kızlar ya 10 gündür yasmin içiyorum ilk defa içmeye başladım evleneceğim 19 gün sonra düğünüm ve adetim hiç bitmedi sürekli geliyo napçam sizde oluyor mu ilk içişim diye mi ne kadar sürecek daha offfffffffff acil cvp
oyy benimde 21 gün sonra düğünüm var, adetimi 28 inde olurum diye tahmin ediyorum, ilk gün hapa başlicam
bir haftada korumuş olurmu.
bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim, eminim 40 kere sorulmuştur ama geri dönüp okumak çok zaman alıcı
kızlar olmaması gereken bir şey yaptım ve ilacı yarıda bıraktım paket bitmeden e doğal olarak da olması gerekenden erken hasta oldum ve şimdi onun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti hasta olmadım, belirtisi bile yok sizce bana ne oldu:26:
6 yıldır düzenli yasmin kullanıyorum. bir ay önce son kutuya başlamıştım, bir hafta kullandıktan sonra şehirdşına çıktım. unuttuğumu fark edince yeni kutuya başladım. yeni kutuyu 14gün kullanıp 21 güne tamamlayacaktım. bu benim aklımdan çıkmış ve 21gün yerine 28 gün kullanmışım. bunu bugün son hapı içtikten sonra farkettim. bu benim için bir sorun yaratır mı, yada gebe kalma riskini tetikler mi?
rahatladım canım teşekkür ederimhapı bıraktığın ilk ay adet gecikmesi yaşıyormuş genelde herkes bence korkulacak birşey yok hamile kalma ihtimalin yoksa tabi :)
bildiğim kadarıyla 2-3 günden fazla ilacı almayı unutursan koruyuculuk btiyomuş. eczacı bana böyle bi durumda o ay ilaç kullanmayı kesmemi ve adet kanamam başladığında tekrar başlamamı söyledi. henüz hiç unutmadım çok şükür ama aklımızda bulunsun.Yasmin hakkında merak ettiğim bir şey var. Yasminde toplam 21 tablet var ve diyelim bikaç gün yatıya başka yere gittiniz ve hapı yanınıza almayı unuttunuz yani 4 gün ard arda hapı içmeyince, nasıl devam ediliyor içmeye, korunmaya devam etmiş oluyormusunuz? Nasıl oluyor birkaç gün içmeyince?
kafam karıştı bu yasmin i kullanma konusunda. ( Henüz benim bu sorularım için erken ama, bilgilenmek istiyorum.)
7 gün ara veriyorsun. örneğin pazartesi son tableti aldıysan tam 7. gün sonra yine pazartesi başlıcan. doktorum bana bu şekilde söylemişti ve böyle yapıyorum
mrb arkadaşlar ben 3 ay kullandım yasmin'i hakikaten yan etkisi en hafif olan ilaç.diane yazmıştı doktor sgk karşılamıyor yasmini diye mide bulantısından duramadım kendi paramla alırım dedim yeniden yasmine döndüm..3 kutu bitirdim ara verdim korkudan kısır yapıyo,damar tıkıyo dediler bu ay içmedim.şimdi adet oldugumda yeniden baslamak istiyorum adetin ilk gunu mu 2nci gunu mu baslamalıyım ?