- 10 Mart 2014
- 815
- 712
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eşin ailesiyle senin aranda denge kuramayacak birisi eğer o sana laf ettirmemek istese kimse sana laf edemez. İster güzellikle konuşur anne ben seviyorum der annesini ikna eder ister sert çıkar beni kaybedersiniz der ama net bir duruş sergilemesi lazım.
Ne güzel konuşuyorsun canım benim. Çok sağol.. Dediğin gibi, kaç kere daha bu yaşımda Olacağım? Kıymet bilmezsem, bu ömür de gelip geçecek. Bir söz vardır;
Ne bu dertler kalıcı, nede bu Ömür.
Hepimize geçerli, kimse için kendinden ödün vermeye değmez. Karşındaki sana ne kadar değer veriyorsa o kadar değerlidir. Boşverdim, herşeyi. Öyleyse zaman'a bırakıyorum. Olur olur, olmasa da olmasın..
Yani bu durumda senin yanında olmasın tamam ama objektif olsun sana yanlışlarını anlattığı gibi ailesine de şurda şurda yanlış yapıyorsunuz desin. Eğer demeyecekse sende fazla üstüne gitme kendi planlarını yap ailesiyle ilgili de yorum yapma ilgilenme.İşte aile dedin mi akan sular durur eşim için. Onu demek yerine bana der, ya aileme gelirsin yada soğurum senden boşanırız, diye. Herzaman bu böyle olacak. O hiç bir zaman ailesi haksız da olsa benim arkamda durup o eşim. Eşimi kabul edin yada ben yokum diyebilecek bir durumda değil.
aynen öyle.. Kaç kere üniversiteyi bırakmak istedim.
Annem yarın bir gün nasıl biri ile evleneceğin belli olmaz dedi ve beni geri gönderdi..
Ayaklarının üzerinde dur ve önce kendi geleceğini düşün dedi.
Olumsuz tüm düşünceleri sil gitsin. Hangimiz kaynana k peder dırdırı çekmedik ki. Yokmuş gibi davranıyorum. Adlarını bile anmıyorum evde. Kafam rahat.
Benim Hala üniversitem devam ediyor.. Bi fertiler yüzünden uzadikca uzadi..
Sende Mi görüsmüyorsun esinin ailesiyle? Tavri nasil sana karsi esinin? Nasil yapiyorsun? Teyzem sert olcaksin bu konuda istemedigini anlayacak diyor..
Yani bu durumda senin yanında olmasın tamam ama objektif olsun sana yanlışlarını anlattığı gibi ailesine de şurda şurda yanlış yapıyorsunuz desin. Eğer demeyecekse sende fazla üstüne gitme kendi planlarını yap ailesiyle ilgili de yorum yapma ilgilenme.
yok ben görüşüyorum sene de 2 kere 1 hafta. uzak şehirdeler
Ne şanslısın ya. Tabii insan hatayı yapınca doğruyu anlıyor, en iyi kaynana ölü kaynana. Sapsız üzüm isterdim bende.. Hepsinden uzak..
Çok imrendim sana, Âllah başınızı bozmasın.
amin canım. Senin içinde herşey güzel olacak emin ol. SAdece biraz zaman.
Hamilelerin duâsı çabuk kabul olurmuş, diye biliyorum. Canım duâlarında beni de unutma olur mu, çok ihtiyacım var buna. Şimdiden sana çok teşekkür ederim.. Râbbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Hayırlısıyla.
inşallah huzurlu ve mutlu dilediğin gibi bir hayatın olur. Dualar tabi ki bizim için ama iyi düşünmek ve olumsuzu silip atmak ta bizim elimizde..
Âmiiin inşÂllah. Tabii ki. Ben açık söyliyim bu konuyu ilk yaşadığım sorun gibi (takı davası olayları, balayından gelir gelmez) atlatamam sanmıştım. Benim için bir kez daha yıkım olacak sanmıştım ki olmadı. Sanki olmamış gibi olaylar.. Sanki ben o tokadı o hakaretlerı defolları yememiş gibiyim şuan. Neden acaba? İlk olayları yaşadığımda travma gibiydi. Elbet olayın ilk günlerinde durmadan ağlıyordum ama şuan? Ne olacaksa olsun rahatlığı mı bu acaba.. Adlandıramadığım bir boşverişlik bir rahatlık var üzerimde.
insanların ne olduğunu anladığın için ve daha önce üzüldüklerinin sadece seni yıprattığını ve değmediğini anladığın için.Eşim hep der ve burada bir çok defa dedim.. Bu hayatta yalnız ikimiz varız ve bizi bizden başkası üzemez der.
Gerisi hikaye.
Nasil tuhaf bir hayatiniz var yahu... Saygi sifir derecede. Bizde birbirini sevmesen bile Allah icin seversin enazindan, ve kimse kimsenin kalbini bilerek kırmaz.. Yok o el vermem demis, yok agzina s** demis. Yuh be.
Aynen oyle canım . Kim ne der diye düşünmektense kendini düşünüp yaşamak daha mantıklı. Kimse benimle o çukura gömülmeyecek .. Senin elin güçlü olsun da ayakta dimdik ol da daima sen kazanırsın .. Onlar ayıbı ile Kalsın. Kendi kendilerini rezil etmişler zaten . Sana gerek bile kalmamışAynen. Kocam yanimda mi? Yanimda.. Olur da giderse, yine umursamam. Benden vazgectigi anda bende ondan vazgecerim. Ama öyle bi durum da yok. Esime dedim orda babanin etkisinde kalmasaydin yine de o tokadi atmazdin dedim. Elbet suclu, ama ben bu yuvami kurtarmak icin elimden geleni yapmak istiyorum.. Hâla mi düzelme yok? O zaman zorlamaninda bir âlemi yok. Ama biz bu kavgaya kadar cok mutluyduk, herseye ve herkese ragmen. Ve eşiniz çok haklı.. Beni sadece eşim üzer, o tokadı herşeyi bastırdı. Ailesinin hakaretlerini unuttum ama o tokadı unutmadım.. Ve bu rahatlığım ayrıca kendi ailesi de mağdur olduğu için, tek ben mağdur olmadığım için biraz da.. Ben hep tek ben üzülüyorum onlar hem suçlu hem güçlü zannediyordum. Hem suçlular hemde bu olayı takıntı haline getirmişler.. Bu beni mutlu etti. Taksınlar.. Bende az takmıyordum olan bitenleri. En az benim kadar içleri yansın.. Rabb'im büyük.
Aynen oyle canım . Kim ne der diye düşünmektense kendini düşünüp yaşamak daha mantıklı. Kimse benimle o çukura gömülmeyecek .. Senin elin güçlü olsun da ayakta dimdik ol da daima sen kazanırsın .. Onlar ayıbı ile Kalsın. Kendi kendilerini rezil etmişler zaten . Sana gerek bile kalmamış
o kavgaya seni muattap etmeleri bile yanlış. çok saçma.