yaş ve güzellik takıntısı

aslında kendinin hiç güzel bulmuyor ama işte kıskandığından başkalarını kötülüyor başka açıklaması olamaz çok kafanıza takmayın o da onun savunma mekanizması bir sevgilisi yokmu ??
evli canım ya eşi kendinden büyük baya 12-13 yaş kadar..eşi güzel buluyordur mutlaka ona göre genç çünkü, bir deçok değer verip seviyor eşi ablamı o konuda bir sıkıntısı yok.

Artık birileriyle konuşsam iyi olcak.çok doldum çünkü

Çok sevdiğim bir ablam var çocukluğumdan beri tanıyorum, onun yanında büyüdüm çok iyi bir insan ama son günlerdeki davranışları artık beni rahatsız etti ama bunu ona söylemem söylersem çok kırılır benimle konuşmaz. ben 26 yaşındayım ablam dediğim

kişi 37 yaşında ama bir türlü yaşını kabul etmez 33 yaşındayım der bana da sürekli emily 30 yaşına geldin diyor,benim yaşımı 4 yaş büyütüp kendi yaşını 3-4 yaş küçülterek söylüyor(sanki yaşıtız gibi yanında büyüdüğüm ablam -başkası olsa takmazdım-beni kendiyle bir tutmaya başladıo_Oo_Oo_Oo_O),beni geçtim daha çocuksu davranmaya başladı eskiden böyle huyları yoktu

bozmak istemiyorum onu. kaldıkı sadece bana yapmıyor çoğu kişiye yaptığını görüyorum bunu

Bir de bu ablamın güzellik takıntısı var aşırı boyutta hem de sürekli çevresindeki insanları eleştriyor o çirkin bu çirkin,çirkin dediği insanlarda çoğunu gayet güzel buluyorum bu davranışlarını anlayamıyorum..kendisini de güzel buluyor sürekli övüyor mükemmel saçlarım,güzellik aileden geçmiş...v.s

kendisine güzel veya çirkin diyemem ,tarif etmeye çalışayım;
çok zayıf yüzlü kırışıkları zayıf olduğu için çok belirgin ,büyük uzun çeneli, esmer, ince ağızlı ,küçük gözlü ve düşük kaşlı,orta boy saçlı ,orta boylu ince fizikli bir kadın.

artık ben şöyle düşünmeye başladım insanların kusurlarını bularak içini rahatlattığını düşünyorum. herkes güzel olmak zorunda değil hatta hiç değil ama onu sürekli insanların kusurlarını eleştirirken görünce ister istemez ona belli etmesem de ben de eleştirdiği şeylerin onda olup olmadığına bakıyorum.

.. ilk başta bu davranışları rahatsız etmezken artık etmeye başladı kalbini de kırmak istemiyorum hergün görüyorum sonuçta ama nasıl davranmalıyım ? bir şey söylesem eminim kırılcak ve bi daha benimle konuşmayacak. git gide ondan soğuyorum ama onca yılın hatrına küs kalmak istemem mesafe koymak istiyorum sadece. :KK51::KK51::KK51:

yaşı ve görünüşü nedeniyle agresif kompleksli demek ki.

sana sataşarak kendini rahatlatıyor.

Guzel veya cirkin demeden yerin dibine batirmissin kadini. Pardon boyle daha etik olmus degil mi? Konuyu okumasini beklemek yerine kendine anlatmayi dene.

Sacmalama derken kendi ic aynana ve yazdiklarina bak guzelim(betimleme2). :KK51:
tamam güzelim bakarım ,bakıyorum ben merak etme sen tamam :KK14::KK14::KK14: aslında şu yazdıklarınla hakaret ediyosun ona o nedenle bir daha yazmazsan sevinirim,çünkü görmeden yorum yapamazsın ayrıca söylediklerimden çirkin olduğu anlamını çıkarman çok yanlış bayan sonuçta mutlaka alımı var ne güzel ne çirkin diyemem ama senin anladığın gibi değil yani. ön yargılarını kendine sakla.

bazı kadınlarda oluyor bu yaş takıntısı.annemin bi arkadaşı var senelerdir 48 yaşındayım der.halbuki annemden 5 yaş büyük ve annem 51 yaşında :KK48: yaş takıntısı yapması önemli değilde,sana yaşlanıyorsun muamelesi yapması çok çirkin.ve tabi güzellik çirkinlik muhabbetide bi o kadar kötü.bidaha çirkin vs muhabbeti yaptığında "boşver günaha girme" de nazikçe.şakayla karışıkta "abla sende beni büyültüp kendini küçültüyorsun" de.hala değişmezse mesafeni koyarsın canım

sen kırmasan bile bir gün biri mutlaka kalbini kıracaktır sana değil çoğu kişiye yapıyormuş herkes senin kadar düşünceli olupta söylediklerini dinlemez sen kendine bak diye yapıştırır tokadı, bunalıma girmiş resmen , umarım biran önce kendiliğinden çıkar bunalımdan :KK45: yoksa birinden bir laf yiycek ebediyen orada kalıcak.:KK14:

yaşı ve görünüşü nedeniyle agresif kompleksli demek ki.

sana sataşarak kendini rahatlatıyor.
çok yakın bir arkadaşı var bana sürekli çok çirkin fotoda güzel çıkıyor diyordu aylar geçti ben bu arkadaşıyla tanıştım ve o kadar güzel bir kadın ki şasırdım bir kaç defa daha aynı şey oldu ve artık neden eleştirdiğini merak ediyorum,herkes mükemmel olmak zorunda değil,herkeste kusurlar olabilir.

:) yok tam tersi çok erken evlenmiş 15 yaşında gençliğini pek yaşayamamış sanki şimdi yaşamak istiyor gibi,önceleri yoktu aslında son 1-2 yıldır var ..
Evliymis bide daha ne olsun eşi begendikten sonra ni kendine dert ediniyo ki maddi imkani varsa esteik olsun

bazı kadınlarda oluyor bu yaş takıntısı.annemin bi arkadaşı var senelerdir 48 yaşındayım der.halbuki annemden 5 yaş büyük ve annem 51 yaşında :KK48: yaş takıntısı yapması önemli değilde,sana yaşlanıyorsun muamelesi yapması çok çirkin.ve tabi güzellik çirkinlik muhabbetide bi o kadar kötü.bidaha çirkin vs muhabbeti yaptığında "boşver günaha girme" de nazikçe.şakayla karışıkta "abla sende beni büyültüp kendini küçültüyorsun" de.hala değişmezse mesafeni koyarsın canım
Aynen bunu diyebilirim bir de beni neden katıyor işin içine değil mi,sürekli çevresinde herkesin yaşını büyütüyor kendini küçültüyor,annem babam bile fark ettiler artık bunu kızım ....ablan seninle yaşıt gibi davranmaya çalışıyor sanki diyorlar.bir de yanında büyümesem neyse ya 8 yaşımdan beri tanıyorum o zaman 0 19 yaşındaymış.

Vallahi guzelim, gencligin, guzelligin elden gittigini kabulenmek oyle zor ki, sorma. Ben 28im, ben de kocadigimi kabullenemeyrm :eek::eek:

Gencken guzel miymis peki bu hatun? Benim annem, gencken dehset guzelmis, simdi 50 yasnda, yuzu hala guzel bence, ozellikle goz cevresi. Neyse, yoldan gecenlerin donup donup baktigi bir kadindi, ben 20 yasindayken bile insanlar donup sokakta bakardi, o derece. Simdi boyle bakilmaya, erkeklerin iltifatlarina aliskin olunca , boyle bir guzelligi kaybetmek anneme cok zor geldi, ortayasi , artik genc guzel olmamayi kabullenemiyor. Lakin sizin ablanin mutlu, guzel bir evliligi var, yani hayatta onu mutlu edecek seyler de var. Annemin hayatta guzelliginden baska mutluluk kaynagi bir seyi yok mesela, babamla mutsuz, kotu bir evliligi var.

Bu ablanin resmen diline vurmus. cok sinir bozucu. Cekilcek dert degil gercekten, abuk subuk konusuyor.

bu konu çok zor
eğer gerçekten "ablam" dediğin yakınınsa, atsan atılmaz satsan satılmaz
fakat o tavırlara da katlanılmaz...
bir çözüm önerisi getiremiyorum ama mesafe koymak istemekte haklısın...
çareyi bahanelerle bi süre kaçmakta arıcam sanırım,aynen tam da abla dediğim insan ablam yok benim ama öz ablamdan farkı yok

Aynen bunu diyebilirim bir de beni neden katıyor işin içine değil mi,sürekli çevresinde herkesin yaşını büyütüyor kendini küçültüyor,annem babam bile fark ettiler artık bunu kızım ....ablan seninle yaşıt gibi davranmaya çalışıyor sanki diyorlar.bir de yanında büyümesem neyse ya 8 yaşımdan beri tanıyorum o zaman 0 19 yaşındaymış.
kendisiyle barışık olmayan insanlar başkasına takar kafayı.sadece dış görünüş olarak değil,herkesin herşeyine laf eder.halbuki ayşe güzel olsa bize ne fatma çirkin olsa bize ne.bence pek muhatap olunacak biri değil bu ablan canım.fitne fesatlık en kötü şey

Vallahi guzelim, gencligin, guzelligin elden gittigini kabulenmek oyle zor ki, sorma. Ben 28im, ben de kocadigimi kabullenemeyrm :eek::eek:

Gencken guzel miymis peki bu hatun? Benim annem, gencken dehset guzelmis, simdi 50 yasnda, yuzu hala guzel bence, ozellikle goz cevresi. Neyse, yoldan gecenlerin donup donup baktigi bir kadindi, ben 20 yasindayken bile insanlar donup sokakta bakardi, o derece. Simdi boyle bakilmaya, erkeklerin iltifatlarina aliskin olunca , boyle bir guzelligi kaybetmek anneme cok zor geldi, ortayasi , artik genc guzel olmamayi kabullenemiyor. Lakin sizin ablanin mutlu, guzel bir evliligi var, yani hayatta onu mutlu edecek seyler de var. Annemin hayatta guzelliginden baska mutluluk kaynagi bir seyi yok mesela, babamla mutsuz, kotu bir evliligi var.

Bu ablanin resmen diline vurmus. cok sinir bozucu. Cekilcek dert degil gercekten, abuk subuk konusuyor.
Canım bana sorarsan şimdi gençliğine göre çok daha güzel çünkü burun ve dişlerini düzelttirdi saçlarını sarıya filan boyattı makyaj da yapmaya başladı eskisine göre çok yol aldı ama o buna yeterli gelmiyor sanırım ya da bişeylerin farkına geç vardı belkide. aynen çat diye söylüyor her şeyi. bana diyordu saçlarımı sarı yaptım diye hiç olmamış diye sonra gidiyor üç gün içinde kendi yaptırıyor,bana diyordu saçlarına yağ sürme krem sürme dökeceksin çok zararlı diye sonra gidiyor en pahalı kremleri yağları alıyor saçıma bakım yapcam ne süreyim,ben ne diyeceğimi şasrdım artık :63::63::63:

Canım bana sorarsan şimdi gençliğine göre çok daha güzel çünkü burun ve dişlerini düzelttirdi saçlarını sarıya filan boyattı makyaj da yapmaya başladı eskisine göre çok yol aldı ama o buna yeterli gelmiyor sanırım ya da bişeylerin farkına geç vardı belkide. aynen çat diye söylüyor her şeyi. bana diyordu saçlarımı sarı yaptım diye hiç olmamış diye sonra gidiyor üç gün içinde kendi yaptırıyor,bana diyordu saçlarına yağ sürme krem sürme dökeceksin çok zararlı diye sonra gidiyor en pahalı kremleri yağları alıyor saçıma bakım yapcam ne süreyim,ben ne diyeceğimi şasrdım artık :63::63::63:

Evlat olsa sevilmez vallahi.

kendisiyle barışık olmayan insanlar başkasına takar kafayı.sadece dış görünüş olarak değil,herkesin herşeyine laf eder.halbuki ayşe güzel olsa bize ne fatma çirkin olsa bize ne.bence pek muhatap olunacak biri değil bu ablan canım.fitne fesatlık en kötü şey
Kendisiyle barışık olmayabilir doğrudur çünkü ben bu konuyu bizzat kendisiyle konuşmak istiyorum ama yıllardır çok iyi tanıyorum onu en mükemmel konuşmamı da yapsam en iyi ihtimalle bana tavır alcak en kötüsü konuşmayacak ki bence konuşmaz,yıllar geçirdiğimiz aile dostumuzu da kaybetmek istemyorum eskiden böyle değildi,bu konu olmasa hala çok iyiyiz.

Kendisiyle barışık olmayabilir doğrudur çünkü ben bu konuyu bizzat kendisiyle konuşmak istiyorum ama yıllardır çok iyi tanıyorum onu en mükemmel konuşmamı da yapsam en iyi ihtimalle bana tavır alcak en kötüsü konuşmayacak ki bence konuşmaz,yıllar geçirdiğimiz aile dostumuzu da kaybetmek istemyorum eskiden böyle değildi,bu konu olmasa hala çok iyiyiz.
bence açık açık konuşursan dediğin gibi tamamen biter arkadaşlığınız.en güzeli açıkca konuşmamak ama az önceki mesajımda dediğim gibi inceden inceye laf dokundurmak.rahatsız olduğunu anlarsa yapmaz belki bidaha.ama bence bu o kadında artık bi huy olmuş.huyu değişir mi bilemem :)

en nefret ettıgım şey...malesef esımın aılesınde oldukça mevcut. yaş buyultme vs degılde ınsnaları eleştırme...ınsanlara şu cırkın bu cırkın deme...kı bu dıyen ınsan hakketen cırkın ama ALLAH yarattı degıl mı? ben hıçkımseye çırkın demem hoş bulmam bu söylemı çok ayıp bence....ama hanı bunu dıyen ınsan guzel degıl onu dmeek ıstıyorum.anca ömılletı eleştırıyo ...ya ınsan falancanın bebegıde çırkın der mı ya???? bebeğe ınsan dermı bunu ya....ıkı kere bozdum bunları ılkinde insanlara oyle cırkın vs demek hıç hoş degıl dedım.diğerinde bebek onlar ya oyle söylenır mı dedım. ama nato kafa ertesı gun gene aynı....çok ayıp çok çırkın laflar bunlar..dönüp aynaya hıç bakmadan başkalarını eleştirmek kımsenın haddı degıl

bence açık açık konuşursan dediğin gibi tamamen biter arkadaşlığınız.en güzeli açıkca konuşmamak ama az önceki mesajımda dediğim gibi inceden inceye laf dokundurmak.rahatsız olduğunu anlarsa yapmaz belki bidaha.ama bence bu o kadında artık bi huy olmuş.huyu değişir mi bilemem :)
İnce laf dokundurmayı fazla kaçırrsam diye korkuyorum aslında çok kırılır eminim ama beni kırdığını da bilmesini istiyorum ufak tefek şeylerle belli etmeye çalışabilirim alsında veya uzak durabilirim bi süre.

en nefret ettıgım şey...malesef esımın aılesınde oldukça mevcut. yaş buyultme vs degılde ınsnaları eleştırme...ınsanlara şu cırkın bu cırkın deme...kı bu dıyen ınsan hakketen cırkın ama ALLAH yarattı degıl mı? ben hıçkımseye çırkın demem hoş bulmam bu söylemı çok ayıp bence....ama hanı bunu dıyen ınsan guzel degıl onu dmeek ıstıyorum.anca ömılletı eleştırıyo ...ya ınsan falancanın bebegıde çırkın der mı ya???? bebeğe ınsan dermı bunu ya....ıkı kere bozdum bunları ılkinde insanlara oyle cırkın vs demek hıç hoş degıl dedım.diğerinde bebek onlar ya oyle söylenır mı dedım. ama nato kafa ertesı gun gene aynı....çok ayıp çok çırkın laflar bunlar..dönüp aynaya hıç bakmadan başkalarını eleştirmek kımsenın haddı degıl
Aynen kesinlikle,bence ne olursa olsun çirkin demek çok kırıcı bir laf,ister istemez insan onu diyen kişiye bakıyor ,dünyanın en güzel insanı da olsa çirkin dediğinde gözümde bütün sempatikliği bitiyor..bebeği eleştirmek de çok büyük kabalık olmuş,bana kalırsa orda bir çekememezlik kesinlikle var çünkü bebekler melek ya..diyelim ki beğenmedi bunu herkesin içinde söylemesi o kişiyi çirkinleştirir

X