Merhaba hanımlar :) Ben Yasmin'i 9 senedir kullanıyorum.. Evlenirken doktora gitmiştim ve tahliller neticesinde doktor bu ilacı yazdı.
10 yaşımda adet gördüm ve fizyolojik herhangi bir problemim olmamasına rağmen senelerce 21-24 günde bir 7-8 günlük aşırı kanamaLı ve ağrılı regl dönemleri yaşadım, o süreçte ağrı kesicileri resmen 4-5 saatte bir bonibon gibi yutuyordum ve "Herhalde ömrüm böyle geçecek" diye hayıflanıyordum! İnce pedler hayaldi, ben devamlı en kalınlardan öne arkaya yana ekstra takviyeli koruma kullanıyordum
(
Ergenliktekiler bir yana, sanırım hormonal de sebepli, sırtımda yüzümde ve omuzlarımda devamlı çıkan ama asla patlamayan sivilcelerle dolaşıyordum..Yüzümde devamlı patakrem pudra vs ile kapatmaya çalıştığım lekeler kalıyordu..Askılı veya sırtı açık birşey giymenin mümkünatı yoktu
((( Gençkızlığımda yazlar hep kısakollu tshirtlerle geçti yani!!! Yazın da bir süre güneş görene kadar geçmiyordu ve eve döner dönmez hemen tekrar atak yapıyordu!
Yasmin'i doktor yazarken açıkçası çok korkmuştum çünkü ondan birkaç sene öncesinde sırf bütünlemelerimle senelik aile tatilimiz çakışıyor, adet zamanım da geliyor diye annemin doktoru bana 1 aycık kullanıp adet zamanımı 28 güne dolduralım diye bir doğum kontrol hapı yazmıştı.. Daha aldığım ilk gecenin sabahı istifra ederek uyandım! 21 gün boyunca ne bulantım bitti ne başdönmem! Bir de 3 haftada 5 kg aldım resmen şiştim..Ders çalıştım mı eh, tatil yaptım mı eh, sınava girdim mi evet ama yollarda o bulantılarla helak oldum..O 1 aylık süreç sonunda ilacı ihtiyaç kalmayıp kesince zaten 7-8 gün süren düzensiz kanamalarım, aşırı korumama rağmen iyice paçalarımdan akar hale geldi! Ama sanki balona iğne batırmışlar gibi de sönüverdim. Annem bütün bunların normal olduğunu, sonuçta hormonlarla oynadığımızı söyledi. Doktoruna da sorduk, ilaç eski tip yüksek hormonlu haplardanmış..
İşte bu olanı biteni Yasmin'i yazan doktora söylediğimde, diğer doktorumuzun söylediğini teyidledi ve "Yasmin yeni nesil düşük hormonlu bir hap, kesinlikle bu yan etkiler olmayacak, aksine sana yararlı etkileri olacak" dedi..
Dediği de çıktı:))) Adetimin 5.günü almaya başlıyorum, 21. haptan sonraki 3. ya da 4. günde regl oluyorum:) 5 gün falan sürüyor. Öyle paçalardan akma durumu yok, normale döndü ancak mutlaka ve mutlaka tampon kullanıyorum çünkü en ince pedler bile hala bana güven vermiyor..
Ennn önemli 2 etkisi ise sivilcelerimin sıfıra inmesi, cildimin ipek gibi ışıl ışıl olması ve tabiki adet zamanı ağrı kesici denen şeyin varlığını unutmuş olmam:))) Evlendiğimden beri yazın askılı bluzlardan başka birşey giymez oldum:))))
Kilo aldım ama haptan dolayı değil:)) Eşim bir erkek olarak yemek yapmayı da yemeyi de seviyor, ben yemeyi değilse de yapmayı çok seviyorum ve ikimiz biraraya gelince birbirimizi dürtüklüyoruz:))) O 113ken 130 ben 72yken 90 oldum:))) Gece 3te tvde kurabiye tarifi görüp can sıkıntısına "ay hadi yapalım birer tane yiyelim!" deyip yapıp yiyip yatınca kilo alıyorsunuz
Düzenli yemek yemeye başladık mı hemen veriyoruz, o açıdan bir etkisi yok yani:))
Arada annemin ısrarıyla ilacı sadece 1 kere kestim yani 1 ay içmedim.. Herşey aynen geri döndü!!!: Sivilceler, şakır şakır akıntı ve aşırı kıvrandıran ağrı!!!! Annem o halimi görünce bir daha "ara ver içme kızım" diyemedi..
Herhalde birkaç aya bırakır ve hamile kalmak için uğraşmaya başlarım artık:)
Umarım bu bilgiler işe yarar:)
Herkese sevgiler, sağlıcakla kalın