Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kinu sahibi yarin bir gun namaz kilcan benim 5 vakit kilan arkadslarimdan biliyorum diyelim kayin validende kalcan namazlarinida vakitli kilcan icin kayin validende kilmak gerekiyo belki namazina kariscak bir sey uydurup sonra kil diyecek al sana catisma dugunde basini aciver diyen insanlardan her sey beklerim ben oruc tutacan ona kariscak ak sana catisma kinu sahibi kayin validen ne vicdan ne allah korkusu var gene allah bilirde bilmiuom artik

Etrafta kapalı olup düğünde açan çok seni de öyle zannetmisler nişanlısı seviyorsan iknaya çalış

Birde açıver başını ne olacak diyenler olmuş kuzum sen açıksan düğününde kapatıver başını ne olacak hatta eşinin ailesi istiyor diye de kapan olur mu?
Böyle bir saçmalık var mı yahu kadın eşiyle evleniyor anası babasının nasıl bir gelin istediğinin önemi var mı?
Benim eşimin ailesi de eminim kapalı bir gelin isterdi ama önemli olan oğlunun ne istediği ve eşim bana ne açıl der ne kapan der senin kararın der. Yani kocası bile bu konuda zorlayamazken ailesi hiçbir şey diyemez.
Ama konu sahibi arkadaşım bir erkeğin ailesini de silmek zordur yani evlendikten sonra affedelim görüşelim diyebilir. Arkadaşı değil sonuçta anne babası onlar.

2 yıl önce düğüne 15 gün kala nisan atmış ve 2 yıl sonra aynı kişiyle tekrar evlenmiş biri olarak sesleniyorum, aynı duyguları tasarım konular farklı olsa da ama emin ol nişanlinin sucu yok söz hakkı ver ona gelsin annen babanla konuşsun gitsin kendi ailesiyle konussun çiçek çikolata yaptırıp gelsinler ve özür dilesinler sevdiğinden bu aşamada vazgeçmek çok zor

Ya arkadas bu aileler nedir böyle ya

Canım bence de nişanlinla konuşmalisin kestirip atmak olmaz.

En azından ailesiyle konuşur uyarır falan

Herkese tekrar merhaba,
Dün hayatımın en kötü gününü yaşadım.. Allah tabi ki başka dert vermesin.
Annemler bir yere gitmişti saat 1 gibi eve geldi ben perişan halde tabi beni o halde görünce kahroldu kadın.. kız kardeşimle annem çok ısrar edince anlattım.. kardeşim delirdi o kadına haddini ben bilidiricem falan dedi ayrılarak onu mutlu ettin dedi bana kızdı.. annem de çocukla konuşmak istedi.. aradı 1 buçuk saat konuştu nişanlım perişan haldeymiş bugün buluşacaklarmış. Anneside gelecekmiş ben gitmeyeceğim.
Hepinizden Allah razı olsun çok güzel yorumlar yapmışsınız arada istisnalar olsada..
Ben 4 yıl boyunca aileme bunu kabullendirene kadar aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Ve bana hep kv dedi ki bizi niye istemiyorlar biz özgür ve sosyal insanlarız ve ben hep ailemi suçladım.. ve en sonunda kabul ettirdim.
İsteme söz nişa hepsi gerçekleşti hiç bir sorun yokken.. şimdi bana kalkmış düğünde başını aç diye baskı yaptı!

Ben özgür ruhlu bir kızım.. ailemde kapalısıda var açığı da var. 4 yıl önce nişanlımla tanışmadan 2 ay önce bir anda kapandım ailemden tek bir baskı görmeden. Bugün açılsam kimse bana tek kelime etmez.. hatta babam bana ünide rahat edemezsin kızım istersen daha sonra kapanırsın bile dedi.
Bana göre herkesin inancı kendine ben böyle kendimi özgür ve mutlu hissediyorum.. nişanlım ise istediği gibi olabilir. Herkesin inancı kendinedir.
İnsanı insandan ayırmak kadar ayıp bir şey yoktur.
Ve bu kv olacak insan 4 yıl boyunca bana ve anneme bu iş olsun oğlumun mürvetini görmek istiyorum diye baskı yaptı. Bana her zaman benim kızım yok sen kızım olacaksın dedi.. asla sana kimse karışamaz dedi.
Düğüne az bir zaman kala kadında bir kasılmalar bir panikler kendini ağırdan satmalar.. ve bana baskı yapmalar!!
Bir insan fikrini söyleyebilir ama bu dayatma nedir? Bu nasıl bir özgürlüktür!
Ben okumuş işi gücü yerinde belli bir kariyere sahip.. aile bağları kuvvetli bir kızım. Böyle bir şeye asla müsade etmem!
Çocuk perişan halde ona da yazık.. ben ona gel dersem gelir evet ama ben bir anne ile oğul arasına girecek kadar vicdansız değilim!!
Bu akşam her şey belli olacak.. emek verip yazmışsınız hepinizden tekrar Allah razı olsun.

Kimse ama hiç kimse sizin tercihleriniz ve bedeniniz hakkında karar veremez. Eğer nişanlınızla ortak yol bulabiliyorsanız mücadele edin. Aileleri devreden çıkartın ve neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın. Ama nişanlınıza güvenmiyorsanız ve evlendikten sonra ailesi gibi sizin özgürlüklerinize müdahale edeceğini düşünüyorsanız zaten ayrılmanız daha hayırlı olur sizin açınızdan.

Ben başı örtülü biri değilim. Dindar da değilim ama özgürlüğü severim ve özgürlük talebi kimden gelirse gelsin sonuna kadar savunur sahip çıkarıp. Yobazlardan nefret ederim. Yobazlık sadece bir kesime ait değildir. Limon isimli arkadaşımız da başka bir kesimin yobazıdır mesela benim gözümde, ama sorsan özgürlük ister. Demiş ki madem ailesi açıktı hiç başlamasaydın ilişkiye. Adama sormazlar mı madem bu kız tesettürlüydü erkek bunu bile bile neden başladı? Ama ben inanıyorum benim gibi düşünen insanlar bir gün sizleri de değiştirecek. Özgürlüğün kimsenin tekelinde olamayacağını birgün anlayacaksınız. Ama işte o güne kadar ne yazık ki sizin gibiler yüzünden nefret söylemleriyle kutuplaşmayla mücadele etmek zorundayız.

Limoncu yazdıkça batmissin.
Ben bu kadar sacma yorum gormedim...
Bencede asla kendi yoren(!) haric kimseyle irtibat kurma uzerler seni.

Konuya donecek olursak.yobazlık sadece dini kötüye kullanana denmez.Bana göre bu durumda bi yobazliktir.
Yobazligin dini yoktur,sen baskasinin inanisina saygi duymuyorsan neye inanirsan insn ne dusunursen düşün yobazsin.iste senin nisanlinin aileside bana göre yobaz.

Bekar halimle konussam sana mucadele et,nisanlin senin arkanda,anası babasıyla evlenmiyorsunuz ki...gibi ve türevleri yorum yapardım.
Gel gör ki 3 yıllık evli ve cocugu olan bir kadın olarak(ki esimin ailesiyle cok ciddi sorunlarimiz olmamasina ragmen bunlari diyecegim) ayrilmaniz bana çok daha mantıklı geliyor.
2 boyutta da düşünelim. İyi ihtimalden başlayalım. Diyelim ki esin sözünün eri çıktı hep seni destekledi saygı duydu...
Her ne kadar biz gençler evlensek de ailelerle evleniyor.Bunun bayrami var,ziyaretleri var...belli ki cirkef bi kadın ve seni yaralamak icin herseyi yapacak.Esin ne kadar da yaninda olsa huzursuz olmaz mısın? Ilerleyen donemde çocuklarınız oldugunda emin ol o huzursuzluk katlandikca katlanacak.Yani esinle aran güllük gulistanlikta olsa o insanlar esinin anne babası. Arkadaşı degil ki hayatinizdan silip atasiniz.1 saatlik görüşme bile eziyet.
Kötü yönü ki yüksek ihtimal olacak yönü...esinin evlendikten sonra anneci olması...seni sevsede doldurusa gelmesi,seni cok sevsede annesiyle senin aranda kalması....arada kalması cok normal fakat evlenmeden evvel bu kadar vaatte bulunup da sonrada böyle pasiflesmesi seni cileden çıkarır. Uyumsuzluklar da cabası.

Biz esimle ayni yoredeniz(!) Buna ragmen sıkıntılar oluyor.Bu işin yoreyle ilgisi yok anlayacagin.

Ben sana ayrıl barış demem.
Fakat ben olsam evlenmezdim.
Dünya yobaz insanlarla bir ömür huzursuz yasamaya degmeyecek kadar kısa.

Bizde de rakı masaları kurulur, okey oynanır erkekler, kadınlar yan yana aynı masada oturur zaten kahkahalar müzikler oyun havaları gırla herkes akrabadır kardeştir, geneli de kapalıdır kadınların ne var yani ayak uydurulamayacak ?

Biz karışık otururuz erkeklerle beraber içeriz yeri gelir. Kadın erkek ayrımı yoktur bizde. Yan yana bile olsa masalar ayrılmaz. Ramazan ayında oruç tutmayız, bizi iftara davet etme gibi bir şansı olmaz gelinin en basitinden. Ailemle beraber oruç açacağım diye hayaller kurabilen insanlar var. Bizim aile yapımızdan ileri geliyor, mezheple alakası yok yani. Hele bir de kapalı olacak .. Kuzenim kapalı bir kızla evlendi 6 ay dayanabildiler birbirlerine. Çok uyardık ama olmaz yapamazlardı, evde oturuş şekli bile gözüne battı. Neymiş efendim kız türban takıyormuş, çok terliyormuş, kokuyormuş. Ki evlatlıktan reddedildi, annemler uzun süre görüşmedi, geline çok üzüldük annem hala telefonda onunla görüşür, boşanmadan sonra okudu mesleğinde yüksek yerlere geldi kız ama işte onların ailesinde boşanma çok kötü görülürmüş, kuzenimin umurunda değildi evlenip boşanmak, sevgilinden ayrılmak gibi.. . Gerçekten iyiydi ama beraber yaşamaya gelince işler değişiyor işte. Şimdi özellikle kendi ailesinin birebir kopyası bir kızla evlendi kuzenim,.

konu sahibesi canım en nefret ettiğmi şeyden bahsettin hem ailelerin cort die ortaya atlaması hemde at gözülğüyle bakılması çok üzüldüm şimdi nasılsın canım ?

Konularını biliyorum sana en basitinden örnek vereyim. Benim nişanlım çalıştığım yeri kıskanacak ve ayrıl diyecek. Önce babam onu kapının önüne koyardı, çıkar yüzüğü at derdi. Atmazsam beni evlatlıktan reddederdi, üzerinde baskı kurulmasına izin veriyorsun diye. Senin baban aksini yaptı. En basit örnek bu. Tamamen ailenin bakış açısıyla alakalı.

Babanızın üzerinde baskı kurulmasına izin veriyorsun deyip evlatlıktan reddetmesi de bir çeşit baskı değil midir?

onunla bunlar çok farklı şeyler konu nişanlımın kıskançlığı değil, konu kapalı birisinin ayak uydurması gayette ayak uydurabilir

Babanızın üzerinde baskı kurulmasına izin veriyorsun deyip evlatlıktan reddetmesi de bir çeşit baskı değil midir?
Özgürlüğünü erkek egosu için feda edersen evet baskı kurulur, ezilmemizi istemezler. Misal ben aileme resti çekip kendi hayatımı yaşayacağımı diyebildim çok rahat şekilde. Onlarda senin hayatın mutlu ol diyebildiler.

Kadindaki tehdite bak, on yil gecse de ayirirmis!
Boyle bi kadina anne demek eminim ki zor olacak senin icin. Nisanlin senin tarafinda olsa bile bi gun annesi aklini bulandirabilir, zaten sen de ailesiyle arasina giremem demissin. Cok zor durum, biz sadece dua edebiliriz sana, insallah hayirlisi olur.

onunla bunlar çok farklı şeyler konu nişanlımın kıskançlığı değil, konu kapalı birisinin ayak uydurması gayette ayak uydurabilir
oldu sırf sen dedin diye kardeşim öyle biriyle evlensin denesin bakalım. Rakı kadehi tokuştururuz artık gelin kızımızla Benim kardeşim hiç içmem diyen bir kadın bile istemiyor bırak kapalı olmasını oho..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…