merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size. 2 aydır düzenli olarak yasmin kullanıyorum. bu hafta 3. kutuya başlamadan önceki 1 haftalık ara zamanım. ek korunma olmadan ilişki yaşadığımda sizce hamile kalma riskim var mıııı ?? cevaplarınızı bekliyorummm
Hormon hapları basit ilaçlar değildir, o yüzden doktorunuz kullan dediyse kullanmalı, bırak dediyse bırakmalısınız. Öyle 2 tane içip bırakırsanız böyle ara kanamalar yaşayabilir, hatta hormonlarınızın dengesini daha çok bozabilirsiniz.Arkadaşlar ben 17 yaşındayım. yumurtalığımda 4 cm kist bulundu. doktorum yasmin doğum kontrol ilacını verdi. İlacı iki gün kullandım. Vücuda erken yaşta kullanıldığında büyük zararları olduğunu öğrendim ve korkup bıraktım. Bıraktıktan 5 gün sonra adet oldum. Bu neden oldu çok endişeliyim yardımcı olur musunuz?
Yasmini düzenli kullanıyorsanız 2 kutu arasındaki geçiş döneminde verilen arada hiç bir ek korunma yöntemine gerek yoktur.
teşekkür ederim... daha 3 aylık evliyim. şimdilik çocuk düşünmüyorum sürppriz olmasın dedim :)
Bi günden bişey olmaz tatlım korkmana gerek yokmerhaba benim de acil bilgiye ihtiyacım var...
6 gün sonra evleniyorum yasmine basladım 2 ay once...
3. kutuma baslayacagım bugun ama aslında dün baslamam lazımmıs yanlıs hesaplamısım tarihleri vermem gereken aradan bir gün fazla vermiş oldum ne yapmam lazım bu durumda??
ek koruma yontemi mi gerekecek :26:
Bi günden bişey olmaz tatlım korkmana gerek yok
Zaten hapın koruması var ekstradan...
Gece içiyosan ertesi sabah da o almadığın hapı al istersen
Çok az kalmış hadi hayırlı olsunnnn
Görüşemedik ne zamandır...
Canım önemli olan her gün ve aynı saatlerde içmek..ay sagol tatlımcımm yaa valla panik oldum zaten pimpirigim bu konuda :44:
nisanlımı eczaneye yolladım hemen git sor diyetarihlere tekrar bakınca gozumden ates cıktı valla nası yaptım böle saskolzluk diye
ya bir de illa tam aynı saaate mi almak lazım ben aksam 1o da alıyodum ilk kutuyu ikinci kutuda 11 e cektim ama bazen 11.30 u bulabiliyo bi yarım saat falan oynayabilio yani dakikası dakikasına alamıyorum sorun olmaz heralde dimi?
evet cok az kaldı artıkheyecan had safhada senn evliligin de cok iyi gidiyodur umarım seninle aramızda 9 ay varmıs
Masum bi hap sayıldığı için kullanmaya başladım yaklaşık 10 ay oldu..
Ama psikolojik dengemi çok bozdu..
Sinirlilik , bunalım bi sürü şey..
Dengesiz tuhaf bişey oldum..
Kilo aldım ama haptan değil herşeyi yemekten o da 4 kilocuk..
Ama bir kere ara kanamam oldu bayağı bi tırstım..
Bırakmak istiyorum ama prezervatifle uğraşasım yok..
Bilmiorum ne yaparım..
Hiçbir fikrim yok :26:tam anlamıyla koruma sağlıyor mu bana yardım edin güvenemiyorum.prezervatif kullanmak ıstemiyorum ben ilk kutu bitirdim 4 gün oldu hala adet olmadım 1 aylık ewliyim düğünümde adetliydim ilk gece kurbanı olmak istemiyorum