yaşadığım saçmalıklar hangi günahın bedeli acaba?

Canım o senin devrinde kaldı. Artık böyle, son on yılda inanılmaz değişti ilişki anlayışı.

Ben de 91liyim mesela, ben yine sonundan ucundan bir şekilde gördüm 'biz şimdi sevgiliyiz/çıkıyoruz' zamanlarını. Yeni nesilde gören de yok.

Artık insanlar öpüşüp vedalastigi insanlara bile hemen 'sevgilim' diyemiyor (evlilik amacıyla tanistirilan, başladigi andan itibaren "ciddi ilişki" olan, ilanı aşk ile başlayan ilişkiler hariç)
ya bizim zamanlar cok guzel zamanlarmis o zaman :)

ya ben de bu mantigi anlamiyorum, ben 38 yasindayim, bizim genclik zamanlarimizda boyle flort falan yoktu. biriyle cikinca, gorusunce sevgili olmus oluyordun, o zaman da baskasiyla gorusmemen gerekiyordu haliyle. bu flortle iliski arasinda ayrim ne zaman oluyor ki. hadi mesajlastin vs daha ciddi degil, o zaman baskalariyla da mesajlasilabilir, ama bulustugun opustugun koklastigin anda bence iliski olmus oluyor zaten.

Biz tarih öncesinde kalmışız arladaşım. 39 yaşındayım, ben de ağzım açık bakıyorum olaylara

Bilemiyorum, bu zamanın da kendince güzel bir tarafı var , hepten kötü değil 🙈🙈🙈 eskiden şey vardı mesela. Biriyle sevgiliysen çok sorgulamadan doğru nikah masasına gidiyordun. Cunku sevgilisin, ayrilmadiysan evleniyordun. Zaten sevgiliysen 'ayrilmayiz' niyetiyle başlıyordun, o ayrılmadı sen ayrilmadin, büyük bir kavga etmediniz..msüreç seni bir anda nikah masasına götürüyordu. Hani "çok uyumlu muyuz, çocuklarıma iyi bir baba olur mu, aradığım özelliklere sahip mi, daha iyisini bulabilir miyim" falan yok. Ben de az kalsın böyle bir evlilik yapacaktım,niyetim vardı kıyısından döndüm:) 20li yaşların başında çoğu arkadaşım,özellikle üni şehrinde tanışıp mezun olup aile şehrine giden çoğu arkadasim çat diye evlendi. Neden? Çünkü ayrilmadilar:))
Bu da sağlıklı değildi bence
Bir de erkek olarak eskaza çıkma teklifi ettiysen , en baştan tonla vaat veriyordun,sonrasında uyumsuz bile olsan kolay kolay ayrılamiyordun. Terkedilmek ayrı acı - çünkü tonla gelecek planları var. Terketmek ayrı sorun,karşıdaki kişi seni yedi ceddine anlatmış falan :)
Bu zamanlarda bazı şeyler daha kolay 😇 ayrıca yedekleriyle iletişimi kesmeyen tek kişi erkekler değil, kadınlar da bunu yapıyor ve hemen başlayıp biten - sevgiliye dönüşmeden kapanan ilişkilerde yedeklerinin şefkatli kollarıyla teselli buluyorlar 😂😂😂
Yine de seçme imkanım olsa daha eski zamanları secebilirdim,evet

Ben seni sadece açtığın konulardan tanıyorum. Bu çocukla okuduğum ilk konuda, daha bir ay önce 'takiliyoruz öyle, olmazsa arkadaşa bağlar ,arada gezer kanka olurum" demiştiniz. Benim de bu tarz flortte kalan, tam 'iliski iliski' olmayan birlikteliklerim oluyor. O yüzden böyle bir yorum yazdım.
Bence sende şu durum var; Eki Görüntüle 3179796
Üçüncü kişilere gerçek hislerini söylemekten çekiniyor olabilirsin..yani ilişkiniz Ekim sonunda başlayıp birbucuk ay sonra bittiyse o mesajı yazdığın sırada tam ortasinda,en tatlı yerindeydiniz. Belki hislerin daha derindi ama burada 'takiliyoruz işte yea' demeyi tercih ettin.
Orasını bilemeyeceğim.
Ama neyse, zaten iyi olmuş bittiği. Dediğin gibi bu gerçeği bilmesen belki de daha uzun süre tekrar başlama ihtimali yüzünden beklenti içinde olacaktın.
İnsanın cansız hayatına renk getiren insanları unutması çoook zor. Bu yüzden kendini zorlayip kendini mutlu edecek ,kafanı oyalayacak şeyler yapmani öneririm. Neyse ki yoğun çalışıyorsun. İşte zaten kosusturmadan çıkıyordur aklından. İş cikislarina da yorgun da olsan planlar ekle, tiyatroya git, arkadaşlarınla buluş, kursa kaydol...öyle ki eve gelince patates çuvalı gibi uyu:)
Bir sure sonra artık aklına daha az gelecektir.
Bu Arada ben de yakın zamanda sevgilimden ayrıldım. Hem de konuşup icimdekileri döküp rahatlayıp ,ya da bir şeyinden soğuyup da ayrılmadım, derin bir sessizlikten sonra engelledim🙈 Üstelik ayrilmasaydik tam da bugünler için harika bir plan yapmıştık. Normalde çok flörtöz,yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanan biriyimdir ama hiç o modda degilim. Erkek sinek bile göresim yok. Süper mariodan haritaya, araba kullanan insandan oto çocuk koltuğuna her şey bana adamı hatırlatıyor 😂 gördüğüm her şeyle bir anımız var. Bazen kafayi mi yedim diye düşünüyorum.
üstelik yazsam eminim bir şey olmamış gibi devam ederiz ama benim ittirmemle devam edecek ilişki ittirsin gitsin kafasindayim. Beni görmezden gelen bir insana neden kendini açıklaması için şans vereyim ki? Bu sebeple kendimi tutuyorum,ama benim için de zor.
Aynı sana tavsiye ettiğim gibi bir gune üç plan falan sigdiriyorum, bir sürü etkinliğe bilet aldım,bir sürü arkadaşa sözüm var, keyifli bir doğa sporu aktivitesine başladım (onla başlamıştım gerçi,neyse)... Böyle böyle kendimi oyalayip yazmama gücü buluyorum.
Beraberken çok mutluydum ama böylesi daha iyi...
Biz daha iyisine layığiz En Büyük KK
tamam, şimdi ne demek istediğini anladım. evet ben açtığım konuda öyle söylediğimde 2 haftalık falandık ve o dönem sahiden öyle düşünüyordum. sonuçta insan pat diye iki günde bağ kurmuyor. hele ki ben tanıdıkça seven, görüştükçe bağlanan biriyimdir. o günkü hislerimle ayrılmadan önceki hislerim asla aynı değil.

beni, tanıştığımız andan çok kısa süre sonra direkt gerçek bir ilişkinin içine çeken taraf kendisiydi. ben biraz daha tanımaya ve ağırdan almaya yönelik bir kadınımdır, hayatımda ilk kez bu kadar hızlı bişey yaşadım. ve bu insanda en beğendiğim şey; net olması ve ne istediğini bilmesiydi. ahir zaman ilişkileri her şeyi yapalım ama adını koymayalım, yatalım kalkalım ama ilişki sorumluluğu almayalım modunda olduğu için ve karşıma çıkan insanlar genelde ne istediğini bilmediği için bu şahıs, en başından beri "ilişki istiyorum, hayatımda bir yoldaş istiyorum" gibisinden konuştuğu, hal ve tavır olarak da hep böyle yaklaştığı için benim dikkatimi çekmişti. madem diğerleriyle bağını koparamayacaktı o zaman neden bana bu kadar ciddi yaklaştı? bu arada ciddiden kasıt öyle evlilik vaadi falan değil bak kimse yanlış anlamasın. ben zaten evlilik kafasında bir kadın değilim beni bilen bilir burada da. lakin adına ilişki dediğin şeyde sorumluluk almak vardır. telefonum sessizde kaldı diye kavga çıkaran insan bu ve gerekçesi de "senin hayatında biri var, sana ulaşamayınca merak ediyor, neden hayatında biri var gibi davranmıyorsun" olan bir insan. görüşemediğimiz zaman benimle tartışan, "ben mesajla ilişki yürütecek değilim, bana ayıracak zamanın yoksa neden devam edeyim" diyen bir insan. yani benim ilk başlardaki laylaylom havamı daha ciddiye çeviren de kendisi. yoksa biz flört gibi takılıyor olsaydık, duyguları ciddileşene kadar diğerini de bırakmasaydı, bunu dert etmezdim. ama duygusal anlamda bir ciddiyetten bahsedip karşındaki kadını da buna çekiyorsan, "seni seviyorum"u ilk söyleyen tarafsan, gelecek planlarına bu kadını dahil ediyorsan, etrafındakilerle sevgilim diye tanıştırıyorsan, patronuna bile beni anlatıyorsan, tanıştırmadıklarına bile bu kadından bahsetmişsen üstelik millete de seviyorum meviyorum demişsen, sadakat de göstermek zorundasın.

geçmişteki flörtlerimde şuna şahitlik ettim mesela, görüşüyoruz, konuşuyoruz, sevgili gibiyiz ama karşı tarafın instagram takipleşmeleri devam ediyor, ne bileyim tinderda hala aktif atıyorum, veya ne bileyim belki bir iki bişeyi daha var o zaman ben diyorum ki kendi kendime, "hımmm bu duygusal anlamda bende değil belli ki, beni yeterince ciddiye almıyor. biraz daha gözlem yapayım, biraz daha vakit geçireyim, istediğim duygusal bağlılığı yakalayamazsam yol veririm" diyebiliyorum.

hala düşünürüm mesela, ayrıldıktan sonra niye bana bunu itiraf etti diye. bence bunu itiraf etmek karşıdaki insanı sonsuza kadar kaybetmek, tamamen gözden çıkarmaktır. çünkü ben bunu öğrendikten sonra ona tekrar nasıl güvenebilirim ki? niyeti "wurst mü yoksa x mi, hangisiyle daha mutluyum" olsaydı ikimizi de dener, ona göre tarafını seçerdi. biz zaten başka sebepten ayrılmışız, ne diye ertesi gün önce özledim yazıp sonra bunu bana anlatıyorsun?

bu şahıs, en başından beri "ilişki istiyorum, hayatımda bir yoldaş istiyorum" gibisinden konuştuğu, hal ve tavır olarak da hep böyle yaklaştığı için benim dikkatimi çekmişti. madem diğerleriyle bağını koparamayacaktı o zaman neden bana bu kadar ciddi yaklaştı? bu arada ciddiden kasıt öyle evlilik vaadi falan değil bak kimse yanlış anlamasın. ben zaten evlilik kafasında bir kadın değilim beni bilen bilir burada da. lakin adına ilişki dediğin şeyde sorumluluk almak vardır. telefonum sessizde kaldı diye kavga çıkaran insan bu ve gerekçesi de "senin hayatında biri var, sana ulaşamayınca merak ediyor, neden hayatında biri var gibi davranmıyorsun" olan bir insan. görüşemediğimiz zaman benimle tartışan, "ben mesajla ilişki yürütecek değilim, bana ayıracak zamanın yoksa neden devam edeyim" diyen bir insan. yani benim ilk başlardaki laylaylom havamı daha ciddiye çeviren de kendisi. yoksa biz flört gibi takılıyor olsaydık, duyguları ciddileşene kadar diğerini de bırakmasaydı, bunu dert etmezdim. ama duygusal anlamda bir ciddiyetten bahsedip karşındaki kadını da buna çekiyorsan, "seni seviyorum"u ilk söyleyen tarafsan, gelecek planlarına bu kadını dahil ediyorsan, etrafındakilerle sevgilim diye tanıştırıyorsan, patronuna bile beni anlatıyorsan, tanıştırmadıklarına bile bu kadından bahsetmişsen üstelik millete de seviyorum meviyorum demişsen, sadakat de göstermek zorundasın.
İşte o da onun haysiyetsizligi.
Adam demek ki kadınları çözmüş, ne şekilde kendine baglayacagini öğrenmiş bu yaşa kadar.
Seni de 'ben artık her an senin yanındayım, artık boş ilişkiler devri bitti, artık birbirimizden sorumluyuz' diye kendine bağlamış. Aynı kişi benim karşıma çıksa beni 'daha gidecek çok yolumuz var güzel yarim' şarkısindan kopyaladigi hal hareketlerle kendine bağlardı, x bir kıza denk gelse "annem 'kim o yuzunde güllerle mesaj attığın kişi?' dedi, resmini gösterdim. Çok beğendi 'bu kız sana bakmaz' dedi" gibi sözlerle , pembe panjurlu ev hayalleriyle kendine bağlardı .
Çakal işte, neden sonuç aramayacaksin böylelerinde. İlgi görmek , baglanilmak hoşuna gitmistir. Romantizm ihtiyacını gidermistir,günübirlik ilişkilere devam ederken bir yandan da onemsenmek istemistir,nazi birisine geçsin istemistir..mesela son konunda demiştin ya hep dertlerini anlatiyor diye. Hangi fuckbody,hangi gunubirlik ilişki onun sorunlarını dinler ki? Bir dinler, iki dinler daha da açmaz telefonunu..ama seninki gibi bir ilişki kurunca bu sefer hem anlatmaya hakki oluyor dertlerini hem de ciddiye alip yardımcı oluyor kadin falan fesman. Neden? Çünkü onu önemsiyorsun, mutlu olsun istiyorsun.
Ama bu şekilde yaklasmasaydi sana, düz öyle takilsaydi manyak mısın onca derdin arasında bir de adamın her gün miy miy miy sorununu dinleyeceksin, 'heee hee' der, kapatirdin.
Adam da bunu bildiği için bazi kızlara bu şekilde davranıyor iste.
Benim yorumum bu

Sizin yazdığınız iletileri neden hep erkek ağzı ile okuyorum ben?
Kadın olduğunuza inanasım gelmiyor, çok garip.
Ama bunun için bir gerekçem yok.

merhaba kk'nın güzel kadınları :)
artık "olmayan aşk hayatım"la beni bilenler bile var bu forumda, biliyorum, her şeyin farkındayım :KK53:

konuyu tamamen dertleşmek için açıyorum. aslında acı içindeyim. ilişkilerde asla dikiş tutturamıyorum. şimdiye kadar en azından tanışıp, görüşüp, biraz flört edip uygun değilmişiz diyor ve yoluma bakıyordum. ancak son yaşadığım ilişki, kısacık sürmesine rağmen beni mahvetti hanımlar.

bu insan hayatıma girmeden önce, bu kadar çok deneyip de olduramama üzerine, buradaki üyelerin de tavsiyesi üzerine aşk meşk işlerinin üzerine gitmeyi bıraktım bir süre. 2-2.5 ay kadar hiç aranmadan, neden ilişkim yok yaa diye sızlanmadan, kendi hayatıma yoğunlaştığım bir dönem oldu. ağustosun ortasından ekim ayının sonlarına kadar diyelim. ve kendime bir söz vermiştim, gerçekten tanımak istediğim, gerçekten etkileneceğim biri denk gelmediği sürece flört de etmeyeceğim diye. bu sözü tuttum, bi alkış alayım :KK9:

ekim sonları gibi biriyle tanıştım, beğendim, etkilendim. hiçbir zaman arkadaş gözüyle bakmadım, ilgimiz de karşılıklıymış derken biz kendisiyle kasımın başları gibi yoğun bir ilişkinin içinde bulduk kendimizi. ben 29 o 34 yaşındaydı bu arada. 1.5 aya çok fazla şey sığdırdık, çok hızlı ilerledik. bu gidişattan ikimiz de memnunduk ama aramızda çok fazla uyumsuzluk vardı. bu uyumsuzluklar üzerine bir tatsızlığımız oldu ve ayrılmak istedi, ayrıldık. ayrılığın ertesi gecesi bana özledim diye mesaj attı. bu mesajı bir süre sonra almayı bekliyordum aslında ama bu kadar hızlı özledim demesi çok ilginç geldi. bir iki mesajlaşma sonrası bana, ilişkimizde beni aldattığını itiraf etti. neymiş efenim vicdanı çok rahatsızmış, beni gerçekten sevmişmiş, diğer tarafla ilişkisi benden 2-3 hafta önce başlamış sonra benimle tanışınca benden kopamamış ama diğer tarafı da bırakamamış falan. tüm bunları anlatırken diğer tarafı da hala bırakmış değildi bu arada. af maf diledi, kabul etmedim. olmaz artık ben sana tekrar güvenemem dedim. ya tam sadakatsiz volkan yani kızlar düşündükçe sinirleniyorum. neymiş efenim ben hayatına girdikten sonra onunla hiç sevişmemiş de hep görüşmemek için bahane üretmiş de bilmem ne bi de bana mesajlaşmalarının ekran resimlerini iletti, herhalde kendisini çekip vurmamı falan istedi :sinirli: neymiş efenim sadece günaydın ve iyi gecelerden ibaretmiş, beni hep görmek istemiş, hep aramak istemiş ondan sürekli kaçmaya çalışmışmış ama neden bırakamadığını kendisi de bilmiyormuş belki psikolojikmiş. yani neremle gülsem bilemedim. bir hafta kadar böyle sürekli onun beni darlaması benim de ona ağzıma geleni saymamla geçtikten sonra büyük bir tartışmanın üzerine, zaten artık bir araya gelmemin imkansız olduğu bu manipülatör tuhaf şahısla tamamen koptuk.

zaten aşk hayatım b.k gibiydi bir de üzerine bu ihanet eklenince ben iyice soğudum bu aşk sevgi işlerinden. içine düştüğüm olumsuz duyguların hangi birini saysam bilemedim. daha yeni, daha taze ama çok karışık duygular yaşıyorum. o son kopuştan sonra rahatladım, 2 gün kadar tek damla gözyaşı dökmedim. ama dün ve bugün bana inanılmaz bir hüzün çöktü. güzel anlarımız aklıma geliyor, hüzünleniyorum. sonra o güzel anları yaşarken bir de diğer tarafı idare ettiği ve beni en başından beri salak yerine koyduğu için ona öfkeleniyorum. duygudan duyguya sürükleniyorum. hiçbir şeyin tadı yok. yani çok ayrılık yaşadım ama hiç bu kadar kısa sürede yoğun şeyler yaşayıp sonunda da böyle ihanetle mihanetle sarsılmamıştım. kendimi değersiz hissediyorum ne yazık ki.

ihanet öyle kötü ki, sadece o insana duyduğum güven kırılmıyor; sanki bundan sonra hayatıma girecek olan herkese duyacağım güven sarsılıyor. atıyorum ben yeni birine ilk etapta 50 birim güveniyordum mesela eskiden, şimdi bu olay beni etkilendiği için hiç suçu günahı olmayan bir yeni insana 30 birim falan güveneceğim.

hadi beni biraz teselli edin, dertleşelim vallahi kötüyüm ya.
Aldatmak için illa cinsel temas olmak zorunda değil bence. Onu seninle,seni de onunla aldatmış. İkinizi de denemiş,hangisiyle giderse hesabı. Bundan sonrası böyle olacak değil elbette vardır daha iyileri. Zihnini arındır ve yenilere yer aç :halay: ama kendini de değersiz hissetme Allah aşkına. 2 aylık bir hava değişimiydi. Bitti gitti. 💃🏻

cunku profil resmi erkek :)
Yok onunla ilgili değil benim demek istediğim.
Kadın cümleleri gibi değil sanki bu cümleler.
Kahvehanede arkadaşları ile konuşan adamların üslubu gibi sanki bazı yerler. Ya da ben paranoyaklık ediyorum bu konuda.
Bu da yüksek ihtimal.
Fakat ikna olamıyorum.

Yok onunla ilgili değil benim demek istediğim.
Kadın cümleleri gibi değil sanki bu cümleler.
Kahvehanede arkadaşları ile konuşan adamların üslubu gibi sanki bazı yerler. Ya da ben paranoyaklık ediyorum bu konuda.
Bu da yüksek ihtimal.
Fakat ikna olamıyorum.
İkna olmanız gerekmiyor aslında :)
Fakat erkek olsam 2015'ten beri burada olamazdım, yani size veya başkasına gelene kadar site yönetimi diye bişey var onlar mutlaka uyanırdı.
Nereler kahvede arkadaşları ile konuşan adam üslubu gibi mesela, örnek verir misiniz mesajlarımdan? Tek tek alıntı yaparak?

İkna olmanız gerekmiyor aslında :)
Fakat erkek olsam 2015'ten beri burada olamazdım, yani size veya başkasına gelene kadar site yönetimi diye bişey var onlar mutlaka uyanırdı.
Nereler kahvede arkadaşları ile konuşan adam üslubu gibi mesela, örnek verir misiniz mesajlarımdan? Tek tek alıntı yaparak?
birine ilk etapta 50 birim güveniyordum mesela eskiden, şimdi bu olay beni etkilendiği için hiç suçu günahı olmayan bir yeni insana 30 birim falan güveneceğim.
Bu birim hesabı kripto para borsası gibi değil mi mesela 😂
Tamam kadınsınız, ben de paranoyağım.

Birim demesini kripto paraya baglayip, onu da erkek olmaya nasil bağladiniz anlamadim? Bu erkeklere özel bir şey miydi? 🤔
Kaç senedir denk geliyorum konu sahibine, bir defa bile erkek hissi almadim. 🤷
Dediğim gibi, bu sadece garip bir histen kaynaklanıyor ve üzerinde durulacak bir konu değil. Hiçbir dayanağım olmadığını da belirttim. Ben zerre kadar anlamam mesela bu borsa işlerinden, çevremde hep erkeklerin konuşmalarına tanık olduğum için, bana öyle gelmiştir.

Zaman çok hızlı işliyor yapanın yanına kâr kalıyor gibi hissediyorum artık.
Zavallım diğer kadının olaylardan haberi bile yok. Bir günaydın/iyi geceler yazmak ile kimse kimseyi aldatmis olmuyor. Ne sacma insanmış bu söylemesindeki amaç bile belli değil.
3-5 gün sonra geri dönüp ben seni denemiştim işten güçten kafam allak bullakti sen beni yarı yolda biraktin sorgulamadin değer vermedin bile diyebilir.

Dediğim gibi, bu sadece garip bir histen kaynaklanıyor ve üzerinde durulacak bir konu değil. Hiçbir dayanağım olmadığını da belirttim. Ben zerre kadar anlamam mesela bu borsa işlerinden, çevremde hep erkeklerin konuşmalarına tanık olduğum için, bana öyle gelmiştir.

Ben de ilgilenmiyorum ama ilgilenen kadinlar var. Cumle içinde "birim" dedi diye erkek özelligi sanmanizin nedeni kafanizda çok keskin ve yanliş erkek- kadin kaliplari olusmuş sizin. Cevrenizden kaynaklaniyor sanirim.

1.5 aylık bir meseleyi fazla büyütüyorsun bence. Adam hayatının aşkı değilmiş işte olsa başkasına gitmezdi. Böyle biri için ne üzülmeye ne de başka insanlara karşı güven kırmaya değer. Aşk meşk işlerine bir süre ara verip kendine dönmen, kendinle ilgilenmen iyi gelebilir.

Zaman çok hızlı işliyor yapanın yanına kâr kalıyor gibi hissediyorum artık.
Zavallım diğer kadının olaylardan haberi bile yok. Bir günaydın/iyi geceler yazmak ile kimse kimseyi aldatmis olmuyor. Ne sacma insanmış bu söylemesindeki amaç bile belli değil.
3-5 gün sonra geri dönüp ben seni denemiştim işten güçten kafam allak bullakti sen beni yarı yolda biraktin sorgulamadin değer vermedin bile diyebilir.
Bana anlatmış olduğu şey, sadece günaydınlaşmalar var sevgili gibi tabii. Telefon kayıtlarını attı mesela, 2-3 günde bir 5 dk'nın altı konuşmalar. Seni fiziksel olarak hiç aldatmadım, ne zaman görüşmek istese bahane bulup görüşmedim çünkü sen vardın seni sevdim, dedi. Ama ben bu görüşmedim kısımlarına inanmıyorum. Bence bu kadar masum bişey olsaydı bu iş, gelip de anlatma gereği hissetmezdi hele ki ayrıldıktan sonra, vicdan gerekçesi ile. Bana değer verdiği için anlatmışmış. Ama bence bana tamamen kapıyı kapatmak oluyor bunu anlatmak zira dediği gibi sevseydi, bunu anlatarak beni kaybetmeyi göze alamazdı. Hatta sevseydi diğer tarafı 1.5 ay boyunca devam ettirmez, bizim ilişkimizin ilk iki haftasında keserdi. Biz anlaşamadığımız için ayrılmıştık ve bu gayet normal bişey, sorun yok ama işin içine ihanetin karışması çok çirkin.

X