Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar ben de yeni kullanmaya başladım daha ilk kutudayım regl oldum bitti hatta ayın yarısına geldım ama sureklı kanlı bi akıntı var ya bu normal mi lütfen biri bir şey desin

diğerlerinin de dediği gibi doktora görünmekte fayda var, ama korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. bende normal akıntı çok oluyordu ilacın bitmesine yakın, adet olmadan önce de kanlı bi akıntı oluyordu ama normal adet kanı rengi değil çok koyu bi kandı. her seferinde de öyle oluyordu sonradan da normal adetim başlıyordu.

Son 21. hapı içtikten kaç gün sonra adet oluyorsunuz? Ben 3. kutuyu bitirdim. Son 3 aydır adetim son hapı içtikten 4-5 gün sonra geliyor. Çok geç bir süre mi acaba bilemedim.

Bir de yaklaşık 4 kilo aldım. Tabi hareketsizlik de etken bunda ama hapın da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Diyete ve spora başladım. Sizler hapı kullanmaya başladıktan sonra kaç kilo aldınız?

Geçen sene ağutos ayında başladım yasmine yaklaşık 3 ay oldu bırakalı evlenmeden 1 ay once başlamamıştım tam 7 kilo aldım sırf bu kılolarım yuzunden de hapı bıraktım bıraktım bırakalı 2 kilo anca verebildim yemek yemeyı cok sevıyorum cunku :) Benim sana tavsiyem hıc kullanma hapı eşin korunsun yada takvim yöntemi ile korun

Ben korunmak için değil çikolata kisti tedavisi için kullanıyorum. Diyet ve sporla yaklaşık 3 kilo verdim 3 günde inş geçici değildir. en son 21. hapı pazar içmiştim. Bugün akşam yani 5 gün sonra adet oldum. Bu kadar geç adet olmak normal midir?

Son düzenleme:
Dogumkontrol hapı ıctıkten sonra kustum ben etkısını gostermemısmıdır yanı?
ıctıkten 1 saat sonra fılan kustum sızın basınıza boyle bırsey geldımı

Dogumkontrol hapı ıctıkten sonra kustum ben etkısını gostermemısmıdır yanı?
ıctıkten 1 saat sonra fılan kustum sızın basınıza boyle bırsey geldımı
hapı ilk defa mı içiyorsun?ben ilk başladığımda 1 ay bulantım oldu ama kusmamıştım.kusma durumlarında sanırım 1 tane daha içiliyor öyle aklımda kaldı ama yanlış bilgilendirmek istemem yine de

Son düzenleme:
Bir de ilacın açıklamasında bu yazıyordu:
Mide – bağırsak bozuklukları durumunda
Şiddetli mide – bağırsak bozukluklarının olması durumunda emilim tam olmayabilir. Böyle bir durumda gebelik önleyici ilave önlemler alınız.
Eğer tablet alımını takiben 3 – 4 saat içinde kusma olursa unutulan tabletler için verilen öneriler geçerlidir. Eğer normal tablet alma programınızı değiştirmek istemezseniz, gereken ekstra tabletleri başka bir kutudan alınız.

ben uzun zamandır kullanıyorum ama o gun kustum ıste alkolun etkısıyle

Herkese merhaba

3 sene önce evlenmeden önce yasmin kullanmaya baslamistim, kullandigim ilk 1 ay icinde neredeyse doydugumu hissetmiyor ve sürekli yemek yiyordum normal olarak da kilo aldim. Yemek olayi bir süre sonra düzene girmesine ragmen yani öyle her seye saldirma geregi duymuyor, sürekli ac hissetmiyor olmama ragmen kilo artisi devam edince kullanimi birakmistim.

Tabi herkeste farkli etkiler gösteriyor ama bütün sayfalari okumadim bir göz gezdirdim kilo sorunu cogunluk tarafindan dile getirilmis.

Yok mu söyle duygu durumumuzun icine etmeden, kilo aldirmadan bir korunma yöntemi? prezervatif disinda.

her gün birer hap alarak bir paket yasmin doğum kontrol hapını bitirdim. her paket bitişinde yedi gün ara vermek gerekiyormuş. ama ben bunu unuttum. paket bitince üstüne üç tane daha aldım üç gün içinde. sonradan hatırladım ve almayı bıraktım. bugün hapsız geçen beşinci günümdü ve bugün regl oldum. yedi gün ara vermek gerekiyor ama ben ekstradan aldığım üç gün bu yedi güne saymalı mıyım? hapa ne zaman tekrar başlamalyım? bir doktor iki güç sonra tekrar başlamamı, bir başka doktor da beş-yedi gün sonra tekrar başlamamı söyledi? doktora görünmedim gerçi. internetten danıştım. belki gerçek doktor değillerdir. tavsiye veren herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

yasminle alkol birlikte kullanılınca, alkolün etkisini artırıyormuş. o nedenle ikisini birlikte kullanmayın

hayırlısı artık bakalım ... sonucu yazarım sıze ... ben sadece hapla korunmadıgım ıcın fazla korkmuyorum ama yınede bellı olmaz ...

merhabalar, ben yasmin'i adetimin başlamasına 5 gün kala aldım, 21 gündür kullanıyorum. Ara vermek istemiyorum tatile gideceğim. Acaba kullandığım bu zamandan sonra doğum kontrolü işlevini gerçekleştirir mi adetimin başında almasam dahi, çünkü 21 gündür kullanıyorum. Ara da vermeyeceğim, bu doğum kontrolünü etkiler mi? Acil yardım gerekiyor

bende bugun basladim yasmin^e, adetimin ilk gunu cunku. biraz ishal oldum bir tane daha mi icmeliyim ilac hemen korumaya baslamasi icin

yasmini kullanmaya yeni başladım ama tam da düğün günüme yakın zamanda bitecek ilk kutu.ve ben bu 7 günlük arada adet olmak istemiyorum bunun için de geciktirici kullansam olur mu tabi yanında da ertesi gün hapı kullanmam lazım ikisi bir nasıl olucak bilmiyorum bi zararı olur mu ki ya.yardım edin nolur 26 agustosta düğünüm var bir hafta kadar adet olmak istemiyorum ben.

bence 7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlaman gerekir. çünkü reglini ertelemek isteyenler de ara vermeden diğer kutuya geçiyor istediği kadar erteliyor sonra ara verip 8. gün başlıyor, yani reglini ertelemiş gibi olmuşsun
hem doğum kontrol hapı hem geciktirici hem de ertesi gün hapı mı kullanmayı düşünüyorsunuz? düğüne yakın ilk kutu biteceği için korumaya başlar ve ertesi gün hapı kullanmanıza gerek kalmaz, regl olmak istemiyorsan da ara vermeden diğer kutuya başla, tabi doktoruna da danışmanı öneririm

Merhaba arkadaşlar, ben yasmin'i adetimin başlamasına 5 gün kala aldım, 21 gündür kullanıyorum. Ara vermek istemiyorum tatile gideceğim. Acaba kullandığım bu zamandan sonra doğum kontrolü işlevini gerçekleştirir mi adetimin başında almasam dahi, çünkü 21 gündür kullanıyorum. Ara da vermeyeceğim, bu doğum kontrolünü etkiler mi? Acil yardım gerekiyor

doğum kontrol hapı bittikten sonra yani ilk 7 günde ek bi koruma olarak ertesi gün hapını düşünmüştüm ben.ama o 7 günlük arada adet olma ihtimalimi de ortadan kaldırmak için geciktirici kullanmam gerekir sanıyordum yanılmışım teşekkür ederim 7 günlük arayı vermeden doğum kontrol hapına devam edicem.peki birşey daha sorucam, ikinci kutuya geçip ara verdiğim zaman yani adet olmak istediğim zaman ikinci kutu çöpe gidecek tabiki değil mi.ben tekrar korunmak istediğimde 3. kutuya ne zaman başlamam gerekir yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar iyi geceler :)
Bende yasmin kullanmaya başlayacağım ama 2yorum arasına sıkışıp kaldım
Jinekoloğum sigara kullandığım için d.kontrol hapı alamazsın dedi, aile hekimimse ne alakası var canım 35inden önce sigara içsende kullanabilirsin dedi.
Bende size sorayım dedim. Sigara içen ama bununla beraber d. kontrol hapı kullanan var mı?

war.hiç bi etksni de görmedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…