Yaşamak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olmayan her şeyde hayır vardır. Bu adamlardan çocuk olsaydı çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilirdi. Belki de evladınızın olmaması başka konulardan da hayırlıdır. Bir anne tanıyorum, çok seneler uğraştı çocuk yapmak için ve sonunda maalesef ki çocuğu engelli oldu. Kendi de söyledi gerçekten zorlamamak gerekiyormuş diye.😔 Bu lafları söylemek kolay, sindirmek zor tahmin edebiliyorum. Bizim gibi toplumlarda 2 başarısız evlilik de sıkıntı oluyor. Yine de kendinizi sınırlamayın. Mental olarak kendinizi güçlendirin ilerleyen yaşlarda çok farklı fırsatlar sizi bekliyor olabilir. Şehir değiştirebilirsiniz eğer mümkünse, yeni çevreler de bu tarz sorunlarda iyi oluyor. Ülke bile değiştirebilirsiniz yolun sonundaymış gibi davranmayın yaşınız çok genç 34 daha 😊

Bilerek çocuk yapmadım. Evlenmeden önce evlilik terapistlerini dinler ve kitaplarını okurdum. En az bir yıl çocuk yapmayın, evliliğinizde yolunda gitmeyen unsurlar bir'den fazla ise hiç çocuk yapmayın diyorlardı.

Ama işte yaş 34 oldu..

Anne olmadan mutlu olabilmem imkansız. Kız annesi olabilmek için herşeyimi verirdim.

iki kez boşandım..bunu yediremiyorum kendime toparlanamıyorum olmuyor

terapi ilaçlar v.s işe yaramıyor

düşünmekten öleceğim
Yasin genç yeniden evlenir seversinde, kız ,erkek diye evlat ayrımı yapma. Oğlun olursa üzülecek misin hepsi evlat.

Bizim için iyi olduğunu sandığımız,iyi niyetle hayırlısıyla istediğimiz şeylerin de bizim hakkımızda hayırlı olup olmadığını bilemediğimiz gibi,hayır sandığımızda şer,şer sandığımızda da hayır olabilir.Hayat bizlere ne getirecek bilemiyoruz.Ya da neler götürecek bunu da bilmemize imkan yok.geçmişe takılı kalmayın.onunuze bakmaya çalışın derim ne kadar zor olsa da.Sizin konunuz bana başka bir konuyu hatırlattı.acaba aynı üye misiniz bilemedim.Kayinvalidenizle anahtar mevzusu yasamış mıydiniz,eşinizin maddi durumu çok iyiydi falan.Ankarada oturuyordu galiba.

Bizim için iyi olduğunu sandığımız,iyi niyetle hayırlısıyla istediğimiz şeylerin de bizim hakkımızda hayırlı olup olmadığını bilemediğimiz gibi,hayır sandığımızda şer,şer sandığımızda da hayır olabilir.Hayat bizlere ne getirecek bilemiyoruz.Ya da neler götürecek bunu da bilmemize imkan yok.geçmişe takılı kalmayın.onunuze bakmaya çalışın derim ne kadar zor olsa da.Sizin konunuz bana başka bir konuyu hatırlattı.acaba aynı üye misiniz bilemedim.Kayinvalidenizle anahtar mevzusu yasamış mıydiniz,eşinizin maddi durumu çok iyiydi falan.Ankarada oturuyordu galiba.
Hayır Bursa. ilk konum.
Anahtar mevzusu oldu ama. Eski eşim bana sormadan anahtarın kopyalarını annesine, babasına, kızkardeşine vermiş. 3 ayrı anahtar bastırılmış. Kayınpederim ben duş alırken eve girince kıyameti kopardım. Eski eşim de ailemi istemiyorsan , anne bir eş çok ona göre diyerek beni tehdit ediyordu.

Tiksiniyorum böylesine mıc mıc dip dibe kabile hayatı süren insanlardan.

Kendi ailemde ne anne tarafımda ne baba tarafında bu tarz acayiplikler yaşanmadı

Yani şu 2 kez evlendim bir daha benimle kimse evlenmez gibi düşünceleri bırakın önce sizi sevecek adam ona bakmaz zaten valla terapi alıyormuşsunuz aldığınız halde hâlâ böyle düşünüyorsanız o doktoru değiştirin

Hayır Bursa. ilk konum.
Anahtar mevzusu oldu ama. Eski eşim bana sormadan anahtarın kopyalarını annesine, babasına, kızkardeşine vermiş. 3 ayrı anahtar bastırılmış. Kayınpederim ben duş alırken eve girince kıyameti kopardım. Eski eşim de ailemi istemiyorsan , anne bir eş çok ona göre diyerek beni tehdit ediyordu.

Tiksiniyorum böylesine mıc mıc dip dibe kabile hayatı süren insanlardan.

Kendi ailemde ne anne tarafımda ne baba tarafında bu tarz acayiplikler yaşanmadı
Kayınpeder ne diye eve girmiş siz evde iken aramaları gerekir zaten ki sizin izniniz olmadan anahtar vermesi doğru değil aile istememekle alakası yok ki bu işin saçma sapan birinden kurtulmuşsunuz işte

Anne olmadan mutlu olabilmem imkansız. Kız annesi olabilmek için herşeyimi verirdim.

iki kez boşandım..bunu yediremiyorum kendime toparlanamıyorum olmuyor

terapi ilaçlar v.s işe yaramıyor

düşünmekten öleceğim
Ee oğlunuz olursa ne olacak

sizi sağlıklı düşünceler içinde görmedim. Evliliklerim boşanmakla sonuçlandı, kötü muamelelere maruz kaldım atlayamıyorum derseniz anlarım. Kız çocuğum olmadı, olursa teleskopu olacak satranç oynayacak düşüncesi çok mantıksız. Sizin istediğiniz cinsiyette olmayabilir. Sizin istediğiniz şeylerden hoşlanmayabilir. O zaman da mutsuz olursunuz. Bir de çocuk yetiştirmek hele ki tek başına çok zor.

Yastık değişiyor kader değişmiyor
Bizim toplumumuzda erkek isterse 4 kez boşansın ve her kadından çocuğu olsun (bizim de karşı komşumuz adam ünlü bir haber ajansında muhabirdi)
" asla dul kadınla evlenmem. Erkeğin boşanmışı olmaz" diyip dururdu. 4 karısının da ilk evlilikleriydi.

Benim gözlemim erkek anneleri ve görümceler çok merhametsiz. Erkek anneleri çok bilmiş, agresif, histerik

Olan bize oluyor

Ben toparlanamıyorum. İşyerinde öğle molalarında lavaboda hönkürerek ağlıyorum kimse görmeden yoksa odaklanamıyorum.
Kendinizi bu kadar üzmeyin lütfen ya. Yaşadıklarınız kolay değil, sinirlerinizi yıpratmış yormuş ama kendinize bu kadar acı çektirmek haksızlık. Talihsizlikler geldi başınıza, oldu artık bi kere ne yapalım olmuşa çare yok. Bundan sonra kendi içinizde olabildiğince moralinizi düzeltmeye çalışın. Dediğiniz gibi olan erkek anneleri mutlaka vardır ama gerçekten hepsi aynı değil çok iyi insanlar da var .maneviyata yönelmenizi tavsiye ederim ,dün sadece 1 namazımdan sonra Allah a ellerimi açıp derdimi anlattım beni bu sıkıntılardan kurtar ya Rabbi dedim öyle bir hafiflik geldi ki o andan beri sanki kendime dert ettiğim çoğu şey uçup gitti şükürler olsun.

Yani şu 2 kez evlendim bir daha benimle kimse evlenmez gibi düşünceleri bırakın önce sizi sevecek adam ona bakmaz zaten valla terapi alıyormuşsunuz aldığınız halde hâlâ böyle düşünüyorsanız o doktoru değiştirin

Psikiyatristim ilaç yazıp gönderiyor beni dinlemiyor. Uyku haplarım bile fayda etmiyor artık. Aslında benim en büyük sorunum uykusuzluk. Uykuya dalamıyorum. Beynim susmuyor. Geleceği kafamda kurgulamadan duramıyorum.

Kayınpeder ne diye eve girmiş siz evde iken aramaları gerekir zaten ki sizin izniniz olmadan anahtar vermesi doğru değil aile istememekle alakası yok ki bu işin saçma sapan birinden kurtulmuşsunuz işte

Niloya hanım inanın tatlı dille izah etmeye çalıştım. 2.evliliğim olduğu için ultra özverili oldum. Görmezden geldim aşağılamalarını.
Bir noktadan sonra paspas olmaya dayanamadım. Olduramadım.

2.eşim ile yaşadığım en büyük sorun " aile " kavramını algılayış biçimiydi.

Evlilik cüzdanımızda ikimizin resminin olduğunu, artık bizim bir aile olduğumuzu, karı-koca arasına kimsenin girmemesi gerektiğini kelimelerimi özenle seçerek yumuşak bir ses tonuyla ifade ettim.

Eşim kendi anne babası ve kızkardeşi ile bir aileymiş, ben onların ailesine gelin gitmiştim. Eşim böyle söyledi.

Kayınvalidem defalarca "benim evim,benim oğlum..sen yokken ben vardım, anne bir eş çok " diyip dururdu.

Onlar beni bu yaşa kadar büyüttü onlar benim anam babam diyerek bağırdı. Anahtar için benden izin almasına gerek yokmuş.

2.5 aydır beni arayıp duruyor çok pişman.

Sen beni ailen görmedin, annenle otur dedim. Muhatap olmuyorum artık.

Çok iyi yapmışsınız böyle bir kafa yapısı olan insanlarla anlaşmak zor elbette eşimizden önce ailemiz vardı ama artık biz de bir çekirdek aile oluyoruz ben de ailemle sık görüşürüm eşim de görüşsün sık hiç sorun etmem ama evimize girip kapımızı örttüğümüzde her şey dışarıda kalır ilk sırada kendi çekirdek ailem vardır ki zaten kendi ailem de öyle davranmamı ister. Doğal olan budur.

İşte olmayandaki hayır da bu belki de.
Belki oğlu olsa sevmeyecekti ondan böylesi en iyisi
Her yazdığı saçma her yazdığı sağlıksız bir insan sözü.
Var benim çevremde de erkek olmadın sevmem diyen birkaç insancık. Psikolojileri hiç iyi değil tehlikeliler bence

Çok iyi yapmışsınız böyle bir kafa yapısı olan insanlarla anlaşmak zor elbette eşimizden önce ailemiz vardı ama artık biz de bir çekirdek aile oluyoruz ben de ailemle sık görüşürüm eşim de görüşsün sık hiç sorun etmem ama evimize girip kapımızı örttüğümüzde her şey dışarıda kalır ilk sırada kendi çekirdek ailem vardır ki zaten kendi ailem de öyle davranmamı ister. Doğal olan budur.
Eve girip kapıyı örtmeme izin vermediler maalesef.

Bir örnek vereyim, kendi evimizdeyiz. Kayınvalidem yine bizde. Mutfakta çay dökerkem eşime usulca kulağına dedim ki "karnım çok ağrıyor, orkid alabilir misin unutmuşum"

Kayınvalidem kavga çıkardı. Neden oğlu ile fısıldaşarak konuşuyormuşum? Biz artık bir aileymişiz. Niçin haftasonları ona haber vermeden gezmeye gidiyormuşuz..Ben oğluyla aralarını açıyormuşum..

Benim anne ve baba tarafımın aile ilişkilerinde resmiyet var. İlk defa bu durumlarla karşılaştık.

Çekirdek aile olmak istedim. Tanıştığımız günden itibaren maddi manevi ne kendi ailemden ne de onun ailesinden hiçbir talebim olmadığını, kendi yağımızla kavrulmamız gerektiğini, bayramlar dışında görüşmek istemediğimi yineleyerek çok net bir şekilde belirtmeme rağmen aklıma gelen başıma geldi ana kuzusu bir adam çıktı.

Bir insan aynı yerden kaç kez kırılır ?

Anne oğul ilişkilerini midemi kaldırmıyor. Dışarıda buluşup çay kahve içtiğim çalışma arkadaşlarıma bakıyorum, oğullarına tapıyorlar kızlarını yok sayıyorlar. Oğullarıyla evliler sanki.

Elimde değil erkek çocuklarını sevemiyorum. Çok hareketli, saldırgan, bencil, etrafa zarar veren kırıp döken çocukları hazetmiyorum

Hoş sessiz sakin olanını da hazetmem de neyse işte günün sonunda erkek çocuğun pohpohlanması, erkek çocukları sinirlendiriyor beni

Son düzenleme:

Bir örnek vereyim, kendi evimizdeyiz. Kayınvalidem yine bizde. Mutfakta çay dökerkem eşime usulca kulağına dedim ki "karnım çok ağrıyor, orkid alabilir misin unutmuşum"

Kayınvalidem kavga çıkardı. Neden oğlu ile fısıldaşarak konuşuyormuşum? Biz artık bir aileymişiz. Niçin haftasonları ona haber vermeden gezmeye gidiyormuşuz..Ben oğluyla aramızı açıyormuşum..

Benim anne ve baba tarafımın aile ilişkilerinde resmiyet var. İlk defa bu durumlarla karşılaştık.

Çekirdek aile olmak istedim. Tanıştığımız günden itibaren maddi manevi ne kendi ailemden ne de onun ailesinden hiçbir talebim olmadığını, kendi yağımızla kavrulmamız gerektiğini, bayramlar dışında görüşmek istemediğimi yineleyerek çok net bir şekilde belirtmeme rağmen aklıma gelen başıma geldi ana kuzusu bir adam çıktı.

Bir insan aynı yerden daha kaç kez kırılır ?

Anne oğul ilişkileri midemi kaldırıyor. Dışarıda buluşup çay kahve içtiğim çalışma arkadaşlarıma bakıyorum, oğullarına tapıyorlar kızlarını yok sayıyorlar. Oğullarıyla evliler sanki.

Elimde değil erkek çocuklarını sevemiyorum. Çok hareketli, saldırgan, bencil, etrafa zarar veren kırıp döken çocukları hazetmiyorum

Hoş sessiz sakin olanını da hazetmem de neyse işe sonuc olarak erkek çocuğun pohpohlanması sinirlendiriyor beni
Siz çok kötü bir insansınız. Cinsiyeti nedeniyle çocukları böyle niteleyemezsiniz. Burada pek çok oğlu olan annenin çocuğuna hakaret ediyorsunuz. Ne hakkınız var? Ha kız çocuklarına eksik etek diyen cahil erkekler ha oğlan çocuklarına bötle canavar, kötü diyen kadınlar. O cahil hödüklerden bir gram farkınız yok!!!
İnşallah asla anne olamazsınız. İnşallah asla anne olamazsınız bu kalple. Hak etmiyorsunuz.
Cinsiyet ayrımı yapan, bir cinsiyete kız yada erkek farketmez aleni nefret kusan kimse anne olmasın bana olmasın.

Kayınvalidem kavga çıkardı. Neden oğlu ile fısıldaşarak konuşuyormuşum? Biz artık bir aileymişiz. Niçin haftasonları ona haber vermeden gezmeye gidiyormuşuz..Ben oğluyla aralarını açıyormuşum..

Bir insan aynı yerden kaç kez kırılır ?

Anne oğul ilişkilerini midemi kaldırmıyor. Dışarıda buluşup çay kahve içtiğim çalışma arkadaşlarıma bakıyorum, oğullarına tapıyorlar kızlarını yok sayıyorlar. Oğullarıyla evliler sanki.

Hoş sessiz sakin olanını da hazetmem de neyse işte günün sonunda erkek çocuğun pohpohlanması, erkek çocukları sinirlendiriyor beni
Siz gercekten hiç iyi değilsiniz ? Evliliklerinin ile ilgili de sizin bakış açınızla yorum yapıyoruz. Bu mesajınızdan yola çıkarsak belki de evlilikleriniz sizin anlattığımız gibi değildi. Düşünce yapınız aşırı rahatsız edici . Belki de eski esleriniz magdurdi bu şekilde çarpık düşünce ve davranışlarıniz karsisinda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X