Yaşamaktan yoruldum

Merhaba ben bir engelli annesiyim. çocuğum şu an 4.5 yaşında, nadiren konuşuyor. Otizm olduğunu düşünüyor doktorlar. Ben 2 yıldan beri bunalımdayım. Çabalamıyor muyum? Elimden geleni ve daha fazlasını yapıyorum. Eğitimler, evde her an ilgi. Ama artık yoruldum. Her ilde özel eğitim olmadığından eşimle ayrı şehirlerdeyiz. Evliliğimin çatırdaması bir yana artık yaşamaktan da sıkıldım. Bana bir şey olsa kim bakar çocuğa diye düşünüyorum. Annemle kalıyoruz ama onunla da ilişkimiz bozuldu. Ev ev üstünde olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
Canim seni cok iyi anliyorum ,cocugum degil ama oz yegenim engelli ,konusamiyor zekasi geriden geliyor istedigi olmayinca aglayabiliyor ancak,acisininicimde hissediyorum melegimin,seninki biraz konusabiliyor galiba, ,daha guclu olman lazim canim.

Otizmli bir genc vardı. Anne babasinin tek evlatlari. Anne baba ogretmen.
Annesi diyordu ki ogluma asla acimadim. Bulasik yikattim, odevler verdim. Evi temizlettim. Her seyi yaptim. Bunun sayesinde cocugum su an universiteyi bitirdi. Ben ona aciyip ah vah edip yanimda oturtmadim. Hayatini surdurebilecegi imkani sundum demisti.

Zor degil mi elbet zor. Esiniz sizi yanliz birkmis bu da cok zor. Allah yardimciniz olsun. Allah sifa versin..

Çocuğunuza bir okul bulun. Yaşadığınız yerde yoksa olan bir şehre taşının. Tek başınıza altından kalkamazsınız. Otizmliler gayet başarılı bir hayat sürebilirler. Sadece eğitimleri farklıdır.

Allah yardımcınız olsun.

Güçlü olmaya çalışın. Siz özel bir annesiniz.
Herkesten çok güce ihtiyacınız var.

Anne baba sevgisine ihtiyacı var elbette ama özel eğitime de ihtiyacı olduğu doğru.
Yani evde, yanında siz olun yeter diyemeyeceğim ben.
Ne kadar erken başlarsa eğitim, o kadar güzel oluyor gelişmeler çünkü.

Eşinizin işi ne bilemiyorum.
Sizin yanınızda iş bulması mümkün değil mi?

Başka şehir de olsa özel eğitim ihtiyacını karşılayan yerde bir düzen kurma ihtimaliniz yok mu?

Otizmi 3 lü test veya başka bir şeyle tespit edemiyorlar. Diğer genetik hastalıklar gibi nedeni belli bir şey değil. Düşünün Cambridge de galiba yapılan bir araştırma otizmli iki kardeşte bile otizme sebep olan genin farklı olduğunu gösterdi.
hadi ya bunu bilmiyodum :KK43:

X