- 2 Ocak 2021
- 2.297
- 1.141
- 83
- 32
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
böyle yapıcı yorumlara bir dediğim yok. Bir bilgim yok bu konuda benim. Sadece sordum ve gelen yorumlara baktım şaşırdım. teşekkür ederim yorumunuz içinfikrimiz yok degil yaşam kocluguyla ilgili fikrimiz var ve söyledik. cogu kisi yasam koçluğuna olumsuz bakıyor emin olun. meslek bile değil ancak instagramda takipçi kasıp bir kac kisiyi inandırır 15 bini amorti etmek icin. bunun seminerini 15 bine veren kiside kardesinizi kandırmış oluyor bana gore.
verecekleri sertifika yazicidan çıkti alinmiş bir sertifika olacak buyuk bir ihtimal. devlet kurumlarının universitelerin tanımadığı sertifikaya 15 bini verecek kadar meraklıysanız buyrun verin.
Biz sizin kardesinizin iyiligi icin söyledik yoksa buyrun verin 15 bin. bizim cebimizden çıkmayacak sonuçta.
burada insanların yorum yapmasına engel olamazsınız.yöneticileri var onlar zaten kural dışı yazımlarda uyarıyorlar banlıyorlar sizin ayar çekmenize gerek yok.evet halaa ve ala aynı fikirdeyim işsizlik olması insanların yaşam koçu olmasını gerektirmez.meslek değildir umut tacirliğidiruzun zamandır kadınlar kulübünü takip ediyorum. Özellikle bir konu olsun da kırıcı yorumlar yapayım, dalga geçeyim, kötü yorumlar yapayım diye bekleyen grup var. Yani soru soruyoruz böyle şeylere karşı olabilirsiniz. Gönül ister ki her meslek grubu hak ettiği yerlere gelsin. Yani böyle şeyler varken de başvurmak isteyenler gayet haklı bence. Yaşam koçlarına gidenler onun yetersiz olduğunu görüp bir daha gitmez em,n olun. O alanda kendini geliştirecek belki. Tek bir kursla olacak bir iş değil zaten. Yıllarını verecek belki. Yani sanki büyü yapacak, falcı, hoca gibi bir sey sordum da hemen kötü yorumlar gelmeye başladı. Ben bilenlere sordum tekrardan yeniliyorum sorumu!
ben şu senin kardeşin ne gördü de yaşam koçu olmak istiyor gibi aşalayıcı yorumlardan bahsettim :)fikrimiz yok degil yaşam kocluguyla ilgili fikrimiz var ve söyledik. cogu kisi yasam koçluğuna olumsuz bakıyor emin olun. meslek bile değil ancak instagramda takipçi kasıp bir kac kisiyi inandırır 15 bini amorti etmek icin. bunun seminerini 15 bine veren kiside kardesinizi kandırmış oluyor bana gore.
verecekleri sertifika yazicidan çıkti alinmiş bir sertifika olacak buyuk bir ihtimal. devlet kurumlarının universitelerin tanımadığı sertifikaya 15 bini verecek kadar meraklıysanız buyrun verin.
Biz sizin kardesinizin iyiligi icin söyledik yoksa buyrun verin 15 bin. bizim cebimizden çıkmayacak sonuçta.
siz başka konu bulun kötü yorumlar yapabileceğiniz çok konu vardır eminim ki :) türkiye geneli bir biz umut tacirliği yaptık o da sorarak :) ne kadar ayıp etmisiz yahuburada insanların yorum yapmasına engel olamazsınız.yöneticileri var onlar zaten kural dışı yazımlarda uyarıyorlar banlıyorlar sizin ayar çekmenize gerek yok.evet halaa ve ala aynı fikirdeyim işsizlik olması insanların yaşam koçu olmasını gerektirmez.meslek değildir umut tacirliğidir
ve de insanlar bilgi almak, bir fikir istemek için soru soruyorlar. Burada kırıcı yorumlar duymak için değil !burada insanların yorum yapmasına engel olamazsınız.yöneticileri var onlar zaten kural dışı yazımlarda uyarıyorlar banlıyorlar sizin ayar çekmenize gerek yok.evet halaa ve ala aynı fikirdeyim işsizlik olması insanların yaşam koçu olmasını gerektirmez.meslek değildir umut tacirliğidir
böyle yapıcı yorumlara bir dediğim yok. Bir bilgim yok bu konuda benim. Sadece sordum ve gelen yorumlara baktım şaşırdım. teşekkür ederim yorumunuz için
teşekkür ederimBakın görümcem kız meslek lisesi çocuk gelisimi mezunu. biz ona abisiyle universite sınavına calismasını yoksa meslegi olamayacağinı söyledik. Universite sınavina calismak zor geldi. bize inanmadı ben seminerlere katılacagim montosori egitimi alacagim her kresin aradıgı montosori ögretmeni olacagim diye tutturdu. iyi tamam dedik. ailesine seminerlere bir suru para harcattı. montosori eğitimi, robotik kodlama egitimi mentalup egitimi sertifikaları aldı birde seminerde gaza getirmisler siz artik cok donanimlısıniz kesinlikle asgari ucreti kabul etmeyin diye. sertifikalarini dosyaya koydu kreslere is basvurusuna gitti. bir de demis kreste asgari ucreti kabul etmem benim sertifikalarım var diye. kres mudurleri yuzune gülmuş. iyi emek harcamişsin ama bu sertifikaların cokta onemi yok sonucta lise mezunusun tecruben yok. sonuc olarak hayal kirikligi yasadi ve asgari ucreti kabul etmesine rağmen is bulamadı.
simdi oturdu universite sınavina calisiyor 23 yasında.
yani her seminer veriyoruz cok para kazanacaksınız diyene güvenmeyin o isler oyle olmuyor ne yazıkki.
Madem pazarı var neden biz de keriz silkelemeyelim ki mi demek istediniz son cümlelerinizle yoksa benim içim mi pisarkadaslar bir sakin olun :) ben yaşam koçu olan var mı diye sordum ilk başta başlık olarak da. Benim pek bir bilgim yok. Anladığım kadarıyla yorum yapanların çoğunun da bir bilgisi yok. Kardeşimin hayatında ne görmüş de yaşam koçu olacak durumuna kadar laf atılmış. Evet belki kendini geliştirir, kendini bu konuda yetkin görmez yapmaz. Yani bırakında onu biz düşünelim. Bize söyleneni aktardım ben. Burada kırıcı yorumlar yapmaya gerek yok bence. Baktığınız zaman genel olarak çok fazla usulsüzlük, çok fazla sertifika veren alanlar var. İmkanı olan da yararlanıyor. Gönül ister ki böyle şeyler olmasın. Fakat böyle haklar varsa da herkes bundan yararlanabilir diye düşünüyorum ben.
O sizin alınganlığınızben şu senin kardeşin ne gördü de yaşam koçu olmak istiyor gibi aşalayıcı yorumlardan bahsettim :)
ya hayır ne demek o. Yani alan insanlar böyle sertifikalar varken,verilirken alınca haksız olmuyorlar bence. Yani düzenleme getirilsin madem. Ben illa da olacak edecek demedim. Sordum. Benim arkadaşım da rehber öğretmendi. Sosyoloji mezunlarını alıyorlardı bir dönem. Ben ona başvuranlara suç bulmam mesela. Buna başvurabilirsiniz diyen kişide suç ararım. Demek istediğim o. Kardeşime böyle bir şey söylenmiş, tam anlamıyla inansam emin olun burada sormazdım yani.Madem pazarı var neden biz de keriz silkelemeyelim ki mi demek istediniz son cümlelerinizle yoksa benim içim mi pis
Güzel kardeşim bu zamanda harcayacak 15bin liranız varsa ciddi söylüyorum aşçılık, grafikerlik, eli yatkınsa takı tasarımı vs öğrense gerçekten bir meslek edinmiş olur kardeşiniz. Şimdi bu şifalanma vs safsataları çıktı düpedüz sahtekarlık alet olmayın böyle işlere. Emeksiz, insanların zaaflarından faydalanarak para kazanmak tam anlamıyla. Yaşam koçluğu dediğinizin bir tanımı vardır ama kimse o tanımdaki işlerle uğraşmıyor instada orada burada yazdığım şeyleri yapıyor çünkü talep var (çünkü şuursuz insanlar var).
Bir de şu açıdan bakın ne iş yapıyorsun dediklerinde yaşam koçuyum demek var, adam akıllı aşçıyım, grafikerim, sıvacıyım, boya ustasıyım demek var. İkinci grup gerçek meslekler, mesela yurt dışına gidin orada da yaparsınız. Bu arada boya ustası demişken, tamircilik, tesisatçılık vs bu işleri iyi yapanlar iyi para kazanır. Gelecekte daha da kıymetlenecek bu meslekler, zamanında hiçbirimiz beğenip yapmadık çünkü, halt varmış gibi okuduk o da ayrı konu -_-
Edit: kardeşiniz erkek mi kız mı yazdıysanız da hatırlayamadım ama çeşitlendirilebilir örnekler, boya ustası misal olarak yazdım.
cok gerekli bir yorum yapmışsınız.O sizin alınganlığınız
Ama anlaşılan size göre de sertifika yeterli
Bol şanslar o zaman
biraz bilgi verir misiniz mesela neleri değiştirdiniz kişinin hayatında ?kişinin iradesi ne oluyor tamamen koç ne derse onları mı uyguluyor?
Anlıyorum ben sizi iş bulması zor alternatifleri araştırıyorsunuz ama kardeşinizin uzun vadeli gerçek bir meslek edindirecek işlere yönelmesi kendisi için daha iyi olur. Günümüzde diplomanın bile önemi azalmışken sertifika peşinde uğraşmanın uzun vadeli bir getirisi olmaz. Kaldı ki hakkıyla yapılsa bile yaşam koçluğu vs trend sadece modası geçer gider. Artık diplomalardan belgelerden çok işi ne kadar iyi yaptığın önemli. Ben mühendisim, şimdilik iyi bir gelirim olmasına rağmen bu diplomanın ileride vereceği emeklilikten hayır gelmeyecek diye ticaret/yatırım öğrenmeye çalışıyorum. Uzun vadeli düşünmek gerek meslek edinirken.ya hayır ne demek o. Yani alan insanlar böyle sertifikalar varken,verilirken alınca haksız olmuyorlar bence. Yani düzenleme getirilsin madem. Ben illa da olacak edecek demedim. Sordum. Benim arkadaşım da rehber öğretmendi. Sosyoloji mezunlarını alıyorlardı bir dönem. Ben ona başvuranlara suç bulmam mesela. Buna başvurabilirsiniz diyen kişide suç ararım. Demek istediğim o. Kardeşime böyle bir şey söylenmiş, tam anlamıyla inansam emin olun burada sormazdım yani.
Seninki cok farklı bir alan amaKoçluk genel olarak aslında öyle bir şey değil, yani en azından benim yaptığım öyle değil. Ama dedim ya ben yaşam koçu değilim. Benim spiritüel koçluk dışında da eğitimlerim var. Reiki ve bioenerjiyi bağım olan kişilere uzaktan uygulayabiliyorum ama access bars sadece yüzyüze uygulayabilirim mesela. Thetahealing seansı yaparsam bilinç altı kodlarını olumluları ile değiştiririm. Yaşam koçlarının da "canım sen şöyle yap" dediğini sanmıyorum.
İnsanların tecrübelerini aktarmayı rıza almadıkça doğru bulmuyorum ben, sayfamda bile pek paylaşmam da hatta.
Kimseyi inandırma zorunluluğum olmadan da söylüyorum ki istemeyi bildikten sonra her şey olur.
Madem pazarı var neden biz de keriz silkelemeyelim ki mi demek istediniz son cümlelerinizle yoksa benim içim mi pis
Güzel kardeşim bu zamanda harcayacak 15bin liranız varsa ciddi söylüyorum aşçılık, grafikerlik, eli yatkınsa takı tasarımı vs öğrense gerçekten bir meslek edinmiş olur kardeşiniz. Şimdi bu şifalanma vs safsataları çıktı düpedüz sahtekarlık alet olmayın böyle işlere. Emeksiz, insanların zaaflarından faydalanarak para kazanmak tam anlamıyla. Yaşam koçluğu dediğinizin bir tanımı vardır ama kimse o tanımdaki işlerle uğraşmıyor instada orada burada yazdığım şeyleri yapıyor çünkü talep var (çünkü şuursuz insanlar var).
Bir de şu açıdan bakın ne iş yapıyorsun dediklerinde yaşam koçuyum demek var, adam akıllı aşçıyım, grafikerim, sıvacıyım, boya ustasıyım demek var. İkinci grup gerçek meslekler, mesela yurt dışına gidin orada da yaparsınız. Bu arada boya ustası demişken, tamircilik, tesisatçılık vs bu işleri iyi yapanlar iyi para kazanır. Gelecekte daha da kıymetlenecek bu meslekler, zamanında hiçbirimiz beğenip yapmadık çünkü, halt varmış gibi okuduk o da ayrı konu -_-
Edit: kardeşiniz erkek mi kız mı yazdıysanız da hatırlayamadım ama çeşitlendirilebilir örnekler, boya ustası misal olarak yazdım.
böyle bir hak varsa yararlanan olarak suçlu biz mi oluyoruz ben onu anlamadım ?
öyle yazanlara çok kızıyor ama.beni de fırçaladı ama fikrim değişmedi.meslek değildir. buna meslek demek alın teriyle mesleğini yapanlara haksızlık olur değil mi?Yalandan bir meslegimsi sey o yasam koclugu. Meslek degil bakin meslegimsi. O paraya gidip yuksek lisans falan yapsa bari egitimine katkisi olur hazir uni mezunuymus.
Niye kiziyormus beöyle yazanlara çok kızıyor ama.beni de fırçaladı ama fikrim değişmedi.meslek değildir. buna meslek demek alın teriyle mesleğini yapanlara haksızlık olur değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?