peki 7 günlük aralarda da baş ağrısı yapıyor muydu?
Peki yasmin kullanırken ağrı kesici veya başka bi ilaç kullanımının etkisi oluyor mu, bilginiz var mı bu konuda? mesela antibiyotik kullanımı korumayı azaltıyormuş diye okumuştum biyerde... siz bu başağrıları sırasında ağrı kesici kullanıyor musunuz?Evet hiç aralıksız her gün...
Benim göğüslerim fibrokistik yapıda zaten, yani ufa kistciklerim zaten mevcuttu. O yüzden kist konusu için yorum yapamıcam. Ama o göğüslerimin ağır gelmesi ve ağrı (aslında acı da denebilir) bende de vardı. Zaten Yasminin yan etkileri arasında da yazıyor bu. Ama kitle için bişey diyemicem, doktor en doğrusunu söyleyecektir zaten.Her regli olma zamanımdan 1-2 gün önce göğüslerimin kenarında şiddetli ağrı göğsümde kitle farkederdim. Ama regl olunca geçerdi. Hep regliye bağladığım için doktora da özellikle reglimden sonra gitmiştim (5 ay önce falan)...
Vajinismustum. O yüzden doğum kontrol hapı kullanmıyordum. Vajinismusu yendim. Doğrum kontrol hapı kullnamaya başladım. Reglim 7 gün önce bitti. 7 gün önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım yani. Ne regl zamanımda ne de regliden sonra ağrımayan göğüslerim bugün çok şiddetli ağrıyor. ayrıca göğsümde kitle farkettim eşime de kontrol ettirdim o da farketti. Yarın doktora gideceğim ama yine de sizlere sormak istedim. Yasmini ilk kullanmaya başladığınız zamanlarda böyle bir ağrı ve kitle hissetmiş miydiniz? Öyle ki yürümek zor geliyor, göğüslerim çok ağır geliyor, ağrısı da cabası
Bu hissettiğim şey Yasmin'in yan etkisi mi?
daha önceleri adet düzenin nasıldı peki canım? şuanda nasıl düzene girdi mi?2011 nisan ayında başladım haziran da evlendim.
yaklaşık 5 ay kadar kullandım sanırım. balayından gelir gelmez bıraktım. hap içmeyi unutuyordum. 2 günlük hapı üstüste içmek zorunda falan kalıyordum.
bırakma sebebim buydu.
yalnız sonrasında ağustos ayında hiç hastalanmadım eylül ekim gecikmeli oldu ve tüm adet düzenim şaştı 1 ay oldum 2 ay olmadım falan.. resmen fenalık geldi.
bir daha da hiç kullanmadım.olumsuz tek etkisi baş ağrısı ve asabiyetti. 5 ay boyunca gayet memnun olarak kullandım.
sonrasını saymıyorum tabi
daha önceleri adet düzenin nasıldı peki canım? şuanda nasıl düzene girdi mi?
mayıs 2012 de başladım temmuz da evlendim iki gün öncede yasmini bıraktım. ilaç kullanmak istemiyorum. ancak zamansız mı bıraktım acaba kutunun bitmesine 6 hap vardı. bugün bırakalı 2 gün oldu ve kanamam başladı aşırı bel ve karın ağrısıyla birlikte. yasmin kullanırken nerdeyse hiç ağrım olmuyordu. ağrı neyse geçer de ben nasıl düzene gireceğim keşke kutu bitince mi bıraksaydım. kutuyu bitirmeden bırakmakla hata mı ettim. bu kadın olmak ne zormuş
arkadaşlar ben yeni evliyimm ve hemen çocuk istemiyoruz.ilacı bugün aldım ayın 13 ünde adet tarihim ilk gün mü kullanmam gerekiyor..
birde ilk kullanımdan sonra hemen koruma etkisini gösterirmi.
bende yasmin kullanmaya bşaladımadetimin ilk günü aldım ama adetimin ilk gün tarihinden başlamadım ilaca tarih sırası tamamen aklımdan çıkmış öylesine alıp içtim hergün bir zararı olurmu
birde aşırı iştah yaptı
bende merak ediyordum hemen koruma sağlarmı diye ilk ay ek bir korumada kullansam iy olacak galiba
bilen biri sorularımı yanıtlarsa sevinirim
merhaba arkadaşlar.ben yaklaşık 7 aydır kullanıyorum.ilk kutuda göğüs ağrısı yaşadım biraz ve mide bulantısı oluyordu ama bu zaten ilaca alışma süresinde 3 ay gibi bir süre normalmiş görümcem hemşire o söylemişti bana.bunun dışında adetim düzene girdi ve en güzeli adet sancım ya çok az oluyor ya da hiç olmuyorayrıca cildimde de düzelmeler oldu.adet dönemi çıkan sivilcelerden eser yok.ama çocuk isteyenler için bıraktıklarında sorun oluyor mu bilmiyorum aslında yumurtaların tembelleşmemesi için bir süre kullanıp ara vermek daha iyi gibi:26:ayrıca kilo aldırıyor diyorlar ama ben hala aynı kilodayım bünye meselesi sanırım