- 2 Mayıs 2012
- 3
- 0
arkadaşlar başka bir konuyu ararken bu forumu gördüm yazmadan edemedim. yasmin doğum kontrol hapıyla ilgili amerikada geçen senelerde yaşanan ani ölümlerden dolayı sürüyle dava açıldı. bayer bu hapın kanda pıhtılaşma, damar trombozu, kalp krizi ya da pulmoner emboli gibi ölümcül yan etkileri olabileceğiniz kabul etti.ama biz 3. dünya ülkesiyiz ya nerede artık yan etkileri kabul edilmiş kötü ilaç hala burada satılıyor. allah aşkına içmeyin şu hapı.
ya benı cok kotu etkıledı 6 ay kadar kullandım,kıstten dolayı ama cok kotuydu,ya esımın bana dokunmasına bıle tahammul edemıyodum bırlıkde olmak dıe bıse olmuyodu zaten,bana dokundugunda avuclarımı sIkıyodum,ıstemıyodum dokunmasını,o da garıbım onu sevmedıgımı sanıodu eskısı gıbı :))
ya ben bişi anlamadım şimdi... 21 tane var benbugün ilkini içtim ilk regl günüm olduğu için bitince 1 hafta bekliyo muyum yoksa biter bitmez yenisine mi başlıyorum.. anlamadım :26:
bünyeye göre çok değişiyo valla.. hatta yorumlarımda da görürsün, bende de feci baş ağrısı falan yapmıştı.. ama bu aralar hiç yok öyle bişi.. gayet normalim.. sadece hafif bi göğüs hassasiyeti var.. anlamadım valla
bünyeye göre çok değişiyo valla.. hatta yorumlarımda da görürsün, bende de feci baş ağrısı falan yapmıştı.. ama bu aralar hiç yok öyle bişi.. gayet normalim.. sadece hafif bi göğüs hassasiyeti var.. anlamadım valla
Bayer Yasmin Lawsuit Settlements Climb to $142 Million - Bloomberg lütfen şu linke bakın. yasmin normale göre 3 kat daha fazla emboli riskini artırdığı için, bayer firması amerika ve kanada da 2 milyar dolar tazminat ödemekle yüz yüzedir. ölen ve felç geçiren insanların ailelerine ilk aşamada 110 milyon dolar ödemek üzere mahkum edilmiştir. sadece amerikada halihazırda 11900 tane dava açılmıştır.
şimdi arkadasım böyle demıssınde ... alternatifini yazmamıssın.. hadi bu hapı bıraktık diyelim eee peki ne kullanıcaz ? bi düzine çocugum olsun istemıyorum sonucta..
gecen sene prezervatifle korundugumuz halde hamile kaldımoyuzden hiç bi şekılde prez.. guvenmıyorum
ria -spiral- taktıramam cunku bende iltihap ve mantar var gecmek bilmeyen...
mecbur hap kullanıcam yani..piyasada en zararsızı yasmın dıye doktorlar önerıyor nihayetınde biz kafamızın dıkıne gidipte almıyoruz ya eczanelerden.. doktolara güvenmesek kime güvenecegiz?? sonucta doktorum bile 6ay kullanacaksn sonra bırak hormonların acısından dedi..sürekli kullanma ,ara ver dedi yani.. bi ömür kullanacaksın diye diretmediki..
sonucta doktorlar tek bu ilacı korunmak içinde vrmıyor kımının tuy sorunu oluyor kiminin hormonları duzensiz oluyor..yani bir nevi tedavi edici ilaç niyetiylede kullanılıyor,korunmak dışında...
daha önce yasmin kullandınız mı bilmiyorum ancak hapın prespektüsünde uyarılar-onlemler yazan bolumde yazmış zaten sizin burada bahsettıklerınızı ,,Risk grubu altındadır diyerek...
ve doktor sonucta durduk yere kafasından vermıyor bunları bi tahlıler tetkıtler yapıyor, (hasta hakkında bılgı sahıbı oluyor) ve hastanın durumuna hangi hap uygunsa onu verıyor nihayetınde.. kan pıhlıtasması,kalp kapak hastalıgı,migreni hipertansiyon ve benzeri durumu bulunan hastanalara baska korunma yontemleri onerıyor..
haa bunları hangi doktorlar yapar gidipte saglık ocagındakı pratisyen hekım yapmaz bu gercek.. kendinize 1gunu müsayt edip üşenmeden bir arastırma hastanesi,devlet hastanesı yada paraya kıyıp devlet hastanesı statusunde olan özel hastanelere gideceksınız..