Yaşadığım Yer Alyalarla Safiyelerle Dolu(Kanıksanmıs Şiddet)

Son paragrafıniza o kadar katılıyorum ki.

Evet evet ben de hep hatırlarım onu. Hatta bir gün öz anne, evlatlık verdiği kızına vurmaya kalkıyor da üvey anne "kızıma el kaldirirsan seni çok kötü yaparım" diyordu. Öz anneyle kalan kiz kardeş, buraya uyeydi, konu acmisti

burdaki konumu? okumak istiyorum da nerden bulabilirim hatırlıyor musunuz?

Yanlış düşünüyorsun gerçekten. Deli deliyi görünce sopasını saklar, bunu defalarca gördüm. Ailenle ilişkini kes demiyorum ama özellikle babana ne mal olduğunu(özür dilerim böyle bir tabir kullandığım için) hissettirmezsen hiçbir şey çözülmez ömrünüzün sonuna kadar aslında birbirini sevmeyen ama bir arada durmak zorunda hisseden insanlar olarak kalırsınız. Gerekirse başına kak, ne babalık yaptın ki filan de. Çünkü adım gibi eminim bazen sana başkalarının çocuklarını örnek gösterip yermiştir. Sen de aynısını yap. Kavga mı çıkacak? Çıksın, hatta sen başlat. Sen zaten mutsuzsun, sana bu mutsuzluğu reva gören neden mutlu olsun ki? Üstelik aradan yıllar geçip aklı başına gelince pişman olacak belki. Onun bu pişmanlık ihtimalinin de önüne geçmiş olursun. Hayatımda bir kişiye karşı böyle bi patlama yaşadım, şimdi ilişkimiz eskisinden çok daha sağlıklı. İki taraf da durması gereken yeri biliyor.

Çok üzüldüm, ne kadar korumasiz olup muhtac oldugun kisiden ayni zamanda sana eziyet edenden, yardim istemek zorunda kalmak bir çocuk için kadar acı çocukları koruyan görünmez bir halka olsa keşke

Merak ettim sizi bu kadar inciten insanlardan kurtuldunuz mu. Umarim hic birinin yuzunu gormuyorsunuzdur.

Kırmızı oda'da çocukken şiddet görmüş ve aynısını kendi çocuğuna yapan bir baba vardı. Karısına da aynı şekilde şiddet uyguluyordu. Özellikle o beni çok etkiledi. Bizim evde de fiziksel çok fazla olmasa da psikolojik şiddet eksik olmazdı. Sevildiğimi hissetmedim hiç. Annem kendi annesinden nasıl zarar gördüyse aynılarını bana yaşattı. Şiddetle büyümüş olmak çok kötü bir durum ama geçmişi değiştiremeyiz. Yapmamız gereken bu zinciri kırıp çocuklarımız için sağlıklı bir ortam yaratabilmek. Travmaları küçük görmeden maddi durum elverdiğince bir terapistle psikkologla görüşmek.

Türkiyeden internet üzerinden psikologlarla görüşebilirsiniz. Hem ücreti de size çok uyguna gelir. Şu an pandemi olduğu için aynı şehirde olunsa bile çoğu terapi seansı internet üzerinden yapılıyor. Lütfen ertelemeyin kendiniz için aileniz için bir an önce birileriyle görüşün.

Annenizden nefret ettim

içinizdeki o korku dolu küçük çocuğa kocaman sarılmak istedim. bunların hiçbiri sizin suçunuz değil. umarım her şey yoluna girer.

Bunları okuyunca çok üzüldüm, bizi ailemiz fanusta yetiştirmiş resmen. Annem geç çocuk sahibi olmuş, çok doktorlara gitmiş ( Haydar Dümen dahil ) maddi manevi emek harcamış, sonra biz olmuşuz aramızda çok yaş farkı var. Babam ben doğduğumda 45 yaşındaymış, hem babaydı hem dosttu. Belki geç ulaşılınca kıymeti daha fazla biliniyordur. Bizim yaşadığımız yerde konu komşu o ilçenin kalburüstü kesimiydi, onların da çocuklarını pek iyi yetiştirdiğini söyleyemem. Bir komşumuz ilçenin en yetkin kişilerinden biriydi, oğlu orman yaktı orman yani kocaman bir ormanı yaktı tuz ruhu dökerek, itfaiye ekibi de durumu biliyordu. çocuk o sıralar 13-14 yaşlarındaydı yani cezai ehliyeti vardı. Babası sayesinde kolayca sıyrılmıştı bu işten. Ama durmuyordu. Hiç unutmuyorum gariban bir ailenin çocuğuna musallat olmuştu, ben o zamanlar 6 yaşında filandım korkuyorduk da bu çocuktan. Bu gariban ailenin çocuğunu bir çatıdan aşağı düşürdü bilerek., düşen çocuğun ismi ademdi, evlerinin damında geziyordu bu zaten evi takibe aldığından hep evin etrafındaydı. Ben de onu izliyordum. Adem 3 yaşında yeni yeni yürüyen bir bebekti. Bu cani dediğim çocuk da elinde güzel bi oyuncak Adem'e sesleniyor, Adem gel gel bak sana ne vereceğim diye, sonra Ademceğiz damın kenarına yaklaşa yaklaşa aşağıya düşüverdi gözümün önünde, annesi yetişemedi. Koşa koşa feryat figan aşağı indi, onu da unutamam kapalı bir kadındı gençti başından yazması düştü koşarken, çocuğunu kucakladı hastaneye götürdü. Bu cani çocuğa gene de bir şey olmadı. Şimdi avukat, babasının çevresi sayesinde kazanıyordur diye tahmin ediyorum. O ilçede tıkılıp kalması içimi en çok rahatlatan şey. Ha ama güzel bir evi, bürosu ve arabası var. Bizim bu ilçede yazlığımız olduğundan biliyorum, ister istemez haberini de alıyorum. İçim cız ediyor böylesine kötü cani bir çocuk nasıl yetiştirilir... Bu çocuk büyüyünce nasıl hukukçu (!) olur ? Benim de çocukken bu çocuk yüzünden psikolojim bozulmuştu bana da kötü şeyler yaşatmıştı ki babama anneme söyleyemedim içimden de atamadım. Biliyorum babam eski efelerden, bir bilseydi o çocuğu ortadan kaldırırdı, lime lime ederdi umurunda olmazdı geleceği, sahip oldukları, mutluluğu...
Burada herkes çocukluğunu anlatınca dayanamadım, ağladım... Ah benim dağ gibi babam ne heybetliydin herkes çekinirdi senden ama buna rağmen evine gelince anneme Karıcığım seni seviyorum derdin, biz çocukların senin için hem evlat hem dosttuk. Hiç bir şeyden eksik kalmayalım diye ölümüne mücadele ederdin bu hayatla.
Biliyor musunuz, benim babam gittiği her yerde iz bırakan bir adamdı, İzmir'den Tokat'a kadar adı bilinirdi, düşünün İzmir diyorum, ağırlığı vardı. Ricası kırılmazdı, şimdi yaşadığım ilçede bile eskiler tarafından bilinir. Hatta unutmuyorum bir ilçeye düğüne gitmiştim arkadaşımın düğünü, o ilçede de çalışmıştı ve ismi 40 sene önce çalıştığı ilçede biliniyordu. Öyle yiğit öyle cesur biriydi... O koca adam şimdi Alzeheimer ile boğuşuyor ve şu haliyle bazı fikirleriyle benden çok daha zeki bir adam. Herkesi şaşırttın bu halinle canım babam.

Mekânı cennet olsun inşallah babanızın vs babanız gibi babaların

Malesef geçmişte kaldığı yok. Biz çocuklarımızın gözünün içine bakıp, üzerlerine titrerken kimbilir ne çok çocuk bir yerlerde şiddete mâruz kalıyordur.
Kapıların duvarların ardında kimbilir ne acilar yaşaniyordur.
Eskiden şiddet hak görünürdü, kimse yadırgamadıgi için açık açık yapılırdı. Şimdi kapali kapilar ardında yapılıyor
Allah çocuklara kiyanlarin, kötülük yapanların belasını versan.

Mekânı cennet olsun inşallah babanızın vs babanız gibi babaların
Hay Allah sağolun ömrünü uzattınız babamın :) Babam hayatta ama alzeheimer başlangıcı teşhisi konuldu. Eskisi gibi yürüyemiyor konuşamıyor. Yine de çok şükür kendi işlerini kendi görebiliyor sadece hareketli ve çok zeki bir adamdı o yüzden bu haline alışamadık..

Çok özür dilerim ya sahiden kusura bakmayın yoğunluktan kafam dalgınken okumuşum kayıpettiniz zannettim Allah ömrünü güzel bereketli kılsın elden ayak Tam dusurupte kimseye muhtaç etmesin insallah

Çok özür dilerim ya sahiden kusura bakmayın yoğunluktan kafam dalgınken okumuşum kayıpettiniz zannettim Allah ömrünü güzel bereketli kılsın elden ayak Tam dusurupte kimseye muhtaç etmesin insallah
Çok teşekkür ederim, Allah herkesin ailesine sevdiklerine sağlıklı uzun ömür versin <3

Çokk üzüldüm, konuyu okudukca diger hikayelere de.. Ve şuan böyle şeyleri hala yaşayan çocuklar olduğunu bilmek insani daha da mahvediyor..

Umarim istediğiniz gibi bir Türk psikolog bulursunuz. Sizin yaptığınız yorumdan ve bu sitede başka yorumlarda da görmüştüm bu anneler sonradan bir de bu korkunç şiddetlerini yapmadıklarını iddia ediyorlar ya iyice deliriyorum. Bu insanlar hic vicdan azabi cekmiyor mu ya??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…