Yarın Son Gün Yardımınıza Çok İhtiyacım Var

Hatayda bizim binalar yıkıldı ama ablamın mustakil evi,teyzemlerın evi ve mustakil ev meskenlerinde bi sıkıntı yok sükür. Zeminle degilde depremin siddetylw alakalı mesela maras üstü depreminde en etken fay hatay antakyadan gecihor. Hatta araştırmalarda hataydaki şiddet 9.1 olarak goruluyor. Hatay yüzyıllardır en siddetli depremleri yasadı ve her seferinde binlerce insan olmüştü.yani oradan gecen fayla alakalı. Tokiler mesela kayalık zemine yapıldıgı halde annemler 3.katta oturuyordu dısarıdan bakınca tokide birşy yok gibi ama iç duvarları içeriye dogru göctü. Kayalık zemindeki evler bu hale geldi. Benim 1 yıllık binadaki evim adam kolonlara baya kalın demir kullanmış ve perde duvar yapıldıgı ve kayalık zeminde oldugu halde kolonlarımız patlamıs bu yuzden yıktıları dask odeme yaptı bize. Yıkılmayan tek sey kendi ellerimizle yaptıgımız mustakil evler cogu insan zamanında yapmıs işte ablamınkide kac yıllık ev ama dayımla babam yapmıstı zamanında masallaho dayanmıs depreme. Bilmiyorum sahil şehri oldugu için iskenderun ve antakya baya yok oldu zemin dedginiz gibi o bolgelerde yumusak ama kırıkhan kumlu reyhanlı kayalık zemin genelde. Ona ragmen oyle bir şiddetki cogu ev zarae gordu.ay allah bidaha yasatmasın ya 2 ay oldu hala dilimizde aklımızda omru billah unutulmayacak gibi yaramız kaldı. Konu yinr depreme geldi kbakmahın. Ben olsam deprem bolgelerini yazardım orada goreb yapan saglıkcılarla gorusur barınma konaklama nasıl diye illaki br konteyner veya lojman gibi biyer ayarlanmıstır. Ya da sahralar kuruldu oraların konaklama yerleri vardır önce gorusmek sonra tercih etmek lazım. Zaten oralar oyle kalmaycak. İllaki toprlanacak er ya da gec.

Çok geçmiş olsun. İnanın kahrolduk. Rabbim bir daha yaşatmasın. Umarım en kısa zamanda toparlanırsınız. Siz nerede kalıyorsunuz?

Çok geçmiş olsun. İnanın kahrolduk. Rabbim bir daha yaşatmasın. Umarım en kısa zamanda toparlanırsınız. Siz nerede kalıyorsunuz?
Ben hataylıyım da suan dogudaym esmn gorevi dolsyısıyla. Ailemleydim ogun tamda 9subata bilet almıstım evime dönecektim ama hersey iptal olunca 1 ay sonra donebildim. Ailem ve kendi aldıgım ev hatayda. Biz dogudayz esimle suan

Merkez mi bu hastaneler?

Üniversiteye yakın yerlerde olabilir fakat yol parasını göz önüne alin 7.5 ×2 günlük 30 tl yol verirsiniz. Burada belediye otobüsü seçeneği yok. Saçma sapan bir güzergah var birde tabi vakit ayirma var.
Sorduğum hastaneler merkezde ama değil mi ilçede değil?

Hangileri merkezde hangileri değil? Merkez olarak geçiyor ama.

Merkez ilçe ama merkezle alakası yok
Korucuk eğitim araştırma kamp
Yenikent ve sad. Sabancı
En az 30 dk tek araç trafik göze almalısın ama tek araçla ulaşım mucize olur
Sabancı en sorunlu olan etrafında yerleşim yok ve tek ulasim var

Aktif fay haritasına baktığımda risksiz üç beş il görünüyor sadece. Konuyu keşke daha önce açsaydım. Şu an Bursa, Sakarya falan oralardan inanılmaz korktum.
Kayseriyi neden düşünmüyorsunuz. Şehir hastanesine ulaşım kolay. Hastaneye yakın yerlerde de uyguna daire bulabilirsiniz gibi geliyor bana

Fay haritasına bakıyorum, fay geçmeyen il yok neredeyse. Ay bilmiyorum mal gibi ben ekrana bakıyorum ekran da bana.

Ya yapmayacaktım ama burada Geyve ve İznik tarafında çok eski faylar var deprem söz konusu ise ztn Marmara çok yanlış bir tercih.
Ama zemin+ yeni alçak bina gibi tedbirler ile yaşanılabilir mi ona bakmak lazim

Ya yapmayacaktım ama burada Geyve ve İznik tarafında çok eski faylar var deprem söz konusu ise ztn Marmara çok yanlış bir tercih.
Ama zemin+ yeni alçak bina gibi tedbirler ile yaşanılabilir mi ona bakmak lazim
Sakarya, Karadeniz değil mi? Haritaya bakınca fay geçmeyen il yok neredeyse. İç Anadolu tarafında var bir o da üç beş şehir yani. Çevre ilde deprem olsa yine oralar da etkilenir. Çok az kaldı. Ne yapsam bilmiyorum.

depreme göre değil ekonomik durumumuza göre tercih yapın bence
en en güvenli yerde de olsanız depreme o şehirde yakalanacaginizin garantisi yok ki

Hayır Marmara bölgesinde batı Karadeniz evet ama sinir komsu

depreme göre değil ekonomik durumumuza göre tercih yapın bence
en en güvenli yerde de olsanız depreme o şehirde yakalanacaginizin garantisi yok ki
Şöyle, biz depreme Malatya 'da yakalandık. Bu hafta Elazığ' a taşındık. Yani ben, annem ve iki kız kardeşim. Babanın neden olmadığını önceki konulara denk geldiyseniz bilirsiniz. Bu ev Toki evi. Sağlam olduğu söyleniyor deprem açısından Araya tanıdık girdi bu yüzden ucuz. Annem zaten kira desteği alacak. Normalde Malatya 'da haftada üç gün olacak şekilde yarım gün çalışıyordu. Geldiğimiz yer şehir merkezinin çok uzağı, dağ başı gibi bir yer. Burada çalışmıyor haliyle, sadece çok az bir miktar devlet desteği alıyor. Bir seçenekte Malatya yazıp buradan git gel yapmak. Bu olursa kira sorunu olmaz en fazla bir yıl. Ama evin diğer giderleri üzerime kalır diye korkuyorum. Bir de konularıma denk geldiyseniz bilirsiniz, uzun süredir tek başıma yaşama hayalleri kuruyordum. Bu hayal yalan olur. Malatya 'da sağlam konutlar inşa edilecekmiş. Deprem korkusu belki hafifleyebilir bu sayede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…