Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
aynı saatte içmeye nasıl alışıcam bilemedim daha 2nci gunden saati unuttum 1,5 saat geç içtim.. prospektusu cok uzun diye okumamıştım şimdiye kadar bu sefer okuyayım dedim.adetin ikinci günü içmeye başlanırsa 7gun boyunca ekstra korunma olmalı demiş.

telefonuna alarm kur canım

5 aylık evliyim, son 3-4 aydır yasmin kullanıyorum. kullanan arkadaşlar, psikolojinizde dalgalanmalar hissediyor musunuz?? basit sebeplerden can sıkma, depresif haller, eşinizle problemler falan oluyor mu???
evet ben 1 aydır kullanıyorum, ama duygusal dalgalanmalar oluyor walla gerçi ben normalde de olaylardan çabuk etklienen bi insanımdır..

ben telefonumun alarmını kurdum, hergün aynı saatte içiyorum böylelikle, tavsiye ederim

Bu arada bugün 1. kutunun son günü kızlar. Yarından itibaren 7 gün hap içmeyeceğim. Artık tam koruma başlamış mıdır sizce?

hadi yaa, benim zaten dökülüyor, bırakınca hiç kalmayacak o zaman :26:

bende 3 ay kadar başka bir hap kullandım ama içerikleri aynı sanırım. acaip alıngan oldum, acaip kilo aldım ve hapı bıraktım şimdide inanılmaz derecede saçım dökülüo demekki haptanmış büyük konuşmayayımda bir daha kesinlikle bu haplardan kullanmayı düşünmüyorum

Merhaba,

Diğer mesajları okumadım kusuruma bakmayın. Muhakkak cevap gelmiştir ama yine de sorabilir miyim?

Adetimin ikinci günü Yasmin kullanmaya başladım. Şu an ilaçların yarısı bitmiş durumda ve bugün kanamam geldi. Koyu renk kahve gibi. Bu neden olur? Ben korunmak için kullanıyorum bu ilacı. Başka rahatsızlığım yok.

ilacın prospektüsünde ara kanamalar yapabileceği yazıyordu. belki öyle bişeydir, bilemiyorum...

herkese merhaba.Ben 8 ay yasmin kullandım.Hapı bırakalı 5 ay oldu.Ben hamile kalmak istiyorum ama kalamıyorum. Hapa bağlamak istemiyorum ama acaba haptan dolayı mı diye aklıma geliyor.Acayip moralim ve psikolojim bozuk.Eğer haptan dolayı hamile kalamıyorsam kendimi hiç affetmem.

merhaba, acaba daha önce hiç hormon testi yaptırdınız mı? adetleriniz düzenli miydi?

hormon testi hiç yaptırmadım ama adetlerim evlenmeden önce de evlendikten sonra da hep düzenlidir.
Gerçi korkmak için 5 ay kısa bir süre. Hiç korunmayan kişilerde bile hemen hamilelik olmayabiliyor. Yine de bir uzmana danışsanız daha iyi olur sanırım.

Canım ben 1.kutuyu bitirdim, şimdilik çok memnunum. sadece ileriye yönelik herhangi bir yan etkisi olur mu diye korkuyorum. onun haricinde şuan memnunum

bu konuda sorcaklarım olursa mesaj atarım sana canım olur mu

ben henüz kullanmadım ama bu ay baslayacağm artık . tek korkum kilo almak filan ama cocuk olmayacak diye düşünmeyin.

benim yengem de kullandı cocuğu oldu hem de ilk cocuğu.
bi arkadasım kullandı onnunda oldu.

coğu kişi ilk altı ay koruma etkisinin devam ettiğini söylüyor.
altı aydan sonra azalıyormus normale dönüyormus. korkmayın :))

bu konuda sorcaklarım olursa mesaj atarım sana canım olur mu
tabiki canım, istediğin zaman

ben 2 kilo aldım ama sadece hapa bağlamamak lazım, eşimle aklımıza ne esse yiyoruz, ondan kaynaklanıyor biraz da
benim de bikaç arkadaşım hap kullanıp bıraktıktan sonra çocuk sahibi oldular, kendimi öyle teselli ediyorum:26:

memnun olan yok mu bu haptan arkadaşlar?

Ben 6 yıldır birkaç defa ara vererek kullandım...
Genel olarak memnunum...
Çok baş ağrısı yapıyordu ama 5 aylık bir ara verdim ve aradan sonraki 2. kutudayım...
Baş ağrısı artık olmuyor ve memnunum...

peki 7 günlük aralarda da baş ağrısı yapıyor muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…