Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bana biri bi akıl versin lütfen 10 temmuzda düğünüm var doktora gittim yasmini önerdi düğünden önceki son adetin ilk günü içmemi söyledi ama düğüne kadar ben 13 14 tane içmiş olacağım acaba bu kesin koruma sağlar mı yoksa bu ay başlasam mı bugün ilk günüm bi kaç saat içinde içmem lazım öyleyse. acil bi bilen yanıtlasın nolur

arkadaşlar bende hapa başlıycam ancak doktor adetin 3. günü başla dedi burda okuduklarımda kimi ilk günü kimi 2. günü diyor hepsi aynı koruma sağlar mı 1. gün ve 3. gün başlamanın arasında ne fark var

arkadaşlar bende hapa başlıycam ancak doktor adetin 3. günü başla dedi burda okuduklarımda kimi ilk günü kimi 2. günü diyor hepsi aynı koruma sağlar mı 1. gün ve 3. gün başlamanın arasında ne fark var

1. gün başlarsan oa y ek korumaya gerek yok diye biliyorum fakat ilk gün başlamadığında o ay için tam koruma sağlamadığından başka koruma yöntemleri de tavsiye ediliyor.

arkadaşlar acaba yasmin sivilce yapar mı ya... ben 4 gündür kullanıyorum adetlıyım belkide ondan bilmiyorum ama yüzümde sivilceler çıktı:KK31: sizce bu bir yan etki midir... of kadın olmak ne zor işş:KK43:

arkadaşlar 23 yaşındayım ve gecen aydan beri yasmin doğum kontrol kullanmaya başladım. ancak adet günlerim anlamadığım bir şekilde kayıyor ve çözemedim bu durumu yardım istiyorum bilen birinden ya :KK43:(

doktorumun dediği adetin kanamanın oldugu ilk gün kullanmaya başlayacaksın dedi.. bende oyle yaptım..

ben normalde 9 unda adet oluyorum. mayıs ayında 9unda adet oldum ilk gün başladım kullanmaya. 21 tane hap vardı. hepsini kullanım 29unda bitti ve 2 haziranda adet oldum. diğer ayları hesapladığım zaman sürekli kayıyor adet günüm. anlayamadım bunu arkadaşlar. neden kayıyor böyle. yardımcı olabilecek birisi var mı ? bu ay 9 unda değil 2sinde oldum. umarım iyi anlatabilmişimdir yaa. yardımlarınızı bekliyorum kızlar. bide son olarak bu hapın etkisini gösterip göstermedigini nasıl anlarız bi testi falan var mı ? çoook teşekkür ediyorum..

arkadaşlar 23 yaşındayım ve gecen aydan beri yasmin doğum kontrol kullanmaya başladım. ancak adet günlerim anlamadığım bir şekilde kayıyor ve çözemedim bu durumu yardım istiyorum bilen birinden ya :KK43:(

doktorumun dediği adetin kanamanın oldugu ilk gün kullanmaya başlayacaksın dedi.. bende oyle yaptım..

ben normalde 9 unda adet oluyorum. mayıs ayında 9unda adet oldum ilk gün başladım kullanmaya. 21 tane hap vardı. hepsini kullanım 29unda bitti ve 2 haziranda adet oldum. diğer ayları hesapladığım zaman sürekli kayıyor adet günüm. anlayamadım bunu arkadaşlar. neden kayıyor böyle. yardımcı olabilecek birisi var mı ? bu ay 9 unda değil 2sinde oldum. umarım iyi anlatabilmişimdir yaa. yardımlarınızı bekliyorum kızlar. bide son olarak bu hapın etkisini gösterip göstermedigini nasıl anlarız bi testi falan var mı ? çoook teşekkür ediyorum..

ilk kutu olduğu için gayet normal bir durum merak etme diğer aylarda günün kaymayacak hep 28 günde bir olacaksın, yani bir sonraki kutun 26 haziranda bitecek ve 30 haziranda yine regl olacaksın, hep 28 günde bir olacak yani

ilk kutu olduğu için gayet normal bir durum merak etme diğer aylarda günün kaymayacak hep 28 günde bir olacaksın, yani bir sonraki kutun 26 haziranda bitecek ve 30 haziranda yine regl olacaksın, hep 28 günde bir olacak yani

anladm. yani 8. gün bugun başladım ikinci kutuya. peki bu hapın etkinliğini gösteren bi test var mı yaaa ?

kızlar ben de yeni kullanmaya başladım daha ilk kutudayım regl oldum bitti hatta ayın yarısına geldım ama sureklı kanlı bi akıntı var ya bu normal mi lütfen biri bir şey desin:KK43: :KK19:

o kanlı akıntı daha benim ilk kutum bitmeden(kutunun sonlarına doğru) başlamıştı.. ve ben ne zaman regl oldum anlayamamıştım doğru dürüst, sürekli bi lekelenme vardı.. ilk ay olduğu için muhtemelen böyle bişi oldu.. bakalım bu ay nolcak.. :KK8:

kızlar ben de yeni kullanmaya başladım daha ilk kutudayım regl oldum bitti hatta ayın yarısına geldım ama sureklı kanlı bi akıntı var ya bu normal mi lütfen biri bir şey desin:KK43: :KK19:

ama sen gene de bi doktora danış istersen, belki anormal bi durumdur..

o kanlı akıntı daha benim ilk kutum bitmeden(kutunun sonlarına doğru) başlamıştı.. ve ben ne zaman regl oldum anlayamamıştım doğru dürüst, sürekli bi lekelenme vardı.. ilk ay olduğu için muhtemelen böyle bişi oldu.. bakalım bu ay nolcak.. :KK8:

çok teşekkür ederim ilk fırsatta bir doktora gideyim bari yoksa içim içimi yiyecek :KK50:

25 gün sonra düğünüm var ve bende doktora gidip yasmin kullanmaya başladım 20 tane içtim bugün sonuncusunu içicem ama sabahtan beri çok fazla sancım var kasıklarım hem şiş hem çok ağrılı acaba ilaçla ilgili olabilir mi yoksa üşüttüm mü sadece

kızlar merhaba bende bu ilacı bu akşam kullanmaya başlıcam benim en çok merak ettiğim yasmin depresyona neden olur mu sizde öyle bi etki oldu mu ??

arkadaşlar ben kasımda evlendik ve evlenmeden son adaet günüümde ilacı kullanmaya başladım yaklaşık 7 ay kullandım ilacı şuan bıraktrım bebek düşünüyoruz acaba çok beklermiyim ?

arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. ben bir kaç aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum ama arada bırakıyorum ya da unutup ertesi gün 2 tane alıyorum. hamile kalmamam şans eseriydi sanırım. bu ay da hep ilacı almayı unutup 1 günde 2 tane aldım. ayın ikisinde bi ilişkim oldu. ondan önceki gece de 2 tane almıştım, ilişkiden sonra da aldım. fakat haftaiçi hep aksadı. en son 3 gün unutmuştum ve pazartesi gecesi 3 tane aldım. salı günü de tekrar ilişkiye girdim. şimdi biliyorum düzenli alınmadıkça bi etkisi olmaz diye ama böyle bi durumda hamile kalma riskim var mı çünkü daha fazla ilaç almadım ve adetimden de 2 hafta geçti, tam yumurtlama dönemi işte. bu unutkanlıklarım yüzünden yumurtlama olmuş olabilir mi? bu ilişkiye girdiğim kişiyle dün görüşmeyi kestik o yüzden hamile kalırsam daha da kötü bi durum olur benim için. fakat ertesi gün hapı da kullanmak istemiyorum çünkü bünyeme çok zarar veriyor.

X