Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
@elit81, ilac prospektusunde yaziyor hepsi. eger adetinin ikinci gunu basladiysan 7 gun boyunca ek bir korunma yontemi kullanmalisin. adetin ilk gunu kullanildiginda hemen korumaya basliyor.

6 yıldır düzenli yasmin kullanıyorum. bir ay önce son kutuya başlamıştım, bir hafta kullandıktan sonra şehirdşına çıktım. unuttuğumu fark edince yeni kutuya başladım. yeni kutuyu 14gün kullanıp 21 güne tamamlayacaktım. bu benim aklımdan çıkmış ve 21gün yerine 28 gün kullanmışım. bunu bugün son hapı içtikten sonra farkettim. bu benim için bir sorun yaratır mı, yada gebe kalma riskini tetikler mi? :KK43:

kızlar ya 10 gündür yasmin içiyorum ilk defa içmeye başladım evleneceğim 19 gün sonra düğünüm ve adetim hiç bitmedi sürekli geliyo napçam sizde oluyor mu ilk içişim diye mi ne kadar sürecek daha offfffffffff acil cvp

kızlar ya 10 gündür yasmin içiyorum ilk defa içmeye başladım evleneceğim 19 gün sonra düğünüm ve adetim hiç bitmedi sürekli geliyo napçam sizde oluyor mu ilk içişim diye mi ne kadar sürecek daha offfffffffff acil cvp

oyy benimde 21 gün sonra düğünüm var, adetimi 28 inde olurum diye tahmin ediyorum, ilk gün hapa başlicam
bir haftada korumuş olurmu.
bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim, eminim 40 kere sorulmuştur ama geri dönüp okumak çok zaman alıcı

kızlar ilk kutum bitti 7 günlük aradayım şuan. fakat benim hep kanamam oldu şuanda geliyor çok şiddetli değil ama ben adet mi oluyorum yoksa akıntımı anlayamıyorum. ne zaman geçer bu durumu yaşayan oldu mu?

kızlarrrr bi sorum daha olacak. ben adet sancılarım için 6 ay kullanmalıyım bu ilacı. ilk 3 aydan sonra ara kanamalar geçiyor ve vücut ilaca alışıyor diyorlar. peki ben 6 ay kullanıp ara verip tekrar başlarsam yine 3 ay alışma dönemi yaşayacak mıyım?? bu durumu yaşayan oldu mu? hiç ara vermeden 1 yıl kullanmam daha mı iyi olur?

oyy benimde 21 gün sonra düğünüm var, adetimi 28 inde olurum diye tahmin ediyorum, ilk gün hapa başlicam
bir haftada korumuş olurmu.
bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim, eminim 40 kere sorulmuştur ama geri dönüp okumak çok zaman alıcı

Benmde 21 gün sonraa düğünüm vaar. =)

Ya benmde kafama takılan bişey var saçma ama takıldı iştee :p
Kutuda gösterilen çizelge yönünde hapı kullanmaya başlayın denmiş orasını anladım ama başlangıc neresi tam kestiremedim günler var hangi gün olduysam hapı o yönde mi içmeye başlıcam. Yanlış bişey yapmıyım :26:

kızlar olmaması gereken bir şey yaptım ve ilacı yarıda bıraktım paket bitmeden e doğal olarak da olması gerekenden erken hasta oldum ve şimdi onun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti hasta olmadım, belirtisi bile yok sizce bana ne oldu:26:

kızlar olmaması gereken bir şey yaptım ve ilacı yarıda bıraktım paket bitmeden e doğal olarak da olması gerekenden erken hasta oldum ve şimdi onun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti hasta olmadım, belirtisi bile yok sizce bana ne oldu:26:

hapı bıraktığın ilk ay adet gecikmesi yaşıyormuş genelde herkes bence korkulacak birşey yok hamile kalma ihtimalin yoksa tabi :)

6 yıldır düzenli yasmin kullanıyorum. bir ay önce son kutuya başlamıştım, bir hafta kullandıktan sonra şehirdşına çıktım. unuttuğumu fark edince yeni kutuya başladım. yeni kutuyu 14gün kullanıp 21 güne tamamlayacaktım. bu benim aklımdan çıkmış ve 21gün yerine 28 gün kullanmışım. bunu bugün son hapı içtikten sonra farkettim. bu benim için bir sorun yaratır mı, yada gebe kalma riskini tetikler mi? :KK43:

Sorun olacağını sanmıyorum...
Ben de Yasmin kullanıyorum ve adetim yolculuğuma denk geleceği için iki kutuyu ara vermeden kullanmıştım...
Sürekli yapılmaması gereken birşey ama bir defadan birşey olmaz...

Yasmin hakkında merak ettiğim bir şey var. Yasminde toplam 21 tablet var ve diyelim bikaç gün yatıya başka yere gittiniz ve hapı yanınıza almayı unuttunuz yani 4 gün ard arda hapı içmeyince, nasıl devam ediliyor içmeye, korunmaya devam etmiş oluyormusunuz? Nasıl oluyor birkaç gün içmeyince?
kafam karıştı bu yasmin i kullanma konusunda. ( Henüz benim bu sorularım için erken ama, bilgilenmek istiyorum.)
bildiğim kadarıyla 2-3 günden fazla ilacı almayı unutursan koruyuculuk btiyomuş. eczacı bana böyle bi durumda o ay ilaç kullanmayı kesmemi ve adet kanamam başladığında tekrar başlamamı söyledi. henüz hiç unutmadım çok şükür ama aklımızda bulunsun.

ya arkadaslar ben bir ay once bos gebelik tanisi ile kurtaj oldum ve doktorum en az uc ay korunmami onerdi yasmin verdi ilk kutumda surekli lekelenmem oldu hapi biraktigim ertesi gun adetim oldu iki gun normal geldi ama simdi cok yogun olmaya basladi uc gundur boyle ne zaman azalacak bilmiyorum cok endiseliyim ne tavsiye edersiniz

7 gün ara veriyorsun. örneğin pazartesi son tableti aldıysan tam 7. gün sonra yine pazartesi başlıcan. doktorum bana bu şekilde söylemişti ve böyle yapıyorum

hayır öyle değil pzt son hapı aldıysa sonraki salı başlamalı ki döngü 28 güne tamamlansın

21 gün hap içiyorsun (1 kutu), 7 gün içmiyorsun =28 gün
mesela
salı başladın...........pzt bitirdin salı çarş perş cuma cmrts pzr pzt salı
.....................21 gün........................ -----boş-----.................yeni kutu..........

mrb arkadaşlar ben 3 ay kullandım yasmin'i hakikaten yan etkisi en hafif olan ilaç.diane yazmıştı doktor sgk karşılamıyor yasmini diye mide bulantısından duramadım kendi paramla alırım dedim yeniden yasmine döndüm..3 kutu bitirdim ara verdim korkudan kısır yapıyo,damar tıkıyo dediler bu ay içmedim.şimdi adet oldugumda yeniden baslamak istiyorum adetin ilk gunu mu 2nci gunu mu baslamalıyım ?

bu arada ben hergun farklı saatlerde içiyordum yani ne zaman aklıma gelirse bigün sabah bigün aksam :) okudum ki hergun aynı saatte alınması gerekiyormus...bu arada ben de kiloyla alakalı hiçbir problem yaratmadı.( daha öncesinde de uzun zaman kullandım bu ilacı ara ara bıkakıyor olsam da :)

mrb arkadaşlar ben 3 ay kullandım yasmin'i hakikaten yan etkisi en hafif olan ilaç.diane yazmıştı doktor sgk karşılamıyor yasmini diye mide bulantısından duramadım kendi paramla alırım dedim yeniden yasmine döndüm..3 kutu bitirdim ara verdim korkudan kısır yapıyo,damar tıkıyo dediler bu ay içmedim.şimdi adet oldugumda yeniden baslamak istiyorum adetin ilk gunu mu 2nci gunu mu baslamalıyım ?

ilk günü başlamalısın ve mutlaka her gün aynı saatte içmelisin ki koruyuculuğu olsun

arkadaşlar temmuzdan beri yasmin kullanıyorum. ama bu ay salı günü son hapı içmeme rğmen hala regl olmadım. ve hiç regl belirtisi yok:KK43:

neyden dolayı olabilir. bu ay birkez unutup diğergün sabah içtim. bide genelde saatler 11-ile-12.30 arasında hep değişiyor içme saatlerim. bide birkaç kez hapı kolayla birlikte içtim. ya hamile olma ihtimalim nedir. ben istemiyorum ya. bidaha böyle ihmalkarlık yapmayacağım

bende bu ay 2 kutuya başladım koruyuculuk başlamıştır artık demi ilk ay reglmin ilk günü içtim kutu bittikten 3 gün sonra regl oldum birde ilk ay lekelenmeler oldu ama bu ay hiç yok şükür lekelenmede zor bir şey ya sinir oluyordum .ara sıra rahmi dinlendirmek gerekir mi acaba uzun yıllar kullanan varmı aranızda vallaha ben şu an hamile kalmaktan çok korkuyorum ilacı da düzenli alıyorum hamile falan kalırsam yuhh dicem artık .ne zor şu korunma işi bir ara prezervatif kullandık bizim için değil bu yöntem:)bir ara geri çekilme ilkel ve tehlikeli ama etrafımda bir çok insan bu yöntemi kullanıyor aslında bundan memnununduk ama ben hamile kalmaktan korktuğum için ipleri elime aldım hap kullanayım dedim ne kadar kullancaksam işte başladım bakalım

5 aylık evliyim, son 3-4 aydır yasmin kullanıyorum. kullanan arkadaşlar, psikolojinizde dalgalanmalar hissediyor musunuz?? basit sebeplerden can sıkma, depresif haller, eşinizle problemler falan oluyor mu???

X