Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar ben 17 yaşındayım. yumurtalığımda 4 cm kist bulundu. doktorum yasmin doğum kontrol ilacını verdi. İlacı iki gün kullandım. Vücuda erken yaşta kullanıldığında büyük zararları olduğunu öğrendim ve korkup bıraktım. Bıraktıktan 5 gün sonra adet oldum. Bu neden oldu çok endişeliyim yardımcı olur musunuz?

merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size. 2 aydır düzenli olarak yasmin kullanıyorum. bu hafta 3. kutuya başlamadan önceki 1 haftalık ara zamanım. ek korunma olmadan ilişki yaşadığımda sizce hamile kalma riskim var mıııı ?? cevaplarınızı bekliyorummm

merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size. 2 aydır düzenli olarak yasmin kullanıyorum. bu hafta 3. kutuya başlamadan önceki 1 haftalık ara zamanım. ek korunma olmadan ilişki yaşadığımda sizce hamile kalma riskim var mıııı ?? cevaplarınızı bekliyorummm

Yasmini düzenli kullanıyorsanız 2 kutu arasındaki geçiş döneminde verilen arada hiç bir ek korunma yöntemine gerek yoktur.

Arkadaşlar ben 17 yaşındayım. yumurtalığımda 4 cm kist bulundu. doktorum yasmin doğum kontrol ilacını verdi. İlacı iki gün kullandım. Vücuda erken yaşta kullanıldığında büyük zararları olduğunu öğrendim ve korkup bıraktım. Bıraktıktan 5 gün sonra adet oldum. Bu neden oldu çok endişeliyim yardımcı olur musunuz?
Hormon hapları basit ilaçlar değildir, o yüzden doktorunuz kullan dediyse kullanmalı, bırak dediyse bırakmalısınız. Öyle 2 tane içip bırakırsanız böyle ara kanamalar yaşayabilir, hatta hormonlarınızın dengesini daha çok bozabilirsiniz.
Doktor kontrolu olmadan kullanmamaya özen gösterin...

Masum bi hap sayıldığı için kullanmaya başladım yaklaşık 10 ay oldu..
Ama psikolojik dengemi çok bozdu..
Sinirlilik , bunalım bi sürü şey..
Dengesiz tuhaf bişey oldum..
Kilo aldım ama haptan değil herşeyi yemekten o da 4 kilocuk..
Ama bir kere ara kanamam oldu bayağı bi tırstım..
Bırakmak istiyorum ama prezervatifle uğraşasım yok..
Bilmiorum ne yaparım..

Merhaba,

16 ay boyunca Yasmin kullandım, yaz sonu hamilelik düşündüğümüz için bu ay bıraktım.:nazar: (Hamilelikten 3 ay önce bırakılması öneriliyor, hormonların düzene girmesi için)
Ancak adetimin 18. gününden itibaren kahverengi akıntım ve sol kasığımda ağrılar var. Yumurtlama günüm değil. (tabi bu arada tam da yumurtlama günümde eşimle prezervatifli ilişkimiz oldu)
Okuduğum yerlerde belirtiler hamilelik belirtileri gibi. Allah nasip ederse çok istiyoruz ikimiz de güzel bir sürpriz olur ikimiz için de :nazar:.
Sormak istediğim konu hapı bıraktıktan sonra böyle şeyler yaşayan arkadaşlarım var mı? Ağrılar bugün itibariyle sıklaştı ama kahverengi lekenmem kayboldu.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

merhaba kızlar, kutum geçen hafta perşembe bitti bu cuma yeni kutuya başlamam gerekirken hala başlayamadım yani 4 gün geç kaldım adetimi mi beklemem gerekir, yoksa hemen yeni kutuya başlayayımmı kafam karışık yardım lütfen

merhaba benim de acil bilgiye ihtiyacım var...

6 gün sonra evleniyorum yasmine basladım 2 ay once...

3. kutuma baslayacagım bugun ama aslında dün baslamam lazımmıs yanlıs hesaplamısım tarihleri vermem gereken aradan bir gün fazla vermiş oldum ne yapmam lazım bu durumda??

ek koruma yontemi mi gerekecek :26:

merhaba benim de acil bilgiye ihtiyacım var...

6 gün sonra evleniyorum yasmine basladım 2 ay once...

3. kutuma baslayacagım bugun ama aslında dün baslamam lazımmıs yanlıs hesaplamısım tarihleri vermem gereken aradan bir gün fazla vermiş oldum ne yapmam lazım bu durumda??

ek koruma yontemi mi gerekecek :26:
Bi günden bişey olmaz tatlım korkmana gerek yok
Zaten hapın koruması var ekstradan...
Gece içiyosan ertesi sabah da o almadığın hapı al istersen
Çok az kalmış hadi hayırlı olsunnnn :KK52:
Görüşemedik ne zamandır...:KK31:

Bi günden bişey olmaz tatlım korkmana gerek yok
Zaten hapın koruması var ekstradan...
Gece içiyosan ertesi sabah da o almadığın hapı al istersen
Çok az kalmış hadi hayırlı olsunnnn :KK52:
Görüşemedik ne zamandır...:KK31:

ay sagol tatlımcımm yaa valla panik oldum zaten pimpirigim bu konuda :44:

nisanlımı eczaneye yolladım hemen git sor diye :KK60: tarihlere tekrar bakınca gozumden ates cıktı valla nası yaptım böle saskolzluk diye

ya bir de illa tam aynı saaate mi almak lazım ben aksam 1o da alıyodum ilk kutuyu ikinci kutuda 11 e cektim ama bazen 11.30 u bulabiliyo bi yarım saat falan oynayabilio yani dakikası dakikasına alamıyorum sorun olmaz heralde dimi?

evet cok az kaldı artık :KK31: heyecan had safhada senn evliligin de cok iyi gidiyodur umarım seninle aramızda 9 ay varmıs :KK9:

ay sagol tatlımcımm yaa valla panik oldum zaten pimpirigim bu konuda :44:

nisanlımı eczaneye yolladım hemen git sor diye :KK60: tarihlere tekrar bakınca gozumden ates cıktı valla nası yaptım böle saskolzluk diye

ya bir de illa tam aynı saaate mi almak lazım ben aksam 1o da alıyodum ilk kutuyu ikinci kutuda 11 e cektim ama bazen 11.30 u bulabiliyo bi yarım saat falan oynayabilio yani dakikası dakikasına alamıyorum sorun olmaz heralde dimi?

evet cok az kaldı artık :KK31: heyecan had safhada senn evliligin de cok iyi gidiyodur umarım seninle aramızda 9 ay varmıs :KK9:
Canım önemli olan her gün ve aynı saatlerde içmek..
Önemli değil öyle yarım saat bi saat :KK1:
Evet ya 9 ay....
Çok şükür iyi yani eşimi görebildiğim müddetçe :26:
Allah sağlık versin tatlım korkma rahat ol bişey olmaz inş...
Tabii ki dikkatli de ol :KK9::KK9:

herkese merhaba,

bugün öğrendiğime göre reçetesiz ilaç satışı tamamen durdurulmuş... ertesi gün hapı hariç diğer her şey reçeteliymiş.
buna doğum kontrol hapları da dahil mi? :44:
son zamanlarda - birkaç gün içerisinde alanınız oldu mu ?
ben geçen ay iki kutu almıştım o yüzden bu ay rahatım ama önümüzdeki ay için reçete yazdırmam gerekecek mi bunu merak ediyorum ~ eğer şu son bikaç gündür alan arkadaşlar varsa durumu bildirirlerse sevinirim ~ :KK3:

Masum bi hap sayıldığı için kullanmaya başladım yaklaşık 10 ay oldu..
Ama psikolojik dengemi çok bozdu..
Sinirlilik , bunalım bi sürü şey..
Dengesiz tuhaf bişey oldum..
Kilo aldım ama haptan değil herşeyi yemekten o da 4 kilocuk..
Ama bir kere ara kanamam oldu bayağı bi tırstım..
Bırakmak istiyorum ama prezervatifle uğraşasım yok..
Bilmiorum ne yaparım..

tam anlamıyla koruma sağlıyor mu bana yardım edin güvenemiyorum.prezervatif kullanmak ıstemiyorum ben ilk kutu bitirdim 4 gün oldu hala adet olmadım 1 aylık ewliyim düğünümde adetliydim ilk gece kurbanı olmak istemiyorum :KK43:

tam anlamıyla koruma sağlıyor mu bana yardım edin güvenemiyorum.prezervatif kullanmak ıstemiyorum ben ilk kutu bitirdim 4 gün oldu hala adet olmadım 1 aylık ewliyim düğünümde adetliydim ilk gece kurbanı olmak istemiyorum :KK43:
Hiçbir fikrim yok :26:
Ama kullanıldığı ilk ay öyle tam koruma sağlamayabilir yani :KK50:

1ay kullanmadan tam koruma sağlamaz, Yalnız birşey anlamadım düğününde adetliydin yani ilk gecene adetli mi girdin??

merhaba kızlar:) ağustosun 25inde düğünümüz var Allah nasip ederse.bende jasmin kullanmayı düşünüyorum.fakat halen adet olmadım en fazla 5-6 güne olurum tahmini belirtilere göre.adetlerim gecikmeli oluyor genelde o yüzden tam kestiremiyorum:) adetimin ilk günümü başlamam lazım?azda zamanım kaldı...kullananlar yardımcı olursa sevinirim:) kadın doğuma gitmeden ilacı alıp başlamayı düşünüyodum fakat yorumlar beni korkuttu yan etkileri baya fazla...

X