tamam, şimdi ne demek istediğini anladım. evet ben açtığım konuda öyle söylediğimde 2 haftalık falandık ve o dönem sahiden öyle düşünüyordum. sonuçta insan pat diye iki günde bağ kurmuyor. hele ki ben tanıdıkça seven, görüştükçe bağlanan biriyimdir. o günkü hislerimle ayrılmadan önceki hislerim asla aynı değil.
beni, tanıştığımız andan çok kısa süre sonra direkt gerçek bir ilişkinin içine çeken taraf kendisiydi. ben biraz daha tanımaya ve ağırdan almaya yönelik bir kadınımdır, hayatımda ilk kez bu kadar hızlı bişey yaşadım. ve bu insanda en beğendiğim şey; net olması ve ne istediğini bilmesiydi. ahir zaman ilişkileri her şeyi yapalım ama adını koymayalım, yatalım kalkalım ama ilişki sorumluluğu almayalım modunda olduğu için ve karşıma çıkan insanlar genelde ne istediğini bilmediği için bu şahıs, en başından beri "ilişki istiyorum, hayatımda bir yoldaş istiyorum" gibisinden konuştuğu, hal ve tavır olarak da hep böyle yaklaştığı için benim dikkatimi çekmişti. madem diğerleriyle bağını koparamayacaktı o zaman neden bana bu kadar ciddi yaklaştı? bu arada ciddiden kasıt öyle evlilik vaadi falan değil bak kimse yanlış anlamasın. ben zaten evlilik kafasında bir kadın değilim beni bilen bilir burada da. lakin adına ilişki dediğin şeyde sorumluluk almak vardır. telefonum sessizde kaldı diye kavga çıkaran insan bu ve gerekçesi de "senin hayatında biri var, sana ulaşamayınca merak ediyor, neden hayatında biri var gibi davranmıyorsun" olan bir insan. görüşemediğimiz zaman benimle tartışan, "ben mesajla ilişki yürütecek değilim, bana ayıracak zamanın yoksa neden devam edeyim" diyen bir insan. yani benim ilk başlardaki laylaylom havamı daha ciddiye çeviren de kendisi. yoksa biz flört gibi takılıyor olsaydık, duyguları ciddileşene kadar diğerini de bırakmasaydı, bunu dert etmezdim. ama duygusal anlamda bir ciddiyetten bahsedip karşındaki kadını da buna çekiyorsan, "seni seviyorum"u ilk söyleyen tarafsan, gelecek planlarına bu kadını dahil ediyorsan, etrafındakilerle sevgilim diye tanıştırıyorsan, patronuna bile beni anlatıyorsan, tanıştırmadıklarına bile bu kadından bahsetmişsen üstelik millete de seviyorum meviyorum demişsen, sadakat de göstermek zorundasın.
geçmişteki flörtlerimde şuna şahitlik ettim mesela, görüşüyoruz, konuşuyoruz, sevgili gibiyiz ama karşı tarafın instagram takipleşmeleri devam ediyor, ne bileyim tinderda hala aktif atıyorum, veya ne bileyim belki bir iki bişeyi daha var o zaman ben diyorum ki kendi kendime, "hımmm bu duygusal anlamda bende değil belli ki, beni yeterince ciddiye almıyor. biraz daha gözlem yapayım, biraz daha vakit geçireyim, istediğim duygusal bağlılığı yakalayamazsam yol veririm" diyebiliyorum.
hala düşünürüm mesela, ayrıldıktan sonra niye bana bunu itiraf etti diye. bence bunu itiraf etmek karşıdaki insanı sonsuza kadar kaybetmek, tamamen gözden çıkarmaktır. çünkü ben bunu öğrendikten sonra ona tekrar nasıl güvenebilirim ki? niyeti "wurst mü yoksa x mi, hangisiyle daha mutluyum" olsaydı ikimizi de dener, ona göre tarafını seçerdi. biz zaten başka sebepten ayrılmışız, ne diye ertesi gün önce özledim yazıp sonra bunu bana anlatıyorsun?