• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşam koçu olan var mı ?

Bu arada arkadaşlar falcılık da gayet yasal bir meslek.(fala karşıyım, asla baktırıyorum ama falcı diye küçümsediğiniz için söyledim) Hatta astrologların, spritüel koçların ne bileyim yaşam koçlarının vergi levhasında falan da yazan kodunda bu detay var.
Gayet vergi veriyoruz, fatura kesiyoruz. İş yerimize vergi memuru falan geliyor yani, bazılarınız beğenmese de bayağı iş bu.
Genelev hizmetlerinin de nace kodu var (hatta örneğin ayakkabı boyacılığı, hamallık ve spiritüalist hizmetler ile aynı grup içindedir), yani genelev işletmek de resmi olarak bir iştir. Devlet için önemli olan vergi işin niteliği değil. Hatta dini veya ahlaki yargılarımızı bir kenara bırakırsak genelev hizmetleri çok eski ve hiç bitmeyecek bir iş koludur, garantilidir. Bu şifalanma işleriyle genelev hizmetlerinin ortak yanı alanın razı satanın razı olması, kimi fiziksel kimi ruhsal zaafları yüzünden bu işlere para dökecektir bişey diyemeyiz. Birbirinden ayrılan yanı ise genelev hizmetleri her zaman olacaktır, falcılık ve spiritüalist hizmetler (maliyedeki tanım tam da bu) ise dönem dönem şekil değiştirip sonra modası geçen trendlerden ibarettir. Doğrulanmış bir yöntem hiç değildir, buna rağmen ben bu işlerden medet umacağım ve paramı/vaktimi bunlara harcayacağım diyenlere kimse karışamaz tabi, maalesef :olamaz:

Genelev hizmetlerinin de nace kodu var (hatta örneğin ayakkabı boyacılığı, hamallık ve spiritüalist hizmetler ile aynı grup içindedir), yani genelev işletmek de resmi olarak bir iştir. Devlet için önemli olan vergi işin niteliği değil. Hatta dini veya ahlaki yargılarımızı bir kenara bırakırsak genelev hizmetleri çok eski ve hiç bitmeyecek bir iş koludur, garantilidir. Bu şifalanma işleriyle genelev hizmetlerinin ortak yanı alanın razı satanın razı olması, kimi fiziksel kimi ruhsal zaafları yüzünden bu işlere para dökecektir bişey diyemeyiz. Birbirinden ayrılan yanı ise genelev hizmetleri her zaman olacaktır, falcılık ve spiritüalist hizmetler (maliyedeki tanım tam da bu) ise dönem dönem şekil değiştirip sonra modası geçen trendlerden ibarettir. Doğrulanmış bir yöntem hiç değildir, buna rağmen ben bu işlerden medet umacağım ve paramı/vaktimi bunlara harcayacağım diyenlere kimse karışamaz tabi, maalesef :olamaz:

aklıma döngel karhanesi geldi :)
bu durumu tiye alan güzel bir filmdi

öyle yazanlara çok kızıyor ama.beni de fırçaladı ama fikrim değişmedi.meslek değildir. buna meslek demek alın teriyle mesleğini yapanlara haksızlık olur değil mi?

evet evet varsa neden faydalanılmasın dedi bana da.. ee içine sindiren yapsın :)
ben bir kurs alıp gidip elalemin hayatını yönlendiremem.
ki eskiden akıl ihtiyacı olanların komşuları,dostları varmış. şimdi komşular, dostlar azaldığı için bu gibi işlere alan doğdu.
zaten derdi ciddi olan psikoloğa gidiyor ki doğrusu budur.
şimdiyse arkadaşı olmayan yaşam koçuna gidiyor.

iyi günler arkadaslar kardesim yaşam koçluğu için eğitime gitmeyi düsünüyor. Yaklaşık 15 bin kadar para gerekiyormuş bunun için. Büyük bir ilde bir hastanenin başhekimi tanıdığımız. Sertifikayı alınca gel sana yönlendirme yaparım demiş. Aranızda yaşam koçu olan var mı? Nasıl bir meslek internetten iyi para kazandığına dair yorumlar var ama tabi sanırım biraz adının duyulması ile ilgili bir durum bu. Sizce değer mi? Kardeşime o parayı borç olarak ben vermeyi düsünüyorum bu arada. Bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi?
Merhaba Ica kurumundan kocluk sertifikam var, geçen yıl aldım asla 15000 tl gibi bir rakam da değil. Online olarak anlaştıl 1300 civarı bir para ödedim dersler de cok iyiydi su anda uluslararası bir sertifikam var ve kocluk stajımla tamamlamayıp danışmanlık vermeyi düşünüyorum. Icayı cok arastırdım, güzel bir kurum tavsiye ederim

evet evet varsa neden faydalanılmasın dedi bana da.. ee içine sindiren yapsın :)
ben bir kurs alıp gidip elalemin hayatını yönlendiremem.
ki eskiden akıl ihtiyacı olanların komşuları,dostları varmış. şimdi komşular, dostlar azaldığı için bu gibi işlere alan doğdu.
zaten derdi ciddi olan psikoloğa gidiyor ki doğrusu budur.
şimdiyse arkadaşı olmayan yaşam koçuna gidiyor.
Ben biraz geleneksel kafalıyım açıkçası bu konularda, ailem başta olmak üzere bilgisine tecrübesine güvendiğim büyüklerime danışırım. En iyi yaşam koçluğu yaşanmışlıktır, tecrübedir, seni tanıyan insanların objektif yorumlarıdır bana göre. Beynin gücüne de, enerjinin önemine de inanırım kaldı ki inançlı bir insan olarak iman etmek görmediğin bir şeye inanmayı gerektiriyor zaten. Sadece bir takım güya doğaüstü ıvır zıvırlar öne sürülerek bu işlerin iyice şarlatanlığa dökülmesi üzücü. Ciddi ciddi inananların ve medet umanların olması daha da üzücü.

Ben biraz geleneksel kafalıyım açıkçası bu konularda, ailem başta olmak üzere bilgisine tecrübesine güvendiğim büyüklerime danışırım. En iyi yaşam koçluğu yaşanmışlıktır, tecrübedir, seni tanıyan insanların objektif yorumlarıdır bana göre. Beynin gücüne de, enerjinin önemine de inanırım kaldı ki inançlı bir insan olarak iman etmek görmediğin bir şeye inanmayı gerektiriyor zaten. Sadece bir takım güya doğaüstü ıvır zıvırlar öne sürülerek bu işlerin iyice şarlatanlığa dökülmesi üzücü. Ciddi ciddi inananların ve medet umanların olması daha da üzücü.

90 yaşında ilkokul mezunu bir anneannem var. bahsettiğim yaşam koçu deneyimimden sonra ne varsa sende var dedim ve güncel sıkıntılarımı anlattım.
kişileri anlatınca öyle güzel taktikler verdiki, koça verdiğim toplam paradan daha yüksek bir meblaya kendisine bir hediye aldım :)

onca yılın yaşanmışlığı, 14 kardeşin içinde büyümek, bir sürü ölümler, evlilikler görmek. hayatı yakından takip etmek... sorsak şimdi bizim haberimiz olmayan kanun tasarılarını anlatır..

koçluk işi gerçekten çooook geniş bir yelpazesi olanların kıvırabileceği bir iş bence. 2 sertifika alıp, 10 yıl kurumsal tecrübesi ile olmuyor.

psikologlar bunun tamamen dışında tabi ki çünkü bu bilimi öğreniyorlar.

uzaktan bizi etkiliyormuş bu işi yapanlar pessss.online spiritüel hizmet

vergi rekortmeni olmuştu manukyan bir dönemm. :kızgın: :kızgın:

bu gibi hizmetlere (!) para kaptırılacağına, alanında uzman bir psikiyatra gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. hem tıbbi ve bilimsel anlamda yönlendirir, hem gerekirse ilaçla destek verir hem de karşılaştığı olgularla ve ve kişisel yaşanmışlıklarıyla biriken tecrübeleri ile profesyonel bir koçluk sunar size. bilimin yolundan asla ayrılmamak gerekir.

Bu arada arkadaşlar falcılık da gayet yasal bir meslek.(fala karşıyım, asla baktırıyorum ama falcı diye küçümsediğiniz için söyledim) Hatta astrologların, spritüel koçların ne bileyim yaşam koçlarının vergi levhasında falan da yazan kodunda bu detay var.
Gayet vergi veriyoruz, fatura kesiyoruz. İş yerimize vergi memuru falan geliyor yani, bazılarınız beğenmese de bayağı iş bu.

vergi meselesi devletin tam olarak parasına bakması isidir.

Mesela buyuksehirlerde izinsiz ruhsatsiz kacak yapılarlara devlet yapikayit belgesi verip vergi aldı. bu evlerde oturanlarin konutları icin vergi odemesi demek oturduğu konutların yasal ruhsatli projeli konutlar olduğu anlamina gelmiyor hala kacak yapılar. devlet kacak yapmiş madem bari vergisini odesin gozuyle bakıyor ama vergi odemek yasallastirmiyor konutlarım tapulari yok gayri menkul degerleri yok. falcılarinki de o hesap vergi oduyorlar diye meslek olmuyorlar.

işsiz ve mesleksiz insanların uydurduğu bir meslekimsi oluşum bence.yaşam koçu ne yaaa? :KK70:psikolojik sorunum varsa doktora psikoloğa giderim.zayıflama beslenme sorunum varsa spor eğitmeni var diyetisyen var.giyim kuşam tarz konusunda sıkıntım varsa siteler var bunla ilgili ha zenginsem de giderim bir modacıya tarzımı düzene koyar.tüm bu mesleklerin hepsi yani kıytırık bir kursa giden insan da olacak ben de ona para verip hizmet alacağım pehhhhhh.

he yani, tutup seans başı 300 lira bayılıp sence ne giyem, ne yiyem, nerelere yatırım yapam diye soracaksam herşeyin bir uzmanı var onlara giderim.

uzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum. Özellikle bir konu olsun da kırıcı yorumlar yapayım, dalga geçeyim, kötü yorumlar yapayım diye bekleyen grup var. Yani soru soruyoruz böyle şeylere karşı olabilirsiniz. Gönül ister ki her meslek grubu hak ettiği yerlere gelsin. Yani böyle şeyler varken de başvurmak isteyenler gayet haklı bence. Yaşam koçlarına gidenler onun yetersiz olduğunu görüp bir daha gitmez em,n olun. O alanda kendini geliştirecek belki. Tek bir kursla olacak bir iş değil zaten. Yıllarını verecek belki. Yani sanki büyü yapacak, falcı, hoca gibi bir sey sordum da hemen kötü yorumlar gelmeye başladı. Ben bilenlere sordum tekrardan yeniliyorum sorumu!
Konu hakkinda bilgim olmasa yazmazdim bu bir
Ikincisi soru soruyorsaniz iyi kötü yorumları okursunuz dikkate alip almamak sizin elinizde
Üçüncüsü ben psikologluktan da bahsedildigi icin iki mesleğin de farklı olduğunu özellikle vurguladim.hatta psikolog psikiyatrist ve yasam kocu arasindaki farkları da dilim döndüğünce anlattim eğer bunu da muhalefet olarak algiladiysaniz, o zaman bence hic bu islere girismeyin çünkü öncelikle bu tür seyleri yapmak için her seyi kabul edecek kadar yargısız ve kabullenici olmak gerekir. Yasam koçu siz olmasaniz da biraz bilginiz olmalı ki siz de kardesinize tavsiyede bulunabilesiniz.
Ben son 3-4 yıldır firsat buldukca bu tur kisisel.gelisim konularinda seminer/kurs/workshop vs katilmis bir insanım. Amacım kendime bir seyler katmak ve farkli bakis acilari kazanmak.

Yasam koclugunu bir hak olarak dusunmeniz bile bakis acinizin bu islere yeterli olmadıgi izlenimini verdi bana. Bir üniversitenin bin liralik sertifika programina katilip da alabilirsiniz hatta online olarak videolardan da egitim veriliyor 600-700 liraya. Almak kolay en fazla 1-2 ayinizi alir. Paraniz varsa alirsiniz amenna.
Ama birine yol arkadasligi yapmak, hedeflerine yürürken yaninda olabilmek için arkadaslarin da dedigi gibi önce kendini gerçekleştirmek, kendine iyi bir yasam koçu olabilmek gerekir. Beden dilini kontrol edebilmeyi, diksiyon ve tonlamayi doğru kullanabilmeyi, önyargısızca dinleyip yorum yapmadan kisiyi hedefleri dogrultusunda destekleyebilmeyi gerektirir. Kardesiniz bu egitimleri 2-3 sene alip kendini geliştirmeye ne kadar hazir? Bu surecte hemen seans yapma hevesi olmamali, maksadi önce kendini kisisel olarak geliştirmek olmalı. Bu yolda 100lerce kitap okumayi da göze almalı. Ve bu yolda "ben artik oldum" demeden her gecen gün daha fazla bilgi ve deneyim kazanmasi gerekir.
Hayatta ne yasadi ki derken, tanidigim cogu yasam koçu bu işe yasam.kocu olmak için baslamamis, kendi yasadigi sorunlari aşabilmek için katıldığı seminerler sonucunda edindigi deneyimleri paylasmak için egitim ala ala yasam.kocu olmuslar. Kardesinizin hayatinda ne gibi seyler oldu, bir travma mi yasadi, hayattan ne dersler aldi da insanlara bunu aktaracak?
Bu sorular kucumseme amacli degil, bir insana doğru bir kocluk yapabilmek için deneyim.gerekir.
Nasil ki üniversite okuyan biri hop diye hemen isin uzmani olamiyorsa, staj/is tecrübesi araniyorsa bu kocluk icin de gecerli.
Olaya para verdim.sertifika aldim diye bakmamak lazim, çok boyutlu bakin lütfen
Kardesiniz ne kadar sabırlı, karsisindakini ne ölçüde dinler, dinlerken yargidan ve yorumdan bagimsiz sadece karsi tarafin gözünden olaya bakabilir.mi? Bunlari düşünün oyle.karar verin.

Konu hakkinda bilgim olmasa yazmazdim bu bir
Ikincisi soru soruyorsaniz iyi kötü yorumları okursunuz dikkate alip almamak sizin elinizde
Üçüncüsü ben psikologluktan da bahsedildigi icin iki mesleğin de farklı olduğunu özellikle vurguladim.hatta psikolog psikiyatrist ve yasam kocu arasindaki farkları da dilim döndüğünce anlattim eğer bunu da muhalefet olarak algiladiysaniz, o zaman bence hic bu islere girismeyin çünkü öncelikle bu tür seyleri yapmak için her seyi kabul edecek kadar yargısız ve kabullenici olmak gerekir. Yasam koçu siz olmasaniz da biraz bilginiz olmalı ki siz de kardesinize tavsiyede bulunabilesiniz.
Ben son 3-4 yıldır firsat buldukca bu tur kisisel.gelisim konularinda seminer/kurs/workshop vs katilmis bir insanım. Amacım kendime bir seyler katmak ve farkli bakis acilari kazanmak.

Yasam koclugunu bir hak olarak dusunmeniz bile bakis acinizin bu islere yeterli olmadıgi izlenimini verdi bana. Bir üniversitenin bin liralik sertifika programina katilip da alabilirsiniz hatta online olarak videolardan da egitim veriliyor 600-700 liraya. Almak kolay en fazla 1-2 ayinizi alir. Paraniz varsa alirsiniz amenna.
Ama birine yol arkadasligi yapmak, hedeflerine yürürken yaninda olabilmek için arkadaslarin da dedigi gibi önce kendini gerçekleştirmek, kendine iyi bir yasam koçu olabilmek gerekir. Beden dilini kontrol edebilmeyi, diksiyon ve tonlamayi doğru kullanabilmeyi, önyargısızca dinleyip yorum yapmadan kisiyi hedefleri dogrultusunda destekleyebilmeyi gerektirir. Kardesiniz bu egitimleri 2-3 sene alip kendini geliştirmeye ne kadar hazir? Bu surecte hemen seans yapma hevesi olmamali, maksadi önce kendini kisisel olarak geliştirmek olmalı. Bu yolda 100lerce kitap okumayi da göze almalı. Ve bu yolda "ben artik oldum" demeden her gecen gün daha fazla bilgi ve deneyim kazanmasi gerekir.
Hayatta ne yasadi ki derken, tanidigim cogu yasam koçu bu işe yasam.kocu olmak için baslamamis, kendi yasadigi sorunlari aşabilmek için katıldığı seminerler sonucunda edindigi deneyimleri paylasmak için egitim ala ala yasam.kocu olmuslar. Kardesinizin hayatinda ne gibi seyler oldu, bir travma mi yasadi, hayattan ne dersler aldi da insanlara bunu aktaracak?
Bu sorular kucumseme amacli degil, bir insana doğru bir kocluk yapabilmek için deneyim.gerekir.
Nasil ki üniversite okuyan biri hop diye hemen isin uzmani olamiyorsa, staj/is tecrübesi araniyorsa bu kocluk icin de gecerli.
Olaya para verdim.sertifika aldim diye bakmamak lazim, çok boyutlu bakin lütfen
Kardesiniz ne kadar sabırlı, karsisindakini ne ölçüde dinler, dinlerken yargidan ve yorumdan bagimsiz sadece karsi tarafin gözünden olaya bakabilir.mi? Bunlari düşünün oyle.karar verin.

benimde en temelde tepki verme sebebim buydu. bazı işler para kazanmaktan önce kişinin manen o mesleğe uygun olmasını gerektiriyor.
psikiyatristler evet belki iyi kazanıyor, psikologlarda öyle, hatta konu sahibinin kardeşine örnek gösterilen birkaç koç da iyi kazanıyor olabilir. fakat gittikleri yol çok uzun.
mesela kaldıramayacak bir insan onca yıl tıp okuyup üzerine psikiyatri seçmez, kaldıramayacak insan psikoloji okumaz. bunlar çok derinlikli meslekler.
hiçbiri oturup bir muhasebe tutmaya, iki excel raporu çıkarmaya benzemez. başka meslekleri asla küçümsemiyorum fakat insana bire bir dokunan bir iş seçmek için önce kişinin buna uygun olması çok önemli.
karşısına çıkacak kişileri doğru yönlendirmek, onların en gergin en sinirli anlarını dahi tolere edebilmek önce kendi manevi dünyasını terbiye etmekten geçiyor. bunları başarmayı göze alan kişi bu yola girebilir ancak.

ne yazık ki sosyal medyada heryer birşeyle dolu olduğu ve çok kolay bir gelir kapısı gibi görüldüğü için bu tip işler, çocuk oyuncağı gibi geliyor insanlar.

ben burada ne yazık ki kendime 15bin tl lik yatırım yapayım da kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez havası sezdiğim için tepkiliyim. zaten gönülden böyle bir iş isteyen insan hadi 4 yıllık eğitimi baştan alamadı, en azından yüksek lisans yapıyor psikolojide. yani üniversitede eğitim alıyor.

benimde en temelde tepki verme sebebim buydu. bazı işler para kazanmaktan önce kişinin manen o mesleğe uygun olmasını gerektiriyor.
psikiyatristler evet belki iyi kazanıyor, psikologlarda öyle, hatta konu sahibinin kardeşine örnek gösterilen birkaç koç da iyi kazanıyor olabilir. fakat gittikleri yol çok uzun.
mesela kaldıramayacak bir insan onca yıl tıp okuyup üzerine psikiyatri seçmez, kaldıramayacak insan psikoloji okumaz. bunlar çok derinlikli meslekler.
hiçbiri oturup bir muhasebe tutmaya, iki excel raporu çıkarmaya benzemez. başka meslekleri asla küçümsemiyorum fakat insana bire bir dokunan bir iş seçmek için önce kişinin buna uygun olması çok önemli.
karşısına çıkacak kişileri doğru yönlendirmek, onların en gergin en sinirli anlarını dahi tolere edebilmek önce kendi manevi dünyasını terbiye etmekten geçiyor. bunları başarmayı göze alan kişi bu yola girebilir ancak.

ne yazık ki sosyal medyada heryer birşeyle dolu olduğu ve çok kolay bir gelir kapısı gibi görüldüğü için bu tip işler, çocuk oyuncağı gibi geliyor insanlar.

ben burada ne yazık ki kendime 15bin tl lik yatırım yapayım da kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez havası sezdiğim için tepkiliyim. zaten gönülden böyle bir iş isteyen insan hadi 4 yıllık eğitimi baştan alamadı, en azından yüksek lisans yapıyor psikolojide. yani üniversitede eğitim alıyor.
Ben de benzer düşüncedeyim.seninle zaten önceki mesajlarımda da psikologlarla karistirildigi icin ozenle sectim kelimelerimi zira her isin uzmani farkli ve birini ovelim derken digerini yermeye gerek yok herkes kendi kulvarinda değerlendirilmeli
Mesela ben cok farkli insan tipleri gördüm, bize bir vatandaş geldiğinde bazen icini de döktüğü oluyor cevremde de psikolog gibisin yorumlari duyuyorum ama ben psikolog degilim
Bu tip benzer egitimler almış olmam, kitaplar okumam bana çok sey kattı, hayata dair sorunlarim da var her insan gibi
Ama kalkip ben uzmanim yasam kocuyum diye ortalikta salinmiyorum ki bir cok sertifikam var hatta onceden is yerindeki dosyama koyardim artik koymuyorum :) kimsenin bilmesine gerek yok.
Konu sahibinin de kardesi konuya hakim değil sirf sertifika alayim isim olsun derdinde
O yüzden yetkinlik bulamadim ama konu sahibi hanımefendi buna alinmis ve sert cikmis bize
Sanirim.senin yorumundu anneanne/babaanne bilgeligi... benim de anneannem bilgedir evet okuma yazmasi yok cahil görülüyor ama bir yasanmisligi, hayat tecrübesi, görmüş gecirmisligi var. Bize de tavsiyeler verir. Ve ben severim yaşlı insanlarin bilgeliğini. 😍

gül gibi sevgilin olur adam senle ciddi düşünüyordur adamın kariyeri geliri yerindedir.ama hopp bizim yaşam koçu kıskanır seniii işler beynini yavaş yavaş adam hakkında adamdan ayrılmışsın bir bakmışsın ha ha ha.bunlar da gayet olası şeyler değil mi? :KK53:
Çünkü para verdik ayrılmasak boşa gider bir kere :D

Ben spiritüel koçluk yapıyorum. Yaşam koçu arkadaşım da var.
Kazançlarımız iyi evet, ama bu işlerin eğitimi o kadar pahalı değil.
Daha uygun ve yine kaliteli eğitimler var gayet.
Bu da diğer laciverdi...
üniversitede bi tanıdığım şimdi herkesin tanıdığı "güç içinizde" diye saçmalayanlardan oldu. bi etkinliği 6-7 bin aralığındaymış. eğitim mi diyorlardı yoksa. daha okul yıllarında mezun olacak ama mesleği yapamaz ki bu dediğimde yakın arkadaşlarından biri çok iyi yalan söylüyor kesin iyi bi şarlatan olur bu demişti, oldu. meslek diyorlarsada saçmalık bana göre. ben saygı duymuyorum bu işe.
İlkokul arkadaşım 10 sene önce Amerika'ya gitti, şimdi almış yürümüştür diyordum. Geçenlerde instagramdan bulmuş eklemiş. Baktım şaman olmuş parası mukabilinde online enerji veriyor. Yahu eğitimlisin Amerika'dasın vizyonun bu mu 🤦🏼‍♀️
Para tuzağı baska birsey değil
O paraya gitsin bi kursa yazılsın grafiker olsun hiç değilse en az alacağı maas 8 bin olur
Yaklaşık 15 senedir grafikerim o dediğin parayı daha yeni kazanıyorum. Tanıdığım grafikerlerden de en iyi kazananlardan biriyim. Öyle bir getirisi yok yani. Ama tavsiye eder miyim evet. Evden çalışıp isteğim kadar iş alabiliyorum. Sadece ilk aşamada böyle bir maaşı kimseye vermezler onu söyleyim.
uzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum. Özellikle bir konu olsun da kırıcı yorumlar yapayım, dalga geçeyim, kötü yorumlar yapayım diye bekleyen grup var. Yani soru soruyoruz böyle şeylere karşı olabilirsiniz. Gönül ister ki her meslek grubu hak ettiği yerlere gelsin. Yani böyle şeyler varken de başvurmak isteyenler gayet haklı bence. Yaşam koçlarına gidenler onun yetersiz olduğunu görüp bir daha gitmez em,n olun. O alanda kendini geliştirecek belki. Tek bir kursla olacak bir iş değil zaten. Yıllarını verecek belki. Yani sanki büyü yapacak, falcı, hoca gibi bir sey sordum da hemen kötü yorumlar gelmeye başladı. Ben bilenlere sordum tekrardan yeniliyorum sorumu!
O bir meslek grubu değil yalnız. Tekrar söylüyorum keriz silkeleyecek 😆

Back
X