-
- Konu Sahibi mahmut abi
Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.
Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
Herkes için değişiklik gösteren bir durum. Anneannem yıllarca baktı kayinvalide ve kayinpederine ,biz onlarla büyüdük hani aile bağından dolayı mı bilmiyorum bir sıkıntı olmadı. Ben aile içinde gördüğüm için zorlanmam hatta onlardan ekstra avantajim bakıcı tutabilme, evde hasta bakım hizmeti alma vs vs bir çok hakları da kullanirim. Bu benim görüşüm. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesinBenimkilerde değerli onlar da hakkediyorlar ona bakarsan. Ama ben hakkediyor muyum, neyi hakkediyorum neyi hakketmiyorum orasını çözemedim.
Sizin söylediklerinizi %100 destekliyorum ama maalesef öyle olmadığını gördüğüm için bir şey diyemiyorum erkek evlatta baksın bakmak zorunda ama öyle olmuyor…Şu an öyle bir durum yok günü geldiginde diyorum herkes elini taşın altına koyacak anne babamın çok şükür bakıma ihtiyacı yok ama ben yakın oturuyorum her türlü tadilat hastane işleri bende,abimin geçmişte kız çocuklar bakacak sözü kulağıma geldi de ondan böyle düşünenlere karşı yukseliyorum 5 kardeşiz ablam çalışmıyor ben çalışıyorum erkekler çalışıyor ee ne olacak ablama mi baktiracaz yazık günah değil mi ?sadece onun mu anne babası ? Günü geldiğinde ki insalalh böyle bir şeye gerek kalmaz Allah anne babalarimızı kimseye muhtaç etmesin olursa herkes payına düşeni yapacak,yolunu yöntemini de kendi bulacak misal abim ablama diyebilir sana 50 bin vereyim payıma düşen aya sen bak..Anlatabiliyor muyum payına düşeni halledecek ama maddi bir yolunu ama manevi bir yolunu bularak..Hadi kızlar siz bakın nasıl hallediyorsaniz halledin diyemez..Anne hepimizin annesi ben buna asla izin vermem kendi adıma
İşte gelin bunu kocası ile halledecek,bunun çözümü her şeyi kız olan çocuğa yüklemek değil..Sizin söylediklerinizi %100 destekliyorum ama maalesef öyle olmadığını gördüğüm için bir şey diyemiyorum erkek evlatta baksın bakmak zorunda ama öyle olmuyor…
Bütün gün çalışan biri olarak eş kişisi bakmış oluyor yani gelin…
Eşimin anaannesine kızları bakmıyor bir tek kayınvalidem ve bir de oğlu bakıyor ama nasıl bakıyor oğlu biliyor musunuz sabah günaydın akşam iyi akşamlar,işe gidip geliyor bütün sorumluluk gelin de 3 aydan fazla gelini bakıyor… Günah değil mi bu kadın?
Günümüz şartlarında anneme bakacağım diyip işi gücü bırakan var mıdır? 1-2 belki peki işi bırakıp maddi gücü nasıl sağlıyorlar çok zor.
Yine olan geline oluyor.
hormonlarim tuttuTamam sorun yok anladım bir yanlış anlaşılma olduğunu.
E küfürün değişik bir versiyonu olmuş sizinkiBen 46 yaşındayım cok daha ağır şeyler yaşadım affettim yanlış anlaşılmasın bu ağır şeyler kayinvalideden değil kendi ailemden geldi bizzat
Bende böyle bir şey var ben engel olamıyorum hep empati halindeyim kin gudemiyorum ve özellikle dediğim gibi o kişi bana ne yapmış olursa olsun düştüğü anda ben elimi uzatıyorum
Dediğim gibi aileme hakaret etmedi ama benden habersiz eşim kendisine bir ev alıp içini sıfır eşyalarla dosedi bunu benden sakladilar ben sonradan öğrendim affettim yapacak bir şey yoktu
İkisi de ben evlenmeden önce vefat ettiler. Annemle birbirimize çok düşkündük. Ona canım feda bakardım diyorum da hiç bakıma muhtaç hale gelmeden vefat etti. Ölmeden 1 gün önce hastanede altından sürgü aldım o kadar. Hiç bakamadım ben anneme. hani eskiler der ya "üç gün yatak dördüncü gün toprak" diye... Allah 3 gün bile yatırmadı anneciğimi hemen aldı yanına.Evet, kolay değil kesinlikle, farkındayım. Benim demek istediğim şey, kendi annem yatak durumuna düşse, bizim evimizde kalsın isterim. Ama zamanında kayınvalide aynı duruma düşmüş olsaydı ve ben reddetmiş olsaydım, haliyle annem aynı duruma düştüğünde, bu defa da eşim reddederdi.
Dürüst olun demişsiniz, dürüst oluyorum. Çıkarcı düşünüyorum yani. :)
Bebek bakımı ile tabii ki bir değil. O kıyas bile olamaz hem fiziki olarak hem mental olarak.
Çok zor yaşlı bakmak ben biliyorum. Çevremde çok gördüm. Hatta benim genelde gördüğüm, 3 kardeşse genelde hep aynı 1 kardeş bakıyor. Ne bileyim 4 kardeşse, hep aynı 1 kardeş bakıyor. Ama ölüm olunca , bakan bakmayan demiyor, miras kavgasına düşüyorlar. Hatta bakmayanlar " sende evde bakım ücreti aldın" falan diyor. Yani daha üste cikmaya çalışıyorlar.
Allah kimseyi bakmaya da bakılmaya da düşürmesin. Ben kendi ailem, kardeşim ve kardeşimin çocukları için her türlü şeye okey diyecek bir insanım. Ama evliyim, bir düzenim var, gelir belli gider belli, şartlar belli. Bu hayatı tek başıma yaşamıyorum. Eşimin de kabul etmesi için, haliyle onun tarafından bir şey olsa , benimde kabul etmem gerekir. Anlatabildim mi bilmiyorum.
Siz kendi durumunuza göre değerlendirin işte. Mesela aileniz hayatta mı ? Onlara bir şey olsa nasil düşünüyorsunuz ?
Eğer çocuk veya iş gibi bir engeliniz yoksa ileride kayınvalideniz veya kayınpederiniz yaşlanıp bakıma muhtaç duruma gelirse ( kendi evinize alarak veya onun evine taşınarak) bakar mısınız? Yoksa ev üzerine ev olmaz, dünyaya bir kere geliyoruz, benim de bir hayatım var, deyip ona kendi evinde bakıcı mı tutarsınız?
Dürüst olmaya çalışın.
Konu açmayacaktım ama burada okuduğum çeşitli ve birbiriyle ilgisiz alakasız konularda bazı ayrıntılar beni sürekli tetikledi. BDV’de konu açtın ama kendi derdini anlatmadın derseniz, yani yeri gelirse anlatırım bu önemli değil ama bu soruya gelecek yanıtlar kafamdakileri biraz netleştirir belki diye açtım.
İs yerinden bir arkadaşım bakmış son günlerinde. Üstelik kızıp düğüne bile gelmemiş kıza ağza alınmayacak küfürler etmiş. Niye baktın diyorum olsun diyor. Çok saçma... insanın aklı almıyor bazı şeyleri. Ben omurgalı durmayı tercih ederim. Ölüm herkese var. Sırası yok. Ben hasta olsam bakacak mi? Yoo... eee o zaman ben niye bakayim bana pislik muamelesi yapana.Bahanen olur o zaman. Yani ilişkiniz kötü ise o size fena şeyler yapmış olursa o zaman ilişki üzerinden yürürsün. Burada bir çok yorum yazan da ilişki üzerinden yürümüş. iyi insanlar bana bir zararları olmadı bakarım. ya da bana şunu bunu yaptı bakmam. Ya da bana fenalık yaptılar ama ben o kadar iyi bir insanım ki Hz İsa gibi herşeyin üzerine sünger çeker bakarım. Bakarsın da nasıl bakarsın?