doğum kontrol hapı bittikten sonra yani ilk 7 günde ek bi koruma olarak ertesi gün hapını düşünmüştüm ben.ama o 7 günlük arada adet olma ihtimalimi de ortadan kaldırmak için geciktirici kullanmam gerekir sanıyordum yanılmışım teşekkür ederim 7 günlük arayı vermeden doğum kontrol hapına devam edicem.peki birşey daha sorucam, ikinci kutuya geçip ara verdiğim zaman yani adet olmak istediğim zaman ikinci kutu çöpe gidecek tabiki değil mi.ben tekrar korunmak istediğimde 3. kutuya ne zaman başlamam gerekir yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar iyi geceler :)
Bende yasmin kullanmaya başlayacağım ama 2yorum arasına sıkışıp kaldım
Jinekoloğum sigara kullandığım için d.kontrol hapı alamazsın dedi, aile hekimimse ne alakası var canım 35inden önce sigara içsende kullanabilirsin dedi.
Bende size sorayım dedim. Sigara içen ama bununla beraber d. kontrol hapı kullanan var mı?
war.hiç bi etksni de görmedm
slm bende yasmini pko için kullandım 2 ay.. ve sigara kullanıyodum.. yasmin kullandığım dönemde adet miktarım yarıdan fazla azaldı. kanamam yok denecek kadar azaldı. bende korktum ve sadece 2 ay kullandım bıraktım.. kullandığım zamanda vücudumda ve gögüslerimde aşırı şişlik oldu. tabi ilacı bırakınca bunlar geçti. fakat adet miktarıma olumsuz etkisi oldu. ilacı bırakalı 3 sene oldu hala adet miktarım az ama yasmin kullandığım dönemdeki gibide değil
war.hiç bi etksni de görmedm
Yasmin kullanıyorum 5 aydır. Dalgınlığıma geldi herhalde, hap folyosunun üstündeki yazıyı (pzt, salı, çrş...) yanlış okudum ve bir gün önceki hapı unuttuğumu sandım. O yüzden o günün hapıyla bir gün öncekinin hapını birlikte yuttum. Son hapa geldiğimde hata yaptığımı anladım. Çünkü normalde son hapı (21. gün alınan) pazar günleri içiyorum, bir baktım ki son hapın üzerinde cmt yazıyor. Prospektüste ise 7 günden fazla ara verilmemesi gerektiği yazıyor. Yani ben fazladan 1 hap içtiğim için, 8 gün ara vermiş olacağım. Ne yapmam lazım bu durumda? Ayy iyice kafam karıştı ya
7 günlük arada ek korunma yöntemine gerek yok canım, evet 2. kutu yarım kalınca onu kenara koy çöpe atma belki bir gün yine ertelemen gerekirse onu içersin, 3. kutuya da yine 7 gün ara verip 8. gün başlaman gerekir
Yasmin kullanıyorum 5 aydır. Dalgınlığıma geldi herhalde, hap folyosunun üstündeki yazıyı (pzt, salı, çrş...) yanlış okudum ve bir gün önceki hapı unuttuğumu sandım. O yüzden o günün hapıyla bir gün öncekinin hapını birlikte yuttum. Son hapa geldiğimde hata yaptığımı anladım. Çünkü normalde son hapı (21. gün alınan) pazar günleri içiyorum, bir baktım ki son hapın üzerinde cmt yazıyor. Prospektüste ise 7 günden fazla ara verilmemesi gerektiği yazıyor. Yani ben fazladan 1 hap içtiğim için, 8 gün ara vermiş olacağım. Ne yapmam lazım bu durumda? Ayy iyice kafam karıştı ya
kızlar günaydın öncelikle hepinize :)
benim 14 eylülde düğünüm var.
ama sanırım balayına denk gelecek regl dönemim.
mayıs 29 gibi regl oldum
haziran 24 yada 26 de regl oldum
temmuz 20 de regl oldum
ağustos 20 de en geç regl olmam lazımdı yada 17sinde herneyse ama hala olmadım.
eylüldede muhtemelem 16 sında filan olacağım galiba.
suan ayın 20 si ve ben ağustos ayında daha olmadım. adetlerim oldukça düzensiz ve sancılı geçiyor zaten. ama olacağımı hissediyorm bu ay cünkü kasıklarımın ağrısı basladı. geçen gün göğüsümde de ağrı basladı.
bu duruma göre ben sizce eylül 14 ile 19 arası hastalanırmıyım.
annem diyorki bu ayın 25 inden asağı olmayacaksın bence ve 30unda ceyiz serileceğinde son gününe filan denk gelecek diyor. böylelikle eylüldede 20 si gibi filan olacaksın balayından döndüğünde diyor.
bense işimi garantiye almak için yasmin aldırdım nişanlıma.
eğer bu tarihlerde olursam ilaç almaya baslayayım diyorum. düğüne 10 gün kala ilac alımını bitirsem iki üç gün içinde kanamam olacak ve adet olacağım . gün şaşırtmak için yapacağım yani. böyleliklede düğüne bitmiş olarak gireceğim. yada eylülde olursam ilk günü alsam adetimin diyelim düğüne bi iki gün kala yada balayında herneyse. aynı gün adeetim kesilirmi birinci gün alsam. havuza denize girebilirmiyim?
sizce ne yapmalıyım. teşekkür ederim şimdiden
eğer yasmin'i sürekli kullanmayacaksan sadece regl geciktirmek için kullanma, onun için başka bir hap var. ama sürekli kullanacaksan da düğününe denk gelirse kutu bitince ara vermeden diğer kutuya başlarsın ve regl olmazsın
Yasmin hakkında merak ettiğim bir şey var. Yasminde toplam 21 tablet var ve diyelim bikaç gün yatıya başka yere gittiniz ve hapı yanınıza almayı unuttunuz yani 4 gün ard arda hapı içmeyince, nasıl devam ediliyor içmeye, korunmaya devam etmiş oluyormusunuz? Nasıl oluyor birkaç gün içmeyince?
kafam karıştı bu yasmin i kullanma konusunda. ( Henüz benim bu sorularım için erken ama, bilgilenmek istiyorum.)