Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar bişey sormak istiyorum,bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım bana yardımcı olabilir mi?.ben 2 yıl kadar önce yasmin kullanmaya başlamıştım adet sancılarım için vermişti doktorum.ama bende aşırı bacak ağrısı,mide bulantısı,duygu değişiklikleri fln yaptı.1 kutu içip bırakmıştım.şimdi evlenicem ve tekrar kullanmak istiyorum.aynı yan etkileri yaşarmıyım acaba? hadi mide bulantısı fln neyse de bacak ağrısı beni korkutuyo açıkcası, damar tıkanıklığı yaptığını okudum.size bi sorayım dedim.böyle ilk aylar ağrı yaşayıp sonradan normale dönenler var mı aranızda? doktora gidicem hap kullanmaya karar verirsem.ama bacak ağrısı gözümü korkuttu :26:

ben 6 aydır düzenli olarak yasmin kontrol hapı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. (Son ay ciddi bir grip rahatsızlığı geçirdim ve yasminle birlikte oseflu 75mg kullanmak durumunda kaldım) yasmin pazar günü bitti. 4 gün sonra, perşembe günü adet oldum. ama o 4 günlük arada cinsel ilişkiye girdik ve ek bir korunmaya gerek duymadık. ben yine de regly olmadan bir gün önce eczanelerde satılan testlerden alıp yapmıştım ve sonuç negatif çıktı. Pazatesi günü yasmine tekrar başladım. 1 hafta kullandım. fakat ciddi bir baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi sorunlar yaşadım ve bugüne kadar böyle bir sorun olmadığı için yasmine bağlamadım. doktora gittim hiçbir test yapılmadı ve soğuk algınlığıdır denildi. ben sonra yasminin yan etkilerinde bu belirtiler olduğunu okuyunca ilaca başladıktan tam 1 hafta sonra (yani pazar günü) ilacı bıraktım. baş dönmesi, mide bulantısı kesildi. ilacı bıraktıktan 2 sonra (salı) tekrar regly oldum. Bu normal mi? Hamilelikle ilgisi olabilir mi?

yasmin kullanmaya başladıktan sonra yüzümde aşırı derecede sivilcelenme oldu..bugün cildiyeye gittiğim de hormon ilacı kullanıp kullanmadığımı sordu direk..yasmin kullandığımı söyleyince etkisi olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi..(adetimin 2. günü tekrar gidicem daha net belli olcak) bende düşününce yasmin kullanmaya başladıktan sonra olduğunu düşünüyorum..valla sivilcelere iyi geldiğide söyleniyor ama bende de böyle bi etki yaptı işte..

kızlar bişey sormak istiyorum,bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım bana yardımcı olabilir mi?.ben 2 yıl kadar önce yasmin kullanmaya başlamıştım adet sancılarım için vermişti doktorum.ama bende aşırı bacak ağrısı,mide bulantısı,duygu değişiklikleri fln yaptı.1 kutu içip bırakmıştım.şimdi evlenicem ve tekrar kullanmak istiyorum.aynı yan etkileri yaşarmıyım acaba? hadi mide bulantısı fln neyse de bacak ağrısı beni korkutuyo açıkcası, damar tıkanıklığı yaptığını okudum.size bi sorayım dedim.böyle ilk aylar ağrı yaşayıp sonradan normale dönenler var mı aranızda? doktora gidicem hap kullanmaya karar verirsem.ama bacak ağrısı gözümü korkuttu :26:
aynı yan etkileri büyük ihtimalle tekrar yaşarsınız, bi uzmana danışarak kullanmaya karar verin bence..

ben 6 aydır düzenli olarak yasmin kontrol hapı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. (Son ay ciddi bir grip rahatsızlığı geçirdim ve yasminle birlikte oseflu 75mg kullanmak durumunda kaldım) yasmin pazar günü bitti. 4 gün sonra, perşembe günü adet oldum. ama o 4 günlük arada cinsel ilişkiye girdik ve ek bir korunmaya gerek duymadık. ben yine de regly olmadan bir gün önce eczanelerde satılan testlerden alıp yapmıştım ve sonuç negatif çıktı. Pazatesi günü yasmine tekrar başladım. 1 hafta kullandım. fakat ciddi bir baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi sorunlar yaşadım ve bugüne kadar böyle bir sorun olmadığı için yasmine bağlamadım. doktora gittim hiçbir test yapılmadı ve soğuk algınlığıdır denildi. ben sonra yasminin yan etkilerinde bu belirtiler olduğunu okuyunca ilaca başladıktan tam 1 hafta sonra (yani pazar günü) ilacı bıraktım. baş dönmesi, mide bulantısı kesildi. ilacı bıraktıktan 2 sonra (salı) tekrar regly oldum. Bu normal mi? Hamilelikle ilgisi olabilir mi?
hapı yarıda kestiğiniz için kanama olmuş olabilir, hamilelikle ilgisi olacağını sanmıyorum..

yasmin kullanmaya başladıktan sonra yüzümde aşırı derecede sivilcelenme oldu..bugün cildiyeye gittiğim de hormon ilacı kullanıp kullanmadığımı sordu direk..yasmin kullandığımı söyleyince etkisi olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi..(adetimin 2. günü tekrar gidicem daha net belli olcak) bende düşününce yasmin kullanmaya başladıktan sonra olduğunu düşünüyorum..valla sivilcelere iyi geldiğide söyleniyor ama bende de böyle bi etki yaptı işte..
bende de ilk aylar aşırı sivilce yapmıştı, ne kullandıysam geçirememiştim, ama geçti şuanda, demek ki böyle bir yan etkisi de varmış yasminin:26:

ben jinekoloğa gittim canım,bu defa yazz 24+4 verdi.henüz kullanmadım adetimin ilk gününü bekliyorum.bu ilacın yasminden daha az hormon içerdiğini söyledi.umarım yan etki yaşamam sağlıklı bi şekilde kullanırım.benim gibi yasminden memnun kalmayıp yazz kullanan var mı acaba arkadaşlar?

Deryacıııııııım ben sanırım yanlış tahminde bulunmuşum ayın 29nda adet oldum .. 4 Şubatta da biter :KK34::KK34:

Genelde 7.nü alıyorum duşumu son damlasına kadar bekleyerek sonradan süpriz olmaması açısından .. İlk günler ki gibi olmuyor yani kanama 6.veya 7.günde:KK34:

ben jinekoloğa gittim canım,bu defa yazz 24+4 verdi.henüz kullanmadım adetimin ilk gününü bekliyorum.bu ilacın yasminden daha az hormon içerdiğini söyledi.umarım yan etki yaşamam sağlıklı bi şekilde kullanırım.benim gibi yasminden memnun kalmayıp yazz kullanan var mı acaba arkadaşlar?
yazz kullanan arkadaşım var, memnun.
İnşallah sen de memnun kalırsın.

Deryacıııııııım ben sanırım yanlış tahminde bulunmuşum ayın 29nda adet oldum .. 4 Şubatta da biter :KK34::KK34:

Genelde 7.nü alıyorum duşumu son damlasına kadar bekleyerek sonradan süpriz olmaması açısından .. İlk günler ki gibi olmuyor yani kanama 6.veya 7.günde:KK34:
hap kullanmaya başlayınca adetinin miktarı da azalabilir. Benim azaldı mesela tatlım, 5 gün sürüyordu, artık 4 gün sürüyor, bide miktarı da eskisine göre daha az.

yazz kullanan arkadaşım var, memnun.
İnşallah sen de memnun kalırsın.

hap kullanmaya başlayınca adetinin miktarı da azalabilir. Benim azaldı mesela tatlım, 5 gün sürüyordu, artık 4 gün sürüyor, bide miktarı da eskisine göre daha az.

Bakalım bende nasıl değişiklikler olacak canım.
Birde tahminimce hesapladım düğün günüme denk gelmeyecek adetim :KK16:

Merhaba hanımlar :) Ben Yasmin'i 9 senedir kullanıyorum.. Evlenirken doktora gitmiştim ve tahliller neticesinde doktor bu ilacı yazdı.
10 yaşımda adet gördüm ve fizyolojik herhangi bir problemim olmamasına rağmen senelerce 21-24 günde bir 7-8 günlük aşırı kanamaLı ve ağrılı regl dönemleri yaşadım, o süreçte ağrı kesicileri resmen 4-5 saatte bir bonibon gibi yutuyordum ve "Herhalde ömrüm böyle geçecek" diye hayıflanıyordum! İnce pedler hayaldi, ben devamlı en kalınlardan öne arkaya yana ekstra takviyeli koruma kullanıyordum:KK43:(
Ergenliktekiler bir yana, sanırım hormonal de sebepli, sırtımda yüzümde ve omuzlarımda devamlı çıkan ama asla patlamayan sivilcelerle dolaşıyordum..Yüzümde devamlı patakrem pudra vs ile kapatmaya çalıştığım lekeler kalıyordu..Askılı veya sırtı açık birşey giymenin mümkünatı yoktu:KK43:((( Gençkızlığımda yazlar hep kısakollu tshirtlerle geçti yani!!! Yazın da bir süre güneş görene kadar geçmiyordu ve eve döner dönmez hemen tekrar atak yapıyordu!

Yasmin'i doktor yazarken açıkçası çok korkmuştum çünkü ondan birkaç sene öncesinde sırf bütünlemelerimle senelik aile tatilimiz çakışıyor, adet zamanım da geliyor diye annemin doktoru bana 1 aycık kullanıp adet zamanımı 28 güne dolduralım diye bir doğum kontrol hapı yazmıştı.. Daha aldığım ilk gecenin sabahı istifra ederek uyandım! 21 gün boyunca ne bulantım bitti ne başdönmem! Bir de 3 haftada 5 kg aldım resmen şiştim..Ders çalıştım mı eh, tatil yaptım mı eh, sınava girdim mi evet ama yollarda o bulantılarla helak oldum..O 1 aylık süreç sonunda ilacı ihtiyaç kalmayıp kesince zaten 7-8 gün süren düzensiz kanamalarım, aşırı korumama rağmen iyice paçalarımdan akar hale geldi! Ama sanki balona iğne batırmışlar gibi de sönüverdim. Annem bütün bunların normal olduğunu, sonuçta hormonlarla oynadığımızı söyledi. Doktoruna da sorduk, ilaç eski tip yüksek hormonlu haplardanmış..

İşte bu olanı biteni Yasmin'i yazan doktora söylediğimde, diğer doktorumuzun söylediğini teyidledi ve "Yasmin yeni nesil düşük hormonlu bir hap, kesinlikle bu yan etkiler olmayacak, aksine sana yararlı etkileri olacak" dedi..

Dediği de çıktı:))) Adetimin 5.günü almaya başlıyorum, 21. haptan sonraki 3. ya da 4. günde regl oluyorum:) 5 gün falan sürüyor. Öyle paçalardan akma durumu yok, normale döndü ancak mutlaka ve mutlaka tampon kullanıyorum çünkü en ince pedler bile hala bana güven vermiyor..
Ennn önemli 2 etkisi ise sivilcelerimin sıfıra inmesi, cildimin ipek gibi ışıl ışıl olması ve tabiki adet zamanı ağrı kesici denen şeyin varlığını unutmuş olmam:))) Evlendiğimden beri yazın askılı bluzlardan başka birşey giymez oldum:))))

Kilo aldım ama haptan dolayı değil:)) Eşim bir erkek olarak yemek yapmayı da yemeyi de seviyor, ben yemeyi değilse de yapmayı çok seviyorum ve ikimiz biraraya gelince birbirimizi dürtüklüyoruz:))) O 113ken 130 ben 72yken 90 oldum:))) Gece 3te tvde kurabiye tarifi görüp can sıkıntısına "ay hadi yapalım birer tane yiyelim!" deyip yapıp yiyip yatınca kilo alıyorsunuz :p
Düzenli yemek yemeye başladık mı hemen veriyoruz, o açıdan bir etkisi yok yani:))

Arada annemin ısrarıyla ilacı sadece 1 kere kestim yani 1 ay içmedim.. Herşey aynen geri döndü!!!: Sivilceler, şakır şakır akıntı ve aşırı kıvrandıran ağrı!!!! Annem o halimi görünce bir daha "ara ver içme kızım" diyemedi..

Herhalde birkaç aya bırakır ve hamile kalmak için uğraşmaya başlarım artık:)

Umarım bu bilgiler işe yarar:)

Herkese sevgiler, sağlıcakla kalın

adetim düzensizleşmeye başlamıştı,adetimin gelmesi gerekirken koyu kahverengi kan geliyordu 4-5 gün boyunca,jinekoloğa çıktım ve yasmi hapı verdi bu ilaç adetini düzenleyecek dedi,21 gün aynı saatte almalısın 7 gün ara vericeksin bu ara verdiğin zaman içinde adet olucaksın,8.ci günde yeni bir kutu yasmine devam ediceksin dedi...demesine amaaa düzenli ve aynı saatlerde kullandığım halde hapım bittikten sonra 6 gün bekledim tık yok :KK43:(( çok takıyorum bu adet konularına sinir oluyorum :KK43:(( bekledim bekledim yine koyu kahverengi akıntı geldi hehh dedim başlangıç geldi sökülücem heralde diye düşündüm ama malesef,yine 5 gün az az koyu kahverengi kan geldi ..8 gün aldım yasmin hap içmeye başladım yine :KK43: ilk kullanımda adet düzensizliği yapıyormuş falanda filanda bir sürü yazılar okudum,Allahım bayan olmak ne zor birşeymiş, hem sonra kime inanıcam yan etkiler falan filan çok kafam karışık çok... bu arada yasmin bende iştah açtı :)

Merhaba Biz yeni evli bir çiftiz. Doktor önerisiyle en az yan etkili olduğu için YASMİN Doğum kontrol hapını kullanmaya başladık.
21 gün kullandıktan sonra 7 gün ara vermemiz söylenmişti uyguladık ve 7 günden sonra ilacı kullandık o gün etkili olmuş mudur? tereddütler içerisinde kaldık uff tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz..

Merhaba Biz yeni evli bir çiftiz. Doktor önerisiyle en az yan etkili olduğu için YASMİN Doğum kontrol hapını kullanmaya başladık.
21 gün kullandıktan sonra 7 gün ara vermemiz söylenmişti uyguladık ve 7 günden sonra ilacı kullandık o gün etkili olmuş mudur? tereddütler içerisinde kaldık uff tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz..

eğer hapı düzenli kullandıysan hiçbir sorun olmaz merak etme prandon :)

merhaba arkadaşlar,
ben bu ilacı "doktor tavsiyesi ile" yaklaşık 10 ay kullandım bir gün aşırı sırt daha doğrusu yan ve göğüs ağrısı şikayetlerim başladı bir kaç gün kas tutulmasıdır diye önemsemedim en sonunda boğazımdan kan gelince hastaneye gittim bir sürü tetkik sonucu akciğer embolisi teşhisi konuldu ve çok zor teşhis edilen atlanabilinen bir durummuş. ben şanslıymışım ki üstüne gidip ne olduğunu buldular. buna neden olan şeyinde doğum kontrol ilacı olduğunu söyledi doktorlar. doğum kontrol ilaçları emboli riskini arttırıyor ve bu emboli beyne, kalbe, ciğerlere gidiyor, şakası yok! ilacı kullanan arkadaşlar kullanmayın demiyorum fakat bilinçli kullanın lütfen doktor kullan dedi ben de kullanıyorum ya da arkadaşımdan duydum demeyin. kan testi yaptırıp vucudunuzun bu ilacı kullanmaya uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor.

çok zor günler yaşadım. günlerce yatamadım nefes alamadım.. 6 ay tedavi görücem.. ayrıca ağır ilac ve antibiyotik yüklemesine maruz kaldığım için bi de mantar belası çıktı başıma.. kısacası lütfen bilinçli kullanın ve kendinize zarar vermeyin..

banada bir yardim etseniz :KK17:, adet oldugum günden 1 gün sonra basladim (unuttum ilk gün almaya), adetim 3 gün sonra kesildi..
hapi kullanmaya basliyali 2 hafta oldu ara ara adet agrilarim gibi karin agrisi oluyor kasiklarimda ve devamli lekelenme akinti oluyor adet olmadan önceki gibi
sizce normalmi?? nezamana kadar devam eder bu durumm?? lütfen yardim edinnnnnn

arkadaşlar yasmin kullanıyorum bir aydır yeni bitti kullandığım süre içinde sürekli ara kanama yaptı ,şimdi ikinci kutuya başlamayı düşünmüyorum ,acaba ilacı bırakınca ara kanamada dururmu.

banada bir yardim etseniz :KK17:, adet oldugum günden 1 gün sonra basladim (unuttum ilk gün almaya), adetim 3 gün sonra kesildi..
hapi kullanmaya basliyali 2 hafta oldu ara ara adet agrilarim gibi karin agrisi oluyor kasiklarimda ve devamli lekelenme akinti oluyor adet olmadan önceki gibi
sizce normalmi?? nezamana kadar devam eder bu durumm?? lütfen yardim edinnnnnn

reglinizin ikinci günü basladınız ikinci gunu baslanılıyor güvende olmak için 7 gun suresınce ek korunma yöntemi kullanıyorsunuz iliski sırasında kondom tarzı sadece, dogum kontrol haplarının kanamayı azaltıcı etkisi oldugunu da biliyoruz bu paylastıgınız butun sorunlarda olası yan etkılerdır buna ragmen cok ultra bir saglık sorunuda tetıklemıs olabılır hap bunyenızde ben size bunları çekmemenizi vucudunuzun bu tarz degısımlerını normal gormemenızı doktor kontrolu ve tavsıyesı eslıgınde kullanmanızı onerırım.devam etmesı gerekmıyor bu durumun doktorunuza gorunun vucudunuz neden böyle alarm verıyor ogrenın,görmezden gelmeyın doktorunuza gıtmeden hapı asla kendı kendınıze bırakmayın hamilelik riski olusur bıraktıktan önceki sure zarfında birlesme varsa.demek ıstedıgım 2 hafta daha kullanın olmadı gıdersınız degıl, bu etkıler doktora basvurulması gereken etkıler kımse normal algılamasın bunları cok önemlı, belkıde ve umarım hıcbır sey cıkmaz ancak benım soylemek ıstedıgım, ılacı bugun alın yarın alın ertesı gun gıdın doktora en fazla gun sayısı ertelemenız gereken ve bence hıc ertelemeyın.panik yapmayın doktor tarafından cozulmıycek olusumların etkileri degildir diye tahmın edıyorum, strese sokmayın kendınızı,saygılar.

arkadaşlar yasmin kullanıyorum bir aydır yeni bitti kullandığım süre içinde sürekli ara kanama yaptı ,şimdi ikinci kutuya başlamayı düşünmüyorum ,acaba ilacı bırakınca ara kanamada dururmu.

Kanama durur ancak hamilelik riski olusur.Bir ay kullanıp ben begenmedım bu ay sorun olmasın dıye paketı sonuna kadar ıctım reglimi de oldum simdide yenı pakete baslamıycam denılerek kut dıye yöntemın kesılmesı asla önerilmiyor.baska hapa, o hapın dogum kontrol hapları arası geçişte önerdigi şekilde gecmenızı tavsıye ederım.şayet bu şekilde o regliyi olduktan sonra ılacı bırakıp reglı olmasına ragmen ertesı dogum kontrol hapı harici sekılde korunmasına ragmen hamıle kalmıs kisileri duydum doktorlardan, ilac uretıcılerınden.öncelıkle vucudunuzun bu hapı ne sekılde karsıladıgını doktora gıtmeden bılemezsınız baska bır sorunu ortaya cıkarmısta olabılır hap???yada size böyle bır etkı yapmıs olabılır baska hap yapmaz mesela. her sey olabılır doktor tavsıyesı almalısınız.

merhaba arkadaşlar,
ben bu ilacı "doktor tavsiyesi ile" yaklaşık 10 ay kullandım bir gün aşırı sırt daha doğrusu yan ve göğüs ağrısı şikayetlerim başladı bir kaç gün kas tutulmasıdır diye önemsemedim en sonunda boğazımdan kan gelince hastaneye gittim bir sürü tetkik sonucu akciğer embolisi teşhisi konuldu ve çok zor teşhis edilen atlanabilinen bir durummuş. ben şanslıymışım ki üstüne gidip ne olduğunu buldular. buna neden olan şeyinde doğum kontrol ilacı olduğunu söyledi doktorlar. doğum kontrol ilaçları emboli riskini arttırıyor ve bu emboli beyne, kalbe, ciğerlere gidiyor, şakası yok! ilacı kullanan arkadaşlar kullanmayın demiyorum fakat bilinçli kullanın lütfen doktor kullan dedi ben de kullanıyorum ya da arkadaşımdan duydum demeyin. kan testi yaptırıp vucudunuzun bu ilacı kullanmaya uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor.

çok zor günler yaşadım. günlerce yatamadım nefes alamadım.. 6 ay tedavi görücem.. ayrıca ağır ilac ve antibiyotik yüklemesine maruz kaldığım için bi de mantar belası çıktı başıma.. kısacası lütfen bilinçli kullanın ve kendinize zarar vermeyin..

size cok gecmıs olsun dıleklerımı iletir, acıl sıfalar dılerım.testlerımde vucudumun hıcbır yerınde kullandıgım hapa karşı çıkan bır durum yok ancak.kullanırken bu durumun olusumunu tetıklıycek bır yeme içme veya baska bir sey alıskanlıgınız var mıydı.Baslamaktan cok devam ederken de ilaca karsı gelen durumları önemsemek lazım bilgi verebilir misiniz böyle bır sey varsa?

Arkadaslar Bayer firması hapı geliştirdi artık yasmin kullanmayın mis gibi bir hap çıkardı Yazz 24 mükemmel yeni nesil dogum kontrol hapı elbette önce doktor kontrollerınıze gıdıp vucudunuzun bu hapa karsı gelen bır durumu olup olmadıgını ogrenmenızı tavsıye ederım.saygılar sevgıler hepınıze.

X