bende kullanıyorum evlenmeden 1 hafta önce başladım
bendeki yan etkiler, göğüslerim büyüdü ve birazcık ağrıyorlar
ara sıra mide bulantısı yapıyor
sanki biraz cinsel isteksizlik oluştu
çünkü bekarken adet öncesinde sanki biraz daha duyarlıydı hormonlar
şimdi ise hiiiççççç
akrep burcu olmasam, noluyorum diycem :)))
hazır evlenmişim de elimin altın da :)
fakat ilk ay her ilişkide ağrıdığı için zaten bişey anlamadım
ama son 2 haftadır kabızlık çekiyorum
ve bu çok acıtıyor ilişki sırasında
sanki çok afedersiniz, büyük yapacakmışım gibi sıkıştırıyor beni
ne yapacağımı şaşırdım
aceba haptan olabilir mi?
evet ben de bırakacağım artık, herkesten bişey duydukça korkar oldumkızlar 3 bucuk yıl yasmin kullandım.kafa olarak çok rahattım çünkü doğru kullanıyordum ve kontrol bendeydi.ancak fizik ve ruhsal olarak kötüleştim.kilo vermede zorluk auralı migren atakları,uyuşmalar,geçici görme kaybı vs.tabi bunlar auralı migrenimden sonra oldu.yasmin kesinlikle migrene eğilimli kişileri tetikliyor.beni bu konuda mahvetti.bugün yeniden başlamam gerekıyor 7 günlük ara bitti kullanmayacagım.ayrıca aşırı derecede libido azalması yaptı bende.dediğim gibi kontrol bendeydi ama bedenimi mahvettim ara vermem yada tamamen bırakmam gerekiyordu artık bugün o gün oldu.
1.kutuyu bitirmişsiniz zaten, koruma çoktan başlamıştır sizde. Prospektüste 1. kutuyu kullanırken korumanın başladığı yazılı.Yasmin 2. kutunun 9. gününde tam olarak korumaya geçmiş olur mu acaba ? Ek korunmaya gerek var mıdır sizce ?
Tam anlamıyla koruma ne zaman başlıyor?
2 haftadır ilaca başladım, 7 tane kaldı. (23 ocakta bitiyor ilaç)
sonra 7 günlük ara biter bitmez adet olursam (30unda mı 31inde mi başlamalıyım ikinci kutuya?)
düğünümde adetimin 4. günü olacak belki de bitmiş olacak. (2 şubatta evleniyorum)
yani ayrıyetten korunma gerekir mi
ilk kutu bittiği için ekstra bişeye gerek olmayabilir mi?
Tam anlamıyla koruma ne zaman başlıyor?
2 haftadır ilaca başladım, 7 tane kaldı. (23 ocakta bitiyor ilaç)
sonra 7 günlük ara biter bitmez adet olursam (30unda mı 31inde mi başlamalıyım ikinci kutuya?)
düğünümde adetimin 4. günü olacak belki de bitmiş olacak. (2 şubatta evleniyorum)
yani ayrıyetten korunma gerekir mi
ilk kutu bittiği için ekstra bişeye gerek olmayabilir mi?
Koruma baslamasi ile ilgili cok fazla fikir var, 1 ay, 2 ay. Doktor ilk haptan itibaren korudugunu söyledi. Sen zaten 21 hap kullanmis olacaksin, bi sorun olacagini sanmiyorum.
En önemlisi her gün ayni saatte almak.
Bugün icin gerekli hapi aldigini düsünerek, son hapi 24 ocakta alacaksan, yeni pakete 1 subat ta baslaman gerekiyor. Yani persembe son hapi aliyorsan, bir daha ki hafta cuma baslamalisin. Her pakete hep ayni gün alarak baslayacaksin. Büyük ihtimalle 7 günlük arada regl dönemin gecmis olur. Persembe birakirsan pazar pazartesi gibi baslayacagini düsünüyorum reglinin, hapa baslaman gereken günde adetin bitmemis olsa bile baslamalisin.
canım evleniyor musun nihayet:) hayırlı olsun şimdiden
23 ocakta ilacın biterse 26-27 ocak gibi regl olursun yani düğününe denk gelmez. ikinci kutuya da 7 gün ara verip 8. gün yani 31 ocakta başlayacaksın. düğününe kadar 2. kutuya başlamış olacağın için tam koruma sağlar merak etme
Tatlım 3 ay önce başlamak çok gereksiz.Merhaba arkadaşlar,, bende 3,5 ay sonra evleniyorum daha şimdiden bu konuya canım sıkılmaya başladı he yorumları okuyunca
Herkes farklı birşey yazıyor kafam çok karıştı .. Haliyle ilk etapta ilk aylar kondom kullanmak istemiyoruz,, genelinizde oldugu gibi .. Hapıda çok uzun süreli kullanmayacağım..
Bir doktora gidip konuşmayı düşünüyorum benim için bünyem için hangisi iyi olur diye ..
Ama büyük ihtimalle Yasmin kullanacağım .. Şimdilik bilemiyorum ama genelde hepsinin yan etkileri aynı sanırım .. Çok korkmaya başladım,, yok isteksizlik, yok bitmek tükenmeyen kahverengi akıntılar lekeler ve daha bir sürü olumsuz şey
Şu kilo aldırıyor yorumlarına tam itibar edemiyorum yiyorlarda mı alıyorlar yoksa ilaç bildiğin kiloyu aldırıyor mu yani
Ben 50-52 kilo arasındayım fazla yiyen birisi değilim,, eğer yememe içmeme dikkat ettiğim halde aldırırsa kilo yakarım ilacı
Mart sonu Nisan başı gibi ilk adetimde başlarım herhalde ..
Kimiside 3 ay önceden başla garanti olsun diyor anlayacağınız her klavyeden farklı yorumlar enterlanıyor..
Ben zaten genelde 17 bilemedin 18.günde adet olurum .. 28 günü bulmaz bile bakalım neler olacak ..
Ama bu konu çok sıkmaya başladı beniKorkuttunuz anacım
Hadi bakalım rastgele