Yarin eve gelmişsin ve ben yokum Sevgili Kocam..

gorumce sana 'agzina s..' diyor.. esin yengene 'o..' diyor.. kp sana kalkip 'babaevine git' diyor, ne hakla ya? ustune bir de bayram gunu sana bunlari yapanlarin icinde tokat atiliyor..
hangi 'medeni' tavsiye cozer bu isi, bilemedim.. kirginlik baska, bunlarin iliskisi gibi laçkalik baska..
simdilik evinde kal, cunku dusuncelerin karman corman dogal olarak.. iyice dusun ölç, tart.. esini de o aileyi de taniyan sensin.. bunlardan sana aile olur mu, guvenip sirtini yaslayabilir misin, dusun.. cevabin hayirsa, ya biter yada mutsuz devam eder..

Bayram günü, ailesinin yanında, kavga sırasında, sinir anında olması beni hiç ilgilendirmiyor. Yatak odanızda, sofrada, mutfakta da olabilirdi. Tokat bu. Bir erkeğin kendinden fiziksel olarak daha güçsüz, daha da önemlisi aşık olduğu kadına canını yakmak amacıyla vurması. Tokat öyle bir eylem ki sadece can yakmaz, gururu da geri dönülmez şekilde incitir. Başka her şeyi bir yana bırakalım, o tokatı hazmedebilecek misin? Yok ailesine karşı korudu, yok merhamet etti. Geç bunları. Tokat yahu.

Git gitme demem ama gidersen altınları sakın bırakma!

Gece hastalanınca merhamet etmiş,vah yavrum.. Ne kadar sığ bir aile o öyle yok cd takmalar vs .Güzel hayatlar,güzel yaşamlar gerçekten.

Eşinizin attığı tokattan çok sizi oradan çıkaramayacak kadar koca olmadığına takıldım.
Hadi size iyi bayramlar , birbirinizi yiyin deyip kolunuzdan çekip çıkarmalıydı oradan.
Siz ise neden bu kadar çok muhattap oldunuz anlayamadım.. Bu kadar bağırıp çağırmaya hiçbir zaman gerek yok.
Karşıdaki bu haldeyken siz ne derseniz deyin anlamaz ki zaten. Seviyelerine düşmek neden ?

Eşin attığı tokatın hesabı oyle ya da böyle sorulur. Kimi ayrılır kimi burnundan getirir v.s . Bu kişilere göre değişir. Bu konuda yorum yapmayı sevmiyorum...

Altın kasası anahtarı bırakıp anne evine gitmek çözüm değildir.
Ayrılma kararı veren kadın aynı anda gider mahkemeye açar davasını gider evinde bekler. Gerekirse uzaklaştırma ister.

O insanlarla sizi muhattap eden, bulunduğunuz ortamda kriz çözmek yerine daha da körükleyen eşinizi affetmeyin ta ki size gerçekten güzel bir hayat sözü verene kadar.
Medeniyet bizim vereceğimiz cevaplarda değil eşinizin size sunması gereken hayatın içinde olmalıdır.

Görümcelerin çoğu zaman ortamı karıştırdığını düşünüyorum. Sizde oltaya gelmişsiniz.

Üşenmeyip eski konularına da baktım. Bu eşinin ilk vakası değil, daha öncede seni hastanelik etmiş bir adam bu. Sen hala yazının sonlarında eşinin iyi yönlerini vurgulamaya çalışmışsın, fenalaştığımda bana merhamet gösterdi demişsin de bak kilit nokta bu. En başından beri değilde sadece "fenalaştığında" yapmış bunları. Dediğin gibi merhametli biri olsaydı zaten eşini "fenalaşma" noktasına kadar hiç getirmezdi.

Hep şöyle derim "Bir insanın karakterini ya kavga ederken, ya ayrılırken anlarsın". Yani eşin bir kavga, tartışma olmadığı zamanlarda iyi biri olabilir, zaten herkes kuyruğuna basılmadığı sürece iyidir. Ama önemli olan bu gibi sorunlu dönemlerde de aynı sakinliğini, düşünceli tavırlarını koruyabilmeli. Öyle kavga ettiğinde vurmaktan çekinmeyen ama siniri geçtiğinde kendince merhamet gösterme çabasına giren adamdan bir halt olmaz. Erkek olmak kendisinden daha güçsüz gördüğü birini şiddetle susturup sindirmeye çabalamak değildir. Evlilikte birçok hata affedilir. Ama dayak bu gözardı edilebilecek hataların içinde yer almıyor maalesef.

Bayram günü anne baba evinde tokalaşmamak garip olmuş. Hele bir de o kadar çirkef olduğunu bile bile. Nolurdu ki tokalaşsa. Sonra yine konuşmayın. Kime erkeklik yapma peşindeydi yani?

Medeni çözüm zor size. Saygı denen nane kalmamış evin içinde. Medeni çözüm o kavgaya bulaşmayıp evde çıkmak olurdu.

Olayın en kötü olan tarafı eşinin kardeşiyle küs olması sen konuşmaya bilirsin ama onlar abi kardeş eşinin kardeşiyle konuşmaması onları daha doldurmuş ne olursa olsun fikren sen geldin ve araları acıldı olarak düşünülüyordur.
Keşke eşine konuşmamak ne demek ben anlaşamıyo olabilirim evet mesafeli ol ama sakın küs kalma arada beni bırakma deseydin.
Düğün zamanı her ailede gerginlik oluyo sorunsuz bi düğün geciren hiç duymadım benim yerimde başkası olsaydı emin ol yüzlerine bakmazdı ve kardeşlerinin ne annesinin ama ben eşimle aramı kimse için bozamam dedim ve kaldırdım rafa yapılanları .
Keşkelerle olmıyo biliyorum ama keşke tansiyonun fırladığı anda hazır eşin seni desteklerken yanına gidip elini tutup sessiz kalmayı becerebilseydiniz babanıza kadar yansıtılmasaydı ben kız babalarının bu durumlarda kalmasına cok üzülüyorum.
Siz istediğiniz kadar haklı olun tartışın kv görümce ve kp in haklı diceklermi ? Demicekler.
Sadece eşin bilsin yetmezmi haklılığını bazen susmak en iyi cevaptır. Eşinin tokat atması hiç yakışmamış ama yuvanı dağıtma akşam geldiğinde evinde ol oturun konusun tekrarında affetmiceğini bilsin.
Ama sende değiş sırtını eşine daya zaten seni ezen bi koca değilmişki ezmediği için bukadar üstünüze gelmişler.
Senin yapacağın en güzel şey eşinle dünden önceki gün nasılsanız ondan daha iyi olmak etrafa ailesine bu en güzel cevap olur.
Ama yinede ailesiyle görüşmesine engel olmayın size bu saatten sonra karışmasın siz istediğiniz tavrı yapın. Eşinizde mesafeli ilişkisini sürdürsün

Gecmiş olsun arkadaşım

Ben kardeşine el uzatmamasina takildim
Sonuçta bayram insan eşi için kardeşini silmemeli,siz konusmayin tamam da gorumceyi haksiz bulmadim ne yalan soyliyim.
O kadar bagiristan sonra evden cikip gitmeniz gerekirdi ki kavga koruklenmis,Eşiniz size dayak konusunda da görümceye el uzatmama konusunda da çok haksiz,dengeyi koruyamamış. Sizde merhamet sabunun,inşallah bu dahakine hastanelik edipte basimda refakatciydii çok merhamet dolu kocacim demezsiniz

Bence hemen gemileri yakmayın.Çok gergin bir ortam olmuş,sesler yükselmiş,eşiniz arada kalmış ve bi eşeklik yapmış.Hiçbirşey bu yaptığını mazur göstermez ama madem pişman olduğunu da söylüyor siz de bir adım atın.Bundan sonra da ailesiyle aynı ortamda bulunmazsınız olur biter.

ben hiçbir şey anlamadım. böyle tuhaf aile ilişkileri de görmedim hiçbir yerde. tek bildiğim bana ailesinin yanında-veya nerde olursa olsun-tokat atan bir herifle bir daha asla aynı evi paylaşmayacağım.

Eskiden insanlar hıyar tarlası yüzünden birbirlerini öldürürdü.
Senin ineğin benim tarlama girdi,hıyarlarımı ezdi diye.
Cehalet işte. Bütünüyle ele alınması gereken ciddi bir psikolojik rahatsızlık bence. 50 üniversite de okutulsa düzelmez..
Bu hikayedeki herkesin ağzından,burnundan cehalet akıyor ve dahi fışkırıyor.
Tanrı bazen her daim hamd eden,şükreden gariban insanın kaderine felaket olaylar yazıyor.
Böyle ottan b.ktan,topluiğne ucundan kavga çıkaran,dert eden,birbirlerini rezil edenlerse sanırım hayatında hiç felaket yaşamayanlar..
Başlarına bir felaket gelmeden kendine gelmeli bu cühela takımı.

Sizin karar verememe sebebiniz merhamet değil bence. Çünkü eğer gerçekten merhametli bir insan olsaydınız bir erkekten fiziksel ve ruhsal şiddet gören bedeninize ruhunuza kısaca kendinize karşı merhametli olurdunuz ve kendinizi bu durumdan kurtarmak için gereken neyse onu yapardınız.

Karşılıklı ilişkilerde çoğu şeyin telafisi vardır. Ama şiddet, tokat kesinlikle affedilmemeli. Nerede ve ne zaman olursa olsun..

Yanan sadece canın değil yüreğin de aynı zamanda.

bir süre babanızın evine gidin sağlıklı kafayla düşünün bence
eşinizin kendine gelmesi şart..

X