yaş ve güzellik takıntısı

Senin o abla yavaş yavaş gençliğini kaybetmeye başlamış ve bunun korkusunu yaşıyor. Bazı kadınlarda bu olabiliyor. 15 Yaşımdayken 40 lı yaşlardaki bir abla alenen yüzüm karşı, tek tek bakınca hiç bir şeye benzemiyorsun ama komple bakınca neyseki azıcık havan var, ben senin yaşındayken bir bakan bir daha bakardı, sende güzel misin be demişti ki benim güzel olmak gibi bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Daha sonrada bu karşılaştırmalara gayet çirkin usluplarla devam etti tabii. Karakter meselesi, yapacak bir şey yok. He de geç...

hadi seninmi iyimis yine..ben 26 yasindayim abla dedigim abla 46 yasinda..benim yasimda cocuklari var. ama is arkadasi oldugumuz icin benide kendiyle bir tutuyor..kendini ovuyor,surekli genc kiz gibiyim diyor..abartilmadigi surece boyle genc zihinleri severim kafa dengi aslinda..ama o abla cok abartiyor..ama ben gulup geciyorum cunku cok komik duruma dusuyor..sadece izliyorum..bence kimse tarafindan ovulmedikleri icin kendileri ele aliyor bu durumu ama cidden cok itici..gül gec..kendi zayifligi

Senin o abla yavaş yavaş gençliğini kaybetmeye başlamış ve bunun korkusunu yaşıyor. Bazı kadınlarda bu olabiliyor. 15 Yaşımdayken 40 lı yaşlardaki bir abla alenen yüzüm karşı, tek tek bakınca hiç bir şeye benzemiyorsun ama komple bakınca neyseki azıcık havan var, ben senin yaşındayken bir bakan bir daha bakardı, sende güzel misin be demişti ki benim güzel olmak gibi bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Daha sonradua bu karşılaştırmalara gayet çirkin usluplarla devam etti tabii. Karakter meselesi, yapacak bir şey yok. He de geç...
15 yaşta küçücük kızsın nasıl üzülmüşsündür ergenlik döneminde çok kırıcı olmuş,kocaman insan küçücük kızla neden böyle bir muhabbete girmiş,bir de kendini övmüş, öyle dediğine göre kendini övmeye ihtiyacı olan biriymiş,bence sen gayet güzelmişsin ki seninle bunu konuşabilmiş..

hadi seninmi iyimis yine..ben 26 yasindayim abla dedigim abla 46 yasinda..benim yasimda cocuklari var. ama is arkadasi oldugumuz icin benide kendiyle bir tutuyor..kendini ovuyor,surekli genc kiz gibiyim diyor..abartilmadigi surece boyle genc zihinleri severim kafa dengi aslinda..ama o abla cok abartiyor..ama ben gulup geciyorum cunku cok komik duruma dusuyor..sadece izliyorum..bence kimse tarafindan ovulmedikleri icin kendileri ele aliyor bu durumu ama cidden cok itici..gül gec..kendi zayifligi
Senin durum daha kötüymüş genç kız gibiyim derken seni kastediyor sanırım senin gibiyim der gibi,aynen benim abla da kafa dengidir son zamanlarda çıktı bu tavırları,gerçekten abartılı buluyorum ben de. ona da 66 yaşında bir kadın kanka muhabbeti yaparsa anlar heralde ayol ben hiç yaşlanmadım bak senle yaşıt sayılırız derse :KK48::KK48:

37 yaş sendromu diye düşün başkaları hakkında yorum yaptığında yanında durma abla boşver herkesin güzelliği kendine deyip geçin..

Artık birileriyle konuşsam iyi olcak.çok doldum çünkü

Çok sevdiğim bir ablam var çocukluğumdan beri tanıyorum, onun yanında büyüdüm çok iyi bir insan ama son günlerdeki davranışları artık beni rahatsız etti ama bunu ona söylemem söylersem çok kırılır benimle konuşmaz. ben 26 yaşındayım ablam dediğim

kişi 37 yaşında ama bir türlü yaşını kabul etmez 33 yaşındayım der bana da sürekli emily 30 yaşına geldin diyor,benim yaşımı 4 yaş büyütüp kendi yaşını 3-4 yaş küçülterek söylüyor(sanki yaşıtız gibi yanında büyüdüğüm ablam -başkası olsa takmazdım-beni kendiyle bir tutmaya başladıo_Oo_Oo_Oo_O),beni geçtim daha çocuksu davranmaya başladı eskiden böyle huyları yoktu

bozmak istemiyorum onu. kaldıkı sadece bana yapmıyor çoğu kişiye yaptığını görüyorum bunu

Bir de bu ablamın güzellik takıntısı var aşırı boyutta hem de sürekli çevresindeki insanları eleştriyor o çirkin bu çirkin,çirkin dediği insanlarda çoğunu gayet güzel buluyorum bu davranışlarını anlayamıyorum..kendisini de güzel buluyor sürekli övüyor mükemmel saçlarım,güzellik aileden geçmiş...v.s

kendisine güzel veya çirkin diyemem ,tarif etmeye çalışayım;
çok zayıf yüzlü kırışıkları zayıf olduğu için çok belirgin ,büyük uzun çeneli, esmer, ince ağızlı ,küçük gözlü ve düşük kaşlı,orta boy saçlı ,orta boylu ince fizikli bir kadın.

artık ben şöyle düşünmeye başladım insanların kusurlarını bularak içini rahatlattığını düşünyorum. herkes güzel olmak zorunda değil hatta hiç değil ama onu sürekli insanların kusurlarını eleştirirken görünce ister istemez ona belli etmesem de ben de eleştirdiği şeylerin onda olup olmadığına bakıyorum.

.. ilk başta bu davranışları rahatsız etmezken artık etmeye başladı kalbini de kırmak istemiyorum hergün görüyorum sonuçta ama nasıl davranmalıyım ? bir şey söylesem eminim kırılcak ve bi daha benimle konuşmayacak. git gide ondan soğuyorum ama onca yılın hatrına küs kalmak istemem mesafe koymak istiyorum sadece. :KK51::KK51::KK51:
bu abla kesin bekardır .

Senin durum daha kötüymüş genç kız gibiyim derken seni kastediyor sanırım senin gibiyim der gibi,aynen benim abla da kafa dengidir son zamanlarda çıktı bu tavırları,gerçekten abartılı buluyorum ben de. ona da 66 yaşında bir kadın kanka muhabbeti yaparsa anlar heralde ayol ben hiç yaşlanmadım bak senle yaşıt sayılırız derse :KK48::KK48:

Hemen hemen her kadin bu Yas döneminden geciyor ,yaslanmamak kimsenin elinde degil fakat bunu kendisine sorun yapan kendisiyle bogusuyor demektir.Her yasin bir güzelligi vardir ,genclikte gecici yaslilikta gecici...sonunda oran buran kirismis bir insan olucaksin bu bir negatif düsünme sekli degil realite,insanlari cekistirmek onlar hakkinda ileri geri konusmak kücümsemek güzel olmayan bir karakter seklidir ,esasinda bundan vaz gecebilir kendini düzeltebilir ,senin gibi genc bir arkadasi olmasi senin acindan iyi degil ,bunu senin yazdigin gibi kullananlar olursa sorunlar baslayabilir ,senin suan yaptigin gibi kendine dert ederekten icinden cikilmaz hale sokabilirsin.En iyisi hic orali olma madem senelerdir arkadassiniz gül gec :)

bence sen güzelsin ve yaşını seni kıskanıyor . egosunu senin üzerinden yükseltiyor :KK45:

Bende 37 yaşındayım, hayatta hiç güzellik takıntım olmadı, özgüvenim hep yüksek olmuştur ancak şu var ki yaş almak farklı bir şey, bazen üzülüyorum aynaya baktığımda, eskisi kadar sağlıklı ve güçlü değilim, gözlerim eskisi gibi bakmıyor, zamana karşı ne ruhum ne de vücudum direnebiliyor. O ablayı gayet iyi anlıyorum, sadece güzellik konusunu fazla takıntı yapmış, belli ki üzülüyor, etrafındaki insanları yererek kendinde iyi bir şeyler arıyor. Bu biraz yapı meselesi, benden güzel gençlere gıpta ile bakıyorum, hoşuma gidiyor etrafımda cıvıl cıvıl insanlar ama herkes böyle değil işte. Çok durmayın üzerinde, hayatta kimin ne olacağı belli değil, Allah ömür verirse sizde o yaşa geleceksiniz, bu ablanın durumu size örnek olmuş olur, aynı hataya düşmezsiniz.

Bende 37 yaşındayım, hayatta hiç güzellik takıntım olmadı, özgüvenim hep yüksek olmuştur ancak şu var ki yaş almak farklı bir şey, bazen üzülüyorum aynaya baktığımda, eskisi kadar sağlıklı ve güçlü değilim, gözlerim eskisi gibi bakmıyor, zamana karşı ne ruhum ne de vücudum direnebiliyor. O ablayı gayet iyi anlıyorum, sadece güzellik konusunu fazla takıntı yapmış, belli ki üzülüyor, etrafındaki insanları yererek kendinde iyi bir şeyler arıyor. Bu biraz yapı meselesi, benden güzel gençlere gıpta ile bakıyorum, hoşuma gidiyor etrafımda cıvıl cıvıl insanlar ama herkes böyle değil işte. Çok durmayın üzerinde, hayatta kimin ne olacağı belli değil, Allah ömür verirse sizde o yaşa geleceksiniz, bu ablanın durumu size örnek olmuş olur, aynı hataya düşmezsiniz.
Yaşla alakalı degıl bence kişilikle çünkü 26 yasında kuzenım de aynı benım

Yok ben beyazım sıze benzemıyorum

Spor yapıyorum ben benım hıc ıhtıyacım yok taş gıbıyım

Suna bak burnu ne bıcım nasıl gıyınıyor

:KK47:Bı sus dıye bagırasım oluyor bazen

Polemiğe girmeyiniz lütfen, penaltı, şut, gol ne oluyoruz yahu:-)

Yaşı saklama veya güzellikle ilgili takıntılı hale gelme kişinin karakteriyle alakalı olabilir, 42 yaşı bitirip birkaç hafta sonra pastamın üstündeki 43 tane mumu üflemek üzereyim, yaşımı hiç saklamadım, hatta kaç yaşındasın diye soranlara söylemek Hoşuma bile gidiyor, güzellik takıntımda olmadı zira güzelliği yüzde değil ruhta arayanlardanım.
Yüzüm kırışıyormuş, kırışsın, o kırışıklıkların herbiri hayatıma kattığı tecrübelerin, yaşanmışlıkların izleri.
Ki makyaj yapayım, ufak hilelerle kamufle edeyim demem de kaz ayaklarımı, cildimdeki kusurları, kendimi olduğum gibi seviyorum, sağlıkla yaşlanabiliyorum ya, işte güzellik bu.

Diyeceğim o ki, madem abla diyecek kadar yakın görüyorsunuz o kişiyi ve yanında büyümüşsünüz, yaşı ve güzelliği dert etmemesi gerektiğini kırmadan tatlı dille anlatabilirsiniz bence.

Valla su yas kompleksini hic anlayamıyorum. 34 yaşındayım. Her yerde de ustune basa basa derim yolun yarisindayim, yaslandik falan diye dalgami da gecerim. Her yasin ayri bir guzelligi var hele +30 his olarak cok cok guzel

Yaşla alakalı degıl bence kişilikle çünkü 26 yasında kuzenım de aynı benım

Yok ben beyazım sıze benzemıyorum

Spor yapıyorum ben benım hıc ıhtıyacım yok taş gıbıyım

Suna bak burnu ne bıcım nasıl gıyınıyor

:KK47:Bı sus dıye bagırasım oluyor bazen
beyazmıymış ,Bu beyazım lafı da ayrı bir kültürsüzlük . Ben siyahım çok değersizim :)

en tehlıkelı kadın tipi
kompleksli ve kıskanç
seni de kıskanıyor bellıkı
ben olsam uzak dururdum,çok samimi olmam.
hiç çekılmıyor böylelerinin kaprisleri

Artık birileriyle konuşsam iyi olcak.çok doldum çünkü

Çok sevdiğim bir ablam var çocukluğumdan beri tanıyorum, onun yanında büyüdüm çok iyi bir insan ama son günlerdeki davranışları artık beni rahatsız etti ama bunu ona söylemem söylersem çok kırılır benimle konuşmaz. ben 26 yaşındayım ablam dediğim

kişi 37 yaşında ama bir türlü yaşını kabul etmez 33 yaşındayım der bana da sürekli emily 30 yaşına geldin diyor,benim yaşımı 4 yaş büyütüp kendi yaşını 3-4 yaş küçülterek söylüyor(sanki yaşıtız gibi yanında büyüdüğüm ablam -başkası olsa takmazdım-beni kendiyle bir tutmaya başladıo_Oo_Oo_Oo_O),beni geçtim daha çocuksu davranmaya başladı eskiden böyle huyları yoktu

bozmak istemiyorum onu. kaldıkı sadece bana yapmıyor çoğu kişiye yaptığını görüyorum bunu

Bir de bu ablamın güzellik takıntısı var aşırı boyutta hem de sürekli çevresindeki insanları eleştriyor o çirkin bu çirkin,çirkin dediği insanlarda çoğunu gayet güzel buluyorum bu davranışlarını anlayamıyorum..kendisini de güzel buluyor sürekli övüyor mükemmel saçlarım,güzellik aileden geçmiş...v.s

çok zayıf yüzlü kırışıkları zayıf olduğu için çok belirgin ,büyük uzun çeneli, esmer, ince ağızlı ,küçük gözlü ve düşük kaşlı,orta boy saçlı ,orta boylu ince fizikli bir kadın.

artık ben şöyle düşünmeye başladım insanların kusurlarını bularak içini rahatlattığını düşünyorum. herkes güzel olmak zorunda değil hatta hiç değil ama onu sürekli insanların kusurlarını eleştirirken görünce ister istemez ona belli etmesem de ben de eleştirdiği şeylerin onda olup olmadığına bakıyorum.

.. ilk başta bu davranışları rahatsız etmezken artık etmeye başladı kalbini de kırmak istemiyorum hergün görüyorum sonuçta ama nasıl davranmalıyım ? bir şey söylesem eminim kırılcak ve bi daha benimle konuşmayacak. git gide ondan soğuyorum ama onca yılın hatrına küs kalmak istemem mesafe koymak istiyorum sadece. :KK51::KK51::KK51:

çok çirkin bir kadınmış..

X