Alalh yardımcın olsun canımMerhaba ben bir engelli annesiyim. çocuğum şu an 4.5 yaşında, nadiren konuşuyor. Otizm olduğunu düşünüyor doktorlar. Ben 2 yıldan beri bunalımdayım. Çabalamıyor muyum? Elimden geleni ve daha fazlasını yapıyorum. Eğitimler, evde her an ilgi. Ama artık yoruldum. Her ilde özel eğitim olmadığından eşimle ayrı şehirlerdeyiz. Evliliğimin çatırdaması bir yana artık yaşamaktan da sıkıldım. Bana bir şey olsa kim bakar çocuğa diye düşünüyorum. Annemle kalıyoruz ama onunla da ilişkimiz bozuldu. Ev ev üstünde olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
Babasi nerde ?
Ozel egitimden cok cocugun baba ilgisine ve destegine ishtiyaci var. Es olarak da senn ihtiyacin var buna.
Sirf ozel egitim icin baska sehirde yasamak gereksiz geldi bana.
Baba sizi basindan atmis olabilir mi?
peki ya esınızın ıs degıstırme sansı yokmuydu?Büyük şehirlerde var iyi okullar. Özel eğitim ülkemizde çok yaygın ve gelişmiş bir sektör değil maalesef.
başta kabullenememesini anlarım, benim de kızım işitme engelli ilk öğrendiğimizde uzunca bir süre kabullenemedik, şoku atamadık üzerimizden ama yardım etmeyi becerememek ne demekÖnce kabullenemedi sonra da maddi manevi yardım etmeyi beceremedi.
canım bazen anne karnındayken yapılan bir takım testler sonucu çocuğun bu veya benzeri problemlerinin olduğu ortaya çıkıyor, hamileyken anlaşılmadı mı?Merhaba ben bir engelli annesiyim. çocuğum şu an 4.5 yaşında, nadiren konuşuyor. Otizm olduğunu düşünüyor doktorlar. Ben 2 yıldan beri bunalımdayım. Çabalamıyor muyum? Elimden geleni ve daha fazlasını yapıyorum. Eğitimler, evde her an ilgi. Ama artık yoruldum. Her ilde özel eğitim olmadığından eşimle ayrı şehirlerdeyiz. Evliliğimin çatırdaması bir yana artık yaşamaktan da sıkıldım. Bana bir şey olsa kim bakar çocuğa diye düşünüyorum. Annemle kalıyoruz ama onunla da ilişkimiz bozuldu. Ev ev üstünde olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
annenin başına gelebilecek en zor şeylerden biri sanırım.Senin gibi anneleri çok taktir ediyorum.Ülkemizde bu konulara daha çok eğilmeli.Sana ve senin gibi annelere söyleyecek bir söz bir teselli bulamıyorum.Allah yardımcınız olsun.Merhaba ben bir engelli annesiyim. çocuğum şu an 4.5 yaşında, nadiren konuşuyor. Otizm olduğunu düşünüyor doktorlar. Ben 2 yıldan beri bunalımdayım. Çabalamıyor muyum? Elimden geleni ve daha fazlasını yapıyorum. Eğitimler, evde her an ilgi. Ama artık yoruldum. Her ilde özel eğitim olmadığından eşimle ayrı şehirlerdeyiz. Evliliğimin çatırdaması bir yana artık yaşamaktan da sıkıldım. Bana bir şey olsa kim bakar çocuğa diye düşünüyorum. Annemle kalıyoruz ama onunla da ilişkimiz bozuldu. Ev ev üstünde olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
Olasılıklardan bahsediliyor, kesin bir bilgi olmuyor.canım bazen anne karnındayken yapılan bir takım testler sonucu çocuğun bu veya benzeri problemlerinin olduğu ortaya çıkıyor, hamileyken anlaşılmadı mı?
işte o olasılık sonucu doktor yönlendirmiyo mu, bebeği aldırın ya da şöyle yapın böyle yapın diye, bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın..Olasılıklardan bahsediliyor, kesin bir bilgi olmuyor.
Canım sağlıklı denildiği halde sağlıksız olan da oluyor. Eğer o olasılığın içindeyse tabii doktor yönlendiriyor, büyük bir sayı baz alınıyor testte. Kesin çözüm değil yani, benim hamileliğimde ıkı yıl önce böyleydi. Yapılan testler de down sendromu vs. bakılıyor bu gibi durumlar anlaşılır mı bilmiyorum.işte o olasılık sonucu doktor yönlendirmiyo mu, bebeği aldırın ya da şöyle yapın böyle yapın diye, bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın..
Otizmi 3 lü test veya başka bir şeyle tespit edemiyorlar. Diğer genetik hastalıklar gibi nedeni belli bir şey değil. Düşünün Cambridge de galiba yapılan bir araştırma otizmli iki kardeşte bile otizme sebep olan genin farklı olduğunu gösterdi.işte o olasılık sonucu doktor yönlendirmiyo mu, bebeği aldırın ya da şöyle yapın böyle yapın diye, bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın..