Madem pazarı var neden biz de keriz silkelemeyelim ki mi demek istediniz son cümlelerinizle yoksa benim içim mi pis

Güzel kardeşim bu zamanda harcayacak 15bin liranız varsa ciddi söylüyorum aşçılık, grafikerlik, eli yatkınsa takı tasarımı vs öğrense gerçekten bir meslek edinmiş olur kardeşiniz. Şimdi bu şifalanma vs safsataları çıktı düpedüz sahtekarlık alet olmayın böyle işlere. Emeksiz, insanların zaaflarından faydalanarak para kazanmak tam anlamıyla. Yaşam koçluğu dediğinizin bir tanımı vardır ama kimse o tanımdaki işlerle uğraşmıyor instada orada burada yazdığım şeyleri yapıyor çünkü talep var (çünkü şuursuz insanlar var).
Bir de şu açıdan bakın ne iş yapıyorsun dediklerinde yaşam koçuyum demek var, adam akıllı aşçıyım, grafikerim, sıvacıyım, boya ustasıyım demek var. İkinci grup gerçek meslekler, mesela yurt dışına gidin orada da yaparsınız. Bu arada boya ustası demişken, tamircilik, tesisatçılık vs bu işleri iyi yapanlar iyi para kazanır. Gelecekte daha da kıymetlenecek bu meslekler, zamanında hiçbirimiz beğenip yapmadık çünkü, halt varmış gibi okuduk o da ayrı konu -_-
Edit: kardeşiniz erkek mi kız mı yazdıysanız da hatırlayamadım ama çeşitlendirilebilir örnekler, boya ustası misal olarak yazdım.