Yaş farkı ve arkadaşlık

Cinsel ilişki yaşadınız mı?

Bana adam da sizden hoşlanıyor ancak yaş farkından dolayı açılamıyor sizi de kaybetmemek icin arkadas gibi davranıyor gibi geldi.Keza aslında siz de hoslanıyorsunuz ancak siz de onu kaybetmek istemiyorsunuz.Baya baya yakın arkadas gibi davranıp hala en ufak bir şeyde siz diye konuşmanız veya iletisimsizlik problemleri yasamanızı anlayamadım.Baktıgınız zaman iki arkadasın hatta sevgilinin vakit geçirmesi değer vermesi gibi emareler var ama araya cekilen güçlü bir sınır da var.İki taraf da kaçamak davranıyor.Yaş farkı arkadaslıga engel değil bence,ikiniz de yetişkinsiniz.20ye 38 olsa acaba derdim ancak 30-48.İkiniz de olgunsunuz,sevgili eş de olunabilir.Bilemedim bana normal geldi icinizden geldigi gibi yasayın

buna benzer bir ilişkim oldu yaş farkımız da 17 idi. başta hayranlık vardı siz ya da abi diyordum bir süre sonra birbirimize aşık olduk çok güzel duygular yaşadık ama sonu olmadı içimde hiç yaşanmasa mıydı düşüncesi var hala. Muhtemelen sizin ilişkiniz de devam ederse arkadaşlıktan öte bir boyuta geçecek. Sizi bilmem de bence karşı taraf boş değil.eğer bu kişiyle gelecek görmüyorsanız da duygusal yakınlaşma olmadan bitirmenizi tavsiye ederim.

Sinirlari net cizmezseniz, yasayabileceginiz en kotu durum olusur ki adina friendzone diyoruz. Ya yas farkini kabul edip bu iliskiyi baslatin, ya hayranligi da unutup tamamen is iliskisi odakli devam edin. Cekim olan bir iliskide arkadaslik olmaz. Uzun vadede de friendzone'a dusersiniz.

Yas farki konusunda; 20 yasinda olsaydiniz 38 yasinda bir adamla hayir derdim. 30-48 sikinti degil benim icin. 1 evetle ugurluyorum.

Sadece bana da garip gelmemis demek ki. Arkadas oldugum kisiyle sizli bizli konususamam ben. Bu cok tuhaf. Isteki resmiyeti disaridada surdurmek isterken aslinda iki taraf da birbirine arkadasiz diyor ama arkadaslik samimiyeti de yok. Sanki iki taraf da istemiyor gibi gozukup aslinda istiyor. Diger taraf evlilik ya da uzun sureli bir iliski istemiyor, zaten bunu soylemis. Bosluk dolduruyor ya da anı yasiyor. Arkadaslik boyle olmaz ki. Iki taraf da fazlaca kasılıyor. Adina arkadaslik denilen bu sey arkadaslik degil, o kesin. Ne biliyim ben boyle kasıla kasila arkadaslik adi altinda gorusmeye devam edemezdim. Evet biraz aci cekerdim belki ama bu sekilde de belirsizlikle yasamak insani da yorar.

Karsi taraf evlilik dusunmedigini soylemis. Ancak arkadaslik adi altinda bir tık ileri goturup birliktelik istiyor gibi. Cunku aradaki sizli bizli konusmalardan rahatsiz. Zaten o konusma tarzi da tuhaf da. Abi denmesini de istemiyor. Yani aslinda diyor ki beraber olalim ama benden bir gelecek bekleme. Bunu net soyleyemeyip sanki arkadasiz ayagina yatiyor. Cunku dostane babacan tavirlarla girismis once olaya. Konu sahibinin zayif yonlerini kullaniyor gibi. Kirilma noktasini bekliyor sanki. Konu sahibinin eninde sonunda duygularina kapilacagini ve hayir diyemeyecegini biliyor bence. Kizimizin iyice kendini kaptirmasini bekliyor bence. Ben adami iyi niyetli gormedim.

Adam evlilik düşünmüyorum ilerde olursa da yaşıtım biriyle olur demiş... demek adam sizin arkadaşlığınızı,sohbetinizi seviyor... art niyetle bakarsak da siz galiba yöneticisiniz o yüzden sizden kayırma beklentisiyle arkadaş kalmak istiyor da olabilir.

Okuduğum en benim düşünceme yakın yorum, sağolun. Zayıf noktalarımı birkaç defa yakalamaya çalıştı, müsaade etmedim. Yani hafif manipülasyon girişimleri oldu, iletişim tarzını benimkine çevirme, hobilerimi hobileri gibi gösterme vs. yemedim diyelim. Babalık tavrı da bunlardan bir tanesi. Geçen gün kuzeninin evlenmeyip kendisini hayvanlara adadığını söyledi. Siz bu genellemeleri çok yapıyorsunuz her çocuk sahibi olmayan kadın kendini hayvanlara vermiyor her babasız kadın da şefkat arayışı içinde olmuyor, yapmayın bu kadar genellemeyi dedim. Bozuldu yine. Ben gardımı indirmeye karar verdim. Gardımı indirmiş gibi davranacağım. Hareketlerini özgürce yapabilmesi için. Ancak o zaman görebileceğim çünkü ne kadar ileri gidebileceğini, gerçek maksadını. Arkadaşlıksa ne ala, demek ki ben totomdan anlamışım derim, saygım çoğalır. İleri giderse de hani biz arkadaştık der geçerim. okuyan arkadaşlardan bazısı akıllı ol, iyi niyetli değil demişler. merak etmesinler, zayıf yönlerimin farkında olduğum için manipüle edilmem imkansız değil ama zor. Kendimi adı sanı olmayan takılmalık ilişkiye de aşkımdan ölsem sokmadım bu zamana kadar. Öyle akışına bırakan bir insan değilim. Kadını yorar çünkü bu ilişkiler en azından beni yoruyor.

O halde sadece arkadaş kalın çünkü adam sınırı en baştan koymuş.
Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Eğer adamın fikri değişirse size adım atar herhalde.

Yok, öyle bir beklentisi olmasına imkan yok. Benim kayırmama ihtiyacı da yok iş anlamında.

O halde sadece arkadaş kalın çünkü adam sınırı en baştan koymuş.
Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Eğer adamın fikri değişirse size adım atar herhalde.

Niyetim arkadaş kalabilmek zaten o yaşta bir insanla evlilik yapmak kendime haksızlık yapmak olur biraz ilerisini de düşünmek lazım. Yapacak bir şeyim yok evet ama kafam karışıyor ve neyin ne olduğunu, niyetini tam olarak öğrenmeye ihtiyacım var.

Değişik geldi bana tavırlarınız, yani kafa karıştırıcı. Birlikte bu kadar vakit geçiriyorsunuz ama sizli bizli konuşuyorsunuz. Sevgili olmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Yani eğer arkadaşlıksa da çok yorucu değil mi? Ben bu kadar yorucu arkadaşlıklar istemem hayatımda, zaten hayat hiçbir şey yapmasan da kolay değil, bir de böyle dert alamam başıma.

Bunu eski müdürüm de yapardı, kendisi benden hem yaşça hem deneyim olarak büyüktü. Ama fikirlerime değer verir, bir çok konuda istişare ederdik.

Madem öyle hiç kurcalamayın.
İşte ast üst, dışarıda iki iyi arkadaş olarak devam edin.
Gelecek düşünmediğiniz insanla ilişki/aşk yaşamak size sadece acı verir.

Beni de yorduğu için yazdım ya buraya sevgili olduğum insanlar genelde uzun vadede ilişki kurmayı planladığım, evlilik’e dönüşebilecek ilişkiler kurabileceğim insanlar oluyor. Bu insanın böyle bir beklentisi yok söylediği kadarıyla. Beklentisi olsa da uzun vadede böyle bir evliliğin beni mutlu etme ihtimali zayıf, kendimi biliyorum. Ama hayat tabi ihtimaller dahilinde her şey olabilir, büyük konuşmamak lazım. Eğer niyeti bahsettiği gibi arkadaşlıksa bir süre sonra benim de kafa karışıklığım geçecek, bir miktar sınır koyarız, sen ben diye hitap ederiz yine yemeğe çıkarız, sohbetimizi ederiz ama hastayım diye evine gidip benimle ilgilenmesini istemem. Yani bana ölüp bitmiyormuş diye kaybetmeyi çok isteyeceğim bir insan değil, kafamı açıyor ve verdiği tavsiyeler gerçekten yaşıtlarımdan alabileceklerimin üzerinde. Bana davranışı hanzoca değil, nazik anlayışlı düşünceli. Bu nedenle çat diye kestirip atamıyorum, atmosfere salamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…