Konu sahibi bir önceki konunda da söylendi. Üni okumak şu anda sizin için çok geri planda olması gereken bir şey ama her şeyinizi ona göre planlıyorsunuz. Tamam açıktan okuyacaksınız. O sırada herhalde bir işe gireceksiniz? E şimdiden girin işe işte. Çocukları kime nasıl bırakacağınızı denemiş olursunuz. Çalışırken de sınava girersiniz.
Ben sizin bu üniversite konusunu çok abarttığınızı, aklınızda üniversite mezunu olmayı çok başka yere koyduğunuzu düşünüyorum. Yahu açık öğretimden mezun üni mezunu yine asgari ücret alacak? Şimdi fabrikaya girseniz belki çok daha fazlasını alacaksınız.
Bir arkadaşımız çok güzel söylemiş. Bu adamı siz seçtiniz. Üvey anneden kaçmışsınız ama bu adama kaçmışsınız. Üvey anneden kadın sığınma evine de kaçıp işe girip hayatınızı kurabilirdiniz yani aslında bu adam sizin seçiminiz. Hadi küçücük çocuktunuz büyük ihtimalle niye iki de çocuk yapıyorsunuz madem berbat bir adam? Elbette mutsuzsanız boşanacaksınız ama sizden önce önemli olan iki çocuk var. Onlara barınma, güvenlik, beslenme, eğitim gibi imkanlar (ki devlet okuluna gönderirken de forma, defter, kitap gibi bir çok harcama oluyor) sağlayacak kesinliğe gelince bu adamdan "kurtulmanız" en uygunu. Evet çok zor. Ayıya dayı diyeceksiniz, karı koca gibi yaşayacaksınız vs ama bunu hiç istemeden sormadan dünyaya getirdiğiniz çocuklarınıza borçlusunuz.
Lütfen akıllı adımlar atın. Sevmiyorum, sevişmemi bekleyecek vs diye can güvenliğinizin olduğu, çocuklarınızın güvende, tok olduğu yerden ayrılmak sizin için lüks. Keşke çocuklar olmasaydı ilk ben derdim çık git, işe gir diye. 1 yaşında kızım var. Onun sağlığı, güvenliği için yapmayacağım şey yok.
Not: gerçekten sizin yerinizde olsam ayıya önce dayı der, ne isterse yapardım. O sırada acil iş bulur, çocukları güvenli bir bakıcı, kreş artık ne varsa oraya bırakma alıştırmalarına başlardım. İş kötüyse de çalışır lise mezunları için alınan memurluğu kovalardım. Maddi durumumu, çocukların bakım durumunu, her şeyimi ayarlar öyle boşanırdım. Gerekirse 4 yıl bile çekerdim çocuklar için. Sonuçta o ayıyı seçip o ayıyı çocuklarıma baba yapan benim kötü seçimlerim. Bedelini ödemesi gereken de benim. Çocuklar değil.