- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
Polemiğe girmeyiniz lütfen, penaltı, şut, gol ne oluyoruz yahu
Yaşı saklama veya güzellikle ilgili takıntılı hale gelme kişinin karakteriyle alakalı olabilir, 42 yaşı bitirip birkaç hafta sonra pastamın üstündeki 43 tane mumu üflemek üzereyim, yaşımı hiç saklamadım, hatta kaç yaşındasın diye soranlara söylemek Hoşuma bile gidiyor, güzellik takıntımda olmadı zira güzelliği yüzde değil ruhta arayanlardanım.
Yüzüm kırışıyormuş, kırışsın, o kırışıklıkların herbiri hayatıma kattığı tecrübelerin, yaşanmışlıkların izleri.
Ki makyaj yapayım, ufak hilelerle kamufle edeyim demem de kaz ayaklarımı, cildimdeki kusurları, kendimi olduğum gibi seviyorum, sağlıkla yaşlanabiliyorum ya, işte güzellik bu.
Diyeceğim o ki, madem abla diyecek kadar yakın görüyorsunuz o kişiyi ve yanında büyümüşsünüz, yaşı ve güzelliği dert etmemesi gerektiğini kırmadan tatlı dille anlatabilirsiniz bence.
teşekkür ederim cevabın için canım,aynen öyle yapcam bugun hiç görmedim gayet huzurlu bir gündü :) :)Hemen hemen her kadin bu Yas döneminden geciyor ,yaslanmamak kimsenin elinde degil fakat bunu kendisine sorun yapan kendisiyle bogusuyor demektir.Her yasin bir güzelligi vardir ,genclikte gecici yaslilikta gecici...sonunda oran buran kirismis bir insan olucaksin bu bir negatif düsünme sekli degil realite,insanlari cekistirmek onlar hakkinda ileri geri konusmak kücümsemek güzel olmayan bir karakter seklidir ,esasinda bundan vaz gecebilir kendini düzeltebilir ,senin gibi genc bir arkadasi olmasi senin acindan iyi degil ,bunu senin yazdigin gibi kullananlar olursa sorunlar baslayabilir ,senin suan yaptigin gibi kendine dert ederekten icinden cikilmaz hale sokabilirsin.En iyisi hic orali olma madem senelerdir arkadassiniz gül gec :)
aynı kişi filan değiliz :) cevap doğru,arkadaşla burda yazıştığımızdan bildiği şeyi paylaşmış saolsun.konu sahibine sormuştum ama aynı kişisiniz sanırım ,
böyle bişi varsa ikimiz içinde kötü olur samimiyetimiz biter tamamenbence sen güzelsin ve yaşını seni kıskanıyor . egosunu senin üzerinden yükseltiyor
Ne güzel yorumlamışsınız teşekkürler,dediğiniz gibi ben de bu durumdan pay içip ileride böyle davranmamaya çalışcam insanlara. yaş farkındalık getiyor aslında 18 yaşımda kavak yelleri eserken şimdi daha dikkatliyim her konuda,herkes genç kalmak ister ama öyle bişey yok hepimiz yaşlanacağız her yaşın ayrı güzelliği var doya doya yaşamak gerekiyor.Bende 37 yaşındayım, hayatta hiç güzellik takıntım olmadı, özgüvenim hep yüksek olmuştur ancak şu var ki yaş almak farklı bir şey, bazen üzülüyorum aynaya baktığımda, eskisi kadar sağlıklı ve güçlü değilim, gözlerim eskisi gibi bakmıyor, zamana karşı ne ruhum ne de vücudum direnebiliyor. O ablayı gayet iyi anlıyorum, sadece güzellik konusunu fazla takıntı yapmış, belli ki üzülüyor, etrafındaki insanları yererek kendinde iyi bir şeyler arıyor. Bu biraz yapı meselesi, benden güzel gençlere gıpta ile bakıyorum, hoşuma gidiyor etrafımda cıvıl cıvıl insanlar ama herkes böyle değil işte. Çok durmayın üzerinde, hayatta kimin ne olacağı belli değil, Allah ömür verirse sizde o yaşa geleceksiniz, bu ablanın durumu size örnek olmuş olur, aynı hataya düşmezsiniz.
demekki sizin tarafta kendinden üstün bişey görüyor da bu şekilde açığı kapatıyor veya içini rahatlatıyor.kendi kendine taş gibiyim demesi de çok ilginç hahahaYaşla alakalı degıl bence kişilikle çünkü 26 yasında kuzenım de aynı benım
Yok ben beyazım sıze benzemıyorum
Spor yapıyorum ben benım hıc ıhtıyacım yok taş gıbıyım
Suna bak burnu ne bıcım nasıl gıyınıyor
Bı sus dıye bagırasım oluyor bazen
15 yaşta küçücük kızsın nasıl üzülmüşsündür ergenlik döneminde çok kırıcı olmuş,kocaman insan küçücük kızla neden böyle bir muhabbete girmiş,bir de kendini övmüş, öyle dediğine göre kendini övmeye ihtiyacı olan biriymiş,bence sen gayet güzelmişsin ki seninle bunu konuşabilmiş..
Mune ablacımm yorumun için teşekkürler gerçek güzellik budur,bir insan kendini beğenmezse başkaları nasıl beğensin :)Polemiğe girmeyiniz lütfen, penaltı, şut, gol ne oluyoruz yahu
Yaşı saklama veya güzellikle ilgili takıntılı hale gelme kişinin karakteriyle alakalı olabilir, 42 yaşı bitirip birkaç hafta sonra pastamın üstündeki 43 tane mumu üflemek üzereyim, yaşımı hiç saklamadım, hatta kaç yaşındasın diye soranlara söylemek Hoşuma bile gidiyor, güzellik takıntımda olmadı zira güzelliği yüzde değil ruhta arayanlardanım.
Yüzüm kırışıyormuş, kırışsın, o kırışıklıkların herbiri hayatıma kattığı tecrübelerin, yaşanmışlıkların izleri.
Ki makyaj yapayım, ufak hilelerle kamufle edeyim demem de kaz ayaklarımı, cildimdeki kusurları, kendimi olduğum gibi seviyorum, sağlıkla yaşlanabiliyorum ya, işte güzellik bu.
Diyeceğim o ki, madem abla diyecek kadar yakın görüyorsunuz o kişiyi ve yanında büyümüşsünüz, yaşı ve güzelliği dert etmemesi gerektiğini kırmadan tatlı dille anlatabilirsiniz bence.
Aynen,stres sıkıntı olmasa insan ömrü çok daha uzadı aslında ,eskilerin 16 yaşlarına bakıyorum şimdilerin 20-25 yaşlarına denk görünüyor ya da eskiden 20 yaşındakiler şimdilerin 30 ları gibi filmlerde gördüğüm kadarıyla.türkiye de geçim derdinden rahat şartlar nerdeee, rahat yaşasak baya uzun yaşayacağız aslında :)) bence de her yaş ayrı güzelValla su yas kompleksini hic anlayamıyorum. 34 yaşındayım. Her yerde de ustune basa basa derim yolun yarisindayim, yaslandik falan diye dalgami da gecerim. Her yasin ayri bir guzelligi var hele +30 his olarak cok cok guzel
canım başkaları da çekmiyor zaten bu huylarını yakın olunca farkediliyor.en tehlıkelı kadın tipi
kompleksli ve kıskanç
seni de kıskanıyor bellıkı
ben olsam uzak dururdum,çok samimi olmam.
hiç çekılmıyor böylelerinin kaprisleri
yuhhhh artık,kadın kendini aşmış artık öz kızıyla bi debu konuya yorum yapmayayım dedim ama yorumunu görünce dayanamadım (yukarıda yazmıştım 1-2 ay sonra 40 oluyorum dolu dolu!)
bence de karakterle ve "kendi ile barışık olmak"la alakalı
aynen senin gibi ben de yaşımı hiç saklamadım hatta benim de neredeyse söylemek hoşuma gidiyor
henüz çok kırışığım yok, Allah vergisi, ama olsa da sorun edeceğimi zannetmiyorum
geçmiş yıllarımı da, şu yıllarımı da, yaşımı da yaşamayı da çok seviyorum
hayatımda en fazla 10 kez fondoten kullanmışımdır, kapatıcı nasıl kullanılır bilmem
allık, far, göz kalemi, ruj makyaj yapmak istediğimde yetiyor
sağlıklı yaşlanmak demişsin, çok güzel söylemişsin
bir de yanında birlikte yaşlanacağın eşin veya çocukların varsa, harika!
ama ben de tanıdım öyle birisini, tatlılıkla da anlatılsa iyi sonuç alınacağını pek zannetmiyorum
benim tanıdığım kadın, kendi öz kızıyla aşık atmaya çalışıyordu...
Bu konu dışında çok iyi biridir canım yani hasta olsak ilk o gelir,paramız biter o destek olur aile içi destek aynı şekilde,biz de onlara aynı şekildeyiz.neden seviyorsun bu ablanı
çok itici gibi davranıyor ki
sözleri çok rahatsız edici..
O zaman ablanın gözünü açBu konu dışında çok iyi biridir canım yani hasta olsak ilk o gelir,paramız biter o destek olur aile içi destek aynı şekilde,biz de onlara aynı şekildeyiz.
hadi ya yaşlı başlı kadın yaşından utansın artık terbiyesizlikten başka bişey olmamış bu,her tarafı güzel olsa bakışlarının çirkinliği o kadını çirkin yapıyordur zaten.Dedim ya bazıları böyle işte bu arada kadın 40 değil 50 yaşındaymış o sıra
Ailece nasıl bir travma yarattıysa bizde annem bile hatılıyor olayı hahahahahahah
Bira daha bekleyeceğim belki orta yaş sendtomu filandır zamanla düzelir diye,daha sonra belki biraz biraz söylerim dicem ama anlayamaz gibi çok alıngan ya malesef kötü huyu bu,her şeyi takıyor kafasına.Kadinin özgüven problemleri var..
Ki iki defa estetik yaptirmis..hala mutsuz demekki..elalemi kücümsüyor kendini yüceltmek icin..
Böyle insanlarin yüzüne gercekleri vurmak lazim tabi uygun bir dille..uyansin kendine gelsin.
Disa dogru degil ice dogru yönelsin.
Insanin hatalarini en yakini dostu söylemicekse kim söyler ?
Birgün gelir..düsmani söylerse beyninden vurulmusa döner ablan.. ozaman daha kötü olur bence..
Dediğin gibi ,kendi üzerimden değil de başkaları üzerinden konuşayım en iyisi,abla sen filanca kişiye çirkin diyosun belki o da seninle ilgili böyle düşünüyordur bence deme öyle şeyler önemli olan huy güzelliği desem,fazla olguncana davransamO zaman ablanın gözünü aç
farkettir ona davranışının çirkin olduğunu
yazık çok üzülüyor olmalı bence içten içe
ama başkasına öyle şeyler söylemek de hoş olmuyor
birine çirkin demeye korkmalı bile hatta başına iş gelir Allah korusun ondan beter çirkin olur cesaret etmemeli onu demeye
hadi ya yaşlı başlı kadın yaşından utansın artık terbiyesizlikten başka bişey olmamış bu,her tarafı güzel olsa bakışlarının çirkinliği o kadını çirkin yapıyordur zaten.