kızlar ben de yeni kullanmaya başladım daha ilk kutudayım regl oldum bitti hatta ayın yarısına geldım ama sureklı kanlı bi akıntı var ya bu normal mi lütfen biri bir şey desin
Geçen sene ağutos ayında başladım yasmine yaklaşık 3 ay oldu bırakalı evlenmeden 1 ay once başlamamıştım tam 7 kilo aldım sırf bu kılolarım yuzunden de hapı bıraktım bıraktım bırakalı 2 kilo anca verebildim yemek yemeyı cok sevıyorum cunku :) Benim sana tavsiyem hıc kullanma hapı eşin korunsun yada takvim yöntemi ile korun
hapı ilk defa mı içiyorsun?ben ilk başladığımda 1 ay bulantım oldu ama kusmamıştım.kusma durumlarında sanırım 1 tane daha içiliyor öyle aklımda kaldı ama yanlış bilgilendirmek istemem yine deDogumkontrol hapı ıctıkten sonra kustum ben etkısını gostermemısmıdır yanı?
ıctıkten 1 saat sonra fılan kustum sızın basınıza boyle bırsey geldımı
ben uzun zamandır kullanıyorum ama o gun kustum ıste alkolun etkısıyle
yasminle alkol birlikte kullanılınca, alkolün etkisini artırıyormuş. o nedenle ikisini birlikte kullanmayın
bence 7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlaman gerekir. çünkü reglini ertelemek isteyenler de ara vermeden diğer kutuya geçiyor istediği kadar erteliyor sonra ara verip 8. gün başlıyor, yani reglini ertelemiş gibi olmuşsunher gün birer hap alarak bir paket yasmin doğum kontrol hapını bitirdim. her paket bitişinde yedi gün ara vermek gerekiyormuş. ama ben bunu unuttum. paket bitince üstüne üç tane daha aldım üç gün içinde. sonradan hatırladım ve almayı bıraktım. bugün hapsız geçen beşinci günümdü ve bugün regl oldum. yedi gün ara vermek gerekiyor ama ben ekstradan aldığım üç gün bu yedi güne saymalı mıyım? hapa ne zaman tekrar başlamalyım? bir doktor iki güç sonra tekrar başlamamı, bir başka doktor da beş-yedi gün sonra tekrar başlamamı söyledi? doktora görünmedim gerçi. internetten danıştım. belki gerçek doktor değillerdir. tavsiye veren herkese teşekkür ediyorum şimdiden.
hem doğum kontrol hapı hem geciktirici hem de ertesi gün hapı mı kullanmayı düşünüyorsunuz? düğüne yakın ilk kutu biteceği için korumaya başlar ve ertesi gün hapı kullanmanıza gerek kalmaz, regl olmak istemiyorsan da ara vermeden diğer kutuya başla, tabi doktoruna da danışmanı öneririmyasmini kullanmaya yeni başladım ama tam da düğün günüme yakın zamanda bitecek ilk kutu.ve ben bu 7 günlük arada adet olmak istemiyorum bunun için de geciktirici kullansam olur mu tabi yanında da ertesi gün hapı kullanmam lazım ikisi bir nasıl olucak bilmiyorum bi zararı olur mu ki ya.yardım edin nolur 26 agustosta düğünüm var bir hafta kadar adet olmak istemiyorum ben.
bence 7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlaman gerekir. çünkü reglini ertelemek isteyenler de ara vermeden diğer kutuya geçiyor istediği kadar erteliyor sonra ara verip 8. gün başlıyor, yani reglini ertelemiş gibi olmuşsun
hem doğum kontrol hapı hem geciktirici hem de ertesi gün hapı mı kullanmayı düşünüyorsunuz? düğüne yakın ilk kutu biteceği için korumaya başlar ve ertesi gün hapı kullanmanıza gerek kalmaz, regl olmak istemiyorsan da ara vermeden diğer kutuya başla, tabi doktoruna da danışmanı öneririm
Arkadaşlar iyi geceler :)
Bende yasmin kullanmaya başlayacağım ama 2yorum arasına sıkışıp kaldım
Jinekoloğum sigara kullandığım için d.kontrol hapı alamazsın dedi, aile hekimimse ne alakası var canım 35inden önce sigara içsende kullanabilirsin dedi.
Bende size sorayım dedim. Sigara içen ama bununla beraber d. kontrol hapı kullanan var mı?