur bilmiyorum hem adetin ilk günü içilirse etki eder yazıyor.. şimdi bana hiç etki etmeyecekmii?

nolur birisi aydınlatsın benii

kızlar adet tarihim ayın 20 si flnben olmadan yaklaşk bir 10 gün önce içmeye başladım hem bir tatil planımız var adetimi kessin hemde korunma yöntemi olarak işe yarasın die.. ne kadar etkili olur bilmiyorum hem adetin ilk günü içilirse etki eder yazıyor.. şimdi bana hiç etki etmeyecekmii?

nolur birisi aydınlatsın benii

ben de doktoruma bizzat sordum adetin 1. ve 5. günü arasında içilmeye başlanıyormuş. diger zamanlarda başlanırsa etkisi olmuyormuş. bana doktorumun söylediği bu.

bu hapı yeni kullanmaya başladım bende sürekli bi uyku hali yapıyor sizdede böyle bisey oldumu çok fazla olumlu ve olumsuz sey yazıyor tek korkum bebek düşündügüm zaman olmaması

kızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5 yıl yasmin kullandım ve 3 ay önce hapı bıraktım.ilk ay 29 günde 2. ay 36 günde regl oldum.fakat bu ay 42 gün oldu hala regl olamadım.dün kanda gebelik testi yaptırdım ama o da negatif.geçen ay reglimin 3.günü yaptırdığım hormon testlerimde normal çıkmıştı alttan muayenede de yumurtalıklarım temizdi.ama bu ay neden böyle oldu anlayamadım.böyle birşey yaşayan oldu mu normal mi dr a tekrar gitmeli miyim bilemedim.yardımcı olursanız sevinirim.

Bir kadın doğumcunun tavsiyesi ile muayene bile olmadan başlamıştım yasmine, kullanırken de bir kadın doğumcuya gittim o da kullanabilirsin dedi. 5-6 ay kullandım, sonra bırakıp 3 ay kondomla korunduk. Bebek planı yapmaya başlayınca korunmayı tamamen bıraktım ve ilk ay hamile kaldım. Yani hap kullananın çocuğu olmaz durumu kesinlikle yanlış. 9 haftalık gebeyken bebeğim öldü ve kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bebeğin neden öldüğüne dair bir takım tahliller yapıldı ve genetik kan pıhtılaşması çıktı bende. Tromboza eğilimim var. Ve bu eğilimde olan insanların hormon içerikli doğum kontrol haplarını içmemeleri gerekiyor (yasminin prospektüsünde de yazıyor bu.) Ben bilmeden 5-6 ay kullanmış oldum. Ama şimdiki doktorum kesinlikle yasakladı bana. Çok şükür herhangi bir hastalık damar tıkanıklığı fln yaşamadan bırakmışım. Benim gibi damarsal veya pıhtılaşma problemi olanların çok dikkatli olmalarını ve kesinlikle doktor muayenesi olmadan kullanmamalarını öneriyorum ben.

X