Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bende kullanıyorum evlenmeden 1 hafta önce başladım
bendeki yan etkiler, göğüslerim büyüdü ve birazcık ağrıyorlar
ara sıra mide bulantısı yapıyor
sanki biraz cinsel isteksizlik oluştu
çünkü bekarken adet öncesinde sanki biraz daha duyarlıydı hormonlar
şimdi ise hiiiççççç
akrep burcu olmasam, noluyorum diycem :)))
hazır evlenmişim de elimin altın da :)
fakat ilk ay her ilişkide ağrıdığı için zaten bişey anlamadım
ama son 2 haftadır kabızlık çekiyorum
ve bu çok acıtıyor ilişki sırasında
sanki çok afedersiniz, büyük yapacakmışım gibi sıkıştırıyor beni
ne yapacağımı şaşırdım
aceba haptan olabilir mi?

Yasmin 21 gün kullanılıp 7 gün ara veriliyor ya. Bu 7 günde ek korunmaya ihtiyaç var mı acaba ?

arkadaşlar yasmin kullanırlekn hamile kalmış ve geç fark etmiş biri var mı aranızda ben malesefki 5 haftamda fark ettim. var ise ne yaptınız cocukta anormaliye neden olabilir deniyor. bu deneyimi yaşamış cocuğunu doğurma kararı alan var mı aranıda? Bir problem yaşadınız mı acaba hiç? Lütfen yardımınıza ihtiyacım var....

herkese mrb bir konuda gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.Geçen ay ilk kez yasmin kullandım.sonra 7 günlük arada adet oldum.2. kutuya başladım devam edemiyorum ağrıdan vs. bıraktım 4 gün sonra tekrar adet oldum .her neyse hapı bıraktım diyedir dedim şimdi 22 gün geçti o son adetin üzerinden yine adet oldum ilk kutudada ikinci kutudada güvenemediğimzden ek korunma yöntemide kullandık,hamile değilimdir diye düşünüyorum.şimdi ben 22 günde adet oldum diye iyice moralim bozuldu.neden olmuş olabilir başına böyle bişey gelen var mı.az adet oluyorum zaten hormonlarım şaştı ya

Öncelikle iyi geceler herkese. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var, size bir şey danışmak istiyorum.
Bu aralar ciddi biçimde kafam dağınık çok büyük bi aptallık yaptım bugün
Şubat 2012den beri yasmin kullanıyorum korunmak için. Her gece 23.00 da hapı içiyorum.
Bugün telefonumun alarmı çaldı kutuyu elime aldığımda bugün cuma sandım ve aa dün içmeyi unutmuşum diyerek perşembe hapıyla beraber 2 hapı aynı anda içtim. Tam boğazımdan geçerken 2. hap bugün perşembe olduğunu hatırladım. Şubattan beri ilk kez hatalı kullandım çok panik oldum.
Şimdi ben ne yapmalıyım ? Yarını atlayıp cumartesi hiç bişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa yeni bir kutu alıp yarın 23.00 da bir ilaç daha mı içeyim ? 5 adet kalmıştı hap kutu bitmek üzereydi.

Bu gece 23.00 a kadar bir çözüm bulmam gerekiyor nolur yardımcı olun yakın olduğunuz bir kadın doğum uzmanınız varsa sorabilir misiniz

canım valla aynısını bende yaşadım bende akrep burcuyum hap kullanırken tık yoktu.
Balayında bile. Hiç istemedim. Hapa evlenmeden bir ay önce başladım 3 ay kullandım.
46 kiloydum 56 kilo oldum şimdi kilo vercem diye uğraşıyorum. Kabızlık bende de oldu,
aşırı duygusal ve sinirliydim, sürekli eşime çatıyordum en sonunda bıraktım hapı kurtuldum.

kızlar 3 bucuk yıl yasmin kullandım.kafa olarak çok rahattım çünkü doğru kullanıyordum ve kontrol bendeydi.ancak fizik ve ruhsal olarak kötüleştim.kilo vermede zorluk auralı migren atakları,uyuşmalar,geçici görme kaybı vs.tabi bunlar auralı migrenimden sonra oldu.yasmin kesinlikle migrene eğilimli kişileri tetikliyor.beni bu konuda mahvetti.bugün yeniden başlamam gerekıyor 7 günlük ara bitti kullanmayacagım.ayrıca aşırı derecede libido azalması yaptı bende.dediğim gibi kontrol bendeydi ama bedenimi mahvettim ara vermem yada tamamen bırakmam gerekiyordu artık bugün o gün oldu.

evet ben de bırakacağım artık, herkesten bişey duydukça korkar oldum
henüz 3 aydır kullanıyorum. şuan 7 günlük aradayım. Aranın sonunda kullanmaya devam edeyim mi etmiyim mi kararsızım.
Kabızlık, libido azalması, başağrıları, duygusal dalgalanmalar, akne ve kilo artışı oldu bende. Belki 1 kutu daha kullanıp öyle bırakırım.
Siz 3 buçuk yıl kullanmışsınız, epey uzun bir süre. Zaten 2yılda bir ara vermek gerekiyormuş hapa.

Bir de kullanıp bırakanlarda, bıraktıktan sonra adet döngüleri ne zaman düzene girdi? son hapı içtikten sonra 4.günde regl oluyorum ben mesela. hapı bıraktığım ay acaba nasıl olacak? çekilme kanaması denilen olay nasıl bişey, biliyor musunuz?

Yasmin 2. kutunun 9. gününde tam olarak korumaya geçmiş olur mu acaba ? Ek korunmaya gerek var mıdır sizce ?

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.2 senelik evliyim ,1 yıl yasmin dogum kontrol hapı kullandım ve 9 aydır kullanmıyorum bebek düşünüyoruz fakat olmuyor, doktora gittim bi sorunumun olmadıgını soylediler ,vücudun savunma halınde oldugunu söyledi doktorum, 2-3 ay daha bekle olmazsa eger tüplerime bakılacagını ve eşimin sperm testini istediler.bu ayda ayın 2 sinde adet zamanım fakat bazı farklı belirtilerim var kasıklarımda batmalar oluyor ve bu hafta idrarımı tutamıyorum .sizce nasıl oluyor hamilelik belirtileri yardımcı olursanız sevinirim

Yasmin 2. kutunun 9. gününde tam olarak korumaya geçmiş olur mu acaba ? Ek korunmaya gerek var mıdır sizce ?
1.kutuyu bitirmişsiniz zaten, koruma çoktan başlamıştır sizde. Prospektüste 1. kutuyu kullanırken korumanın başladığı yazılı.

merhaba ben yasmin hapı geçen ay kullanmaya başladım ilk kutu bittikten sonra 2.kutuya geçerken 1 hafta geç kaldım ikinci kutuya başlamalımıyım yoksa adet dönemimi beklemeli miyim?

Tam anlamıyla koruma ne zaman başlıyor?
2 haftadır ilaca başladım, 7 tane kaldı. (23 ocakta bitiyor ilaç)
sonra 7 günlük ara biter bitmez adet olursam (30unda mı 31inde mi başlamalıyım ikinci kutuya?)
düğünümde adetimin 4. günü olacak belki de bitmiş olacak. (2 şubatta evleniyorum)
yani ayrıyetten korunma gerekir mi
ilk kutu bittiği için ekstra bişeye gerek olmayabilir mi?

Koruma baslamasi ile ilgili cok fazla fikir var, 1 ay, 2 ay. Doktor ilk haptan itibaren korudugunu söyledi. Sen zaten 21 hap kullanmis olacaksin, bi sorun olacagini sanmiyorum.
En önemlisi her gün ayni saatte almak.
Bugün icin gerekli hapi aldigini düsünerek, son hapi 24 ocakta alacaksan, yeni pakete 1 subat ta baslaman gerekiyor. Yani persembe son hapi aliyorsan, bir daha ki hafta cuma baslamalisin. Her pakete hep ayni gün alarak baslayacaksin. Büyük ihtimalle 7 günlük arada regl dönemin gecmis olur. Persembe birakirsan pazar pazartesi gibi baslayacagini düsünüyorum reglinin, hapa baslaman gereken günde adetin bitmemis olsa bile baslamalisin.

canım evleniyor musun nihayet:) hayırlı olsun şimdiden
23 ocakta ilacın biterse 26-27 ocak gibi regl olursun yani düğününe denk gelmez. ikinci kutuya da 7 gün ara verip 8. gün yani 31 ocakta başlayacaksın. düğününe kadar 2. kutuya başlamış olacağın için tam koruma sağlar merak etme

Çok tesekkur ederim detaylı bilgi için.
Normalde her akşam aynı saatte içiyorum fakat 2 gün falan yarım saat sarkma oldu
Sanırım o kadar da farketmez.

Ayy canımmm yorumumu beğenenin sen olduğunu görünce bi ayrı mutlu oldum zaten :)
evet bunca olaylardan sonra en nihayetinde evleniyoruz :) Sağol çok teşekkür ederim.
Tamam emin olayım dedim çünkü bu kadar yıldan sonra
evlenince en azından bir süre hem keyfini çıkarırız hem de belimizi doğrulturuz

Merhaba arkadaşlar,, bende 3,5 ay sonra evleniyorum daha şimdiden bu konuya canım sıkılmaya başladı he yorumları okuyunca
Herkes farklı birşey yazıyor kafam çok karıştı .. Haliyle ilk etapta ilk aylar kondom kullanmak istemiyoruz,, genelinizde oldugu gibi .. Hapıda çok uzun süreli kullanmayacağım..
Bir doktora gidip konuşmayı düşünüyorum benim için bünyem için hangisi iyi olur diye ..
Ama büyük ihtimalle Yasmin kullanacağım .. Şimdilik bilemiyorum ama genelde hepsinin yan etkileri aynı sanırım .. Çok korkmaya başladım,, yok isteksizlik, yok bitmek tükenmeyen kahverengi akıntılar lekeler ve daha bir sürü olumsuz şey
Şu kilo aldırıyor yorumlarına tam itibar edemiyorum yiyorlarda mı alıyorlar yoksa ilaç bildiğin kiloyu aldırıyor mu yani
Ben 50-52 kilo arasındayım fazla yiyen birisi değilim,, eğer yememe içmeme dikkat ettiğim halde aldırırsa kilo yakarım ilacı
Mart sonu Nisan başı gibi ilk adetimde başlarım herhalde ..
Kimiside 3 ay önceden başla garanti olsun diyor anlayacağınız her klavyeden farklı yorumlar enterlanıyor..

Ben zaten genelde 17 bilemedin 18.günde adet olurum .. 28 günü bulmaz bile bakalım neler olacak ..
Ama bu konu çok sıkmaya başladı beni Korkuttunuz anacım
Hadi bakalım rastgele

Son düzenleme:
Tatlım 3 ay önce başlamak çok gereksiz.
Bende iştah artışı ve göğüslerimde büyüme haricinde yan etki yok. sadece ilk ay biraz mide bulantısı ve baş ağrısı yaşadım, ama artık çok rahatım. doktora gidip muayene de oldum, hiç bir sorun yok devam edebilirsin dedi.. o yüzden bırakmaktan vazgeçtim hapı.. devam edeceğim
hapı içince 25 günde bir adet oluyorum ben. son hapı içtikten 4 gün sonra genelde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…