Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

açık konusayım ilk bas sizi ilaç mümessili için reklam yapan biri sandım..cunku her topıge aynı seylerı yazmıssınız.. sonrasında sadece duyarlı bir üye oldugunuzu farkettim konularınıza girip baktıgımda..

şimdi drospirenone kan pıhtılaşması demek yani kan pıhtılasmasını hızlandırıyor demek.. ingilizce sayfalardan birini türkçeye cevirerek kopyalıyorum ;

“Drospirenone” İçeren Doğum Kontrol Hapları: Diğer doğum kontrol haplarına göre daha fazla pıhtılaşma riski taşıyabilirler.
[h=1][/h]
FDA “drospirenone” içeren doğum kontrol hapları alan kadınların buna bağlı pıhtılaşma riskleriyle ilgili epidemiyolojik (sağlıkla ilgili ) çalışmaları gözden geçirdi. Bu çalışma sonucunda bu ilaçların kullanımının diğer progestin içeren haplara göre daha yüksek pıhtılaşma riskiyle birlikte olabileceği sonucuna ulaşıldı. Bu bilgiler ilgili ilaçların kutu içi broşürlerine ekleniyor. Bu hapları kullanan kadınların kendi pıhtılaşmayla ilgili riskleri hakkında hekimleriyle görüşmeleri, hekimlerin ise bu ilaçları reçete etmeden önce ilacın ilgili hasta için beklenen yararları ve risklerini birlikte göz önüne almaları önerilmekte.
Bu ilaçlar hangileri?Beyaz, Safyral, Yasmin, Yaz ''

(alıntıdır)

kanıtlanmıs oldugunu burdada goruyoruz.. haberlerde cıktıgını gormustum bayerin tazminat için.. zaten ben size kafanızdan uyduruyorsunuz bunları demedimki? ben gerekcelerımle yasmını kullanmam gerektigini belirttim,şu şu nedenlerle baska korunma kullanamam benım durumum ancak hapa müsayit dedim..

bakın size dıyorumki ben önce check up yaptırdım özelde sonrasında arastırma hastanesıne gittim tahlılerım yapıldı.. bu sonuclar doğrultusunda doktorum hap verdi.. gidipye bir pratisyen aile hekıminden almadım sonucta saglıgım söz konusu benım.

yani sizin o soyledğiniz yada yasmının prespektüsünde yazılan risk gruplarından deilim ben.. bu arada ben bi hapı içmeden önce mutlaka prespektüsünü okurum ama mutlaka.. belki doktorun benım durumumla ilgili gözden kacırdıgı bişey vardır diye bakar kontrol ederim...illaki googleden türkce sayfalara bakmaya gerek yok yani... sanki gooogden bakınca farklı olacak ,sanki google farklı seyle ryazıyor aynı hapın prespektüsü orda yazılı ,olumsuz bişey goremezsın zaten... ancak makalelerde cıkarki oda gazeye basına medyadaysa saglık bakanlıgı tarafından onaylı olarak basında yeralır bunlarda..

bakın sizin şikayetlerınız varmıs iyikide bırakmıssınız..kimi doktor hastasından cok alacagı parayı dusunur..cunku bu ilaç mümessillerinden her bir parca ilaç kutusu için prim alırlar devletten - tam olarak bilmemekle beraber boyle bişey varmıs yani-
hastası ölsede derdınden baska baska ılaclar verırıler yada o ilaç hastaya yaramasada kullan bişeycık olmaz demeye devam ederler...

hukukcu oldugunuz belliydi yorumunuzda tek yasmın uzerınden dem vurmak yerıne kemik erimesi ilacının yanlıslıgından ülkemızın saglık sektorundeki zayıflıkları dolayısıyla diğer ülkelere nazaran ''çöp ülke''konumundan bahsetmıssınız.. bizim konumuz yasminken ne alaka kemık erimesi? karsınızdakini demek böyle bi sindirme girişiminiz oluyor. haklı oldugunuzu kanıtlamak için tezinizi savunurken bu denli çeşitlendirmek (!) gayet basarılı.. takdir ettim açıkcası.. ve zaten haklısınız da..
maliyeciden sevgiler...

bende yasmin kullanmaya 3gun oldu baslıyalı.bu yorumları okudugumdan bu yana hep arastırıyorum.dedıgınız ginera draje dogum kontrolhapındada aynı yan etkiler yazıyo arkadaşım...:44:

arkadaşım yasmin, ginera, diana, ya da bildiğmiz tüm doğum kontrol haplarında aynı yan etkiler yazıyor. mesela doktorlar sigara içiyorsanız, zaten damar tıkanıklığı riskiniz olduğu için doğum kontrol hapı tavsiye etmiyor. ama fda tarafından yayınlanan raporlarda yasmin ve yaz'ın içindeki etken maddenin vücudun potasyum seviyeleriyle etkileşime girdiği ve diğer doğum kontrol hapı kullanıcılarına göre 2-3 kat daha fazla kalp krizi, felç, pulmoner emboli, kardiyak aritmiya ve damar tıkanıklığı riski taşımanıza sebep olduğu kabul edildi. tabii bu herkeste olacak diye bir şey de yok. ama mesela ailenizde kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, kolesterol, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, kanser, karaciğer, böbrek rahatsızlıları ve migren varsa siz de genetik olarak bunlara yatkın olabilirsiniz ve bu haplarla birden ortaya çıkma, en önemlisi hayatınızın tehlikede olma riski var. sonuç olarak genç genç kadınlar bu ilacı kullanırken aniden öldü, beyin kanaması geçirdi, ya da hayati organlarında emboli oluştu. ha bu arada bayer gibi dünya devi bir şirket aman olay büyümesin diye apar topar masaya oturup mağdurlarla anlaştı. amerikada şu anda avukatlık büroları cayır cayır duyuru yapıyor bu ilaçları kullananlara, gelin siz de davaya katılın diye. şayet gerçekten böyle daha yüksek riskli bir yan etkileri olmasa koskoca bayer masaya otururmu? onca avukatı var davada sonuna kadar gider kendini aklar her şeyden önce. dğer yandan her ilaç senelerce arge yapılıp piyasaya çıkıyor. o yüzden bu ilaçtan amerika kanada gibi ülkelerde yaptığı zararı bizim gibi ülkelerde hala satarak çıkartıyor.

Bende kullanıyorum yasmini
Fakat korunmak için değilde kistim vardı doktor onun için verdi
1Kutu bitti.adetim 2 gün gecikti normalde adet düzensizliğim yoktur
Adet gecikmeside yapıyor galiba:26:

sevgili arabesk ne mutlu ki siz bilinçli bir tüketicisiniz. bu ilacı kullanmadan önce tetkikler yaptırmışsınız. araştırmışsınız... ama herkesin durumu böyle değil artı tüm doktorlar da bu duyarlılığı göstermiyor. misal ben, kozyatağı acıbadem hastanesinde bir doktora gitmiştim. doktor bu ilacı yazmadan önce ne kalp damar hastalıkları geçmişimi sormuştu ne de en ufak bir tetkik yapmıştı. bana hemencecik bu ilacı yazdı. bir de daha yeni jenerasyon bir ilaç diye öve öve bitiremedi. sonra yan etkilerini gördüğümde de bana inatla karşı çıktı. bu ilacın sebep olamayacağında ısrarcı davrandı. normal bir insan sonuçta doktorun sözüne güvenir ama öylesine ağrılar çekiyordum ki o doktor değil bir profesör ordusu gelse dinleyecek halim yoktu, sırf o yüzden bıraktım. ilk anda zararını görmesem belki yıllarca kullanabilirdim de. lakin benim hem annemin hem de babamın kalp damar hastalıkları geçmişi var yani ailemizde bir yatkınlık var. şimdi bakıyorum da belki de o doktor benim canımla oynadı. (ayrıca aynı dönemde aynı doktora giden 2 arkadaşıma da hiç sorgulamadan aynı hapı yazmış) ve en önemlisi benim gibi kimbilir kaç kişi var bu durumdan habersiz bu ilacı kullanan ya da yeni başlayan. bana türkiyenin en kapsamlı hastanelerinden birinin doktoru hiç sorgulamadan bu hapı yazmışken aynen sizin dediğiniz gibi kimbilir kaç aile hekimi ya da jinekolog bu hapı yazıyor herkese.
her hangi bir ilaç firmasıyla ilişiğim olduğunu düşünmeniz de çok doğal. o yüzden tekrar herkese belirteyim, böyle bir şey yok. ben sıradan bir avukat ve (artık eski)bir öğretim görevlisiyim.bunun yanında insan hayatına değer veren bir kişiyim. o yüzden buraya yazdıklarımı tamamen insanlık namına yazdım. birileri bu ilacı bilinçsizce içer de ölürse "ben biliyordum da bir şey yapmadım" demek istemem çünkü. kemik erimesi ilacına gelince o ayrı bir hikaye. ama doktorların bazen doğru ilaçları değil de işlerine gelen (ya da devletin sağlık sisteminin işine gelen, ilaç firmalarının işine gelen diye çeşitlendirebiliriz) ilaçları hastanın geçmişine ve ilacın yan etkilerine bakmadan herkese yazdıklarının kanıtlarından biri olduğu için yazdım. çünkü o sebil gibi yazılan kalsiyumlar bugün bir çok 50 yaş üstü kadına kalça protezi takılmasına, beldeki kireçlenmeden ameliyat olmasına sebep. ama doktorlarımız halen her gün 1000lerce hastaya yazıyor. neden? çünkü türkiyedeki ilaç firmaları kalsiyum sitrat değil de ucuz olan kalsiyum karbonat ithal etmeyi tercih ediyor. devletin de ucuz ilaç işine geliyor. alan memnun satan memnun. olan arada içtiği ilaçtan fayda görmeyip aksine zarar gören hastaya oluyor. o yüzden (sözüm meclisten dışarı) aldığımız ilaçları lütfen araştıralım, doktor verdi diye illa güvenilir bellemeyelim deyip konuyu kapatayım. ayrıca size çok geçmiş olsun diyorum. umarım bu hap size şifa olur da tez zamanda ilaçsız, sağlıklı yaşamınız olur.

Son düzenleme:
Yasmin hakkındaki şikayetlerimi yazmıştım bende kronik ürtüker halk dilinde kurdeşen yaptı ve doğum uzmanına bunu sordugumda evet yapar çünkü içinde birden fazla etken madde var ve adını hatırlamadığım içindeki maddenin bunu yapma ihtimalinin yüksek oldugunu söyleyip direk ilacı bırakmamı söylemişti.Yanii ilacın iyi bi ilaç oldugunu gerçekten etkili yada diğerlerine nazaran daha iyi bi ilaç olduğu kanısı var,doğrudur da ki çoğu doktor da bunu savunuyor olabilir.Fakat bu doğru varsayılan şeylerin yanetkisinin etkisinden daha fazla oldugu gerçeğini doktorlarda açık yüreklilikle bilip bilinçlendirme görevine sahip diye düşünüyorum.
Şu da bi gerçek ki bu tür etkiler kesinlikle kişinin geçmişte geçirdiği rahatsızlıklar ve genetiğiyle ilgilidir.
immortalbeloved arkadaşım da bu yanetkilerin bu ilaçta daha fazla olduguna yönelik bilgilendirme yaptı.Teşekkür ediyorum.Bende de etkiden çok yanetki yaptığı için paylaşmak istedim.

Ben hastaneye yattım bu ilaçtaki o madde yüzünden kronik ürtiker başta kaşıntı gibi görülsede çok zor ve insanın sinir sistemini altüst eden bi hastalık.

Belki benim geçirdiğim yanetki en basitiydi sadece ilaçları kullanırken geçrekten çok dikkatli kullanmak gerek şuan başka bi D.K hapı kullanmak zorundayım eminim onunda vücuduma verdiği yan etki diğerlerinden daha az değil.

Son düzenleme:

destinax çok geçmiş olsun. ürtikeri ben de geçirdim insanın hayatını nasıl ceheneme çeviren bir şeydir bilirim. benimki 2 hafta falan sürmüştü azap gibiydi, kronik halini düşünemiyorum bile. üstelik de doğum kontrol hapıyla bağlantı kurabileceğin bir hastalık da değil. anlatmaya çalıştıklarımı anladığın için de sağol. bu arada derinin döküntülü olan yerlerine kudret narlı kantoron yağı sürmeyi denedinmi? şeker hastalarının kapanmayan yaralarını falan iyileştiriyor. belki döküntülere de iyi gelir iyileştirir.

2.5 ay çektim 10 gün hastanede yattım yapılan alerji testleri ve araştırmalar sonucu bulundu sebebi kadın doğum uzmanıda bunu doğruladı inkar etmedi Allahtan,fakat bu ilacın asla yapmayacağını direten sağlıkçılar ve eczacılar da görmedim değil zamanında farkedemediğimden kronikleşmiş ara ara geliyolar şekilsiz izler kabarıklar oluşuyo hemde hiç olmadık bi yerimde doktorun verdiği bi kremle hafifletiyorum şu sıralar iyiyim çok şükür...

En basit bi ağrı kesici bile hayatlara mal olabilirken kullandığım çoğu ilaç kim bilir farkına vardırmadan neler yapıyo elimizde değil şifa için kullanıyor,doktorlarımızada güvenmek zorunda kalıyoruz fakat kamuoyu ve çoklu kullanıcı yorumlarınıda asla göz ardı edemiyorum.

Son düzenleme:
Bende kullanıyorum yasmini
Fakat korunmak için değilde kistim vardı doktor onun için verdi
1Kutu bitti.adetim 2 gün gecikti normalde adet düzensizliğim yoktur
Adet gecikmeside yapıyor galiba:26:
kutu bittikten genelde 5gun sonra adet olman gerekıyor ... benım basıma gelmedi adet duzensızlıgıyle ilgili oyuzden bilemiyorum..
Merhaba ..

Ben regl dönemimi erkene almak için ilacı olması gereken zamandan 5 gün önce bıraktım.
Yeni kutuya 7 gün ara verip mi yoksa ilk kez içer gibi reglin ilk günü mü kullanmaya başlayayım ?
5gun once bıraktın hapı sımdı senın bugun yarın adet olman gerekıyor.. genelde 5gun sonra yada 1hafta sonra adet baslar hapı bıraktıktan sonra.. acıkcası bunu bir doktora sormalısın canım.. şimdi bişey derim yanlıs olur.. hormonlarına zarar eder.

görüşlerinize katılıyorum hastanın hikayesınede bakılmalı anne baba buyukanne buyukbaba nın gecırmıs oldugu özellıkle irsi diyebilecegımız hastalıkları ön plana getırseler keşke..ve her doktor keşke hastalarını dusunse paradan önce..
acık konusayım ben artık özel hastanelerden nefret eder oldum,işleri guçleri para para para.. iyi kaliteli hizmet var diye gıdıyorsun sonucta ordaki saglık merkezlerinede.. hem tecrubesız doktorda cabası oluyor... şu 1seneden beri devlete yoneldım..iyikide oyle yapmısım yada ben sanslıydım bilemiyorum.. bulundugum yerdeki devlet hastanesı doktorlarından çok memnun kaldım.Allah razı olsun hepsinden.. Allah nasip ederse insallah bebegımıde orda dogum yapmak istiyorum.. daha önce özele gidiyordum gebeyken maalesef bebegımı kaybettım ve ordaki dengesiz hemsire ve doktor benı bayıltmadan kürtaj ettiler sonra hemsire bebegımın basını ıkı parmagıyla ezerek!!! hah evet bu bası dedi güya alanında iyi bir doktor tanınmıs bir özel hastaneydı.. sonra baska bi özel hastaneye gittim kadın doktordu -aslında kadın erkek ayırmam hangisi iyise ona giderim- ordaki kadın doktor çok afedersın vajınamı yırta yırta içime bişiler soktu (insan bı kayganlastırıcı bişiler surer yapar) güya kontrol etti.. okadar canım yandıkı gözyaslarıma hakım olamadım.. (2hafta oturamadım dusunun artık) .. sonrasında amannn özelde bunlar oluyosa farketmez ben devlete gidicem dedim ve özelde yasadıklarımın hiçbirini yasamadım ben bidaha özelede gecmeyı dusunmuyorum şahsi fıkrım doktorumda iyi anlayıslı muayenelerde nazik acıklayıcı vb..

ahh ahh saglıga zararlı ancak sözde tedavi için kullanılabilir ibaresi bulunan okadar cok ilaç varki,aşı cesidi varki,serum varki.. onlara hiç girmiyorum..
heleki o doktorlarrrr varyaaa bı kendılerı iyi bılır zatennn.. bu doktorluk egolaraı okadar buyukkı bişey demeye yada acıgını cıkart iş azarlamaya kadar varar..baska bi topıkte okudum kadının kızı goz gore gore doktor taradfından onun egoları tarafından ölmüş.. sorusturma acılmıs doktor haksız oldugu ortaya cıkmıstaa ancask o kucucuk bebek geri gelecekmıkı..çok yazıkyaaa boyle doktorlara kendımızı emanet etmek zorunda kalıyoruz

neyse konu uzamasın bende konuyu kapatayım yoksa topıkten bizi atacaklar konu dısı msj yazmaktan

son olarak biz öyle bi milletizki sigaranın ustunde öldürür kanser yapar sakat bırakır yazıları yazıldıgı halde alıp paket paket bıtıryoruz.. diğer devletlerin gozunde ''atın olumu arpadan olsun'' ifadesine cuk diye oturuyoruz.. ilaçları satılsın dıye ucuza verıyorlar bızımkılerde alıyor madem ulkemızde sattıracaksın guzelce acıklasaya risk bolumunde içmesinler ibaresi konulsaya.. neyse aman konuyu uzatmayayım

Teşekkür ederim ama doktorun numarası yok ama bugünlerde de gidemiyorum.
1 hafta sürer mi ki olması normalde düzenli şekilde içince 3 gün sonra oluyorum .

Ya lütfen yardımcı olun 2. kutuya normalde 8. gün başlanıyo ama ben 9. gün başladım ek koruma gerekirmi ?

Teşekkür ederim ama doktorun numarası yok ama bugünlerde de gidemiyorum.
1 hafta sürer mi ki olması normalde düzenli şekilde içince 3 gün sonra oluyorum .
canım benımde haptan önce adetim bıttıkten 22gun sonra yani 5gun adet+22gun temızım.. oluyodum .. hapa basladım 21.gun kutuyu bıtırdıgın zaman 5gun sonrada adet oluyorum ... yaww aslında farkeden bısey yokmus yine siklusum 26-27gun oluyor işte..

hapa bıraktıgın gunun üzerine 7gun ekle yani 8.gun içmeye basla..
11mayısta hapı bıraktın ya + 7gun =18 mayısta hapa yenıden baslıcaksın

Ya lütfen yardımcı olun 2. kutuya normalde 8. gün başlanıyo ama ben 9. gün başladım ek koruma gerekirmi ?

canım hapın acıklamalar yazan bi kalın kadığı varya orda yazıyor gerekli acıklamalar..

evet ek koruma gerekır diye bılıyorum ama sen şu dediğim hapın kadıgını okuyuver

Son düzenleme:

Canım çok teşekkür ederim ben mesajımda yanlış anlatmışım 5 gün derken ilacım bitmeden 5 gün önce demek istemiştim.
Cuma gece içtim en son dün gece regl oldum önümüzdeki cumartesi tekrar başlıyorum o zaman çok teşekkür ederim

Şimdi baktım 7 günden fazla ara verilmez diyo yani bu kutuyu bırakıp diğer reglime kadar bekliycem sanırım . Yeniden başlamışım gibi olucak yani değil mi ?

Şimdi baktım 7 günden fazla ara verilmez diyo yani bu kutuyu bırakıp diğer reglime kadar bekliycem sanırım . Yeniden başlamışım gibi olucak yani değil mi ?

Hiç regl falan düşünme 21 gün bitsin 7 gün ara verip hemen 8. gün başla.
Ben 3-4 gün sonra oluyorum genelde kutu bitince.

kızlar 1.kutu bıttı 5 gun gectı ve hala adet olmadım 2.kutuya yıne 8.gun baslanmalımı adet olunmasada???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…