Yaşlanınca kayınvalidenize bakar mısınız?

Elden ayaktan düsenler icin bakima muhtac olanlar kimse oyle bir durumda olmak istemez. Ve bu ne yazikki bizim elimizde degil.

Niye evlenmis? Yasasaymis ailesiyle madem.

Niye evlenmis? Yasasaymis ailesiyle madem.
Ya Mahmut abi bu adamın başka kadınlara dümdüz asılmasına laf edene kadar bir şekilde adam idare ediyordu, memnundu da hayatından. Çünkü başka hiçbir kadın bu kadar başkasına asılan bir adama bu kadar fazla güvenip alan acmazdi. Ne zaman ki dur dedi adam vinnn kaçtı anasına babasına. Biraz da bahane oldu.

Üzümü bulduk da bir de çöpsüzünü mü bulacağız? :) Aramıyorum gerçekten. Bir gün eşim (gerizekalılık düzeyinde saf ya) bana "ben hep senin gibi çöpsüz üzüm hayal ettim zaten" dedi. Ay utanmaza bak ya benim annem babam ölmüş, ya sağ olsalardı? keşke sağ olsalardı. Neyse. ben babam öldükten sonra istifa ettim, biraz da miras kaldı ayıptır söylemesi, aç değilim açıkta değilim ne diye mobbinge maruz kaldığım hafta sonları ve bayram izni bile olmayan sevmediğim bir iş ortamında devam edeyim" dedim. Karar vermemdeki faktör para değildi, para yardımcı oldu sadece. İş yerinde aşırı mobbing vardı ama bu da değil kendimi etik olmayan ve kendi değer yargılarıma aykırı işler içinde buldum. Başımızdaki profesör öyle istedi diye verilerle oynamak, araştırma ve yayın sonuçlarını onun istediği yönde manüpüle etmek gibi, bir de aşırı stres altında çalışıyorduk. Bir gün ben altımda çalışan bir stajerin kalbini kırdım. Kızın ömüzları düştü ama cevap veremedi. Cevap verememesi demek benim ona mobbing yapmış olduğum anlamına gelir. Baktım ben de benzemeye başladım.. Bu çarkın içinde olmak istemiyorum dedim. O gün babamın mezarına gitmiştim. babam düz lise mezunu kendi işi vardı. Belki eş ve baba olarak çok hataları vardı ama kimse ona iş hayatında "bize kazık attı, bize mobbing yaptı, iyi biri değildi" diyemez. O yönde çok ahlaklı dürüst bir insandı. Ben "isterlerse benim mezar taşıma döçent yazsalar prof yazsalar ne olur ben bu adamın tırnağı kadar olabilir miyim?" dedim ve o gün istifa ettim. Çeviri ve istatik işi yapıyordum. Başka çalışma arkadaşlarımın araştırma projelerine dışarıdan dahil oldum. evlendikten sonra da buna devam ettim ama bu aralar epey kesintiye uğradı. Yine bu işe dönebilirim veya beni üzmeyecek başka işe de yönelebilirim. Boş kalmak iyi değil. Şu an iş hariç istifa ettiğimde hayal ettiğim hayatı yaşıyorum. Yaşımı yeni üyelik alırken biraz düşürdüm (onlar hanesindeki 5li ve üstü rakamlar insanları korkutuyor) ama aslında 53 yaşımdayım, gençlıkteki libidom da yok başıma bela olacak. Hiç gerek yok hayatıma yeni bir erkek sokmama, bu ancak kuyruğuma teneke bağlamak olur en iyi ihtimalle. Sadece eşimle iyi anlaşıyorduk aslında ailesi olmasa beni kısıtlayan biri değil ama böyle oldu ne yapalım? "Keşke sen de çöpsüz üzüm olsaydın" diyemem. Ben onun yerinde olsaydım ne yapardım kendi annemi babamı bir şekilde yaşadığım şehire getirmek için ısrar ederdim, ve gelirlerdi de. Onun annesi babası benim annem babam gibi anlayışlı değiller. Annesi belki ikna olur da babası asla. Eşim de böyle bir tercih yaptı. Onun tercihi, benim hatam ise onunla birlikte gitmemem. Bu hata ise bunun sonucuna da katlanacağım ne olacaksa...

He he bakarsin sen yedim ben bunu. O yuzden mi butun kayinvalide konularinda her seye begenmedim atiyordun.

Ay yok artik bide baska kadinlara mi asiliyor?

Aa demek bekar hayatını arıyomuş ben de ne iş diyodum hem anasına babasına bakmaya gitti hem keyif yapıyor. Mahmut demek buna kanıp arkasından gitse kadına anasını babasını baktırıp kendi fik fik gezecekti. Neyse 3 ay sonra başlar sitemlere beni tonla sorumlulukla bıraktın burda sen bekar hayatı yaşıyon diye başına ekşimeye gelir kadının. Bu yaştan sonra kaç gün g.t gezdircekse.

Ya değişik bir adam. Mesela sanmıyorum gelip suçlayacağını, o tip biri değil. Aslında manipüle bile etmiyor adam, dümdüz ben buyum insan canlisiyim, sadece kadına değil erkeklere de sıcak kanliyim diyor ve yetiyor Mahmut abiye. Güveniyor, alan açıyor. Ama adam da kısıtlamıyor. Bir şekilde aile konusu olmasa yine çapkın tavırlara göz yumsa yuvarlanıp giderlerdi, sorunları yoktu. Zor insanlar değiller, beklentileri az, seviyorlar, maddi sorunları yok falan. Ama Mahmut abi tek başına da öyle, adamın yoldaşlık dışında bir artısı kalmiyor ki neden çeksin?

Bu adam gelip gider böyle. Sorumluluk almaz. Hayatına tam girmez. Mahmut da okeyse sıkıntı yok. Ama gerçek bir evlilik istiyorsa bu adamı başindan bir an önce temizlemeye baksın. Ömür geçip gidiyor.

Bu adam gelip gider böyle. Sorumluluk almaz. Hayatına tam girmez. Mahmut da okeyse sıkıntı yok. Ama gerçek bir evlilik istiyorsa bu adamı başindan bir an önce temizlemeye baksın. Ömür geçip gidiyor.
Ay ben olsam boşar bi tane çözsüz üzüm bulurum yalan olmasın. Herkesin kendi fikri tabi, ben yaşlılıkta hayat arkadaşı imkanım varsa olsun isterdim, kendisi de ayrilirsam bekarlık güzel böyle kalirim dedi. Zaten yanlış aklımda kalmadıysa çevreye ayrılık yoluma girdik demişlerdi, neden bu kadar sohbet halindeler onu tam anlamadım.

Katip gercek bir evlilikte ikisinin de tavirlari bana cok ters geldi ya. Belki de bizim evliligimiz baskasina gore ters gelebilir ama esim boyle seyler yapsa baslibasina bosanma sebebi olur benim icin. Ben yapsam esim cok rahatsiz olur. Belki de bizde gariplik vardir.

Ben kestiremedim. Sanırım o an'a göre değişir fikrim. Çünkü kvdem çok geçimsiz biri kb da öyle.

Bakmam. Geçen gün eve geldi almadım içeri, oğlu çıktı dışarda konuştular. Çünkü o bunu hakediyor. İnsan olsa bakabilirdim ama buna değmez biri.

Şöyle; kayınvalidem çok iyi birisi maddi durumum bakıcı tutmaya yetmiyorsa evimde bakarım. Ama anlaşamasaydım bana çok konuda destek değil köstek olsaydı hiç o toplara girmezdim.
üç kardeşler eşim, her evladın 1 ay bakmasını talep ederdim. sürekli de ben bakamam şahsen.

Bence bu soruyu kendinize şöyle sorun? Anneme bir şey olsa yanıma alıp bakarmıydım yada babama ? Ben yüzde yüz bakardım eşimin gönlüde olurdu o zaman neden onun annesine babasına bakmayayım ki? Ben kayın validemle aynı evde oturdum 3+1 ev kendi odamızda banyomuz tv vardı otel odası gibi hiç zorlanmadım. Hasta olduğumda bana baktı çamaşırımı aldı kirliden yıkadı serdi . Ha kalmamış olsaydık da bakardım. Çünkü benim annem hem annesine hem kayınvalidesine baktı. Öyle gördüm vicdan merhametle büyütüldüm. O yüzden evlenmeden önce eşime ilerde babama yada anneme bir şey olurda biri vefat ederse diğerini yanıma alırım tek başına kalmasına izin vermem aynı şey senin ailen içinde geçerli gönlün olur mu dediğimde tabi ki aşkım dedi ve ben o cevabla evlendim. Kendi ailem için ne düşünür yaparsam aynısı kayın pederim ve kayın validem içinde yaparım.

Bu anlattığınız iki senaryo da benim aklıma gelmedi desem büyük yalan olur. Bir fragmanını da yaşadım zaten ailesinin yanında kalıyorken. Annesinin yardıma ihtiyacı var, ben annesine yardım ediyorum, kendi fik fik geziyordu dışarılarda. Bir de en başlarda ben annesi ile mutfakta kan ter içinde iş yapıyoruz, bizimkisi geçmiş salonda baş köşeye yatıyor ayaklarını uzatmış. Bir kızdım. Bu ne böyle dedim ya, sen sanki evin paşasısın biz de hizmetçileriz. Gel dedim otur yanımızda, yine iş yapma ama bizimle muhabbet et, hadi ben neyse de annen yaşlı kadın, ayıp bu yaptığın dedim. Bir de kadın erkek eşitliğini savunur, "ev işi sadece kadın işi değildir, ben feministim" der lafta. Neyse artık öyle yapmıyor da, yine her bulduğu fırsatta dışarılarda fik fik geziyor. İşte "gelinler kayın ailelerini istemiyor" diyor bir de. Niye istemiyorlar acaba bir düşün? Butün işler, tüm sorumluluklar, her şey gelinin omzunda oluyor, gelin kendini feda ediyor erkek ise fik fik dışarılarda geziyor, eve gelip yan gelip yatıyor sonra da "ben anneme babama bakıyorum" oluyor anam da anam babam da babam, karısı ise kötü gelin.

Bakarım anne baba bugün kendi annemiz babamız aynı durumda olsa bakıcımı tutardınız yoksa siz mi bakardınız bir de bu açıdan bakmak lazım nasıl siz kendi halinize atamazsınız eşiniz de atamaz yani atamaz derken şunu bahsediyorum eğer gerçekten kötü insanlar değilse size haksızlıkları olmadıysa bakılır ama ben Allah rızası için bakardım sonuçta imtihan dünyasındayız Rabbim kimse öyle bir duruma düşürmesin çünkü birine muhtaç olmak çok zor bazı insanlar vardır yıkar eder bakar ama kıymet bilinmez oyle tıpe bende bakmam o ayrı ama gerçekten iyi insanlarsa bakarım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…