Haklı olabilirsiniz de .. Eğer babanız da size "benim bakacak durumum malum.. İşim bile yok kızı. Kime güveniyorsun? Kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalış (1 senem kaldı okulun bitmesine)" derse boşanma kararı o kadar da kolay alınamıyor. Kim ister ya kim ister! Durmadan eşim bugun annesinden babasından ne duyup hangi gaza gelecekte benim üzerme yürüeyecek düşüncede olmayı durmadan.. Dayak yemeğe aşıkmışım gibi görünüyorum burda da, elbet sizin kadar bende olaya hafif bakmıyorum eşimle iyi olduğumuzu kim söyledi? Küsüp boşanacağım dersem kime sığınacağım. Kime gidiyim? Babanızdan da böyle şeyler duyarsanız be yapmayı bekliyorsunuz! Son şans bu diyip sustum. Ama şansa veya eşime bağlılığımdan değil, ailemi düşündüğümden.. Babam bugun yanındayım ama yarin yaşayacağım ne malum diyor? Arkadaşlar eleştirin eleştirmeyin demiyorum ama lütfen sorun önce, ailen arkanda mı? Boşanabilecekmisin? Diye..
ben buradaki yorumlara çok ters bir şey yazacağım.. hani siz demişsiniz ya "kocamdan dayak yiyorum ama boşanmıyorum diyeceğim aklıma gelmezdi" diye.. bundan 2 sene öncesine kadar şimdi yazacağım mesaj da benim aklıma gelmezdi..
ben artık bazı şiddet türüne karşı değilim, yani istiyorsanız tabi ki dayak yiyebilirsiniz.. gurur sizin, hayat sizin, beden sizin.. siz kendinizi korumazken burada kim size neden boşan desin, saçma.. ailesine karşı yapacağınız şey ise eşiniz şiddet uygularken yapacağınız şey ile aynı; tolere etmek..
kolay gelsin..
Konu sahibesi birkaç sayfadan sonra "ama aslında" ile başlayan cümleler kurmaya başladığında ben zaten çabaların boşa gittiğini anlıyorum.ben buradaki yorumlara çok ters bir şey yazacağım.. hani siz demişsiniz ya "kocamdan dayak yiyorum ama boşanmıyorum diyeceğim aklıma gelmezdi" diye.. bundan 2 sene öncesine kadar şimdi yazacağım mesaj da benim aklıma gelmezdi..
ben artık bazı şiddet türüne karşı değilim, yani istiyorsanız tabi ki dayak yiyebilirsiniz.. gurur sizin, hayat sizin, beden sizin.. siz kendinizi korumazken burada kim size neden boşan desin, saçma.. ailesine karşı yapacağınız şey ise eşiniz şiddet uygularken yapacağınız şey ile aynı; tolere etmek..
kolay gelsin..
Babanız kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Emekli mi? Emekliyse bakmakla yükümlü olduğu kaç kişi var?
Ayrıca çoğumuzun babası dün vardı,bugün yok. Kimse kazık çakmadı.
Siz okulu bitirene kadar da ölmez bence babanız. Maddi olarak ancak 1-2 sene yük olursunuz.
O kadarına da yanaşmıyorsa başlarım babalığına.
Ben evi terk ettiğim zaman sıfırı tüketmiştim. Rahmetli babamın kuru bir emekli maaşı vardı. Evde biri yeni mezun ama işsiz,diğeri işten çıkarılmış iki abim vardı. Gayet de geçindik. Bi tabak yemek yedirmekten mi aciz babanız?
Hiç sanmıyorum..