Tatlım 3 ay önce başlamak çok gereksiz.
Bende iştah artışı ve göğüslerimde büyüme haricinde yan etki yok. sadece ilk ay biraz mide bulantısı ve baş ağrısı yaşadım, ama artık çok rahatım. doktora gidip muayene de oldum, hiç bir sorun yok devam edebilirsin dedi.. o yüzden bırakmaktan vazgeçtim hapı.. devam edeceğim
hapı içince 25 günde bir adet oluyorum ben. son hapı içtikten 4 gün sonra genelde..
zaten bu hapı kullanırken geciktirici kullanamayabilirsin canım, çünkü ikisi de hormon, sakıncalı olabilir. Ama ilk hapa başlangıç gününü hesaplayıp da ayarlarsan, adetine denk getirmezsin. Dediğim gibi, 21 tane hap var içinde. Adetin ilk 3 ya da 5 günü içinde başlaman lazım. (prospektüsünde doğrusu yazıyor zaten, bakarsın) 21. hapı içtikten4 gün sonra fln adet oluyorsun. zaten adetler de genelde haptan öncekine göre daha az sürüyor.Evet canım söylemiştin sen zaten bana
İştah artışımı yok yok istemem düğün öncesi iyi olmazFormumu korumalıyım Şaka bi yana bende sanırım yasmin kullanacağım canım..Umarım sıkıntı yaşamam ..
Peki sende de bitmek bilmeyen akıntılar oldu mu ? :26: Beni oda çok korkutuyor ..
İnşallah düğünümüz adetime denk gelmez geciktirici kullanmayı düşünmüyorum
zaten bu hapı kullanırken geciktirici kullanamayabilirsin canım, çünkü ikisi de hormon, sakıncalı olabilir. Ama ilk hapa başlangıç gününü hesaplayıp da ayarlarsan, adetine denk getirmezsin. Dediğim gibi, 21 tane hap var içinde. Adetin ilk 3 ya da 5 günü içinde başlaman lazım. (prospektüsünde doğrusu yazıyor zaten, bakarsın) 21. hapı içtikten4 gün sonra fln adet oluyorsun. zaten adetler de genelde haptan öncekine göre daha az sürüyor.
Bende hiç ara kanama akıntı fln olmadı canım
Dur anlaşacağız bakalımAnlamadım be fıstık ya başlangıç gününü kendim nasıl ayarlayacağım kiHani benim elimde mi denk getirmemek :44:
Ben zaten 15 17 bilemedin 20.günde olurum adet nasıl olacak merak ediyorum ..
Umarım bendede olmaz ya .. Mart sonu ilk adetimde başlamayı düşünüyorum ..
Dur anlaşacağız bakalım
ayın kaçında adet oluyorsun?
Düğün 11 mayıs mıydı?
isyan 123 evlenmeden ne kadar önce başladın
1,5 ay çnce başladım kuzum.. 1 kutu içtim 2.kutunn yarısında iken düğünüm oldu
anladım canım bende 1-1,5 ay önce falan başlayacağım..Umarım bendede akıntı falan olmaz :44:
doktora git ama başlamadın önce..benim doktorum hormon testi, kan testlerimi yaptırdı..Ultrason ile baktı ondan sonra verdi
kontrol zamanın geldi ama üşeniyorum
evet canım gideceğim zaten ayy çok tuhaf geliyor kadın doguma gitmek
üşenme canım git git
giceceğimde korkuyorum biraz yaaa...şimdi vaijadan muyene yapacak..korkuyorummm yoksa hemen giderimm :18::18::18:
canım kaba taslak hesabıma göre sen nisanın 5 inde adet olsan ve o gün hapa başlasan, nisan sonunda adet oluosun (29 ya da 30 nisan gibi) ve mayısın 3'ünde 2. kutuya başlaman gerekiyor ve düğün gününde 9. hapı içiyor olacaksın. Ve adetin düğüne denk gelmemiş olacak tahminimceAy ne bakan sen bana naparsın bu konularda buldu bizi sonundaÖğreniyoruz :)
Canım benim ben hiç tutmadım hep düzenli gider diye ama şubatın 5si 6sı olacağım kesinyani büyük ihtimalle ..
Düğün evet mayıs 11
Kusura bakma emi arkadaşım
bana bir arkadaşım gece saatlerinde alırsan ilacı, bulantı olan dönemi uykuda atlatırsın demişti, öyle de oldu. Ben gece 10-10:30 gibi içiyorum. zaten artık 5. kutuya başladım ve bulantım hiç olmuyor.slm bende bu hapı yenı kullanmaya bşladım bu ay yenı başladıgım ıçın bıraz bulantım oluyor ve çok az kan gelmeye başaladı yenı başladıgım için olabılır çok ii oldunu soyluyorlar..
evet ben de eşim de kilo aldıkbende 7 aydır yasmin kullanıyorum..ilk ay mide bulantısı ve baş dönmesi oldu..
ama ne kanama, ne akıntır hiçbirşey olmadı bende..
kilo meselesine gelince eşimde bende kilo aldık..demekki hapla alakası yok durumun
ben 3-4 ay daha kullanıp bırakıcam inşş
canım kaba taslak hesabıma göre sen nisanın 5 inde adet olsan ve o gün hapa başlasan, nisan sonunda adet oluosun (29 ya da 30 nisan gibi) ve mayısın 3'ünde 2. kutuya başlaman gerekiyor ve düğün gününde 9. hapı içiyor olacaksın. Ve adetin düğüne denk gelmemiş olacak tahminimce
inşallah yasiminimİnşallah bu hesap tutar diyorum Deryam
adetin düzensizse bi kadın doğumcuya gitmeni öneririm. o sana zaten gereken hormon takviyesini verecektir düzenlemek için .. şimdiden hayırlı olsunKızlar merhaba benimde nisan ayında düğünüm olacak nişanlımda bende doğum kontrol hapını tercih etmiyoruz.
Ama benim sorunum adetlerim zaten düzensiz.tam hesap yapamıyorum ne zaman olacağımla ilgili.Bide tam düğün üzeri stresten ya erken olursam yada olmazsam diye korkuyorum.
Bu sorun için kontrol özelliği olmayan düzenleyici bir ilaç alsam mı acaba ???
canım meraba ben aranıza yeni katıldım bence doğum kontrol hapı kullanma bende kullandım 2 yıl doğumdan sonra tabi bu iki yılın sonunda bacaktaki damarlarım tıkandı
doktor doğum kontrol hapı yaptıını söyledi yinede sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam kesinlikle kullanmam hala 2 yıldır bacağımdan tedavi görüyorum