Yarin eve gelmişsin ve ben yokum Sevgili Kocam..

Eşin tokalaşmadı diye kabak niye senin başına patlıyor? Babası onun ağzının içine girerek bağırsaydı ona. Seni neden öne sürüyorlar. Kv, kp hangi hakla sen bizim kurallarımıza uyacaksın diye sana dayatabilir ve babası sana bağırır ağzına geleni sayarkan sen kendini savunmayacak mıydın? Bu insanlar ne yaparlarsa yapsınlar karşılarında dilsiz istiyorlar sanırım. Ben de olsam o kadar kişi üzerime gelse ben de susmam. Kendimi savunurum.Üzüldüm seni düşürdükleri duruma. Sana attığı tokat kötü olmuş. Babanı ara seni alsınlar dediklerinde eşin ne yapıyordu acaba..

Hadsiz görümceniz bir tarafına kına yaksın diye o koca poposuna 50 kg kına alın! Ay çok sinirlendim.

Eşiniz de madem sizi önemsiyor ve savunuyor o tokat ne demek oluyor? Hemde ailesinin yanında! Hemde öyle bir kavga sırasında! Kadına şiddet söz şeklinde bile olmamalıdır bana göre, şimdi siz bence kesinlikle bu tokadı kaldırmayın. Uzaklaşın evden ister hemen boşanın isterseniz de uzaklığınız ile uzun müddet cezalandırın. Bazı kurallar koyun "bir daha ailen ile görüşmeyeceğim" ve "bir daha bana el kaldırmayacaksın senden şikayetçi olurum gerekse kabul edersen dönerim" diyin.

Kendinizi ezdirmeyin, bunu yapmayın.

Kusura bakma ama haklıyken haksız duruma düşürmüşün kendini. Kp.ne bağırarak çoook yanlış yapmışın. Eşin iyi bile sabretmiş bnce.

Burda herkes kafasına göre konuşuyorda eşinizn bAbasına bağırdığnızda sizn eşinz sus baba bnm eşim haklı der mi???? Bn söyleyim kimsenin eşi demezdi.

Onu bunu bilmem kural belli 1 kere vuran birdaha vurmaya kalkisir yada vurur. bu boyledir. Zaten erkekler hep ilk basta pismanlardir nedense aaa tesadufe bak nedense hep ilk basta pisman oluyorlar daha sonraki tokattada sen bunu haketmistin olur benden soylemesi. Cocugun yoksa para altin bilmem ne hepsi gelip gecici kendini kurtar.

Ne hayatlar yaşanıyo yahu yengen şudur yok dayınla görüşme yok altın sepeti KP kim senin üstüne yürücek görümce ağzına bilmem naparım dicek, kim la bu insanlar kaç senedir hayatında, ateşlendin başını mı bekledikler, hasta oldun çorbamı kaynattılar, ne demek üstüne yürümek falan, tövbe tövbe

Bu hanimefendiye katiliyorum bunu bence uygulamalisiniz

Bazı kadınlar yaşadıkları şeyi normalleştirmeye eğilimli, mesela aldatılır her erkek yapar der, burdaki gibi dayak yer ne var canım bir tokat der, hiçbir erkek babasına laf söyletmezdi, bir kadın çıkıp Hayır ben aldatılmadım Hayır ben dayak yemedim Hayır eşim beni ailesi ile hiç yüz göz etmedi dediğinde ezberleri bozuluyor, bu yüzden o kadınlardan nefret ediyorlar o kadınlar olmasa kendi gerçekleri sorgulanamaz olacak ama özgür ve özgüvenli kadınlar bu tezin en büyük açığı

ne yazık ki biz varız, hayır diyip masaya yumruğunu vurabilen kadınlar, velev ki dayak yedi o evi başa yıkacak aynı derecede hasar verecek ve tek celsede boşanıp yeni hayata başlamaya cesareti olan kadınlar. ..Bazıları buna feminizm diyor ben özsaygı diyorum

Ya arkadaslar doven adamin merhameti olur mu diyoruz da. Bu farkli bisey ya.. tamam dayaga karsiyiz.. ama anlik bir olaya anlik bir sinir ve ardindan pismanligini dile getirmis ve surekli olan bir olau degil anladigim kadariyla.. asiksan eaine olaylari cozmeye calis..kacmakla cogu sey hallolmuyor..pisman olmak istemiyorsan ne istediginden duygularindan emin ol ona gore hareket et..ne istiyorsun ne istemiyorsun bi dusun tasin

Babanı çagır gelsn seni alsn ne demek? Babanız çagırılırken neredeydi kocanız?? Size atılan tokatı "ama beni savundu da" diyip nasıl hafifletebiliyorsunuz?? Yapmayn bunu kendinize.. boşanın demiyorum ama lütfen hemen affetmeyin. Yaptığı şeyi kafasnda normalleştirmesine müsads etmeyin. Canınıza yazık. Ne pis bi aileymiş yemin ederim okurken ruhum daraldı. O aileyle de kesinlikle bir daha görüşmeyin. Reziller

yok sürekli, balayında falan dayak yemiş

saygı noksanı bir aile içindesin malesefki..
eski olayları gündeme getiren kayınvalidenin cehaleti ortada. düğünü izletip,o şunu demiş,bu bunu demiş diye.kavganın fitillenmesine sebep oluyor...psikolojik şiddet bu..aşıldığını sandığın konularla,seni sınıyor..
eşinin tokat atması hiç hoş değil..anlık refleks değil.. sadece ailesinin yanında seni bastırma duygusu..
o aileyle frekanslarınız uymuyor..
ya bu deveyi güdeceksin,ya bu aileden gideceksin.
karakterleri düzelmez çünkü.
yazık ediyorsun kendine,sinirlerini yıpratıyorsun..

yok sürekli, balayında falan dayak yemiş
Ciddi ciddi konu sahibi düzenli olarak sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. En sonunda kendini savunmayı da bırakıp tamamen sinecek. Daha sonra torunlarına ben ne dayaklar yedim, neler etti bu adam bana diye anlatan nine olarak bulacak kendini.

bu forumda çok var nenelerimiz annelerimiz ne çileler çekmiş ne dayaklar yemiş diye cümleler kuran...ama evrim geriye değil ileri doğru işler, her anlamda, annemin neyini örnek alıcam 34 yaşında şeker hastası oldu

Zaten dayak bir anlık öfkeyle oluyor. Hatta yeryüzündeki kötü şeylerin çoğu bir anlık öfkeyle oluyor. Cinayet de bi anlık öfke mesela. O zaman onu da mazur görelim? Akıl sağlığı yerinde olan her insanda öfke kontrolünün olması gerekir. Zarurettir bu.

Insanız.. hayat boyu eşlerimizi öfkelendirecek şeyler yapabiliriz. Öfkelenmiş olmaları bize şiddet uygulayabilecekleri anlamına gelmemeli..

Pişman olmuş zaten demişsiniz. Pişman olması bi lüks değil. Yaptığından utanç duymalı tabi ki.. "ay özür diledi" deyip kendisini teselli mi etsn konu sahibi..

Kocasına yakışan görümcesi odaya girip karısına laf söylediği an eşini alıp o ortamdan uzaklaşmaktı. Sen onu yaptn ben bunu yaptm diye herkesin birbiriyle ağız dalaşına girdiği o evde kalmasa işler bu noktaya gelmezdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…